Russell Hobbs 20355-56 Manual de utilizare

Categorie
Jucării
Tip
Manual de utilizare

Acest manual este potrivit și pentru

113
[
Citiţi instrucţiunile, păstraţi-le într-un loc sigur; dacă daţi aparatul altcuiva, nu uitaţi să daţi şi
instrucţiunile. Îndepărtaţi toate ambalajele înainte de folosire.
A PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectaţi măsurile de siguranţă de bază, inclusiv:
1 Acest aparat poate fi folosit de către persoane cu capacităţi fizice,
senzoriale sau mentale reduse sau lipsă de experienţă și
cunoștinţe dacă sunt supravegheate/instruite și înţeleg pericolele
la care se supun.
•Copiii nu trebuie să folosească sau să se joace cu aparatul.
•Nu lăsaţi aparatul și cablul la îndemâna copiilor.
s Utilizarea incorectă a aparatului poate produce leziuni.
2 Scoateţi aparatul din priză înainte de asamblare, dezasamblare
sau curăţare.
3 Nu lăsaţi aparatul nesupravegheat atunci când este în funcţiune.
4 În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către
fabricant, agentul de service sau orice altă persoană calificată,
pentru a evita accidentele.
l Nu introduceţi unitatea motorului în lichid.
5 Nu folosiţi aparatul fără să montaţi dispozitivul anti-împroșcare.
6 Nu umpleţi vasul cu produse prea fierbinţi (ex. lichide cu temperatură mai mare de 40°C).
7 Nu folosiţi alte accesorii sau ataşamente decât cele furnizate de noi.
8 Nu folosiţi aparatul în niciun alt scop decât cel descris în aceste instrucţiuni.
9 Nu operaţi aparatul dacă este stricat sau nu funcţionează corect.
10 Nu lăsaţi motorul să funcţioneze continuu mai mult de 10 minute, se poate supraîncălzi.
După 10 minute, opriţi aparatul pentru cel puţin 10 minute, pentru a-şi reveni.
exclusiv pentru uz casnic
instrucţiuni
schiţe
1 capacul din fă al
angrenajului
2 braţ
3 dispozitiv de deblocare a
braţului
4 comandă de control al
vitezei
5 unitate motor
6 arbore angrenaj
7 clemă
8 bătător
9 capăt
10 pâlnie
11 dispozitiv anti-împroșcare
12 orificii
13 vas
14 orificiu
15 cârlig
16 tel
17 mâner de apăsare
18 tavă
19 tub
20 unitate principală (spate)
21 unitate principală
22 arbore
23 sită mică
24 sită mare
25 colector sită
26 duză
27 clemă
28 lamă
29 sită fină
30 sită mare
31 orificiu
32 piuliţă inelară
33 tăviţă pentru cârnaţi
34 duză pentru cârnaţi
35 tăviţă pentru kebbe
36 duză pentru kebbe
37 conuri
38 râșniţă
39 răzătoare mică
40 răzătoare mare
41 feliator
42 con (spate)
` se poate spăla în mașina de
spălat vase
114
C RIDICAREA BRAŢULUI
1 Arcurile de pe braţ sunt destul de puternice, așadar:
a) Verificaţi dacă aparatul este oprit (0).
b) Țineţi fundul aparatului.
c) Evitaţi partea superioară a braţului.
d) Comutaţi dispozitivul de eliberare al braţului pe U.
e) Braţul se va muta în sus.
f) Lăsaţi să cadă.
C VASUL
2 Ridicaţi braţul înainte de a monta sau scoate vasul.
3 Fixaţi vasul la aparat și rotiţi-l în sensul acelor de ceasornic.
4 Rotiţi-l în sensul opus acelor de ceasornic pentru a-l debloca.
5 Conţinutul vasului se va ridica când porniţi motorul - cu cât este mai mare viteza, cu atât se va
ridica mai mult.
6 Încercaţi să nu umpleţi vasul mai mult de jumătate (în special când folosiţi telul).
, Folosiţi doar vasul furnizat.
C ACCESORIILE
7 Montaţi și demontaţi accesoriile cu aparatul oprit și scos din priză și cu braţul ridicat.
8 Aliniaţi orificiul din partea de sus a accesoriului la clema de pe arborele angrenajului,
împingeţi accesoriul pe arborele angrenajului şi rotiţi-l în sensul opus acelor de ceasornic.
9 Pentru a scoate accesoriul, împingeţi-l pe arborele angrenajului, rotiţi-l în sensul acelor de
ceasornic, apoi trageţi-l.
C COBORÂŢI BRAŢUL
a) Verificaţi dacă aparatul este oprit (0).
b) Țineţi fundul aparatului.
c) Comutaţi dispozitivul de eliberare al braţului pe U.
d) Apăsaţi în jos braţul.
e) Eliberaţi dispozitivul de deblocare al braţului.
f) Lăsaţi să cadă.
C DISPOZITIVUL ANTI-ÎMPROȘCARE
10 Dispozitivul antimproșcare se fixează deasupra vasului.
11 Cu ajutorul pâlniei puteţi adăuga ingredientele fără să scoateţi dispozitivul anti-împroșcare.
12 Cu vasul fixat şi cu braţul coborât:
a) glisaţi dispozitivul anti-împroșcare între braţ şi vas
b) Rotiţi dispozitivul anti-împroșcare înspre dvs., pentru a putea adăuga ingredientele cu
uşurinţă.
c) Aliniaţi capetele de pe lateralul pâlniei cu orificiile de pe partea deschisă a dispozitivului
anti-împroșcare.
d) Glisaţi pâlnia în jos pentru a acoperi partea deschisă a dispozitivului anti-împroșcare.
13 Pentru a scoate dispozitivul anti-împroșcare:
e) Scoateţi pâlnia pe sus.
f) Ridicaţi uşor dispozitivul anti-împroșcare, pentru a elibera clemele vasului.
g) Împingeţi-l pentru a a-l scoate dintre vas şi braţ.
C PORNIRE
14 ezaţi unitatea motorului pe o suprafaţă uscată, fermă, nivelată, lângă o priză.
15 Verificaţi dacă comanda de control al vitezei este setată pe 0.
16 Băgaţi întrerupătorul în priză.
115
[
C CONTROLUL VITEZEI
17 Reglaţi comanda de control al vitezei la viteza pe care o doriţi (1 = mică, 8 = mare).
18 Comutaţi comanda de control al vitezei înapoi 0 pentru a opri motorul.
19 În general, cantităţile mari, amestecurile dense şi un procent mai mare de substanţe solide
decât lichide sugerează un timp mai lung de preparare şi o viteză mai mică.
20 Cantităţile mai mici, amestecurile mai puţin dense şi mai multe lichide decât produse solide
sugerează timp de preparare mai scurt şi viteze mai mari.
C CE VITEZĂ?
accesoriu viteză utilizare
tel 4-8 bătut/aerat frișcă, albușuri de ou, aluat,
amestecuri subţiri
bătător 4-6 cremă din unt și zahăr, amestecuri medii
pentru prăjituri
cârlig 1-3 amestecuri tari, pâine, produse de patiserie
#1 DISPOZITIVE
21 Montaţi şi demontaţi accesoriile cu aparatul oprit şi scos din priză şi cu braţul coborât.
22 Scoateţi capacul din faţă al angrenajului de pe braţ.
23 Aliniaţi spatele unităţii principale la orificiul din angrenajul din fă, apăsaţi dispozitivul în
angrenaj şi rotiţi-l în sensul acelor de ceasornic până se fixează .
24 Pentru a scoate un dispozitiv, rotiţi-l în sensul opus acelor de ceasornic şi trageţi-l de pe braţ.
25 Nu folosiţi degetele sau tacâmuri pentru a împinge alimentele – folosiţi doar mânerul de
apăsare.
26 Scoateţi mânerul de apăsare şi introduceţi ingredientele în tub.
27 Puneţi la loc mânerul de apăsare şi folosiţi-l pentru a împinge ingredientele pe tub în jos.
28 Dispozitivul de decojit/storcătorul de roşii şi maşina de tocat carne pot fi montate pe tavă,
pentru accelerarea procesului.
, Nu lăsaţi motorul să funcţioneze continuu mai mult de 3 minute, se poate supraîncălzi. După
3 minute, opriţi aparatul pentru cel puţin 3 minute, pentru a-şi reveni.
#2 DISPOZITIVUL DE DECOJIT/STORCĂTORUL ROŞII
29 Acest dispozitiv poate fi folosit pentru decojirea/stoarcerea fructelor precum prunele şi
strugurii, care au o pieliţă subţire şi o pulpă moale.
30 Folosiţi fructe fără sâmburi sau îndepărtaţi manual sâmburii.
31 Fructele mai mari, precum roşiile şi prunele, trebuie tăiate în patru.
32 Împingeţi arborele în unitatea principală.
33 Aliniaţi sita la unitatea principală şi împingeţi sita în unitatea principală.
•Sita mare permite particulelor mai mari din pulpă să treacă în suc.
•Sita mică îndepărtează particulele.
34 Aliniaţi colectorul sitei la unitatea principală, împingeţi-l pe unitatea principală şi rotiţi-l în
sensul acelor de ceasornic pentru a-l fixa.
35 Aliniaţi spatele duzei la partea frontală a colectorului sitei şi rotiţi până când indicatorul
ajunge la 1, 2 sau 3, în funcţie de grosimea pieliţei.
36 Trebuie să testaţi setările, însă vă sugerăm să folosiţi 1 (groasă) pentru roşii, 2 (medie) pentru
prune şi 3 (subţire) pentru struguri.
37 Sucul/pulpa V va ieşi prin partea de jos a dispozitivului, pieliţele T vor ieşi din duză.
38 Pentru a demonta dispozitivul, opriţi aparatul, scoateţi-l din priză, apoi scoateţi dispozitivul
de pe braţ.
39 Rotiţi duza pe 0 şi trageţi-o afară.
40 Rotiţi colectorul sitei în sensul acelor de ceasornic.
116
41 Împingeţi sita pentru a o scoate de pe unitatea principală.
42 Împingeţi arborele pentru a-l scoate de pe unitatea principală.
#3 MAŞINA DE TOCAT CARNE
43 Acest dispozitiv poate fi folosit pentru a toca carnea, a face cârnaţi sau kebbe.
44 Împingeţi arborele în unitatea principală.
45 Montaţi lama în partea din faţă a arborelui.
46 Latura plată a lamei trebuie să fie îndreptate înspre ecran.
47 Montaţi sita pe care doriţi să o folosiţi.
48 Orificiul de pe marginea sitei se fixează peste clema din interiorul părţii din fă a unităţii
centrale.
49 Fixaţi piuliţa inelară pe partea din fă a unităţii centrale și strângeţi-o cu mâna.
C TOCARE
50 Tăiaţi carnea în bucăţi pătrate de 25 mm și așezaţi-le pe tavă.
51 Folosiţi sita fină pentru a toca carne crudă pentru carne tocată sau chiftele și pentru coajă de
citrice.
52 Dacă aveţi nevoie de carne tocată foarte mărunt, pentru cârnaţi sau pateu, tocaţi încă o dată
carnea.
53 Folosiţi sita mare pentru a toca carne crudă pentru burgeri.
54 După ce aţi terminat, tocaţi niște resturi de pâine pentru a curăţa sita.
C CÂRNI
55 Împingeţi arborele în unitatea principală.
56 Montaţi tăviţa pentru cârnaţi.
57 Introduceţi partea din fă a duzei pentru cârnaţi prin centrul piuliţei inelare.
58 Aliniaţi partea din spate a duzei pentru cârnaţi la partea din fă a tăviţei.
59 Fixaţi piuliţa inelară pe partea din faţă a unităţii centrale și strângeţi-o cu mâna.
60 Înmuiaţi maţele pentru cârnaţi în apă cel puţin 10 minute înainte de a le folosi.
61 Glisaţi maţul pentru cârnaţi pe partea exterioară a duzei pentru cârnaţi până când aproape
tot maţul este pe duză .
62 Faceţi un nod la capătul maţului.
63 Țineţi maţul cu o mână.
64 Porniţi aparatul, pentru a împinge carnea în maţ.
65 Strângeţi sau slăbiţi maţul, pentru a regla grosimea cârnatului.
66 Când aţi umplut tot cârnatul, prindeţi şi rotiţi maţul la câte 120 mm pentru a forma mai mulţi
cârnaţi.
C KEBBE
67 Kebbe este făcut dintr-un start exterior din carne tocată 50% şi bulgur 50%, umplut cu carne
condimentată şi/sau legume, închis la capete, apoi copt/prăjit.
68 Folosiţi sita fină.
69 Tocaţi carnea.
70 Înmuiaţi bulgurul în apă, uscaţi-l şi măcinaţi-l.
71 Amestecaţi carnea tocată şi bulgurul.
72 Daţi amestecul de două ori prin maşina de tocat.
73 Opriţi aparatul, scoateţi-l din priză, apoi scoateţi sita şi lama.
74 Împingeţi arborele în unitatea principală.
75 Montaţi tăviţa pentru kebbe.
76 Introduceţi partea din fă a duzei pentru kebbe prin centrul piuliţei inelare.
77 Aliniaţi partea din spate a duzei pentru kebbe la partea din fă a tăviţei.
78 Fixaţi piuliţa inelară pe partea din fă a unităţii centrale și strângeţi-o cu mâna.
79 Porniţi aparatul până obţineţi un tub (80 - 100 mm) de carne.
117
80 Ondulaţi capătul liber al tubului.
81 Tăiaţi celălalt capăt de pe aparat.
82 Umpleţi cu umplutura dorită, apoi ondulaţi celălalt capăt al tubului.
83 Repetaţi procesul până epuizaţi tot amestecul de grâu/carne.
#4 FELIATOR/RĂTOARE
84 Împingeţi conul dorit în unitatea principală .
85 E posibil să trebuiască să îl rotiţi puţin pentru a se fixa pe angrenajul din spatele unităţii
principale.
86 Tăiaţi alimentele într-o formă care să încapă în tub (50x45 mm).
87 Scoateţi mânerul de apăsare şi introduceţi ingredientele în tub.
88 Puneţi la loc mânerul de apăsare şi folosiţi-l pentru a împinge ingredientele pe tub în jos.
C Nu introduceţi degetele în interiorul conurilor.
C ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
89 Opriţi aparatul () şi scoateţi-l din priză.
90 Ştergeţi exteriorul unităţii motorului cu o cârpă umedă curată.
91 Çıkarılabilen parçaları elde yıkayın.
` Puteţi spăla aceste componente în mașina de spălat vase.
92 Mediul extrem din interiorul maşinii de spălat vase poate afecta suprafeţele.
93 Va fi afectat doar aspectul acestora, nu va fi afectată funcţionarea aparatului.
W
PROTEJAREA MEDIULUI
Pentru a evita probleme de mediu şi sănătate cauzate substanţele periculoase din
aparatele electrice şi electronice, aparatele marcate cu acest simbol nu trebuie aruncate direct la
gunoi, ci trebuie recuperate, refolosite sau reciclate.
reţete
T = o lingură (15ml) m = mililitri
t = o linguriţă (5ml) g = grame
aluat de pizza (cârlig) – pentru două pizze mari
250 m apă
400 g făină simplă
T ulei de măsline
t drojdie uscată
½ t zahăr
1 t sare
Introduceţi făina în vas. Amestecaţi celelalte ingrediente într-un vas obișnuit. Selectaţi viteza 1.
Adăugaţi treptat lichidul. Selectaţi viteza 2. Frământaţi timp de 2 minute. Scoateţi aluatul. Tăiaţi
aluatul în două. Pe o suprafaţă presărată cu făină, întindeţi aluatul creând forme rotunde. Puneţi
formele obţinute pe o tavă de copt anti-aderentă. Presăraţi peste ele un sos de roşii şi adăugaţi
topping-urile. Puneţi la copt în cuptorul pre-încălzit la 190°C, timp de 15-20 minute. Lăsaţi să se
coacă până când capătă o culoare maroniu-aurie.
reţete disponibile pe site-ul nostru web
http://www.russellhobbs.com/ifu/550932
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128

Russell Hobbs 20355-56 Manual de utilizare

Categorie
Jucării
Tip
Manual de utilizare
Acest manual este potrivit și pentru