Zanussi ZBS773X Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare
CUPTOR INCORPORABIL - ZBS 773 X
Aceste instructiuni se citesc impreuna cu instructiunile originale, referirile la eventuale pagini sau figuri facindu-se
la manualul de instructiuni original pe care l-ati gasit in aparat.
! INFORMATII IMPORTANTE REFERITOARE LA SIGURANTA
Trebuie sa cititi cu atentie aceste avertizari inainte de instalarea sau folosirea cuptorului. Daca
doriti asistenta, contactati Departamentul de Relatii cu Publicul.
INSTALARE
Acest cuptor trebuie instalat de personal calificat de Autoritatile Romane in Domeniu..
Acest cuptor este greu. Mutati-l cu grija.
Indepartati toate ambalajele, atit din interior cit si din exterior, inainte de a folosi cuptorul.
Nu incercati sa modificati cuptorul in nici un fel.
Siguranta copiilor
Acest cuptor este proiectat sa fie folosit de catre adulti. Nu permiteti copiilor sa se joace linga sau cu cuptorul.
Cuptorul devine fierbinte atunci cind este in functiune. Copiii trebuie tinuti departe pina cind acesta se raceste.
In timpul folosirii
Acest cuptor este destinat folosirii in uz casnic.Nu este proiectat pentru folosirea in uz comercial sau industrial.
Nu captusiti niciodata cu folie de aluminiu vreo parte a cuptorului.
Nu permiteti materialelor de gatit rezistente la temperatura sa intre in contact cu partile componenete ale cuptorului.
Nu asezati material plastic sau orice alt material care se poate topi, in sau pe cuptor.
Nu introduceti recipiente etans inchise in cuptor. Ar putea sa explodeze daca sint incalzite.
Nu atirnati prosoape, cirpe de bucatarie sau haine de cuptor sau de minerul lui.
Nu folositi cuptorul daca este in contact cu apa si nu-l manevrati niciodata cu miinile umede.
Aveti grija cind incalziti grasimi sau ulei pentru ca s-ar putea aprinde daca devin prea fierbinti.
Folositi intotdeauna manusi pentru cuptor pentru a scoate sau inlocui mincarea in cuptor.
Asigurati-va ca toate butoanele de control sint in pozitia OFF(OPRIT)atunci cind cuptorul nu este folosit.
Nu lasati recipinete continind mincaruri ca de exemplu grasimi sau uleiuri in sau pe cuptor pentru cazul in care ar fi
pornit din greseala sau in mod nechibzuit.
Atunci cind folositi alte aparate electrice, asigurati-va ca cablurile acestora nu intra in contact cu suprafetele fierbinti
ale cuptorului.
Intretinere si curatare
Curatati acest cuptor numai in concordanta cu prezentele instructiuni.
Cuptorul trebuie mentinut curat in permanenta. O acumulare de grasimi sau alte resturi de mincare poate duce la
aparitia unui incendiu, mai ales in recipientul de gril.
Premiteti intotdeauna cuptorului sa se raceasca si deconectati-l de la sursa de tensiune inainte de a incepe orice operatie
de curatare sau intretinere.
Service
Acest cuptor trebuie reparat de catre tehnicieni de service autorizati de catre ELECTROLUX ROMANIA SA si
trebuie folosite doar piese de schimb originale.
Informatii referitoare la mediu
Dupa instalare, va rugam sa aruncati toate ambalajele tinind cond de siguranta si protejarea mediului inconjurator.
Atunci cind aruncati un aparat vechi, actionati asupra lui facindu-l inutilizabil, prin taierea cablului de alimentare.
Scoateti orice dispozitiv de inchidere a usii, pentru a preveni inchiderea copiilor mici in interior.
Pastrati aceste instructiuni de folosire pentru consultari ulterioare si inminati-l noului proprietar daca este cazul.
CUPRINS
Pentru instalator
Informatii importante referitoare la siguranta 3 Cuptor pentru pizza 22
Descrierea cuptorului 5 Functia de copt 22
Panoul de comanda 5 Curatarea cuptorului 23
Cum se seteaza ora zilei 6 Inlocuirea becului cuptorului 25
Cum se selecteaza o functie de gatit si temperatura 7 Curatarea grilului 25
Functia “Incalzire rapida” 8 Daca ceva nu functioneaza 26
Functia “Dezghetare” 8 Garantie 27
Inainte de prima folosire 9 Service si piese de schimb 27
Folosirea cuptorului 9
Programarea cuptorului 11 Pentru instalator
Functii de siguranta si economisire energie 12 Instalare 28
Functia de “Deconectare de siguranta” 13 Conectaree electrica 28
Functia “Siguranta copiilor” 13 Incorporarea 29
Functia “Caldura reziduala” 13
Cuptor cu ventilator 14
Cuptor conventional 16
Harta mincarurilor - Cuptor cu ventilator si Cuptor
conventional
17
Dezghetarea 18
Functia “Gril” 19
Ghid pentru folosirea instructiunilor
Urmatoarele simboluri pot fi gasite in text pentru a va ghida prin instructiuni:
! Instructiuni de siguranta
Instructiuni pas cu pas referitoare
i Sfaturi si sugestii
Œ Acest aparat respecta urmatoarele Directive CE:
* 73/23 - 90/683 (Directiva referitoare la Joasa Tensiune)
* 93/68 (Directive generale)
89/336 (Directiva referitoare la Compatibilitatea Electromagnetica) si modificarile ulterioare.
Descrierea cuptorului
Control panel - Panou de comanda
Oven light - Bec cuptor
Shelf support - Suport raft
Grease filter - Filtru grasime
Rating plate - Eticheta date tehnice
Fan - Ventilator
Grill element - Rezistenta gril
Removable handles - Minere detasabile
Grill/roasting pan - tava gril/copt
Panou de comanda
Cooking function display - afisaj functii de gatit
Temperature display - afisaj temperatura
Time display - Afisaj timp
Programming controls - Butoane programare
Butoane
1.
PORNIT/OPRIT
2.
Buton functii cuptor
3.
Functia Incalzire rapida / Dezghetare
4.
Buton temperatura / temperatura curenta
5.
Buton descrestere (timp sau temperatura)
6.
Buton crestere (timp sau temperatura)
7.
Minutier
8.
Timp de gatit
9.
Sfirsitul timpului de gatit
Toate functiile cuptorului sint controlate de un programator electronic. Puteti selecta orice combinatie de functii de gatit,
temperatura de gatit si cronometrare automata.
i In cazul unei caderi de tensiune, programatorul va retine toate setarile (ora, setarea programului sau programul in
desfasurare) timp de aproximativ 10 minute. Daca tensiunea nu este restabilita in 10 minute, toate setarile vor fi anulate.
Atunci cind alimentarea este restabilita, numerele de pe afisaj vor pilpii, si ceasul/programatorul trebuie resetat.
Butonul PORNIT/OPRIT
Cuptorul trebuie pornit inainte de a alege orice functie de gatit sau de a-l programa. Cind butonul PORNIT/OPRIT este
apasat, ledul de deasupra acestui buton se va aprinde si becul cuptorului se va aprinde.
Pentru a opri cuptorul, puteti apasa butonul PORNIT/OPRIT in orice moment.Orice functie de gatit sau program se opreste,
becul cuptorului se va stinge, si afisajul timp va arata ora zilei.
I Atunci cind butonul PORNIT/OPRIT este apasat, afisajul va arata temperatura interna a cuptorului la momentul respectiv,
daca cuptorul nu s-a racit complet.
Butoanele functiilor cuptorului
Butonul (vezi pagina 6) va permite sa selectati functia de gatit. De cite ori apasati acest buton, se va aprinde un led pe
afisajul functiilor cuptorului, aratind care dintre functiile de gatit a fost selectata.
Butoanele de crestere si descrestere
Apasati butoanele “-“ si “+” pentru a creste sau descreste temperatura sau setarile de timp.
Cum se seteaza ora zilei
Cuptorul incorporeaza un ceas de 24 ore.
Atunci cind cuptorul este conectat pentru prima data la o sursa de energie, display-ul va afisa in mod automat ora 12:00.
Daca nu este apasat nici un buton in 10 secunde, numerele inceteaza sa mai pilpiie si ceasul incepe sa functioneze de la
ora 12.00.
Pentru a regla ora corecta a zilei:
Daca numerele pilpiie:
apasati unul din butoanele “-“ sau “+”. Cind este afisata ora corecta, confirmati setarea prin apasarea butonului(vezi
pagina 6). Ceasul va incepe sa functioneze.
Daca numerele nu pilpiie:
apasati butoanele (vezi pagina 6) simultan si tineti-le apasate pina cind numerele incep sa pilpiie. Eliberati aceste butoane
apoi reglati ceasul prin apasarea butoanelor “-“ sau “+” si confirmati setarea apasind butonul (vezi pagina 6).
Cum se selecteaza o functie de gatit si temperatura
Cuptorul are 8 functii diferite pentru gatit. Pentru fiecare dintre ele, a temperatura pre-setata va fi selectata in mod automat.
1) Porniti cuptorul prin apasarea butonului “PORNIT”.
2)
Apasati butonul (vezi pagina 7) pentru a selecta functia cuptorului dorita. De cite ori este apasat acest buton, se va
aprinde un led in stinga simbolului functiei selectate.
3)
Daca temperatura pre-setata nu este potrivita, apasati butonul “_” sau +” pentru a regla temperatura din 5 in 5
grade. Cind este atinsa temperatura dorita, se aude un semnal sonor pentru scurt timp.
De asemenea puteti afla temperatura interioara a cuptorului, prin apasarea butonului (vezi pagina 7) o data.
i Daca temperatura interioara este mai mare decit temperatura selectata (de exemplu cind a fost terminata o functie de gatit
si cuptorul este inca fierbinte), temperatura interioara nu va fi afisata.
Simbolurile functiilor de gatit
(vezi pagina 7) Gatit cu ventilator - Aceasta setare va permite sa frigeti sau sa frigeti si sa coaceti simultan, folosind orice
sertar, fara transfer de mirosuri.
(vezi pagina 7) Gatit conventional - Caldura vine atit de la elementul superior cit si de la cel inferior, asigurind o incalzire
uniforma in cuptor.
(vezi pagina 7) Gril complet - Intregul element gril va fi in functiune. Este recomandata pentru cantitati mari.
(vezi pagina 7) Pizza - Rezistenta inferioara asigura caldura direct la baza pizzei sau placintelor, in timp ce ventilatorul
asigura circulatia aerului pentru coacerea partii superioare a pizzei sau umpluturii placintei.
(vezi pagina 7) Gril - Aceasta ofera o metoda alternativa pentru gatirea alimentelor, asociata in mod normal cu grilul
conventional. Rezistenta de gril si ventilatorul cuptorului functioneaza impreuna, circulind aerul in jurul mincarii. Selectati
o temperatura maxima de 200 °C.
(vezi pagina 7) Functia de copt -Ambele rezistente superioara si inferioara incalzesc incinta cuptorului iar ventilatorul
circula aerul fierbinte in jurul felurilor de mincare. Functie potrivita pentru coacerea prajiturilor, biscuitilor sau piinii.
(vezi pagina 7) Rezistenta inferioara - Caldura vine doar de la rezistenta inferioara, pentru a va permite definitivarea
felului de mincare.
(vezi pagina 7) Numai rezistenta interioara de gril - poate fi folosita doar pentru frige cantitati mici.
Functia “Incalzire rapida”
Dupa ce a fost aleasa o functie de gatit si temperatura a fost reglata, interiorul cuptorului se va incalzi treptat pina ce
temperatura selectata va fi atinsa. Aceasta operatie dureaza aproximativ 10 pina la 15 minute, in functie de functia de gatit
si temperatura selectate. Daca este necesar sa se atinga temperatura dorita intr-un timp mai scurt, poate fi folosita functia
“Incalzire rapida”.
1) Porniti cuptorul prin apasarea butonului 1.
2)
Setati functia de gatit dorita si temparatura urmind indicatiile din paginile anterioare.
3)
Apasati butonul (vezi pagina 8) o data. Afisajul temperaturii va arata “FHU”.
4)
Cind temperatura dorita a fost atinsa, un semnal acustic se aude pentru scurt timp, si temperatura afisata va reveni
la temperatura setata.
Aceasta functie poate fi folosita cu orice functie de gatit sau temperatura.
Functia “Dezghetare”
Este posibil ca cuptorul cu ventilator sa functioneze fara incalzire, circulind doar aerul in interior, la temperatura joasa.
Aceasta operatie mareste viteza de dezghetare.
1) Porniti cuptorul prin apasarea butonului 1.
2)
Apasati butonul (vezi pagina 8) de doua ori. Afisajul temperaturii va arata “32”. Aceasta setare a temperaturii nu
poate fi modificata.
3)
Pentru a dezactiva functia de dezghetare, apasati din nou butonul (vezi pagina 8). Cuptorul se va opri si afisajul va
indica doar ora zilei.
Aceasta functie este potrivita pentru dezghetarea alimentelor delicate care pot fi stricate de caldura ca de exemplu: prajituri
umplute cu crema, prajituri de inghetata, piine si alte produse pe baza de drojdie. (vezi detalii la pagina 18).
Inainte de prima folosire
! Indepartati toate ambalajele, din interiorul si exteriorul cuptorului, inainte de folosirea acestuia.
Inainte de proma folosire, cuptorul trebuie incalzit fara mincare. In acest timp poate fi emis un miros neplacut. Acesta este
un lucru normal.
1) Porniti cuptorul prin apasarea butonului PORNIT.
2)
Apasati butonul (vezi pagina 9) de doua ori. Ledul din stinga simbolului (vezi pagina 9) se va aprinde.
3)
Reglati temperatura la 250°C folosind butonul “crestere” (butonul “+”).
4)
Deschideti o usa pentru aerisire.
5)
Lasati cuptorul sa functioneze gol timp de aproximativ 45 minute.
Aceasta procedura trebuie repetata cu functia gril complet (vezi pagina 9) si cu functia cuptor cu ventilator (vezi pagina 9)
timp de aproximativ 5-10 minute.
Folosirea cuptorului
! • Gatiti intotdeauna cu usa cuptorului inchisa.
Feriti-va cind deschideti usa cuptorului. Nu o lasati sa cada pina se deschide complet - tineti-o de miner pina se deschide
complet.
i Cuptorul are 6 niveluri pentru raft, si este livrat cu doua rafturi. Pozitiile rafturilor sint numerotate de jos in sus, dupa
cum este aratat in figura. Este important ca aceste rafturi sa fie pozitionate corect, ca in figura.
Nu asezati vase de gatit direct pe baza cuptorului.
Low - jos Centre - Central High - Inalt
I Sfaturi si sugestii
Condensul si aburii
Atunci cind alimentele sint incalzite, produc aburi, la fel ca o ibric care fierbe. Orificiile de aerisire ale cuptorului lasa o
parte a caestor aburi sa iasa. Totusi, stati retras atunci cind deschideti usa cuptorului, pentru a permite aburului sau
caldurii formate sa se imprastie. Daca aburul vine in contact cu o suprafata rece in afara cuptorului, va condensa si va
produce picaturi de apa. Acest fenomen este normal si nu reprezinta un defect al cuptorului.
Pentru prevenirea decolorarii, stergeti in mod regulat condensul de pe suprafete.
Ventilatorul de racire
Acesta functioneaza in timpul procesului de gatit. Aerul este suflat prin orificiile dintre usa cuptorului si panoul de
comanda, dupa cum este aratat in figura (vezi pagina 10).
Ventilatorul poate functiona si dupa oprirea cuptorului pentru mentinerea butoanelor de comanda reci. Acest fenomen este
normal.
Vase de gatit
Folositi orice recipiente de cuptor rezistente la temperaturi de 250°C.
Tavile de copt, vasele pentru cuptor, etc. nu trebuie asezate in fata grilei care acopera ventilatorul din spatele
cuptorului sau pe fundul cuptorului.
Nu folositi tavi de copt mai mari de 30cmx35cm (12inx14in) pentru ca vor obstructiona circulatia caldurii si in acest
fel pot fi afectate performantele cuptorului.
Efectele vaselor (recipientelor) asupra rezultatelor procesului de gatit
Vasele si recipientele variaza ca grosime, conductivitate, culoare, etc. parametrii care afecteaza felul in care ele transmit
caldura catre mincare continuta in ele.
A. Aluminiu, vase din pamint, vase din sticla si recipientele stralucitoare reduc rumenirea partii inferioare a mincarii.
B. Recipientele in fier emailat, ustensilele grele, sporesc rumenirea in partea inferioara a mincarii.
Programarea cuptorului
Cum se regleaza cronometrul
1) Apasati butonul (vezi pagina 11) pentru a selecta functia “Cronometru”. Ledul corespunzator va pilpii si afisajul va
arata 0.00.
2)
Apasati butonul “-“ sau “+” timp de 3 secunde pentru a selecta timpul dorit (pina la 19 ore si 59 minute).
Cronometrul va astepta 3 secunde dupa care va incepe numaratoarea.
3)
Afisajul va numara timpul programat in minute.
4)
Cind timpul programat s-a scurs, se va auzi un semnal acustic si 0.00 va pilpii pe panoul de comanda. Cuptorul nu
se va opri daca este in functiune.
5)
Pentru a opri semnalul acustic, apasati orice buton. Panoul de comanda va afisa ora zilei si ledul cronometrului se
va stinge.
Pentru a anula cronometrul:
apasati butonul (vezi pagina 11) si, in timp ce-l tineti apasat, apasati de asemenea butonul “_”. Afisajul va arata 0.00.
Pentru a programa cuptorul sa se opreasca
1) Introduceti mincarea in cuptor, selectati o functie de gatit, si reglati temperatura de gatit dorita.
2)
Apasati butonul (vezi pagina 11) pentru a selecta functia “durata gatit”. Ledul durata gatit” ca pilpii si panoul de
comanda va afisa 0.00.
3)
Apasati butonul “-“ sau “+” pentru selectarea timpului dorit (pina la 19 ore si 59 minute). Programatorul va astepta
3 secunde dupa care va incepe numaratoarea.
4)
Afisajul va numara timpul programat in minute.
5)
Cind timpul programat s-a scurs, cuptorul se va opri, se va auzi un semnal acustic si 0.00 va pilpii pe panoul de
comanda.
6)
Pentru a opri semnalul acustic, apasati orice buton. Panoul de comanda va afisa ora zilei si ledul “durata gatit” se
va stinge.
Pentru anularea functiei “durata gatit”
apasati butonul (vezi pagina 11) si, in timp ce-l tineti apasat, apasati de asemenea butonul “_”. Daca aceasta operatie
este efectuata in timpul derularii unui program, cuptorul nu se va opri.
i Cind este setata o durata de gatit, cuptorul se va opri citeva minute mai repede fata de timpul programat, si va folosi
caldura existenta. Vezi “ Functii de siguranta si economisire energie”.
Programarea cuptorului la PORNIRE si OPIRE
1) Efectuati setarea timpului de gatit descrisa in “Pentru a programa cuptorul sa se opreasca”.
2)
Apasati butonul (vezi pagina 12). Functia “Sfirsitul operatiei de gatit” va fi selectata si ledul corespunzator va
pilpii. Panoul de comanda va afisa sfirsitul timpului de gatit (adica timpul actual + durata gatitului).
3)
Apasati butonul “-“ sau “+” timp de 3 secunde pentru selectarea timpului dorit a sfirsitului gatitului.
4)
Programatorul va astepta 3 secunde, apoi timpul de gatit va aparea pe panoul de comanda. Cind cuptorul porneste,
afisajul va numara timpul programat in minute.
5)
Daca apasati butonul (vezi pagina 12) afisajul va arata sfirsitul timpului de gatit.
6)
Cuptorul va porni si se va opri automat. Sfirsitul procesului de gatit va fi marcat printr-un semnal acustic.
7)
Pentru a opri semnalul acustic, apasati orice buton. Panoul de comanda va afisa ora zilei si ledurile se vor stinge.
Pentru anularea programului, anulati “Timpul de gatit”.
apasati butonul (vezi pagina 12) si, in timp ce-l tineti apasat, apasati de asemenea butonul “_”. Daca aceasta operatie
este efectuata in timpul derularii unui program, cuptorul nu se va opri.
Functii de siguranta si economisire energie
Functia intrerupere de siguranta
Daca nu sint efectuate modificari in setarile cuptorului, acesta se va opri automat in conditiile continute de tabelul de mai
jos:
Daca temperaturile setate sint: cuptorul se va opri:
250° C sau mai mari dupa 1 ½ ore
de la 120 pina la 250° C dupa 5 ore
mai mici de 120°C dupa 12 ore
Functia “Siguranta copiilor”
Pentru a evita ca copiii sa porneasca cuptorul, este posibil sa blocati butoanele de comanda ale cuptorului:
1) Opriti cuptorul prin apasarea butonului PORNIT/OPRIT.
2)
Apasati simultan butoanele (vezi pagina 13) si “-“ si pastarti-le apasate timp de aproximativ 3 secunde. Pe display
va fi afisat un punct pilpiitor dupa ora zilei.
3)
Cuptorul este acum blocat. Nu pot fi selectate nici functii si nici temperaturi.
Pentru a debloca comenzile cuptorului:
apasati butonul (vezi pagina 13) si butonul “_” in acelasi timp si tineti-le apasate timp de aproximativ 3 secunde. Punctul
pilpiitor va dispare. Cuptorul poate fi acum manevrat.
Functia “caldura reziduala”
Cind este setat un timp “durata de gatit”, cuptorul se opreste automat cu citeva minute inainte terminarii timpului
programat, folosind caldura reziduala pentru definitivarea felurilor de mincare fara consum de energie. Ledul indicator al
cuptorului va ramine aprins pina ce “durata de gatit” se termina.
Aceasta functie nu functioneaza cind “durata de gatit” este mai mica de 15 minute.
Cuptorul cu ventilator
Aerul din interiorul cuptorului este incalzit de rezistenta din jurul ventilatorului situat in spatele panoului din spate.
Ventilatorul circula aerul cald pentru mentinerea unei temperaturi uniforme in cuptor.
Avantajele gatirii cu aceasta functie sint:
v Preincalzire mai rapida
Cum ventilatorul cuptorului atinge repede temperatura, in mod normal nu este necesar sa se preincalzeasca cuptorul, chiar
daca s-ar putea sa fie necesara o prelungire cu 5-7 minute a timpului de gatit. Pentru retete care necesita temperaturi inalte,
cele mai bune rezulatate sint obtinute daca cuptorul este mai intii preincalzit exemplu: piine, pateuri, sufleuri.
v Temperaturi joase
Gatitul cu ventilator necesita in general temperaturi mai joase fata de gatitul conventional. Urmati temperaturile
recomandate in tabelul de la pagina 17. Nu uitati sa reduceti temperaturile cu aproximativ 20-25°C pentru retetele proprii
care se folosesc la gatitul conventional.
v Incalzire uniforma pentru coacere
Ventilatorul furnizeaza o incalzire uniforma in toate pozitiile. Asta inseamna ca cantitati din acelasi tip de mincare pot fi
gatite simultan in cuptor. Totusi, raftul superior ar putea sa rumeneasca putin mai repede dacit cel inferior.
Acest lucru este normal. Nu apar amestecuri de mirosuri intre felurile de mincare.
1. Porniti cuptorul.
2.
Apasati butonul de comanda al functiilor o data.
3.
Daca este necesar, reglati temperatura setata folosind butoanele “crestere” sau “descrestere”.
DE NOTAT
Ledul cuptorului se aprinde cind cuptorul este pornit.
Ventilatorul de racire va functiona continuu in timpul operatiei de gatit. Este posibil sa functioneze si dupa ce cuptorul
a fost oprit, pentru a pastra butoanele de comanda reci. Acest lucru este normal.
NOTA
Actiunea ventilatorului de racire va depinde de cit de mult timp a fost folosit cuptorul, si la ce temperatura. S-ar putea sa nu
porneasca deloc la temperaturi joase sau daca cuptorul a fost folosit o perioada scurta.
FAN OVEN FUNCTION SIMBOL (vezi pagina 14) - SIMBOLUL FUNCTIEI CUPTOR CU VENTILATOR
PRE-SET TEMPERATURE - TEMPERATURA PRE-SETATA: 175°C
TEMPERATURE SELECTION - GAMA TEMPERATURA: 50°C - 250°C
Sfaturi si sugestii
Pozitiile ghidajelor nu sint determinante sar asigurati-va ca rafturile sint distribuite uniform.
Cind gatiti mai mult de un fel de mincare in cuptorul cu ventilator, mai bine asezati felurile de mincare central pe rafturi
decit sa asezati mai multe feluri pe un raft.
Cind cuptorul este plin, s-ar putea sa fie necesar un timp putin mai lung pentru gatit.
Un raft poate fi asezat pe baza cuptorului. Este preferabil sa asezati un fel de mincare in aceasta pozitie decit direct pe
fundul cuptorului, pentru a permite aerului sa circule in jurul mincarii.
Cind cuptorul este plin cu acelasi fel de mincare, de exemplu tavi egale de prajituri sau sandwichuri de aceeasi marime,
acesta va fi gata in acelasi timp si se va scoate odata din cuptor. Cind sint diferite marimi de tavi sau feluri diferite de
mincare, deexemplu sint pregatite prajituri si biscuiti, este posibil ca acestea sa nu fie gata in acelasi timp.
Ventilatorul cuptorului poate fi folosit pentru a incalzi alimente fara a fi nevoie sa le dezghetati in prealabil, de exemplu:
tarte de fructe, pateuri mici, etc. Folositi o temperatura de 190-200°C si lasati 20-40 minute (in functie de cantitatea de
mincare din cuptor).
Folosirea unor temperaturi prea mari poate duce la rumenirea neuniforma. Verificati recomandarile referitoare la
temperaturi date in tabelul de gatit, dar fiti pregatiti sa variati temperatura cu 10°C daca este necesar. Nu uitati sa reduceti
temperatura cu aproximativ 20-25°C pentru retetele conventionale proprii.
Cutiile de conserve nu trebuie asezate pe placa fierbinte sau pe arzator pentru ca pot produce craparea emailului.
Cuptorul conventional
Cind folositi aceasta setare, caldura vine atit de la rezistenta inferioara cit si de la cea superioara. Aceasta setare va permite
prepararea alimentelor pe un singur nivel si este potrivita in mod particular pentru felurile de mincare care necesita o
rumenire suplimentara a partii inferioare.
Alimentele care necesita o rumenire suplimentara a partii superioare pot fi de asemenea gatite in bune conditii in cuptorul
conventional. Aceasta forma de gatit va permite prepararea alimentelor fara functionarea ventilatorului.
Cum se foloseste cuptorul conventional
1. Porniti cuptorul.
2.
Selectati functia “Cuptor Conventional” prin apasarea butonul de comanda al functiilor pina cind ledul din stinga
simbolului (vezi pagina 16) se aprinde.
Numai rezistenta inferioara
Aceasta functie este folosita in particular cind se prepara pateuri. Temperatura pre-setata este de 250°C.
DE NOTAT
In timpul operatiei de preparare, ventilatorul de racire va functiona in acelasi mod ca cel descris pentru functia cuptorului
cu ventilator.
Sfaturi si sugestii
Pozitia de mijloc a raftului, permite cea mai buna distributie a caldurii. Pentru a rumeni mai bine partea inferioara a
alimentului gatit, mutati pur si simplu raftul mai jos. Pentru a rumeni mai bine partea superioara a alimentului gatit, mutati
pur si simplu raftul mai sus.
Materialul si baza tavilor de copt si a vaselor folosite influenteaza rumenirea partii inferioare. Vasele emailate, inchise la
culoare, grele sau ustensilele de care mincarea nu se lipeste, cresc rumenirea la baza a alimentelor preparate, in timp ce
vasele din sticla, aluminiu stralucitor, sau tavile din inox finisat reflecta caldura si rumenesc mai putin preparatele.
Asezati intotdeauna vasele central pe raft, pentru a asigura o rumenire uniforma.
Asezati felurile de mincare in tavi de marime potrivita astfel incit sa preveniti revarsarile pe fundul cuptorului si in acest fel
facind curatarea mai usoara.
Nu asezati vasele, conservele sau tavile de copt direct pe fundul cuptorului pentru ca acesta devine foarte fierbinte si vor
apare stricaciuni.
Pentru a preincalzire mai rapida, folositi functia “Incalzire rapida”.
Prepararea mincarii pe un singur nivel asigura rezulatate mai bune. Daca aveti nevoie de mai mult de un nivel pentru a
prepara mincarea, folositi functia :Cuptor cu ventilator”.
CONVENTIONAL OVEN FUNCTION SIMBOL (vezi pagina 16) - SIMBOLUL FUNCTIEI CUPTOR
CONVENTIONAL
PRE-SET TEMPERATURE - TEMPERATURA PRE-SETATA: 200°C
TEMPERATURE SELECTION - GAMA TEMPERATURA: 50°C - 250°C
Dezghetarea
Ventilatorul cuptorului functioneaza fara caldura si circula aerul in interiorul cuptorului, la temperatura camerei. Aceasta
mareste viteza de dezghetare. Totusi va informam ca temperatura bucatariei influenteaza viteza de dezghetare.
Aceasta functie este in mod particular potrivita pentru dezghetarea alimentelor delicate, care pot fi stricate de caldura ca de
exemplu: prajituri umplute cu crema, prajituri cu inghetata, pateuri, piine si alte produse pe baza de drojdie.
Cum se foloseste dezghetarea
1.
Porniti cuptorul apasind butonul 1.
2.
Apasati de doua ori butonul 3.
i Sugestii si sfaturi
Acoperiti mincarea cu un capac, folie de aluminiu sau folie de plastic pentru a preveni uscarea in timpul procesului de
dezghetare.
GATITI IMEDIAT DUPA DEZGHETARE.
Produsele inghetate trebuie asezate pe cit posibil pe un singur nivel, si trebuie intoarse la jumatatea procesului de
dezghetare.
Numai pulpele de carne si pui pina la 2 kg sint pretabile la dezghetare in acest fel.
Grilul
! Operatia de gril trebuie efectuata cu usa cuptorului inchisa. Minerele tavii de gril trebuie scoase.
Cum se foloseste grilul
1.
Porniti cuptorul.
2.
Apasati butonul de comanda al functiilor pina cind ledul din stinga simbolului (vezi pagina 19) se aprinde.
3.
Daca este necesar, apasati butoanele “Crestere” sau “Descrestere” pentru a regla temperatura setata.
4.
Reglati pozitia gratarului pentru a permite introducerea fiferitelor grosimi de mincare. Asezati mincarea aproape de
rezistenta pentru a grabi prepararea si mai departe pentru o preparare mai blinda.
Preincaziti pentru citeva minute grilul la setarea maxima, inainte de a introduce fripturile. In timpul prepararii, reglati
setarea temperaturii si raftul dupa cum este necesar.
In timpul procesului de preparare, ventilatorul de racire si ledul termostatului vor functiona in acelasi mod in care a fost
descris pentru cuptorul cu ventilator.
i Sfaturi si sugestii
- Majoritatea alimentelor trebuie asezate pe gratar in tava de gril pentru a permite circulatia aerului. Produse ca pestele,
ficatul, si rinichii pot fi asezati direct pe tava de gril, daca se prefera acest lucru.
- Alimentele trebuie bine uscate inainte de frigere, pentru a se reduce improscarea. Ungeti usor cu putin ulei sau unt topit
carnea fara grasime si pestele, pentru a le mentine umede in timpul prepararii.
- Garniturile ca rosii si ciuperci trebuie asezate sub gratar cind frigeti carne.
- Cind prajiti piine, va sugeram sa folositi pozitia cea mai de sus.
- Alimentele trebuie intoarse pe timpul prepararii, dupa cerinte.
Elementul de gril este controlat de termostat. In timpul procesului de preparare, grilul porneste si se opreste pentru
a preveni supraincalzirea.
Cum se foloseste resistenta gril interioara
Aceasta asigura o caldura rapida si directa in zona centrala a tavii de gril. Folositi aceasta rezistenta pentru prepararea unor
cantitati mici, in acest fel economisiti energie electrica.
1. Porniti cuptorul.
2. Apasati butonul controlului functiilor de gatit pina ce ledul din stinga simbolului (vezi pagina 20) se aprinde.
3. Daca este necesar, apasati butoanele “ Crestere” sau “Descrestere” pentru reglarea temperaturii setate.
4. Reglati pozitia ghidajelor pentru a permite prepararea a diferite grosimi de produse si urmati instructiunule privind
operatia de gril.
INNER GRILL ELEMENT (vezi pagina 20) – REZISTENTA INTERIOARA GRIL
PRE-SET TEMPERATURE - TEMPERATURA PRE-SETATA: 250°C
TEMPERATURE SELECTION - GAMA TEMPERATURA: 50°C - 250°C
Cum se foloseste grilul termal
Aceasta operatie ofera o alternativa de preparare normala a produselor asociata cu operatia de gril conventional. Rezistenta
de gril si ventilatorul cuptorului functioneaza alternativ, circulind aerul fierbinte in jurul mincarii. Nevoia de a intoarce
mincarea este redusa. Acest tip de preparare reduce mirosurile rezultate in urma operatiei de preparare in bucatarie.
Puteti prepara orice fel de mincare pe care o preparati sub grilul conventional, cu exceptia fripturilor prajite si RARE.
Operatia de preparare este mult mai blinda, de aceea este nevoie de ceva mai mult timp pentru a gati cu aceasta metoda
decit cu una conventionala. Un avantaj este ca pot fi gatite cantitati mari in acelasi timp.
1. Porniti cuptorul.
2. Apasati butonul controlului functiilor de gatit pina ce ledul din stinga simbolului (vezi pagina 20) se aprinde.
3. Daca este necesar, apasati butoanele “ Crestere” sau “Descrestere” pentru reglarea temperaturii setate.
4. Reglati pozitia ghidajelor pentru a permite prepararea a diferite grosimi de produse si urmati instructiunule privind
operatia de gril.
PRE-SET TEMPERATURE - TEMPERATURA PRE-SETATA: 180°
°°
°C
TEMPERATURE SELECTION - GAMA TEMPERATURA: 50°C - 250°C
DO NOT EXCEED 200°
°°
°C – NU DEPASITI 200°
°°
°C
i Sfaturi si sugestii
Preparati mincarea in acelasi fel ca si pentru grilul conventional. Ungeti usor cu putin ulei sau unt topit carnea fara grasime
si pestele, pentru a le mentine umede in timpul prepararii.
Daca preparati cu aceasta metoda pe mai multe nivele, in timpul prepararii poate fi necesar sa schimbati intre ele rafturile.
Cuptor pizza
Rezistenta de jos asigura caldura directa la baza pizzei sau placintei, in timp ce ventilatorul asigura circulatia aerului pentru
a coace partea de sus a pizzei sau umplutura placintelor.
Pentru a obtine cele mai bune rezultate folositi nivelele de jos.
1. Porniti cuptorul.
2. Apasati butonul controlului functiilor de gatit pina ce ledul din stinga simbolului (vezi pagina 22) se aprinde.
3. Daca este necesar, apasati butoanele “ Crestere” sau “Descrestere” pentru reglarea temperaturii setate.
PIZZA OVEN FUNCTION SYMBOL (vezi pagina 22) - SIMBOLUL FUNCTIEI CUPTOR PIZZA
PRE-SET TEMPERATURE - TEMPERATURA PRE-SETATA: 175°C
TEMPERATURE SELECTION - GAMA TEMPERATURA: 50°C - 250°C
Functia de coacere
Cind folositi aceasta functie, rezistentele superioara si inferioara vor incalzi interiorul cuptorului iar ventilatorul va circula
aerul fierbinte in jurul felurilor de mincare. Aceasta metoda ofera o alternativa in mod special pentru a coace.
1. Porniti cuptorul.
2. Apasati butonul controlului functiilor de gatit pina ce ledul din stinga simbolului (vezi pagina 22) se aprinde.
BAKING FUNCTION SYMBOL (vezi pagina 22) - SIMBOLUL FUNCTIEI COACERE
PRE-SET TEMPERATURE - TEMPERATURA PRE-SETATA: 175°C
TEMPERATURE SELECTION - GAMA TEMPERATURA: 50°C - 250°C
Curatarea cuptorului
! Lasati ventilatorul de racire sa raceasca cuptorul, dupa care scoateti din priza si apoi curatati cuptorul.
Cuptorul trebuie mentinut curat in permanenta. O acumulare de grasime sau alte resturi alimentare poate conduce la
izbucnirea unui incendiu, mai ales in tava de gril.
Materiale de curatare
Inainte de folosirea oricarui material de curatare pentru cuptorul Dvs., verificati daca acestea sint potrivite pentru cuptor si
daca producatorul lor recomanda folosirea acestor materiale pentru acest tip de operatie.
Produsele de curatat care contin inalbitori nu trebuie folositi pentru ca pot toci suprafetele finisate. De asemenea nu trebuie
folositi materiale abrazive aspre.
Curatarea exterioara
Stergeti in mod regulat panoul de comanda, usa, si garnitura usii cu o cirpa moale,inmuiata in apa calduta in care s-a
adaugat putin detergent lichid, bine stoarsa.
! Pentru a preveni strcarea sau slabirea panourilor de sticla ale usii, evitati sa folositi:
Detergenti casnici sau inalbitori
Bureti impregnati nepotriviti pentru tigai care nu lipesc
Bureti cu insertii metalice
Solutii contra ruginei
Solutii de indepartarea petelor pentru chivete/bai.
Curatati geamul interior si cel exterior cu apa calda cu sapun. Daca geamul interior devine foarte murdar, va recomandam
un produs de curatare ca Hob Brite. Nu folositi ustensile de riciit vopseaua pentru indepartarea murdariei.
! NU curatati usa cuptorului cind panourile geamurilor sint calde. Daca nu este respectata aceasta indicatie, geamul se poate
sparge.
Daca geamul se ciobeste sau are zgirieturi adinci, rezistenta lui este slabita si trebuie inlocuit pentru prevenirea spargerii
lui. Contactati Centrul de Service care va va sfatui ce sa faceti in continuare.
Interiorul cuptorului
Interiorul emailat al cuptorului se curata cel maai usor in timp de cuptorul este inca caldut. Stergeti cuptorul dupa fiecare
folosire cu o cirpa moale inmuiata in apa calda cu sapun. Din timp in timp trebuie sa efectuati I curatare mai temeinica,
folosind un produs de curatare cuptor.
Daca murdaria s-a depus, dupa ce cuptorul s-a racit, procedati dupa cum urmeaza pentru a inmuia resturile si pentru a
curata cuptorul mai usor:
1. Asezati tava de gril/carne pe raftul cel mai de jos.
2. Adaugati citeva picaturi de lichid de curatare in tava si umpleti aproximativ 12mm cu apa fiarta.
3. Inchideti usa cuptorului, selectatai finctia “Cuptor cu ventilator” si reglati temperatura la aproximativ 50°C.
4. Dupa 15 minute, setati temperatura pe zero, si lasati ca ventilatorul sa continue fara caldura inca 5 minute, cind
temperatura apei va fi mai scazuta.
5. Scoateti cu grija tava cu apa din cuptor si folositi curatatori normali pentru cuptor pentru a indeparta reziduurile.
6. Lasati pentru un timp mai lung, daca este necesar, putina apa calda sa inmoaie orice rest ars de pe baza cuptorului.
Rafturile cuptorului si suportii rafturilor
Pentru a curata rafturile cuptorului si suportii rafturilor, inmuiati-le in apa cu sapun, si indepartati petele rezistente cu un
burete bine udat in apa cu sapun.
Clatiti bine si uscati cu o cirpa moale.
Suportii rafturilor pot fi scosi pentru o curatare mai usoara. Asigurati-va ca piulitele de fixare sint bine strinse cind puneti la
loc suportii rafturilor.
Filtrul contra grasimii
Pentru prevenirea depunerii de grasimi pe ventilator, trebuie montat filtrul contra grasimilor care se infige in orificiile din
panoul din spate al cuptorului.
Pentru curatarea filtrului de grasimi
Dupa ce cuptorul s-a racit, scoateti filtrul prin apasarea limbii care iese spre exterior spre sus, si spalati-l cu grija.
Filtrul contra grasimilor trebuie spalat dupa fiecare folosire. Filtrul poate fi spalat in masina de spalat vase la 65°C. Daca
filtrul este foarte murdar, asezati filtrul intr-o cratita cu apa in care adaugati o lingurita de pudra de detergent pentru masina
automata sau pentru masina de spalat vase. Aduceti la punctul de fierbere si lasati sa se inmoaie timp de aproximativ 30
minute sau chiar mai mult in functie de gradul de murdarie. Asigurati-va ca solutia obtinuta nu da in foc pentru ca ar putea
sa va pateze plita. Limpeziti filtrul in apa curata si uscati-l
Nu uitati sa puneti la loc filtrul inainte de a folosi din nou cuptorul.
Inlocuirea becului cuptorului
Daca becul cuptorului trebuie inlocuit, acesta trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
- putere 25W
- tensiune electrica 230-240V ( 50Hz )
- rezistent la 300°C
- tip conexiune E14
Aceste becuri sint disponibile la centrul local de service.
Pentru a inlocui becul defect
1. Asigurati-va ca cuptorul este deconectat de la retea.
2. Scoateti capacul rotind in sens invers acelor de ceas.
3. Scoateti becul si inlocuiti-l cu cel nou.
4. Puneti la loc capacul becului.
5. Conectati aparatul la tensiunea electrica.
Curatarea grilului rabatabil
Acest model a fost proiectat cu un gril rebatabil care permite curatareamai usoara a partii superioare a cuptorului.
! Inainte de a efectua aceasta operatie asigurati+va ca cuptorul s-a racit si ca este deconectat de la reteau electrica.
1. Desurubati surubul care fixeaza grilul (vezi figura).
2. Lasati incet grilul in jos pentru a permite accesul la partea superioara a cuptorului.
3. Curatati partea superioara a cuptorului cu un agent potrivit si stergeti pina cind se usuca inainte de a aseza la loc
grilul.
4. Impingeti in sus incet grilul la locul lui si stringeti piulita.
! Asigurati+va ca piulita de sustinere a grilului este asezata bine la locul ei pentru a evita caderea grilului atunci cind este
folosit.
Daca ceva nu functioneaza
Daca cuptorul nu functioneaya corect, va rugam sa efectuati urmatoarele verificari, inainte de a contacta Centrul de Service
local.
IMPORTANT Daca chemati un tehnician de service pentru unul dintre defectele de mai jos, sau pentru o reparatie cauzata
de o folosire sau o instalare incorecta, se va percepe o taxa chiar daca aparatul este in garantie.
SIMPTOM
Cuptorul nu porneste
SOLUTIE
Apasati butonul de pornire “ON”, apoi selectati o
functie de gatit.
Verificati siguranta si asigurati-va ca intrerupatorul
prizei (daca exista) sau eventualul intrerupator intre
cuptor si sursa de alimentare sint pe pozitia deschis
“ON”.
Becul cuptorului nu se aprinde Porniti cuptorul folosind butonul 1.
Verificati becul si inlocuiti-l daca este necesar (vezi “
Inlocuirea becului cuptorului”).
Dureaza prea mult prepararea felurilor de mincare sau
se gatesc prea repede.
Poate fi necesara o ajustare a temperaturii
Urmariti paragrafele referitoare la functiile de gatit si
tabelele furnizate
Aparitie abur si condens pe mincare si pe carcasa
cuptorului.
Nu lasati felurile de mincare in cuptor mai mult de 15-
20 minute dupa terminarea operatiei de preparare.
Programatorul nu functioneaza Verificati instructiunile pentru programator
Ventilatorul cuptorului este zgomotos Verificati daca filtrul de grasimi este corect montat.
Verificati ca rafturile sa nu vibreze in contact cu panoul
din spate al cuptorului.
Daca dupa toate aceste verificari cuptorul tot nu functioneaza, contactati Centrul de Service local autorizat de
ELECTROLUX ROMANIA SA.
Cind le telefonati, va vor fi cerute urmatoarele informatii:
1. Numele Dvs., adresa si codul postal
2. Numarul Dvs. de telefon
3. Detalii clare si concise referitoare la defect
4. Modelul si numarul de serie (care pot fi gasite pe eticheta cu date tehnice)
5. Data cumpararii
Va informam ca va fi necesar sa prezentati certificatul de garantie si factura aparatului pentru orice reparatie in perioada de
garantie.
In perioada de garantie clientul trebuie sa se asigure ca toate verificarile din tabelul de mai sus au fost efectuate,
tehnicianul de service urmind sa perceapa o taxa daca defectul nu este de natura electrica sau mecanica.
Serice si piese de schimb
Daca aveti nevoie de piese de schimb sau de un tehnician de service, contactati Centrul de Service autorizat de
ELECTROLUX ROMANIA SA, pe care il veti gasi in certificatul de garantie.
Liniste timp de 24 de luni
Conditiile de garantie Zanussi
Zanussi se angajeaza ca termen de 12 luni de la data achizitionarii, sa repare aparatul Zanussi sau orice piesa a sa care se
dovedeste defecta, din orice motiv tinand de fabricatie sau materiale, munca, materialele si transportul fiind GRATUITE cu
conditiile urmatoare:
* Aparatul a fost corect instalat si a utilizat numai sursa de gaz sau electricitate mentionata pe placuta indicatoare a
caracteristicilor tehnice.
* Aparatul a fost folosit numai pentru uz casnic, si conform instructiunilor fabricantului.
* Aparatul nu a fost reparat, demontat, nu i s-au efectuat operatiuni de intretinere sau nu a umblat in el nici o persoana
neautorizata de Zanussi.
* Orice lucrare de service sub garantie trebuie efectuata de un centru de service Zanussi.
* Orice aparat sau piesa defecta inlocuita devine proprietatea companiei.
* Aceasta garantie vine in completarea drepturilor Dvs. statutare si a altor drepturi legale.
Exceptii
Aceasta garantie nu acopera:
* Deteriorari rezultate din transport, utilizare necorespunzatoare sau neglijenta, inlocuirea oricarui bec sau piese detasabile
din sticla sau plastic.
* Costurile corespunzatoare repararii unui aparat necorespunzator instalat.
* Aparatele utilizate in mediu comercial sau similar, plus cele oferite spre inchiriere.
* Produsele marca Zanussi care nu sunt comercializate de catre ELECTROLUX ROMANIA SA.
Garantia in Europa
Daca trebuie sa va mutati in alta tara din Europa, garantia se muta odata cu Dvs. la noul domiciliu cu urmatoarele
specificatii:
* Garantia incepe de la data achizitionarii produsului.
* Garantia este pentru aceeasi perioada si aceeasi munca prestata si piese ca si cele existente in noua tara de resedinta,
pentru aceasta marca sau gama de produse.
* Garantia este legata de Dvs. si nu poate fi transferata altui utilizator.
* Noul Dvs. domiciliu se afla in Comunitatea Europeana sau Zona de Comert Liber Europeana.
* Produsul este instalat si utilizat conform instructiunilor noastre si este folosit ca aparat pentru uz casnic.
* Produsul este instalat tinand seama de regulamentele din noua tara de resedinta.
Inainte de a va muta, va rugam contactati cel mai apropiat centru de service pentru a da detalii privind noul domiciliu.
Instalarea
! Cuptorul trebuie instalat conform instructiunilor.
Date tehnice
Dimensiunea nisei Inaltime
Latime
Adancime
580 mm
560-570 mm
550 mm
Dimensiunea interiorului cuptorului Inaltime
Latime
Adancime
Capacitatea cuptorului
320 mm
420 mm
390 mm
53,2 litri
! Acest cuptor trebuie instalat de catre personal calificat conform normelor si standardelor in vigoare in Romania.
Caracteristici tehnice ale elementelor de incalzire
Rezistenta cuptorului 1,89 kW
Rezistenta superiora 0,834 kW
Rezistenta inferiora 1,055 kW
Rezistenta de convectie 2,08 kW
Rezistenta gril 1,82 kW
Rezistenta dubla gratar 2,655 kW
Functia cuptor pizza 3,135 kW
Ventilator de convectie 30 W
Becul cuptorului 25 W
Ventilator de racire 25 W
Putere totala 3,215 kW
Conectarea electrica
Cuptorul este proiectat pentru a fi conectat la o sursa electrica de 230-240 V (50 Hz).
Cuptorul are o cutie de conexiuni usor accesibila, marcata astfel:
Litera L - faza
Litera N - nul
- borna de legare la pamant
ACEST CUPTOR TREBUIE LEGAT LA PAMANT
Acest cuptor este prevazut cu un cablu tip H05RR-F cu sectiunea de 3 x 1,5 mmp.
Trebuie instalat un comutator dublu pol intre cuptor si sursa de electricitate, cu un spatiu minim de 3 mm intre contactele
comutatorului si de un tip corespunzator sarcinii electrice, in conformitate cu regulamentele in vigoare.
Comutatorul nu trebuie sa intrerupa cablul verde cu galben, de impamantare, in nici un punct.
Important
Dupa instalare si conectare, cablul trebuie astfel asezat incat sa nu atinga in nici un punct o temperatura cu 60° C peste
temperatura mediului.
Inainte de conectarea cuptorului, verificati daca siguranta prizei si instalatia casnica pot suporta sarcina electrica, si daca
sursa de curent este corect legata la pamant.
Fabricantul isi declina orice raspundere in cazul nerespectarii acestor masuri de siguranta.
Incastrarea in mobilier
Asigurati-va ca atunci cand cuptorul este instalat, el este usor accesibil pentru inginerul de service in cazul unei
defectiuni.
Mobila sau dulapul in care va fi incastrat cuptorul trebuie sa fie conforme urmatoarelor specificatii:
* dimensiunile trebuie sa fie cele aratate in figurile respective;
* materialele trebuie sa suporte o crestere a temperaturii de cel putin 60° C peste temperatura ambientului;
* trebuie aranjat astfel incat sa existe o alimentare continua cu aer a cuptorului pentru a preveni supraincalzirea.
(fig.)
Dimensiunile cuptorului si ale nisei necesare se dau in figurile corespunzatoare.
(fig.)
Fixarea cuptorului in dulap
1. Introduceti cuptorul in nisa practicata in dulap;
2. Deschideti usa cuptorului;
3. Fixati cuptorul pe dulapul de bucatarie cu patru holz-suruburi de lemn, care sa se potriveasca cu orificiile prevazute in
rama cuptorului.
(fig.)
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14

Zanussi ZBS773X Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare