Legume cum ar ridichiile, ceapă de iarnă, pătrunjel,
●
mărar se adaugă în sucuri tăiate mărunt.
Sucurile de fructe le puteţi obţine aproape din orice fel
●
de fructe.
După ce spălaţi merele, piersicile, caisele şi prunele
●
puneţi-le în strecurătoare şi opăriţi-le.
Trebuie să îndepărtaţi sâmburii din fructele care îi conţin
●
deoarece pot defecta storcătorul de fructe.
Stoarcerea sucurilor din prune, ane, zmeure, pere, mere
●
şi alte fructe moi este dicilă. Din pulpa acestor fructe
veţi obţine o masă spongioasă, care astupă oriicile sitei.
Aceste fructe pot folosite în cantităţi mici împreună cu
alte fructe sau legume iar sita trebuie curăţată des.
Puteţi stoarce suc din cantităţi mici de struguri. În pâlnie
●
puneţi boabele întregi de struguri după ce aţi îndepărtat
tulpinile lemnoase.
Legumele rădăcinoase şi fructele tari trebuie să le tăiaţi
●
în bucăţi asfel încât să încapă în pâlnie. Merele se taie în
bucăţi (dacă mărime lor nu permite introducerea în între-
gime în pâlnie) fără să le decojiţi.
Introduceţi fructele şi legumele în pâlnie abia după ce aţi
●
pus în funcţiune storcătorul de fructe.
În cazul în care produsul se blochează în pâlnie sau pe
●
discul de feliere, foloseşte-te de funcţia TURBO. Dacă
problema persistă, deconectează aparatul, demontează-
l şi curăţă-l.
Valorile nutritive ale sucurilor sunt aproape aceleaşi ca
●
ale fructelor şi legumelor, doar că nu conţin bre care au
fost îndepărtate în timpul stoarcerii. De aceea sucurile
pot i consumate de persoanele care au probleme diges-
tive şi nu pot consuma legume prospete.
Băuturile din sucuri sunt recomendate în special copiilor
●
şi persoanelor în vârstă.
Se recomandă ca în timpul consumării sucurilor din
●
legume să beţi puţină apă deoarece sunt foarte concen-
trate. Dacă sucurile nu sunt diluate, nu ar trebuie să beţi
mai mult de jumătate de pahar pe zi.
Sucurile din fructe sunt mai uşor de digerat şi le puteţi
●
bea în cantităţi mari: de la 3 la 4 pahare pe zi între mese.
Sucurile trebuie consumate imediat după preparare şi
●
băute încet. Sucul băut încet se amestecă cu saliva şi
este mai uşor digerat. Băut prea rapid şi în cantităţi prea
mari nu este digerat în mod corespunzător.
Fructele şi legumele nu trebuie amestecate, cu excepţia
●
merelor. Nu trebuie să amestecaţi pepenele galben cu
alte fructe.
Sucurile nu se păstreză pentru a consumate mai târziu.
●
Sucurile din legume pot diluate cu apă artă, apă mine-
●
rală, lapte sau zer, îndulcite sau condimenate după gust.
Din sucuri puteţi prepara coctailuri cu un mic adaos de
●
alcool.
Pentru sucurile din legume puteţi folosi condimente aro-
●
matice: piper, mărar, chimen, cimbru, magheran, iar petru
sucurile din fructe: vanilie, cinamon, cuişoare. Pentur
a obţine un aromat din plin trebuie să mărunţiţi condimen-
tele înainte de folosire. Trebuie folosite în cantităţi nu prea
mari pentru a păstra gustul şi mirosul natural al sucurilor.
Sucurile din fructe şi legume au puţine calorii şi de accea
sunt recomandate persoanelor care ţin cură de slăbire.
Sucurile de fructe şi legume se servesc la temperatura
●
camerei sau răcite cu cuburi de gheaţă.
Sucurile de legume pot servite cu crachersi, snecksuri,
●
iar cele de fructe cu pişcoturi, biscuiţi, prăjituri.
Sucurile obţinute din unele fructe şi legume au o ten-
●
denţă de a se îndesa. Acest fapt rezultă din caracteris-
ticele produselor folosite şi nu are nimic în comun cu
storcătorul de fructe.
Sucurile proaspete înseamnă sănătate
Sucul de morcovi
Acesta grăbeşte transformarea materiei, deoa-
rece conţine un ansamblu de microelemente şi
de vitamine indispensabile pentru funcţionarea
organismului.
Vitamina A, extrasă din caroten, îmbunătăţeşte
vederea. Elementele acestui suc diminuează efectele nocive
ale nicotinei, îi redă pielii culoarea sa naturală şi sănătoasă.
Jumătate de pahar de suc de morcovi cu jumătate de pahar
de lapte se recomandă copiilor mici. Sucul din morcovi,
împreună cu sucul de mere, este recomandat ca întăritor
pentru persoanele în vârstă.
Sucul de roşii
Din roşiile coapte şi proaspete se obţine un
suc de o calitate deosebită. Sucul de roşii
poate amestecat cu orice alte sucuri de
legume.
Are un conţinut bogat în vitaminele A şi C. Două pahare de
suc acoperă necesarul zilnic de vitamina C. Puteţi îmbogăţi
gustul sucului, adăugându-I sare şi piper.
Sucul de sfeclă
Sucul de sfeclă de sfeclă roşie, în combinaţie
cu cel de roşii, are un gust delicios. Sucul pur
de sfeclă roşie poate consumat numai la
recomandarea medicului.
Sucul de varză
Este utilizat în tratarea afecţiunilor stomacu-
lui, dar numai la recomandarea medicului.
Amestecat cu sucul de morcovi, poate
băut chiar de către cei care au un stomac
sensibil.
Sucul din spanac
Sucul acesta are un conţinut ridicat de
er (de aici gustul său specic, extrem
de puternic) şi, de aceea, se reco-
mandă amestecarea sa cu suc de mor-
covi. Amestecând sucul de spanac cu
cel din ţelină, în proporţii variabile, se pot obţine băuturi cu
un gust delicios.