KitchenAid KVXXXB 14600 Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului

Acest manual este potrivit și pentru

Instrucţiuni de utilizare
3
INSTRUCŢIUNI PRIVIND SIGURANŢA
Important: trebuie citite şi respectate
Înainte de a utiliza aparatul, citii cu atenie aceste instruciuni
privind sigurana.
Păstrai-le la îndemână pentru a le consulta și pe viitor.
Aceste instruciuni sunt disponibile și pe site-ul web:
docs.kichenaid.eu
Aceste instruciuni și aparatul în sine furnizează avertismente
importante privind sigurana, care trebuie respectate
întotdeauna.
Producătorul nu își asumă nicio răspundere pentru
nerespectarea acestor instruciuni de sigurană, pentru
utilizarea necorespunzătoare a aparatului sau pentru setarea
incorectă a butoanelor de comandă.
Copiii foarte mici (0-3 ani) și mici (3-8 ani) nu trebuie lăsai
să se apropie de aparat, cu excepia cazurilor în care sunt
supravegheai în permanenă.
Copiii cu vârsta de peste 8 ani și persoanele cu capacităi fizice,
senzoriale sau mintale reduse sau fără experienă și cunoștine
pot folosi acest aparat doar dacă sunt supravegheate sau au fost
instruite cu privire la utilizarea în sigurană și îneleg riscurile
implicate.
Copiii nu trebuie să se joace cu aparatul. Curăarea și
întreinerea nu trebuie să fie efectuate de către copii fără a fi
supravegheai.
UTILIZAREA PERMISĂ
ATENIE: Aparatul nu trebuie să fie pus în funciune prin
intermediul unui temporizator extern sau al unui sistem de
comandă la distană separat.
Acest aparat nu este destinat utilizării în scop profesional. Nu
utilizai aparatul afară.
Nu depozitai substane explozive sau inflamabile, precum
doze de aerosoli, nu amplasai și nu utilizai benzină sau alte
materiale inflamabile în interiorul sau în apropierea aparatului:
ar putea izbucni un incendiu dacă aparatul este pus în funciune
accidental.
Nu agăai niciodată nimic greu pe mânerul aplicat pe panoul
aparatului (dacă intră în dotare).
4
INSTALARE
Manevrarea și instalarea aparatului trebuie să fie efectuate de
două sau mai multe persoane - pericol de rănire.
Folosii mănuși de protecie la despachetare și instalare - risc de
tăiere.
Instalarea, inclusiv conectarea la reeaua de alimentare cu
apă (dacă este necesară) și la reeaua de alimentare cu energie
electrică, precum și reparaiile trebuie efectuate de un tehnician
calicat. Nu reparai și nu înlocuii nicio piesă a aparatului,
dacă acest lucru nu este indicat în mod expres în manualul
de utilizare. Nu lăsai copiii în apropierea zonei de instalare.
După despachetarea aparatului, asigurai-vă că acesta nu a fost
deteriorat în timpul transportului. Dacă apar probleme, contactai
distribuitorul sau cel mai apropiat serviciu de asistenă tehnică
post-vânzare. Odată instalat aparatul, deșeurile de ambalaje
(bucăi de plastic, polistiren etc.) nu trebuie lăsate la îndemâna
copiilor - risc de asxiere. Înainte de orice operaie de instalare,
aparatul trebuie să e deconectat de la reeaua de alimentare cu
energie electrică - risc de electrocutare. În timpul instalării, avei
grijă ca aparatul să nu deterioreze cablul de alimentare - risc de
incendiu sau de electrocutare.
Activai aparatul numai atunci când instalarea a fost finalizată.
AVERTISMENT PRIVIND ALIMENTAREA CU ENERGIE ELECTRICĂ
Aparatul trebuie să poată fi deconectat de la reeaua de
alimentare cu energie electrică fie prin scoaterea ștecherului
din priză (dacă ștecherul este accesibil), fie prin intermediul
unui întrerupător multipolar situat în amonte de priză, în
conformitate cu normele privind cablurile electrice, și trebuie să
fie împământat în conformitate cu standardele naionale privind
sigurana electrică.
Nu utilizai prelungitoare, prize multiple sau adaptoare. După
finalizarea instalării, componentele electrice nu trebuie să mai
fie accesibile pentru utilizator. Nu utilizai aparatul dacă avei
pări ale corpului umede sau când suntei desculi. Nu punei
în funciune acest aparat dacă are cablul de alimentare sau
ștecherul deteriorat, dacă nu funcionează corespunzător sau
dacă a fost deteriorat sau a căzut pe jos.
Dacă este deteriorat cablul de alimentare, acesta trebuie
înlocuit cu unul identic de către producător, agentul de service
sau de o persoană calicată similară, pentru a se evita pericolele -
pericol de electrocutare.
5
Curăţarea şi întreţinerea
Asigurai-vă că aparatul este oprit și deconectat de la reeaua de
alimentare cu energie electrică înainte de a efectua orice operaie de
întreinere; nu folosii niciodată aparate de curăare cu aburi - risc de
electrocutare.
Recomandări pentru protecţia mediului înconjurător
Eliminarea ambalajului
Ambalajul este reciclabil în proporie de 100% și este marcat cu simbolul
reciclării
. Diferitele pări ale ambalajului nu trebuie aruncate la
întâmplare, ci trebuie reciclate în conformitate cu normele stabilite de
autorităile locale.
Eliminarea aparatelor electrocasnice
Acest aparat este fabricat cu materiale reciclabile sau reutilizabile.
Eliminai-l în conformitate cu normele locale referitoare la eliminarea
deșeurilor.
Pentru informaii ulterioare referitoare la eliminarea, valorificarea
și reciclarea aparatelor electrocasnice, contactai autorităile locale
competente, serviciul de eliminare a deșeurilor menajere sau magazinul de
unde ai cumpărat aparatul.
Acest aparat este marcat în conformitate cu Directiva europeană 2012/19/
UE privind deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).
Asigurându-se că acest produs este eliminat în mod corect, utilizatorul
contribuie la prevenirea potenialelor consecine negative asupra mediului
înconjurător și sănătăii.
Simbolul
de pe produs sau de pe documentele care îl însoesc
indică faptul că acest aparat nu trebuie eliminat ca deșeu menajer, ci
trebuie predat la un centru de colectare corespunzător, pentru reciclarea
echipamentelor electrice și electronice.
6
7
DESCRIEREA PRODUSULUI
1
2
5
4
3
1. Capac cameră de vid
2. Bară de sigilare
3. Panou cosmetic încorporat
Apăsaţi uşor pentru a deschide
4. Cameră de vid
5. Panoul de comandă
PANOUL DE COMANDĂ
1 2 3 4 5 6 7
1. ÎMPACHETARE ÎN VID CU PUN
Tastă pentru selectarea și setarea modului de
împachetare în vid cu pungă, cu indicatorul
pentru segmentele nivelului de vidare.
2. FUNCŢII SPECIALE CHEF
Tastă selectare cicluri preparare în vid mod
Chef.
3. ÎMPACHETARE ÎN VID CU RECIPIENT
Tastă pentru selectarea și setarea modului de
împachetare în vid cu recipient, cu indicatorul
pentru segmentele nivelului de vidare.
4. SIGILARE
Tastă selectare nivel sigilare pungă, cu
indicator segmente intensitate sigilare.
5. AFIŞAJ
6. BUTON START/STOP
Pentru a porni funcia selectată, sau pentru a
o opri manual dacă este necesar.
7. BUTON DE PORNIRE/OPRIRE
Apăsai timp de 2 secunde pentru a porni și
opri aparatul de ambalat.
Pictogramele de pe bara panoului de comandă sunt tactile; atingeţi simbolurile pentru a selecta valoarea
necesară. Apăsarea repetată creşte nivelul intensităţii funcţiilor 1, 3 şi 4.
8
ACCESORII
Pungi de împachetare în vid
Pentru preparare în cuptor
cu aburi sau în baie de apă
20x30 cm - 25 buc.
25x35 cm - 25 buc.
Pentru depozitare în
congelator
20x30 cm - 25 buc.
25x35 cm - 25 buc.
Numărul şi tipul de accesorii poate varia în
funcţie de modelul achiziţionat.
Alte accesorii care nu sunt furnizate pot 
achiziţionate separat.
Există mai multe accesorii disponibile pe piaţă. Înainte de a le achiziţiona, asiguraţi-vă că
acestea sunt adecvate pentru utilizarea necesară (preparare în vid) şi că sunt rezistente
la temperaturi înalte.
PRIMA UTILIZARE
Înainte de a porni aparatul, curăai camera de vid bine cu o lavetă moale și umedă. Repetai
operaia de mai multe ori, clătind de fiecare dată laveta în apă curată. Nu folosii detergeni
duri, burei de sârmă, raclete sau orice substane abrazive, acide sau agresive, care ar putea
deteriora suprafeele camerei de vid în mod iremediabil.
Setare limbă
Aparatul pentru preparare în vid este dotat cu un afișaj care poate fi programat în mai multe
limbi. Pentru a seta limba în timpul primei porniri, apăsai tasta de pornire timp de două
secunde și apăsai imediat tasta
, meninând apăsat timp de 5 secunde. Limba curentă va
clipi pe afișaj: utilizai tastele
și pentru a derula lista de opiuni disponibile. Apăsai
din nou
pentru a confirma selecia dorită. Dispozitivul se va opri automat și următoarea
dată când este pornit, afișajul va prezenta textele în limba aleasă.
NOTE PRELIMINARE
Împachetare în vid cu pungi
Pungile furnizate sunt potrivite pentru împachetarea produselor alimentare nedelicate,
care nu sunt ușor zdrobite, cum ar fi carnea, mezelurile, brânza tare, leguminoasele etc și în
acestea se pot depozita și produse alimentare lichide.
Pungile sunt disponibile în două dimensiuni diferite: 20x30 cm și 25x35 cm.
Depozitai pungile într-un loc răcoros, uscat, departe de surse de lumină și căldură.
Pungile de împachetare în vid sunt de unică folosină: după utilizare, aruncai-le, în
conformitate cu reglementările locale privind eliminarea materialelor plastice.
Alegei punga în funcie de utilizare (conservare sau preparare) și în funcie de dimensiunile
produsului:
PRODUS SOLID NU TREBUIE SĂ OCUPE MAI MULT DE 2/3
DIN VOLUMUL EFECTIV AL PUNGII
PRODUS LICHID NU TREBUIE SĂ OCUPE MAI MULT DE 1/3
DIN VOLUMUL EFECTIV AL PUNGII
Notă: introduceţi alimente suficient de reci; produsele răcite la 3°C (temperatura frigiderului) asigură
cele mai bune rezultate de conservare.
9
Împachetare în vid cu recipiente
(Nu este inclus în produs)
Recipientele de împachetare în vid sunt utile pentru depozitarea alimentelor delicate, care se
sfărâmă ușor, precum și pentru depozitarea produselor alimentare lichide.
Recipientele de împachetare în vid nu sunt potrivite pentru gătit și pentru depozitarea în
congelator. Pentru performane mai bune, este obligatorie folosirea ciclului specific pentru
recipiente. Alegei un recipient potrivit pentru împachetarea în vid, care poate fi introdus în
camera de vid și care, odată introdus, rămâne la o distană de aproximativ 1 cm de capacul
închis al aparatului de ambalare. Introducei produsul în recipient și închidei-l.
Limite de umplere:
PRODUSE SOLIDE
100%
BULIOANE  INFUZII
1/2
SOSURI VEGETARIENE ȘI CU CARNE
1/3
SMÂNTÂNĂ, SOSURI PE BAZĂ DE SMÂNTÂNĂ
1/4
PRODUSE PE BAZĂ DE OU SAU ALBUȘ
1/6
Notă: introduceţi alimente sucient de reci; produsele răcite la 3°C (temperatura frigiderului) asigură cele
mai bune rezultate de conservare.
Depozitarea alimentelor împachetate în vid
Iată câteva reguli importante de urmat pentru rezultate excelente în bucătărie. Nu încercai să
împachetai în vid alimente care sunt deja învechite sau care prezintă lipsuri nutriionale: nu
putei recupera calităile deja pierdute. Împachetai în vid numai produse proaspete și de calitate.
Alimentele care au fost inute la temperatura ambientală pentru o perioadă excesivă
de timp sau care abia au fost preparate își pierd umiditatea iniială și proprietăile
(culoare, miros, gust etc.). Prin urmare, cel mai bine este să împachetai în vid alimente
care au fost răcite suficient în frigider până la atingerea unei temperaturi de +3/+6 °C
(temperatura standard a frigiderului). De asemenea, împachetarea produselor la 3/6°C
evită deteriorarea gravă a aparatului cauzată de aspirarea vaporilor, care sunt ușor de
generat la temperaturi de peste 6°C.
Atunci când utilizai pungi de împachetare în vid pentru alimente crude și preparate, avei
grijă să distribuii alimentele în mod egal în pungi, pentru a facilita eliminarea aerului. De
asemenea, nu supraîncărcai pungile, deoarece acest lucru poate interfera cu sigilarea,
împiedicând etanșeizarea pungilor. În acest caz, vidarea nu va dura: repetai procedura cu o
pungă nouă și vericai ca sigilarea să nu prezinte deschideri sau deteriorări.
Umplei cel mult 2/3 din pungă cu alimente solide sau 1/3 în cazul alimentelor lichide sau
foarte umede.
Este important să uscai fructele și legumele după spălare, pentru a preveni stagnarea
lichidului în interiorul pungilor sau recipientelor. Condensarea poate reduce nivelul de
vid odată sigilată punga.
Pentru a păstra carnea proaspătă pentru o perioadă lungă de timp, răcii-o în frigider
timp de cel puin 2 ore.
În ceea ce privește peștele, în primul rând, spălai-l cu grijă, îndepărtai solzii și aripioarele,
uscai-l și apoi, ca și în cazul cărnii, răcii-l bine înainte de împachetarea în vid.
Brânzeturile maturate, cum ar fi parmigiano reggiano, pecorino etc. nu necesită nicio
pregătire, în timp ce brânzeturile proaspete trebuie ambalate în folie transparentă sau
într-un un recipient de împachetare în vid pentru a preveni strivirea acestora.
Mezelurile împachetate în recipiente și pungi de împachetare în vid nu necesită nicio pregătire
specială.
Timpul de depozitare depinde de o serie de factori, inclusiv de calitatea iniială a
alimentelor depozitate, temperatura de depozitare, timpul de refrigerare în cazul
alimentelor gătite, nivelul de vidare obinut și calitatea pungii de împachetare în vid
utilizate.
10
FUNCŢII
MOD DE ÎMPACHETARE ÎN VID CU PUN
1. Apăsai pentru a deschide sertarul.
2. Apăsai butonul pictogramei
timp de 2 secunde pentru a ieși din modul de economisire
a energiei.
3. Deschidei capacul și verificai dacă camera de vid este uscată.
Atunci când introducei alimentele în pungă, avei grijă ca punga să nu
se murdărească sau să se ude lângă deschidere, determinând astfel o
sigilare ineficientă.
4. Amplasai punga centrată pe bara de sigilare (A), astfel încât
marginea deschisă să iasă cu aproximativ 2 cm în afara barei.
5. Asigurai-vă că marginile sunt poziionate pe bară fără cute sau pliuri.
6. Închidei capacul și meninei-l apăsat, în timp ce selectai ciclul dorit
de vidare a pungii. Meninei capacul apăsat timp de câteva secunde.
Astfel, capacul va rămâne închis și sigilat pe durata ciclului.
7. Apăsai
pentru a selecta ciclul de împachetare în vid cu pungă.
8. Atingei
pentru a seta nivelul de sigilare dorit (putei selecta trei
niveluri diferite). Cu cât este mai mare nivelul de sigilare ales, cu atât este
mai lung timpul de sigilare (consultai paragraful Mod de sigilare de mai
jos).
Pentru conservarea alimentelor şi prepararea în vid, se recomandă utilizarea
nivelului 2 sau 3.
9. Apăsai pe . Începe ciclul de împachetare în vid cu pungă. Este
emis un semnal acustic (semnal sonor scurt) la și terminarea ciclului.
NIVEL DE VIDARE MINIM.
PENTRU AMBALAREA
PRODUSELOR DELICATE
PRODUSE SENSIBILE LA PRESIUNE, PRECUM SALATE, CĂPȘUNI ȘI FRUCTE DE PĂDURE
PRODUSE SENSIBILE LA PIERDEREA VOLUMULUI PRECUM SPUMA, FRIȘCA
BRÂNZETURI PROASPETE BRIE, GORGONZOLA
NIVEL VIDARE MEDIU.
A SE UTILIZA PENTRU
CONSERVAREA PRODUSELOR
CRUDE SAU GĂTITE SENSIBILE
LA PRESIUNE
SOSURI SAU SUPE (SOS CU CARNE, MINESTRONE, SUPĂ DE ORZ)
PEȘTE FILE
CARNE DE PUI CU OS, CARNE DE IEPURE CU OS
CRUSTACEE ÎNTREGI (CREVEI CU CAP)
DOVLECEI, ROȘII ȘI VINETE
NIVEL DE VIDARE MAXIM.
A SE UTILIZA PENTRU
CONSERVAREA PRODUSELOR
CRUDE SAU GĂTITE
NEDELICATE
CARTOFI ȘI MORCOVI
CARNE
LEGUME ÎN ULEI
FELII DE BRÂNZĂ
• Acest dispozitiv poate sigila diferite materiale:
NIVEL DE SIGILARE MATERIAL RECOMANDAT
NIVEL 1
DE ASEMENEA, PUNGILE SUBIRI NU SUNT
POTRIVITE PENTRU VIDARE
NIVEL 2
PUNGI COMERCIALIZATE ÎN MOD OBIȘNUIT
PENTRU VIDARE
NIVEL 3
PUNGILE DIN ALUMINIU SAU PUNGILE
FOARTE SUBIRI PENTRU VIDARE
11
Fiecare ciclu poate  oprit în prealabil prin apăsarea butonului
. În acest caz, aparatul nu va
începe sigilarea, iar camera de vid va  decomprimată.
Așteptai să treacă aproximativ 20 de secunde și să se emită semnalul acustic, înainte de a
începe un alt ciclu.
7 FUNCŢII SPECIALE CHEF
Timpul mediu al acestor cicluri variază între 5 şi 25 minute.
Sosuri şi lichide în pungi
Sos de roșii
Sucuri de fructe și sos
Siropuri și concentrate (de vin, oet)
Odată ce pachetul a fost pregătit în interiorul camerei de vid, conform descrierii din capitolul
„Pregătirea, închidei capacul apăsând ușor pe partea frontală (urmai pașii anteriori de la 1 la 6).
Notă: produsele lichide nu trebuie să ocupe mai mult de 1/3 din volumul efectiv al pungii.
1. Apăsai în mod repetat
până când selectai ciclul Lichide în pungă.
2. Atingei
pentru a seta nivelul de sigilare dorit. Cu cât este mai mare nivelul de sigilare
ales, cu atât este mai lung timpul de sigilare.
3. Apăsai
, inând capacul ușor. Începe ciclul de preparare în vid. Este emis un semnal
acustic (semnal sonor scurt) la și terminarea ciclului.
Ciclul continuă automat.
Maturare în pungi
Maturarea cărnurilor
Uscarea soia sau a glutenului de grâu
Odihnă și rehidratare (aluat de foietaj, paste proaspete)
Umpluturi pentru paste proaspete, legume umplute
Odată ce pachetul a fost pregătit în interiorul camerei de vid, conform descrierii din capitolul
„Pregătirea, închidei capacul apăsând ușor pe partea frontală (urmai pașii anteriori de la 1 la 6).
1. Apăsai în mod repetat
pentru a selecta ciclul Maturare în pungă.
2. Atingei
pentru a seta nivelul de sigilare dorit. Cu cât este mai mare nivelul de sigilare
ales, cu atât este mai lung timpul de sigilare.
Pentru conservarea alimentelor şi prepararea în vid, se recomandă utilizarea nivelului 2 sau 3.
3. Apăsai pe
. Începe ciclul de preparare în vid. Este emis un semnal acustic (semnal
sonor scurt) la și terminarea ciclului.
Ciclul continuă automat.
Marinarea în pungi
Marinată carne
Preparate din carne sărată, felii subiri de carne de vită
Marinată pește
Pregătire legume în ulei și oet
Odată ce pachetul a fost pregătit în interiorul camerei de vid, conform descrierii din capitolul
„Pregătirea, închidei capacul apăsând ușor pe partea frontală (urmai pașii anteriori de la 1 la 6).
1. Apăsai în mod repetat
pentru a selecta ciclul Marinare în pungă.
12
2. Atingei pentru a seta nivelul de sigilare dorit. Cu cât este mai mare nivelul de sigilare
ales, cu atât este mai lung timpul de sigilare.
Pentru conservarea alimentelor şi prepararea în vid, se recomandă utilizarea nivelului 2 sau 3.
3. Apăsai pe
. Începe ciclul de preparare în vid. Este emis un semnal acustic (semnal
sonor scurt) la și terminarea ciclului.
Ciclul continuă automat.
Infuzie în pungi
Extracte reci pentru prepararea în vid
Ceiauri de plante sau de mirodenii reci sau pentru
preparare în vid
Odată ce pachetul a fost pregătit în interiorul camerei de vid, conform descrierii din capitolul
„Pregătirea, închidei capacul apăsând ușor pe partea frontală (urmai pașii anteriori de la 1 la 6).
1. Apăsai în mod repetat
pentru a selecta ciclul Infuzie în pungă.
2. Atingei
pentru a seta nivelul de sigilare dorit. Cu cât este mai mare nivelul de sigilare
ales, cu atât este mai lung timpul de sigilare.
Pentru conservarea alimentelor şi prepararea în vid, se recomandă utilizarea nivelului 2 sau 3.
3. Apăsai pe
. Începe ciclul de preparare în vid. Este emis un semnal acustic (semnal
sonor scurt) la și terminarea ciclului.
Ciclul continuă automat.
Curăţarea midiilor şi moluştelor în recipiente*
Alegei un recipient care poate fi introdus în tavă și care, odată introdus, rămâne la o distană
de aproximativ 1 cm de capacul închis al aparatului de ambalare.
Introducei midiile și moluștele în recipient fără a depăși 2/3 din capacitate și nu puneţi
capacul deasupra. Acoperii moluștele cu o soluie de apă (1 litru de apă rece + 30 g de sare,
bine dizolvate).
1. Deschidei capacul și avei grijă să nu murdării sau să udai partea interioară a tăvii.
2. Introducei recipientul în tavă și închidei capacul.
3. Apăsai în mod repetat
până când selectai ciclul Curăţare midii.
4. Apăsai
, inând capacul ușor. Începe ciclul. Este emis un semnal acustic (semnal sonor
scurt) la și terminarea ciclului.
Ciclul se încheie cu reintrarea aerului în tavă.
5. Deschidei capacul și scoatei recipientul.
Marinare în recipiente*
Marinată carne
Marinată pește
Pregătire legume în ulei și oet
Alegei un recipient potrivit pentru împachetarea în vid, care poate fi introdus în tavă și care,
odată introdus, rămâne la o distană de aproximativ 1 cm de capacul închis al aparatului de
ambalare.
Introducei în recipient 20 ml de lichid de marinare pentru fiecare 100 g de produs și
închidei capacul recipientului.
1. Deschidei capacul.
2. Introducei recipientul în camera de vid și închidei capacul.
3. Apăsai în mod repetat
până când selectai ciclul Marinare recipient.
13
4. Apăsai , inând capacul ușor. Începe ciclul. Este emis un semnal acustic (semnal sonor
scurt) la și terminarea ciclului.
Ciclul se încheie cu reintrarea aerului în tavă.
5. Deschidei capacul și scoatei recipientul.
Maturarea în recipiente*
Maturarea cărnurilor
Uscarea soia sau a glutenului de grâu
Ciocolate aerate
Spumă fără aer
Alegei un recipient potrivit pentru împachetarea în vid, care poate fi introdus în tavă și care,
odată introdus, rămâne la o distană de aproximativ 1 cm de capacul închis al aparatului de
ambalare.
Introducei produsul în recipient și închidei-l. Dacă produsul este un lichid, umplei numai
1/3 din recipient.
1. Deschidei capacul.
2. Introducei recipientul în camera de vid și închidei capacul.
3. Apăsai în mod repetat
până când selectai ciclul Maturare recipient.
4. Apăsai
, inând capacul ușor. Începe ciclul. Este emis un semnal acustic (semnal sonor
scurt) la și terminarea ciclului.
Ciclul se încheie cu reintrarea aerului în tavă.
5. Deschidei capacul și scoatei recipientul.
Nu este inclus în produs
MODUL DE SIGILARE ŞI NIVELURILE DE SIGILARE
O sigilare perfectă este esenială pentru a menine condiiile de vidare în interiorul pungii.
Acest lucru poate fi identificat printr-o sigilare clar vizibilă, fără semne de arsuri.
În plus, verificai eficiena sigilării: după sigilare, marginile pungii nu trebuie să poată fi
despărite. În caz contrar, transferai alimentele într-o altă pungă și repetai procedura de
împachetare în vid.
Pentru gestionarea optimă a pungilor şi a alimentelor conţinute de acestea, inscripţionaţi data împachetării
şi conţinutul în spaţiul alocat deasupra sigiliului şi depozitaţi-le înapoi în frigider sau congelator.
• Acest dispozitiv poate sigila diferite materiale:
NIVEL DE SIGILARE MATERIAL RECOMANDAT
NIVEL 1
DE ASEMENEA, PUNGILE SUBIRI NU SUNT
POTRIVITE PENTRU VIDARE
NIVEL 2
PUNGI COMERCIALIZATE ÎN MOD OBIȘNUIT
PENTRU VIDARE
NIVEL 3
PUNGILE DIN ALUMINIU SAU PUNGILE
FOARTE SUBIRI PENTRU VIDARE
NUMAI SIGILARE.
FĂRĂ EFECT DE CONSERVARE
PUNGI ÎNCHISE
ÎMPACHETARE PRODUSE DELICATE
PRODUSE REAMBALATE PRECUM CHIPSURI, PÂINE ȘI BISCUII
NIVEL DE VIDARE MINIM.
PENTRU AMBALAREA
PRODUSELOR DELICATE
PRODUSE SENSIBILE LA PRESIUNE, PRECUM SALATE, CĂPȘUNI ȘI FRUCTE DE PĂDURE
PRODUSE SENSIBILE LA PIERDEREA VOLUMULUI PRECUM SPUMA, FRIȘCA
BRÂNZETURI PROASPETE BRIE, GORGONZOLA
14
NIVEL VIDARE MEDIU.
A SE UTILIZA PENTRU
CONSERVAREA PRODUSELOR
CRUDE SAU GĂTITE SENSIBILE
LA PRESIUNE
SOSURI SAU SUPE (SOS CU CARNE, MINESTRONE, SUPĂ DE ORZ)
PEȘTE FILE
CARNE DE PUI CU OS, CARNE DE IEPURE CU OS
CRUSTACEE ÎNTREGI (CREVEI CU CAP)
DOVLECEI, ROȘII ȘI VINETE
NIVEL DE VIDARE MAXIM.
A SE UTILIZA PENTRU
CONSERVAREA PRODUSELOR
CRUDE SAU GĂTITE
NEDELICATE
CARTOFI ȘI MORCOVI
CARNE
LEGUME ÎN ULEI
FELII DE BRÂNZĂ
MOD DE VIDARE CU RECIPIENT
(Nu este inclus în produs)
Pentru pregătirea recipientului de vidare, urmai instruciunile din paragraful „Pregătirea”;
introducei alimentele în interior și fixai capacul pe recipient.
1. Poziionai recipientul în interiorul camerei de vid, în centrul compartimentului situat la
bază.
2. Închidei capacul și, în același timp, selectai ciclul de vidare pentru recipiente
, inând
apăsat în jos capacul de sticlă al aparatului pentru câteva momente: astfel, capacul va
rămâne închis și sigilat pe durata ciclului.
Apăsai în mod repetat
pentru a selecta nivelul de vidare dorit:
NIVEL DE
VIDARE
CONINUTUL BORCANULUI
NIVEL 1
Borcane cu capac cu let (înletare), noi sau deja folosite:
gemuri și marmelade, sosuri cu carne și alimente
conservate (sos de roșii, legume în ulei, murături), spumă,
frișcă.
NIVEL 2
Borcane speciale, borcane cu capac cu let (înletare):
gemuri și marmelade, sosuri cu carne și alimente
conservate (sos de roșii, legume în ulei, murături), creme,
legume.
NIVEL 3
Borcane speciale: gemuri și marmelade, sosuri cu carne și
alimente conservate (sos de roșii, legume în ulei, murături),
legume, preparate gătite, biscuii.
La finalul ciclului, nu trebuie decât să punei recipientul în frigider.
Pentru a deschide recipientele, rotiţi supapa de pe capac în direcţia indicată de săgeată:
rotirea supapei va permite intrarea aerului în recipient şi permite scoaterea cu uşurinţă a
capacului.
• În cazul în care recipientul dumneavoastră de vidare nu încape în cavitatea
aparatului pentru preparare în vid, utilizai racordul și tubul specifice (B).
Introducei racordul în duza de admisie/evacuare a aerului și tubul în capacul
recipientului de împachetare în vid.
Apăsai tasta
în mod repetat pentru a selecta nivelul de vidare dorit; apoi
inei ambii conectori apăsai ușor și pornii programul fără a închide capacul.
La nalizarea ciclului, scoateţi accesoriul din tavă.
B
15
CURĂŢARE
Nu folosiţi niciodată aparate de curăţare cu aburi.
Nu utilizaţi bureţi de sârmă, bureţi abrazivi sau produse de curăţare abrazive/corozive,
deoarece acestea ar putea deteriora suprafaţa aparatului.
Curăai aparatul de împachetare în vid cu o lavetă sau un burete moale și detergent cu pH neutru.
Pentru a asigura igiena și pentru a proteja calitatea alimentelor împachetate, camera de vid
și capacul de sticlă trebuie să fie curăate după fiecare utilizare.
Folosii o lavetă moale sau un burete neabraziv și detergent cu pH neutru.
O dată pe lună, curăai bara de sigilare pentru a îndepărta orice reziduu care ar putea avea un
impact negativ asupra calităii sigilării pungii.
Pentru a facilita această procedură, ridicai bara de sigilare (2), îndepărtând-o de pe cele două
știfturi de xare. Folosii o lavetă moale sau un burete neabraziv și detergent cu pH neutru.
După curăare, montai bara pe știfturile de fixare, ridicând cele două orificii de pe partea
inferioară a barei și asigurându-vă că aceasta se cuplează în mod corespunzător, fără a
îndepărta tubul de teflon negru.
Dacă nu avei de gând să utilizai aparatul pentru o perioadă prelungită de timp, curăai-l bine.
Înainte de a-l utiliza din nou, deconectai aparatul de la sursa de alimentare și curăai-l bine,
după care repornii-l.
Ciclu de uscare automată
Aparatul de ambalare indică necesitatea de a începe un CICLU DE USCARE atunci când semnalul
se aprinde.
Scoatei din tavă orice obiect și lichid rezidual.
Apăsai pe
.
Așteptai finalizarea ciclului. Durata este de 20 de minute. În cazul întreruperii timpurii,
întregul ciclu trebuie repetat.
REMEDIEREA DEFECŢIUNILOR
PROBLEMĂ CAUZĂ POSIBILĂ SOLUŢIE
Toate indicatoarele cu
LED-uri de pe panoul
de comandă luminează
intermitent.
Supraîncălzire.
Oprii aparatul și așteptai timp
de aproximativ 15 minute pentru
a permite răcirea și resetarea
automată a întrerupătoarelor
termice de suprasarcină.
Dacă problema persistă și atunci
când aparatul este pornit din nou,
contactai serviciul de asistenă
tehnică post-vânzare.
Indicatorul cu LED-uri
al butonului OPRIRE
luminează intermitent,
însoit de un semnal
acustic intermitent
Vid insuficient în cameră.
Capacul nu a fost apăsat la
începutul ciclului.
Capacul recipientului de
împachetare în vid nu este fixat
corespunzător.
Sigiliul capacului este uzat sau
poziionat incorect.
Oprii aparatul și așteptai timp
de aproximativ 15 minute.
Dacă problema persistă și atunci
când aparatul este pornit din nou,
contactai serviciul de asistenă
tehnică post-vânzare.
16
PROBLEMĂ CAUZĂ POSIBILĂ SOLUŢIE
La pornire, toate
indicatoarele cu LED-uri
de pe panoul de comandă
luminează intermitent
timp de 3 secunde și este
emis un semnal acustic
prelung.
Notificare de înlocuire a pompei
de ulei.
Contactai telefonic serviciul de
asistenă tehnică post-vânzare.
Ciclul începe (butoanele
luminează intermitent),
dar pompa nu
funcionează.
Supraîncălzire.
Oprii aparatul și așteptai timp
de aproximativ 15 minute înainte
de a-l porni din nou.
Dacă problema persistă și atunci
când aparatul este pornit din nou,
contactai serviciul de asistenă
tehnică post-vânzare.
Toate indicatoarele cu
LED-uri de pe panoul
de comandă luminează
intermitent.
Supraîncălzire.
Oprii aparatul și așteptai timp
de aproximativ 15 minute pentru
a permite răcirea și resetarea
automată a întrerupătoarelor
termice de suprasarcină.
Dacă problema persistă și atunci
când aparatul este pornit din nou,
contactai serviciul de asistenă
tehnică post-vânzare.
Indicatorul cu LED-uri
al butonului OPRIRE
luminează intermitent,
însoit de un semnal
acustic intermitent
Vid insuficient în cameră.
Capacul nu a fost apăsat la
începutul ciclului.
Capacul recipientului de
împachetare în vid nu este fixat
corespunzător.
Sigiliul capacului este uzat sau
poziionat incorect.
Oprii aparatul și așteptai timp
de aproximativ 15 minute.
Dacă problema persistă și atunci
când aparatul este pornit din nou,
contactai serviciul de asistenă
tehnică post-vânzare.
La pornire, toate
indicatoarele cu LED-uri
de pe panoul de comandă
luminează intermitent
timp de 3 secunde și este
emis un semnal acustic
prelung.
Notificare de înlocuire a pompei
de ulei.
Contactai telefonic serviciul de
asistenă tehnică post-vânzare.
Ciclul începe (butoanele
luminează intermitent),
dar pompa nu
funcionează.
Supraîncălzire.
Oprii aparatul și așteptai timp
de aproximativ 15 minute înainte
de a-l porni din nou.
Dacă problema persistă și atunci
când aparatul este pornit din nou,
contactai serviciul de asistenă
tehnică post-vânzare.
Aparatul nu pornește Absenă alimentare electrică.
Verificai reeaua de alimentare
cu energie electrică. Dacă
problema persistă și atunci când
aparatul este pornit din nou,
contactai serviciul de asistenă
tehnică post-vânzare.
17
PROBLEMĂ CAUZĂ POSIBILĂ SOLUŢIE
Vidare insuficientă a
pungii
Vidare incorectă sau insuficientă
a sacului.
Bandă de sigilare incorectă.
Pungă murdară sau spartă.
Pungă de dimensiuni nepotrivite
pentru produsul coninut în
interior.
Performană necorespunzătoare
a pompei.
Poziionai corect punga. Vericai
starea învelișului de teon.
Înlocuii punga.
Selectai o pungă în care produsul
nu depășește 2/3 din volumul
acesteia.
Dacă problema persistă și atunci
când aparatul este pornit din nou,
contactai serviciul de asistenă
tehnică post-vânzare
Mașina nu sigilează
pungile.
Contacte murdare.
Bară de sigilare defectă.
Absenă alimentare electrică.
Eliberai bara de sigilare din cele
două știfturi de sigilare și curăai
cele două găuri de pe bară.
Dacă problema persistă și atunci
când aparatul este pornit din nou,
contactai serviciul de asistenă
tehnică post-vânzare.
Mașina de ambalare este
oprită
Pană de curent electric sau
defeciune electronică.
Deconectai de la reeaua de
alimentare cu energie electrică.
Contactai serviciul de asistenă
tehnică.
Tastele nu reacionează la
comenzi.
Suprafaa panoului de comandă
este murdară sau udă.
Curăai și uscai suprafaa
panoului de comandă.
Capacul nu se deschide.
Un ciclu rulează.
În timpul ciclului nu există
alimentare cu curent electric.
Este normal ca în timpul ciclurilor
de funcionare capacul să rămână
închis. Așteptai finalizarea
ciclului sau apăsai OPRIRE pentru
a întrerupe ciclul și a goli tava.
Restabilii alimentarea cu
energie electrică și așteptai
decompresiunea tăvii.
În punga sigilată rămâne
prea mult aer.
Punga nu este potrivită pentru
dimensiunile produsului care
urmează să fie ambalat.
Nivelul de vidare ales este prea
mic.
Produsul este lichid.
Utilizai o pungă de mărime
potrivită.
Repetai ciclul la un nivel de
vidare mai mare.
Este normal ca în interior să
rămână bule de aer în cazul
produselor lichide.
Sigilarea nu este efectuată
la nivel optim.
Nivelul de sigilare setat nu este
corect pentru tipul de pungă
utilizat.
Au fost efectuate multe cicluri
consecutive cu sigilare.
Punga este mai mare decât bara
de sigilare.
Marginea pungii nu a fost
poziionată corect.
Marginea pungii este murdară.
Cauciucul de contrapresiune și
bara de sigilare sunt murdare.
Cauciucul de contrapresiune și
bara de sigilare sunt deteriorate.
Repetai ciclul prin reglarea
nivelului de sigilare.
Așteptai cel puin 2 minute între
cicluri pentru a permite barei de
sigilare să se răcească.
Utilizai o pungă potrivită.
Poziionai marginea pungii în poziie
centrală, astfel încât să iasă în afara
barei de sigilare cu aproximativ 2 cm.
Evitai formarea cutelor pe margine
aproape de bara de sigilare.
Când produsul este introdus,
întoarcei marginea pungii astfel încât
partea exterioară să rămână curată.
Curăai bara de sigilare și
cauciucul de contrapresiune.
Contactai serviciul de asistenă
tehnică.
18
PROBLEMĂ CAUZĂ POSIBILĂ SOLUŢIE
clipește
Afișaj EROARE01
Pompa a absorbit
umiditate și impurităi.
Pornii CICLUL DE USCARE.
Afișaj EROARE02
La sfârșitul ciclului,
simbolul
rămâne
aprins sau clipește.
Produsul introdus este prea
fierbinte sau cu o cantitate de
lichid peste cantitatea indicată.
Scoatei produsul din camera
de vid.
Introducei din nou punga de
împachetare în vid umplută cu
cantitatea adecvată de alimente
având temperatura potrivită
(consultai tabelul din capitolul
Note preliminare).
Repetai funcia selectată.
Dacă problema persistă,
contactai serviciul de asistenă
tehnică .
În timpul unui ciclu apare
, însoită de un semnal
sonor.
Afișaj EROARE03
Prepararea în vid nu este activată.
Capacul nu a fost închis.
Garnitura capacului este
murdară.
Garnitura capacului este ruptă.
Pompa nu pornește. Protecia
pompei a fost activată.
La pornirea ciclului, apăsai ușor
capacul pentru a activa vidarea.
Curăai tava și garnitura.
Pentru înlocuirea acestora,
contactai serviciul de asistenă
tehnică.
În timpul unui ciclu cu
recipient extern apare
însoită de un semnal
acustic.
Afișaj EROARE03
Capacul recipientului extern nu
este poziionat corect.
Dispozitivul extern de aspiraie
nu a fost conectat corespunzător.
Poziionai corect capacul
recipientului extern.
Conectai corect dispozitivul de
aspiraie extern la aparatul de
ambalare și la recipient.
Ciclul se încheie, simbolul
clipește și este emis un
avertisment acustic.
Afișaj EROARE04
Defeciune senzor vidare.
Contactai serviciul de asistenă
tehnică.
apare și
clipește.
Afișaj EROARE05
Au fost efectuate multe cicluri
consecutive și uleiul din pompă
s-a supraîncălzit.
Oprii aparatul și lăsai-l să se
oprească.
Dacă problema persistă și atunci
când aparatul este pornit din nou,
contactai serviciul de asistenă
tehnică post-vânzare.
400011328975
Tipărit în Italia
RO
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

KitchenAid KVXXXB 14600 Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului
Acest manual este potrivit și pentru