Date tehnice
Parametrii tehnici sunt înscrişi pe eticheta cu specicaţii teh-
nice a produsului.
Capacitate de 2 litri.
Ceainicul este un aparat de clasa I, echipat cu un conduc-
tor de racordare cu cablu de protecţie şi şă cu contact de
protecţie.
Fierbătorul electric ZELMER îndeplineşte cerinţele normelor
în vigoare.
Aparatul este în conformitate cu cerinţele directivelor:
Aparatură electrică de joasă tensiune (LVD) – 2006/95/EC. –
Compatibilitate electromagnetică (EMC) – 2004/108/EC. –
Produsul poartă inscripţia CE pe eticheta cu specicaţii
tehnice.
Structura ceainicului Hot Cup (Desen A)
1
Tavă de scurgere detaşabilă
2
Capac din oţel inoxidabil al tăviţei de scurgere
3
Dozator
4
Buton Stop
5
Buton Start
6
Regulator volum
7
Capac
8
Buton de deschidere a capacului
9
Rezervor de apă cu indicatorul nivelului
10
Compartiment încălzire
11
Suport alimentare electrică
Înainte de prima utilizare
Scoateţi cu atenţie ceainicul HOT CUP din
cutie. Scoateţi toate ambalajele şi materialele
promoţionale şi aşezaţi pe o suprafaţă obişnu-
ită, uscată, orizontală, departe de margine.
Urmaţi instrucţiunile de utilizare ale ceainicului
şi vărsaţi primele cinci măsuri de apă cloco-
tită (adică primul rezervor plin cu apă). Aceast
lucru va îndepărta orice reziduuri care pot să
apară după procesul de producţie.
Întreţinerea şi exploatarea
ceainicului Hot Cup (Desen B)
Întotdeauna puneţi erbătorul Hot Cup astfel
încât butonul Start să nu poată apăsat acci-
dental, în special de către copii. Când folosiţi
ceainicul, o parte din apă artă se va întoarce
înapoi în rezervorul de apă. Acest lucru va
însemna că rezervorul poate deveni erbinte.
Întotdeauna manipulaţi ceainicul cu atenţie.
1
Apăsaţi butonul pentru de deschidere a capacului.
2
Umpleţi rezervorul cu apă rece. Nivelul apei trebuie să
e între MIN şi MAX.
Nu erbeţi apă sub nivelul minim sau peste
nivelul maxim al indicatorului.
3
Închideţi capacul şi apăsaţi butonul Stop. Acest lucru vă
asigură că Hot Cup nu începe să arbă apa imediat după
aşezarea acestuia pe suport.
4
Aşezaţi ceainicul Hot Cup pe suportul de alimentare
electrică.
5
Introduceţi ştecherul în priză cu element de protecţie.
6
Aşezaţi o ceaşcă sau un recipient cu săculeţ pentru ceai,
cafea, zahăr sub dozator. Nu utilizaţi niciodată Hot Cup fără
un recipient potrivit situat sub dozator. Regraţi volumul cu
ajutorul regulatorului de volum la nivelul dorit. Acest lucru
duce la reglarea cantităţii de apă clocotită dozată de Hot
Cup. Pentru ceştile mici, cum ar ceştile de ceai, setaţi regu-
latorul la poziţia MIN (cca. 150 ml); pentru ceştile mai
mari, sau pentru căni setaţi regulatorul la poziţia MAX
(cca. 300 ml). Dacă nu sunteţi sigur ce setări să folosiţi, vă
recomandăm să folosiţi volumul cel mai mic, până dobândiţi
experienţă.
7
Apăsaţi butonul Start. Butonul se aprinde şi luminează
cu culoarea roşie, iar Hot Cup începe erberea.
8
Cantitatea selectată de apă artă se va vărsa în ceaşcă
iar Hot Cup se opreşte în mod automat. Hot Cup este pre-
gătit pentru refolosire. Poate necesar să aşteptaţi câteva
secunde până la resetarea Hot Cup.
Dezactivarea Hot Cup
Dacă aţi început procedura de gătire şi apoi, indiferent de
motiv vă decideţi să opriţi ceainicul Hot Cup, apăsaţi butonul
Stop. Puteţi, de asemenea, opri apa care se dozează apă-
sând butonul Stop. Apa artă va transferată în siguranţă
înapoi în rezervorul de apă.
Golirea Hot Cup (Desen C)
1
După răcirea completă a Hot Cup, scoateţi ştecherul din
priză.
2
Apăsaţi butonul de deschidere a capacului.
3
Ţineţi Hot Cup deasupra chiuvetei şi vărsaţi apa.
4
Ţinând Hot Cup deasupra chiuvetei, rotiţi-l în mod cores-
punzător şi permiteţi restului de apă să se scurgă prin doza-
tor. Dacă prin dozator nu curge apă acest lucru se poate
datora faptului că butonul Stop a fost apăsat. Apăsaţi butonul
Start, pentru a permite scurgerea apei din dozator.
Repetaţi paşii 3 şi 4, până întreaga cantitate de apă s-a
scurs din Hot Cup.
Dacă Hot Cup nu va folosit o perioadă mai îndelungată
de timp, se recomandă mai întâi golirea acestuia. Înainte de
a începe folosirea Hot Cup, trebuie să efectuaţi câteva cicluri
de erbere, vărsând de ecare dată apa.