10
Serviciul de asistenţă tehnică post-vânzare
Înainte de a contacta serviciul de asistenţă
tehnică post-vânzare:
1. Verificaţi dacă puteţi remedia chiar
dumneavoastră problema, cu ajutorul
recomandărilor din „Ghidul de remediere a
defecţiunilor”.
2. Opriţi aparatul, apoi porniţi-l din nou, pentru a
verifica dacă problema s-a rezolvat.
Dacă problema persistă şi după controalele
menţionate, contactaţi cel mai apropiat serviciu
de asistenţă tehnică post-vânzare.
Specificaţi întotdeauna:
• o scurtă descriere a defecţiunii;
• tipul şi modelul exact al cuptorului;
• numărul de service (numărul care se găseşte
după cuvântul „Service” pe plăcuţa cu datele
tehnice), aflat pe marginea din dreapta, în
interiorul cuptorului (este vizibil când uşa
cuptorului este deschisă). Numărul de service
este indicat, de asemenea, în certificatul de
garanţie;
• adresa dumneavoastră completă;
• numărul dumneavoastră de telefon.
Dacă sunt necesare orice fel de reparaţii, contactaţi
un serviciu de asistenţă tehnică post-vânzare
autorizat (pentru a avea garanţia că se folosesc
piese de schimb originale şi că reparaţiile vor fi
efectuate corect).
Curăţarea
AVERTISMENT
– Nu utilizaţi aparate de curăţare cu aburi.
– Curăţaţi cuptorul numai când acesta este rece
şi poate fi atins.
– Deconectaţi aparatul de la reţeaua de
alimentare cu energie electrică.
Exteriorul cuptorului
IMPORTANT: nu folosiţi detergenţi corozivi
sau abrazivi. Dacă un asemenea produs intră
accidental în contact cu aparatul, curăţaţi-l imediat
cu o lavetă umedă din microfibre.
• Curăţaţi cu o lavetă umedă din microfibre
suprafeţele. Dacă sunt foarte murdare, adăugaţi
în apă câteva picături de detergent pentru vase.
Ştergeţi cu o lavetă uscată.
Interiorul cuptorului
IMPORTANT: nu folosiţi bureţi abrazivi sau
de sârmă sau răzuitoare metalice. Cu timpul,
utilizarea acestora poate duce la deteriorarea
suprafeţelor emailate şi a geamului uşii cuptorului.
• După fiecare utilizare, lăsaţi cuptorul să se
răcească, apoi curăţaţi-l, de preferat când încă este
cald, pentru a înlătura murdăria depusă şi petele
cauzate de resturile de mâncare (de ex. alimente
cu conţinut ridicat de zahăr).
• Nu folosiţi detergenţi corozivi sau abrazivi.
• Utilizaţi un detergent lichid adecvat pentru
curăţarea geamului uşii. Uşa cuptorului poate
fi scoasă pentru a facilita curăţarea (consultaţi
ÎNTREŢINEREA).
N.B: când se gătesc alimente cu un conţinut ridicat
de apă (de ex. pizza, legume etc.) şi cu o durată
lungă de preparare, se poate forma condens pe
interiorul uşii şi în jurul garniturii. După ce s-a răcit
cuptorul, uscaţi interiorul uşii cu o lavetă sau cu un
burete.
Accesoriile:
• Puneţi accesoriile la înmuiat în apă cu detergent
pentru vase, imediat după utilizare, manipulându-
le cu mănuşi de bucătărie dacă sunt încă fierbinţi.
• Resturile de mâncare pot fi îndepărtate uşor cu o
perie de curăţare sau cu un burete.
Ciclul de curăţare a cuptoarelor cu funcţie de
piroliză (dacă intră în dotare):
AVERTISMENT
– Nu atingeţi cuptorul în timpul ciclului de
piroliză.
– Nu lăsaţi copiii să se apropie de cuptor în
timpul ciclului de piroliză.
– Nu lăsaţi animalele de companie să se apropie
în timpul şi după finalizarea ciclului de piroliză.
Cu această funcţie, se ard stropii de grăsime depuşi
în interiorul cuptorului în timpul preparării, la o
temperatură de aproximativ 500 °C. La această
temperatură ridicată, depunerile se transformă într-o
cenuşă fină, care poate fi ştearsă uşor cu o lavetă
umedă, când cuptorul s-a răcit. Nu activaţi funcţia
de piroliză după fiecare utilizare, ci doar atunci când
cuptorul este foarte murdar sau când emană fum
şi mirosuri neplăcute în faza de preîncălzire sau de
preparare a alimentelor.