53
, Pericol de arsură şi de incendiu!
Apucaţi piesele aparatului şi cana de sticlă în timpul funcţionării numai
de mânerele prevăzute în acest scop. Nu aşezaţi aparatul pe sau
în apropiere de suprafeţe fierbinţi, ca de ex. placa maşinii de gătit.
Nu acoperiţi niciodată suprafaţa de aşezare a cănii.
, Pericol de sufocare!
Nu lăsaţi copii să se joace cu materialul de ambalaj.
Aceste instrucţiuni descriu diferite modele:
– Modelul de bază (Figura 6a) numai
cu comutator Pornit/Oprit,
– Modelul (Figura 6b) are un comutator
suplimentar pentru alegerea ceştilor,
Toate modelele sunt programate cu o oprire
automată „auto off” (economie de energie),
care opreşte aparatul după cca. 40 minute.
Înainte de prima utilizare
Se lasă să treacă de două ori câte 9 ceşti
de apă, pentru a curăţi aparatul.
Poate apare eventual un miros „aparat nou”.
În acest caz se lasă să treacă o soluţie
diluată de oţet (2 ceşti oţet la 6 ceşti de apă)
şi apoi se limpezeşte de două ori cu câte
9 ceşti de apă.
Pregătirea şi menţinerea în stare
caldă a cafelei
Fig. 1–5
În rezervor se va pune numai apă curată, în nici
un caz lapte sau alte băuturi ca ceai sau cafea
(se modifică gustul la următoarea cafea).
Introduceţi punga de filtre 1x4 în suportul
pentru filtre.
Se va folosi cafea cu grad mediu de măcinare
(noi recomandăm cca. 7 g de ceaşcă); la mai
puţine ceşti se va folosi ceva mai multă cafea
de ceaşcă, decât la un număr mai mare
de ceşti.
Se vor pregăti cel puţin trei ceşti mari, altfel
cafeaua nu va avea temperatura şi tăria dorită.
= cca. 125 ml = cca. 85 ml
Placa fierbinte se menţine caldă şi un timp
după oprire.
Automatul de cafea trebuie să se răcească
5 minute înainte de a putea turna apă din nou.
Se poate pregăti şi ceai în acest mod.
Selectorul pentru ceşti
Prin comutarea pe 3–6 (3–6 ceşti) sau
7–10 (7–10 ceşti) se poate selecta tăria
şi aroma.
Curăţirea şi întreţinerea
Pericol de electrocutare
Scoateţi ştecherul din priză înainte de cură-
ţare. Nu scufundaţi niciodată aparatul în apă
şi nu-l puneţi în maşina de spălat vase!
Nu folosiţi aparate de curǎţat pe bazǎ
de aburi.
Toate piesele care intră în contact cu cafeaua
trebuie curăţite după fiecare folosire.
Resturile influenţează în mod negativ gustul.
Toate piesele libere pot fi spălate în maşina
de spălat vase; ele nu vor fi poziţionate asupra
încălzirii şi nu vor fi prinse (este posibilă defor-
marea lor).
Carcasa se va şterge umed numai în exterior.
Nu se va folosi praf de curăţat.
Decalcifierea
Aparatul se va decalcifia în mod regulat,
cel puţin când
– perioada de fierbere se prelungeşte
– se produce abur excesiv
– aparatul devine mai zgomotos.
Mijlocul de decalcifiere se va doza în rezer-
vor în conformitate cu indicaţiile producă-
torului.
Se va lăsa soluţia să stea cca. 5 minute,
apoi se porneşte aparatul timp de 1 minut, se
opreşte şi se lasă să stea timp de 10 minute.
Se va repeta de trei ori (sau mai des,
în funcţie de calcifiere). Se va lăsa să treacă
restul cantităţii.