SOMON BUCĂŢI,
LA CUPTOR
Clătiţi şi uscaţi bine somonul. Presăraţi sare şi piper.1.
Topiţi untul într-un castron pentru microunde, acoperit, la 2.
Microunde, cu puterea 350W, timp de ½-1 minut.
Puneţi bucăţile de peşte într-un vas pentru microunde
3.
şi cuptor, uns cu puţin unt sau ulei, cu marginile joase,
şi presăraţi sare şi piper. Ungeţi bucăţile de peşte pe
deasupra cu unt.
Preîncălziţi cuptorul cu Încălzire rapidă la 200°C.
4.
Puneţi vasul pe grătarul scund de metal şi coaceţi bucăţile 5.
de peşte cu funcţia Convecţie la 200-210°C + microunde la
puterea 160W, timp de 12-16 minute (durata de coacere
depinde de grosimea bucăţilor de peşte).
Între timp preparaţi sosul. Amestecaţi toate ingredientele 6.
într-o cratiţă.
Daţi în clocot, amestecând continuu, şi lăsaţi sosul să arbă 7.
înăbuşit câteva minute, până când se îngroaşă.
Serviţi peştele şi sosul cu carto erţi şi legume gătite, de
8.
ex. sparanghel sau broccoli. Garnisiţi cu lămâie.
Atât somnul cât şi sosul pot servite şi reci.
46 PORŢII
I
NGREDIENTE
4-6 bucăţi de somn, fără oase
(aprox. 150 g ecare)
sare, piper
30-40 g unt (2-2½ linguri)
SOS:
200 ml (2 dl) smântână groasă sau proaspătă
200 ml (2 dl) apă
1 cub de legume sau cu mirodenii
piper
tarhon
10 ml (2 linguriţe) muştar de Dijon
FUNCŢIE: MICROUNDE, ÎNCĂLZIRE RAPIDĂ, CONVECŢIE + MICROUNDE
PREPARARE: 5 MINUTE
DURATA DE COACERE: 1216 MINUTE
SUFLEU DE BRÂNZĂ
6 PORŢII
FUNCŢIE: MICROUNDE, ÎNCĂLZIRE RAPIDĂ, CONVECŢIE
PREPARARE: 1215 MINUTE
DURATA DE COACERE: 4050 MINUTE
INGREDIENTE
75 g unt
75 g făină (1¼ dl)
500 ml lapte (5 dl)
25 g mălai (2½ linguri)
150 g brânză (Cheddar), dată pe răzătoarea mare
(5 dl)
6 ouă, separate
sare, piper
Puneţi untul într-un vas pentru microunde, destul de mare
1.
încât să cuprindă toată compoziţia pentru su eu. Acoperiţi
şi lăsaţi să se topească la 350 W timp de 2 minute.
Adăugaţi făina şi apoi adăugaţi treptat, sau bateţi, laptele.
2.
Coaceţi descoperit la 750W timp de 6-7 minute până când 3.
se îngroaşă. Amestecaţi sau bateţi cu telul din două în
două minute.
Adăugaţi mălaiul şi brânza. Adăugaţi gălbenuşurile 4.
bătându-le, câte unul pe rând, şi condimentaţi cu sare şi
piper.
Bateţi albuşurile de ou până când se întăresc. Încorporaţi 5.
cu grijă albuşurile de ou în compoziţia cu brânză.
Puneţi cu lingura într-un vas mare pentru su eu, uns cu
6.
puţin unt.
Preîncălziţi cuptorul cu Încălzire rapidă la 175°C, puneţi
7.
vasul pe grătarul scund de metal şi coaceţi cu funcţia
Convecţie 170-175°C timp de 40-50 minute.
Nu deschideţi uşa cuptorului în timpul coacerii ca să nu se
lase su eul.
12