Whirlpool JT 369 SL Cookbook

Tip
Cookbook

Acest manual este potrivit și pentru

CARTE
DE BUCATE
RETETE CE NECESITA RUMENIRE SAU PRAJIRE
PIZZA PAG. 3
OMLETĂ SPANIOLĂ PAG. 4
QUICHE CU SOMON ŞI LEGUME PAG. 5
PUI ÎN SOS DE VIN PAG. 5
HAMBURGER PAG. 6
CARTOFI LA CUPTOR PAG. 6
ŞTRUDEL CU MERE PAG. 7
RETETE CE NECESITA FIRBEREA LA ABURI
OREZ CU CIUPERCI PAG. 8
LEGUME MIXTE LA ABUR
PAG. 9
ARDEI UMPLUŢI
PAG. 9
FILEURI DE PUI ÎN STIL ITALIAN
PAG. 10
PERE LA ABUR
PAG. 10
RETETE CE NECESITA FUNCTII COMBINATE
LASAGNA PAG. 11
SUFLEU DE BRÂNZĂ
PAG. 12
SOMON BUCĂŢI, LA CUPTOR
PAG. 12
FRIPTURĂ DE VIŢEL
PAG. 13
CARTOFI GRATINAŢI
PAG. 14
LEGUME GRATINATE
PAG. 14
BISCUIŢI
PAG. 15
În funcţie de cuptorul dv. cu microunde, veţi găsi o mărime diferită a platoului Crisp, adaptată în
mod speci c pentru a permite obţinerea celor mai bune rezultate la coacere. Pentru a respecta în
mod adecvat reţetele, vă rugăm să veri caţi diametrul platoului dv. Crisp:
mărime medie/mare diametrul platoului Crisp aprox. 30 cm
mărime mică diametrul platoului Crisp aprox. 25 cm.
PIZZA
4 PORŢII
4 PORŢII
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 2 H 30 MIN.
DURATA DE COACERE: 1415 MIN.
PENTRU PLATOU CRISP MEDIU ŞI MARE
1113 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MIC
Amestecaţi drojdia în apă, care trebuie să  e caldă (37°C). 1.
Puneţi făina într-un castron, adăugaţi drojdia dizolvată,
uleiul și sarea. Amestecaţi bine, apoi frământaţi până când
obţineţi un aluat neted și elastic. Acoperiţi aluatul și lăsaţi-l
să dospească într-un loc cald, timp de aprox. 2 ore.
Ungeţi cu puţin ulei platoul Crisp.2.
Întindeţi aluatul cu mâinile până când acoperă întreg 3.
platoul Crisp, apoi înţepaţi-l peste tot cu o furculiţă.
Scurgeţi și tăiaţi roșiile conservate și puneţi-le uniform
4.
peste aluat. Adăugaţi brânza mozzarella tăiată cubuleţe,
oregano, sare și stropiţi cu puţin ulei.
Coaceţi pizza timp de 14-15 minute cu funcţia Crisp;
5.
pentru un platou Crisp mic. coaceţi pizza timp de 11-13
minute cu funcţia Crisp.
Pentru un efect special:
Ca garnituri alternative pentru pizza, încercaţi şuncă,
măsline, anghinare, legume, fructe de mare etc...
INGREDIENTE PLATOU CRISP PLATOU CRISP
MARE/MEDIU MIC
Făină 230-250 g 150-160 g
Drojdie proaspătă 15 g 10 g
Apă 150 ml 100 ml
Ulei 30 ml 15 ml
(2 linguri) (1 lingură)
Sare
INGREDIENTE PENTRU GARNITURĂ:
Roșii conservate 350 g 250 g
Brânză mozzarella 175 g 125 g
Sare, oregano, puţin ulei
Puţin ulei pentru platoul Crisp
3
Retete ce necesita
rumenire sau prajire
OMLETĂ
SPANIOLĂ
4 PORŢII
4 PORŢII
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 10 MIN.
DURATA DE COACERE: 1518 MIN.
PENTRU PLATOU CRISP MEDIU ŞI MARE ŞI
1214 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MIC
Preîncălziţi platoul Crisp cu unt sau ulei, timp de 2½-3 1.
minute, cu funcţia Crisp.
Puneţi carto i tăiaţi cubuleţe pe platoul Crisp și coaceţi cu
2.
funcţia Crisp timp de 6-8 minute.
Adăugaţi ceapa și coaceţi încă 4-5 minute la Crisp.
3.
Amestecaţi o dată în timpul coacerii.
Între timp, bateţi ouăle cu laptele într-un castron, adăugaţi
4.
sarea și piperul.
Turnaţi amestecul de ouă peste carto în platoul Crisp și 5.
coaceţi timp de 2-3 minute cu funcţia Crisp.
Serviţi  erbinte sau rece, cu garnitură de salată.
6.
Pentru un efect special:
Dacă preferaţi o omletă foarte aurie, mai coaceţi încă 3-4 minutes la Grill după aceea.
INGREDIENTE PLATOU CRISP PLATOU CRISP
MARE/MEDIU MIC
Carto congelaţi,
tăiaţi cubuleţe 250 g 150 g
Unt sau ulei 15 ml 15 ml
(1 lingură) (1 lingură)
Ceapă tăiată 1 mijlocie 1 mică
Ouă 4 3
Lapte 30 ml 30 ml
(2 linguri) (2 linguri)
Sare, piper
4
QUICHE CU SOMON
ŞI LEGUME
Luaţi două bucăţi de hârtie de cuptor. Pe prima, puneţi 1.
bucăţile de somon, cu roșiile tăiate felii pe deasupra, și
presăraţi cu ierburi.
Pe a doua bucată de hârtie, puneţi andivele tăiate pe lung și
2.
presăraţi-le cu sare și ierburi. Împăturiţi hârtiile cu umplutura
în două “pachete” și puneţi pachetele pe platoul Crisp.
Coaceţi-le cu funcţia Crisp timp de 8 minute. Luaţi-le de pe 3.
platoul Crisp și lăsaţi platoul să se răcească.
Bateţi împreună ouăle, laptele, pătrunjelul tocat, uleiul și 4.
sarea.
Întindeţi aluatul de foietaj cu hârtia pe platoul Crisp și înţepaţi
5.
aluatul.
Puneţi somonul gătit la aburi, roșiile și andivele pe aluatul de
6.
foietaj, împreună cu brânza tăiată cubuleţe.
Turnaţi deasupra amestecul cu ouă și coaceţi cu funcţia Crisp,
7.
respectând durata de coacere recomandată.
46 PORŢII
46 PORŢII
I
NGREDIENTE PLATOU CRISP PLATOU CRISP
MARE/MEDIU MIC
Aluat proaspăt de
foietaj (220-240 g) 1 sul 1 sul
Somon gătit 400 g 300 g
la aburi
Roșii 4 2
Andive belgiene 400 g 250 g
Brânză moale,
proaspătă 100 g 75 g
Ouă 4 3
Lapte 100 ml 75 ml
trunjel 1 lingură 1 lingură
Ulei 2 linguriţe 2 linguriţe
Sare
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 15 MIN.
DURATA DE COACERE: 1214 MIN.
PENTRU PLATOU CRISP MEDIU ŞI MARE
1112 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MIC
PUI ÎN SOS
DE VIN
4 PORŢII
4 PORŢII
FUNCŢIE: MICROUNDE
PREPARARE: 30 MIN.
DURATA DE COACERE: 1516 MIN.
1 kg carne de pui (aprox.)
30 g (2 linguri) de unt sau margarină
1 lingură de boia dulce sau soia
3-4 frunze de busuioc
1 ½ dl (150 ml) de vin alb sec
PENTRU SOS
100 ml de smântână
1 lingură de mălai
un praf de sare cu mirodenii
½ migdală amară
P
ENTRU GARNITURĂ
200 g de struguri albi sau negri
20 g de fulgi de migdale prăjiţi
Spălaţi și uscaţi carnea de pui, porţionaţi-o și înlăturaţi
1.
grăsimea.
Puneţi untul sau margarina într-un castron mic pentru 2.
microunde. După aceea, acoperiţi și topiţi la 350 W timp de
1 minut, adăugaţi boiaua dulce sau soia și ungeţi carnea de
pui cu acest amestec. Puneţi carnea de pui într-un castron
pentru microunde și adăugaţi busuiocul și vinul.
Acoperiţi și coaceţi timp de 12 minute la 750 W.3.
Amestecaţi smântâna cu mălaiul și turnaţi-le deasupra 4.
cărnii de pui. Continuaţi coacerea, acoperit, timp de 2-3
minute la 750 W. Adăugaţi sare, dacă este necesar, și
migdala amară rasă.
Tăiaţi strugurii pe lungime și scoateţi seminţele.5.
Puneţi carnea de pui pe un platou și garnisiţi-o cu strugurii 6.
și cu fulgii de migdală prăjită.
Dacă doriţi să prăjiţi fulgii de migdală, presăraţi-i pe
7.
platoul Crisp și prăjiţi-i cu funcţia Crisp timp de 2-3 minute,
amestecând o dată pe minut.
5
CARTOFI
LA CUPTOR
Curăţaţi și tăiaţi carto i în bucăţi - nu prea mici.1.
Acoperiţi platoul Crisp cu hârtie de cuptor și puneţi carto i 2.
pe platou.
Presăraţi carto i cu sare, rosmarin, un căţel de usturoi
3.
zdrobit sau tocat și stropiţi carto i cu ulei.
Coaceţi cu funcţia Crisp timp de 15-16 minute. În cazul 4.
în care carto i se rumenesc prea mult în partea de jos,
amestecaţi-i după aprox. 10 minute, apoi continuaţi
coacerea până când sunt gata.
24 PORŢII
24 PORŢII
I
NGREDIENTE
400 g carto
Rosmarin
Ulei
Usturoi
Sare
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 10 MIN.
DURATA DE COACERE: 1516 MIN.
HAMBURGERI
4 PORŢII
4 PORŢII
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 10 MIN.
DURATA DE COACERE: 89 MIN.
INGREDIENTE
400 g de carne tocată
½ linguriţă de sare
1 vârf de cuţit de piper
15 ml (1 lingură) de ulei, unt sau margarină
SERVIŢI CU
4 chi e pentru hamburgeri
salată de castraveţi
ketchup sau muștar
inelușe de ceapă crudă sau prăjite
Amestecaţi carnea tocată cu sarea și piperul.1.
Formaţi patru hamburgeri de aprox. 1 cm grosime  ecare.2.
Ungeţi cu unt sau cu ulei platoul Crisp și preîncălziţi-l timp 3.
de 2-3 minute cu funcţia Crisp.
După aceea puneţi hamburgerii în el, coaceţi cu funcţia
4.
Crisp timp de 3 minute.
Întoarceţi hamburgerii pe partea cealaltă și coaceţi încă 3
5.
minute.
Serviţi pe chi e, cu ketchup sau muștar și legume.6.
6
7
ŞTRUDEL
CU MERE
68 PORŢII
68 PORŢII
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 15 MIN.
DURATA DE COACERE: 1516 MIN.
INGREDIENTE
2 discuri de aluat pentru foietaj, de 220-240 g
ecare
6 mere
1 portocală
50 g nuci
50 g seminţe de pin (coconari)
1 linguriţă (5 ml) de praf de scorţișoară
50 g sta de
50 ml rom
50 g zahăr
100 g pesmet
P
ENTRU UNGERE:
1 ou
50 ml lapte
Înmuiaţi sta dele în rom câtva timp.1.
Curăţaţi și tăiaţi merele și amestecaţi-le cu nucile tocate, 2.
seminţele de pin, zahărul, coaja de portocală și scorţișoara.
Puneţi un disc de aluat parţial deasupra celuilalt și întindeţi-3.
le ca să formeze corp comun, cu un făcăleţ.
Adăugaţi sta dele și pesmetul în amestecul de mere.
4.
Pesmetul va absorbi sucul care iese din mere.
Puneţi amestecul de mere peste aluat și rulaţi-l pe
5.
lungime.
Daţi sulului formă de cerc și puneţi-l pe platoul Crisp,
6.
lăsând hârtia de la aluat pe fundul platoului. Turtiţi puţin
ștrudelul.
Faceţi câteva tăieturi pe el și ungeţi-l cu un amestec de ouă
7.
și lapte.
Coaceţi cu funcţia Crisp timp de 15-16 minute.
8.
OREZ CU CIUPERCI
Puneţi orezul în vasul inferior al oalei de gătit la aburi şi 1.
adăugaţi sare şi apă.
Acoperiţi cu capacul şi coaceţi cu 6
2.
TH
SENSE Steam timp
de 10 minute. (sau durata de coacere recomandată pentru
orez)
Lăsaţi orezul să se odihnească timp de câteva minute şi
3.
apoi puneţi-l într-o formă de prăjituri unsă cu unt sau ulei.
Răsturnaţi-l pe un platou şi decoraţi-l cu ciupercile sotate
şi cu busuioc proaspăt.
4 PORŢII
4 PORŢII
I
NGREDIENTE
350 g orez
sare
apă în funcţie de tipul de orez
250 g ciuperci sotate
busuioc
FUNCŢIE: 6
TH
SENSE STEAM
PREPARARE: 15 MINUTE
COACERE: 10 – 18 MINUTE
8
Retete ce necesita
rberea la aburi
Din ce in ce mai multi oameni folosesc gatitul cu aburi pentru
prepararea mancarii deoarece este considerata una dintre cele mai
sanatoase metode de gatire.
Potrivita pentru majoritatea alimentelor, utilizand inovatoare vase
de gatit, prepararea in aburi este ideala atat pentru legume cat si
pentru mancaruri pe baza de carne. Accesoriile cuptorului sunt
special proiectate pentru a asigura o gatire optima in aburi.
9
LEGUME MIXTE LA ABUR
Curăţaţi legumele. Curăţaţi carto i şi morcovii şi tăiaţi-i în 1.
bucăţi. Tăiaţi şi dovlecelul în bucăţi şi separaţi conopida în
bucheţele.
Turnaţi apa în recipientul inferior al oalei pentru gătit la aburi
2.
şi adăugaţi sarea. Puneţi grătarul pentru aburi (elementul
introdus) deasupra şi puneţi legumele, în grupuri, pe grătarul
pentru aburi. Acoperiţi cu capacul.
Coaceţi cu funcţia 6
3.
TH
SENSE Steam timp de 6 – 10 minute.
Atenţie! Durata setată pentru gătitul la aburi depinde de
anotimp!
4 PORŢII
4 PORŢII
I
NGREDIENTE
50 g dovlecei
50 g sparanghel
50 g morcovi
50 g fasole verde
50 g carto
50 g conopidă
100 ml apă
sare
FUNCŢIE: 6
TH
SENSE STEAM
PREPARARE: 10 MINUTE
COACERE: 6 –10 MINUTE
ARDEI UMPLUŢI
24 PORŢII
24 PORŢII
FUNCŢIE: MICROUNDE, 6
TH
SENSE STEAM
PREPARARE: 15 MINUTE
DURATA DE COACERE: 6 MINUTE
TIMP DE ODIHNĂ: 5 MINUTE
INGREDIENTE
2 – 3 ardei, 400 – 450 g
400 g carne tocată
1 ceapă
1 – 2 catei de usturoi
15 ml ulei de măsline
30 ml pastă de roşii
1 ml nucşoară
5 ml sare
1 ml piper negru
1 ou
1 felie de pâine albă fără coajă
30 ml brânză parmezan rasă
100 ml apă sau supă de carne
Tocaţi ceapa şi usturoiul. Puneţi pe un vas, adăugaţi uleiul 1.
şi coaceţi acoperit timp de 1½ -2 minute la 750W. Lăsaţi să
se răcească.
Tăiaţi ardeii pe jumătate şi scoateţi seminţele. Puneţi ardeii
2.
în strecurătoare.
Amestecaţi carnea tocată, ceapa, pasta de roşii, sarea, 3.
piperul şi nucşoara. Adăugaţi oul şi pesmetul. Umpleţi
ardeii cu această compoziţie. Presăraţi parmezanul pe
deasupra.
Turnaţi apa sau supa de carne în recipientul inferior al oalei
4.
pentru gătit la aburi. Puneţi ardeii deasupra şi acoperiţi cu
capacul.
Coaceţi cu funcţia 6
5.
TH
SENSE Steam timp de 6 minute.
Amestecaţi şi lăsaţi să se odihnească timp de 5 minute 6.
înainte de a servi.
PERE LA ABUR
Curăţaţi perele, dar nu înlăturaţi toată coaja – vor arăta mai 1.
frumos dacă lăsaţi o parte din coajă, astfel încât să capete
un aspect dungat”.
Puneţi perele pe grătarul pentru aburi (elementul introdus)
2.
şi presăraţi zahărul pudră şi coaja de lămâie peste pere.
Turnaţi şi vinul peste pere.3.
Acoperiţi cu capacul şi coaceţi cu 64.
TH
SENSE Steam timp
de 6 – 10 minute. Atenţie! Durata pentru gătitul la aburi
depinde de cât de coapte sunt perele!
Aranjaţi perele pe un platou şi puneţi deasupra, cu lingura, 5.
o parte din sosul de vin. Dacă doriţi, mai presăraţi zahăr
pudră pe deasupra.
4  6 PORŢII
4  6 PORŢII
I
NGREDIENTE
6 pere Williams
1 pahar de vin roşu
1 pahar de vin alb
coaja rasă de la 1 lămâie
25 g zahăr pudră
FUNCŢIE: 6
TH
SENSE STEAM
PREPARARE: 10 MINUTE
COACERE: 6 10 MINUTE
FILEURI DE PUI ÎN
STIL ITALIAN
34 PORŢII
34 PORŢII
FUNCŢIE: 6
TH
SENSE STEAM
PREPARARE: 15 MINUTE
DURATA DE COACERE: 6 MINUTE
TIMP DE ODIHNĂ: 5 MINUTE
INGREDIENTE
400 g legume la alegere (conopidă, broccoli,
fasole verde, morcovi, fenicul, ardei, dovlecel,…)
3-4  leuri de pui, 450 g
30 ml sos Pesto
sare, piper
60 ml roşii tăiate (din conservă)
100 ml apă
Spălaţi legumele şi tăiaţi-le în bucăţi mici. Puneţi-
1.
le în recipientul inferior al oalei pentru gătit la aburi,
condimentaţi cu sare şi piper şi adăugaţi apa.
Condimentaţi şi  leurile de pui cu sare şi piper şi ungeţi-le
2.
cu sosul Pesto. Puneţi  leurile deasupra legumelor.
Puneţi roşiile tăiate bucăţi deasupra  leurilor, apoi acoperiţi
3.
şi coaceţi cu 6
TH
SENSE Steam timp de 6 minute.
Amestecaţi şi lăsaţi să se odihnească timp de 5 minute
4.
înainte de a servi.
10
11
LASAGNA
46 PORŢII
46 PORŢII
FUNCŢIE: MICROUNDE, CONVECŢIE + MICROUNDE
PREPARARE: 1 ORA
COACERE: 23 25 MINUTE
INGREDIENTE
PENTRU SOSUL DE CARNE:
500 g carne tocată de vită
1 ceapă potrivită, 100-125 g, tăiată  n
1 căţel de usturoi, zdrobit
15 g unt (1 lingură)
2 linguri ulei
500 g roșii din conservă
1½ cuburi pentru supă de vită + 100ml
(1 dl) apă
sare, piper, mirodenii
P
ENTRU SOSUL ALB:
50 g unt
40 g făină (3/4 dl)
600 ml lapte (6 dl)
sare
nucșoară
300 g foi de lasagne
40-50 g brânză parmezan rasă
aprox. 30 g (2 linguri) unt,
în bucăţi
100 g mozzarella, dată pe răzătoarea mare
Prăjiţi carnea cu ceapa și usturoiul, în unt și ulei, până când 1.
se rumenesc.
Adăugaţi roșiile și cuburile pentru supă de vită, mărunţite 2.
+ apa și mirodeniile și  erbeţi înăbușit aprox. 1 oră sau în
timp ce preparaţi sosul alb.
Puneţi untul pentru sosul alb într-un castron pentru 3.
microunde. Lăsaţi-l să se topească 1-1½ minute la 350W.
Adăugaţi făina și laptele.
Coaceţi la 750W timp de 6-7 minute până când se îngroașă,
4.
amestecând din două în două minute pentru ca sosul să
nu se prindă de fund. Condimentaţi cu sare și nucșoară.
Dacă folosiţi foi de lasagne care au nevoie de pre-5.
coacere,  erbeţi câte 3 sau 4 foi de lasagne o dată, în apă
clocotită, sărată. Scurgeţi-le, puneţi-le pe un șervet curat
și tamponaţi-le ușor ca să se usuce. Dacă folosiţi foi de
lasagna semi-preparate sau proaspete, săriţi peste acest
punct.
Ungeţi cu unt o tavă dreptunghiulară pentru cuptor și 6.
microunde (30 x 20 cm), puneţi un strat de sos de carne pe
fundul acesteia, acoperiţi cu un strat de lasagne, un strat
de sos alb și niște mozzarella.
Repetaţi aceste straturi până când se termină foile de 7.
lasagna și sosul, presăraţi pe deasupra parmezan și bucăţi
de unt.
Puneţi vasul pe grătarul scund de metal și coaceţi cu
8.
funcţia Convecţie la 200-210°C + microunde 160W timp
de 23-25 minute.
Retete ce necesita
functii combinate
SOMON BUCĂŢI,
LA CUPTOR
Clătiţi şi uscaţi bine somonul. Presăraţi sare şi piper.1.
Topiţi untul într-un castron pentru microunde, acoperit, la 2.
Microunde, cu puterea 350W, timp de ½-1 minut.
Puneţi bucăţile de peşte într-un vas pentru microunde
3.
şi cuptor, uns cu puţin unt sau ulei, cu marginile joase,
şi presăraţi sare şi piper. Ungeţi bucăţile de peşte pe
deasupra cu unt.
Preîncălziţi cuptorul cu Încălzire rapidă la 200°C.
4.
Puneţi vasul pe grătarul scund de metal şi coaceţi bucăţile 5.
de peşte cu funcţia Convecţie la 200-210°C + microunde la
puterea 160W, timp de 12-16 minute (durata de coacere
depinde de grosimea bucăţilor de peşte).
Între timp preparaţi sosul. Amestecaţi toate ingredientele 6.
într-o cratiţă.
Daţi în clocot, amestecând continuu, şi lăsaţi sosul să  arbă 7.
înăbuşit câteva minute, până când se îngroaşă.
Serviţi peştele şi sosul cu carto erţi şi legume gătite, de
8.
ex. sparanghel sau broccoli. Garnisiţi cu lămâie.
Atât somnul cât şi sosul pot  servite şi reci.
46 PORŢII
46 PORŢII
I
NGREDIENTE
4-6 bucăţi de somn, fără oase
(aprox. 150 g  ecare)
sare, piper
30-40 g unt (2-2½ linguri)
SOS:
200 ml (2 dl) smântână groasă sau proaspătă
200 ml (2 dl) apă
1 cub de legume sau cu mirodenii
piper
tarhon
10 ml (2 linguriţe) muştar de Dijon
FUNCŢIE: MICROUNDE, ÎNCĂLZIRE RAPIDĂ, CONVECŢIE + MICROUNDE
PREPARARE: 5 MINUTE
DURATA DE COACERE: 1216 MINUTE
SUFLEU DE BRÂNZĂ
6 PORŢII
6 PORŢII
FUNCŢIE: MICROUNDE, ÎNCĂLZIRE RAPIDĂ, CONVECŢIE
PREPARARE: 1215 MINUTE
DURATA DE COACERE: 4050 MINUTE
INGREDIENTE
75 g unt
75 g făină (1¼ dl)
500 ml lapte (5 dl)
25 g mălai (2½ linguri)
150 g brânză (Cheddar), dată pe răzătoarea mare
(5 dl)
6 ouă, separate
sare, piper
Puneţi untul într-un vas pentru microunde, destul de mare
1.
încât să cuprindă toată compoziţia pentru su eu. Acoperiţi
şi lăsaţi să se topească la 350 W timp de 2 minute.
Adăugaţi făina şi apoi adăugaţi treptat, sau bateţi, laptele.
2.
Coaceţi descoperit la 750W timp de 6-7 minute până când 3.
se îngroaşă. Amestecaţi sau bateţi cu telul din două în
două minute.
Adăugaţi mălaiul şi brânza. Adăugaţi gălbenuşurile 4.
bătându-le, câte unul pe rând, şi condimentaţi cu sare şi
piper.
Bateţi albuşurile de ou până când se întăresc. Încorporaţi 5.
cu grijă albuşurile de ou în compoziţia cu brânză.
Puneţi cu lingura într-un vas mare pentru su eu, uns cu
6.
puţin unt.
Preîncălziţi cuptorul cu Încălzire rapidă la 175°C, puneţi
7.
vasul pe grătarul scund de metal şi coaceţi cu funcţia
Convecţie 170-175°C timp de 40-50 minute.
Nu deschideţi uşa cuptorului în timpul coacerii ca să nu se
lase su eul.
12
13
FRIPTURĂ DE VIŢEL
46 PORŢII
46 PORŢII
FUNCŢIE: ÎNCĂLZIRE RAPIDĂ, CONVECŢIE + MICROUNDE
PREPARARE: 10 MINUTE
DURATA DE COACERE: 5560 MINUTE
INGREDIENTE
Aprox. 1 kg carne de viţel
fără os şi rulată
sare, piper
250 g ciuperci champignon
250 g cepe mici (haşmă), tăiate
2-3 linguri unt
P
ENTRU SOS:
200 ml (2 dl) smântână groasă
sau smântână proaspătă
4 linguri vin alb
arpagic sau pătrunjel tocat
sare, piper
Preîncălziţi cuptorul la Încălzire rapidă la 175°C.1.
Condimentaţi carnea cu piper şi sare şi puneţi-o într-un vas 2.
pentru microunde şi cuptor, uns cu ulei. Puneţi legumele
împrejur.
Puneţi pe deasupra bucăţi de unt.
3.
Puneţi vasul pe grătarul scund de metal.4.
Coaceţi cu Convecţie la 175°C + microunde 160W timp 5.
de 55-60 minute. Întoarceţi friptura la jumătatea coacerii
şi amestecaţi legumele. Carnea este făcută potrivit când
temperatura în centrul ei este de 68-70°C şi este bine
făcută dacă ajunge la 75°C.
Acoperiţi friptura cu folie până când pregătiţi sosul.6.
Într-o cratiţă amestecaţi zeama de la carne, smântâna şi 7.
vinul alb. Daţi în clocot şi  erbeţi înăbuşit timp de câteva
minute, până când sosul s-a îngroşat. Adăugaţi arpagicul
sau pătrunjelul şi condimentaţi.
Tăiaţi carnea felii şi serviţi cu legume, carto şi alte legume
8.
gătite.
LEGUME GRATINATE
Ungeţi cu unt o tavă joasă, pentru cuptor şi microunde, 1.
22 x 30 cm, sau rotundă, cu diametrul de 25-26 cm.
Puneţi în ea legumele  erte şi scurse. 2.
Preparaţi sosul alb folosind jumătate din cantitatea de 3.
la reţeta pentru Sos alb din reţeta de Lasagna. Acoperiţi
legumele cu sosul. Amestecaţi brânza cu pesmetul şi
presăraţi-le deasupra sosului. Puneţi deasupra bucăţile de
unt.
Puneţi vasul pe platoul rotativ şi coaceţi cu Grill +
4.
microunde 350W timp de 12-14 minute.
4 PORŢII
4 PORŢII
I
NGREDIENTE
aprox. 750 g legume  erte, de ex. andive, varză
de Bruxelles, praz, ţelină, conopidă, rădăcină de
fenicul etc.
300 ml sos alb (3 dl)
75-100 g brânză rasă
2 linguri pesmet
25 g unt (1½ linguri) bucăţi
FUNCŢIE: MICROUNDE, GRILL + MICROUNDE
PREPARARE: 1020 MINUTE
DURATA DE COACERE: 1214 MINUTE
CARTOFI GRATINAŢI
46 PORŢII
46 PORŢII
FUNCŢIE: CONVECŢIE + MICROUNDE
PREPARARE: 1215 MINUTE
DURATA DE COACERE: 2830 MINUTE
INGREDIENTE
1-1,2 kg carto
1 căţel de usturoi, zdrobit
sare, piper
cimbru
150 g brânză (Cheddar), dată pe răzătoarea mare
(4-5 dl)
150 ml lapte (1½ dl)
200 ml smântână subţire (2 dl)
Curăţaţi carto i şi tăiaţi-i în felii subţiri.
1.
Puneţi jumătate din felii pe fundul unui vas pentru 2.
microunde şi cuptor, uns cu puţin unt sau ulei. Presăraţi
sare, piper, usturoi şi cimbru.
Acoperiţi cu jumătate din cantitatea de brânză.
3.
Adăugaţi restul de carto , condimentaţi cu sare, piper şi 4.
cimbru şi presăraţi restul de brânză pe deasupra.
Amestecaţi laptele şi smântâna şi turnaţi-le peste carto .5.
Puneţi vasul pe grătarul scund de metal şi coaceţi cu 6.
funcţia Convecţie la 190-200°C + microunde 350W timp
de 28-30 minute.
Puteţi folosi legumele gătite rămase sau, dacă aveţi un cuptor cu funcţia de coacere “Auto” pentru legume proaspete,
folosiţi această funcţie pentru a coace legumele.
14
15
BISCUIŢI
2224 BUC. 2 TĂVI
2224 BUC. 2 TĂVI
FUNCŢIE: MICROUNDE, ÎNCĂLZIRE RAPIDĂ, CONVECŢIE
PREPARARE: 15 MINUTE
DURATA DE COACERE: 2430 MINUTE
INGREDIENTE
125 g unt
1 ou
125 g zahăr tos (1¼ dl)
250 g făină (aprox. 4½ dl)
un praf de sare
1 ou pentru ungere
cireşe con ate pentru garnitură
Puneţi untul într-un castron pentru microunde, acoperiţi-l
1.
şi topiţi-l la 350W timp de 1½-2 minute.
Frecaţi oul cu zahărul. Adăugaţi făina şi untul topit şi 2.
frământaţi ca să obţineţi un aluat moale.
Întindeţi aluatul într-o foaie cu grosimea de 1 cm, iar apoi,
3.
folosind un pahar cu diametrul de 5 cm ca pe o formă,
tăiaţi discuri mici. Puneţi-le pe tava de copt, unsă cu ulei
(sau pe hârtie de copt).
Ungeţi suprafaţa  ecărui biscuit cu ou bătut şi decoraţi cu 4.
jumătate de cireaşă con ată.
Preîncălziţi cuptorul la Încălzire rapidă la 200°C şi coaceţi 5.
cu funcţia Convecţie la 200°C, timp de 12-15 minute.
5019 120 00275 Whirlpool este o marcă înregistrată a Whirlpool U.S.A
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

Whirlpool JT 369 SL Cookbook

Tip
Cookbook
Acest manual este potrivit și pentru