AKP 366 FIȘA PRODUSULUI
RO
5019 310 56528
1.
Panoul de comandă
2.
Ventilatorul pentru răcire (nu este vizibil)
3.
Rezistenţa superioară
4.
Rezistenţa grill-ului (poate fi coborâtă)
5.
Becul cuptorului
6.
Rezistenţa circulară (nu este vizibilă)
7.
Ventilator
8.
Rezistenţa inferioară (nu este vizibilă)
9.
Ușa cuptorului
ACCESORII
PANOUL DE COMANDĂ
1. Programator cu 6 butoane
2. Butoanele plitei
3. Butonul termostatului cuptorului
4. Luminiţa indicatoare roșie a termostatului
cuptorului
5. Buton pentru aprinderea electrică
6. Buton de selectare a funcţiilor
Primul
Ultimul
ghidaj
ghidaj
Tavă pentru dulciuri:
Grătar:
Tavă pentru
scurgerea grăsimii:
Panouri catalitice:
PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE A CUPTORULUI
• Rotiţi butonul de selectare a funcţiilor până la funcţia dorită.
Becul cuptorului se aprinde.
• Rotiţi butonul termostatului în sens orar până la temperatura dorită. Luminiţa indicatoare roșie a
termostatului se aprinde și se va stinge când se ajunge la temperatura dorită.
La sfârșitul coacerii:
• Aduceţi butoanele pe poziţia
“0”
.
Tabel cu funcţiile cuptorului
Funcţie Descrierea Funcţiei
-Stins
-
BEC
• Aprinderea becului intern al cuptorului.
STATICĂ
• Pentru a coace carne, pește și pui, pe un nivel.
• Preîncălziţi cuptorul la temperatura de coacere dorită și introduceţi
alimentele înăuntru imediat ce luminiţa indicatoare roșie a
termostatului se stinge.
• Se recomandă să utilizaţi al doilea sau al treilea nivel.
VENTILATOR
• Pentru a coace pe max. 2 niveluri.
• La nevoie, vă recomandăm să inversaţi poziţia mâncărurilor, pentru a
obţine o coacere mai omogenă.
• Nu este necesară preîncălzirea cuptorului (cu excepţia cazului în care
coaceţi pizze și plăcinte).
GRILL
• Pentru a frige antricoate, frigărui, cârnaţi, pentru a gratina legume și
pentru a prăji pâinea.
• Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
• În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
• Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii
(așezată pe primul grătar) pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu
grăsime.
• Se recomandă să întoarceţi alimentele în timpul coacerii.
TURBOGRILL
• Pentru a frige bucăţi mari de carne (rosbif, fripturi).
• În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână
închisă.
• Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea
grăsimii, așezată pe primul grătar, pentru a reduce fumul și
împroșcăturile cu grăsime.
• Întoarceţi carnea în timpul coacerii.
DECONGELARE
• Pentru a dezgheţa alimentele congelate și a le aduce la temperatura
camerei.
• Lăsaţi alimentele în ambalajul lor pentru a preveni uscarea.
TERMOVENTILATOR
• Pentru a coace, fără preîncălzire, pe unu sau mai multe niveluri,
alimente care necesită aceeași temperatură de coacere (de ex.: pește,
legume, dulciuri), fără ca mirosurile să treacă de la un aliment la altul.
TURBOVENTILATOR
• Pentru a coace pe un nivel (de ex.: fructe, torturi, budinci, legume,
pizza, pui).
REZISTENŢA
INFERIOARĂ
• La sfârșitul coacerii prăjiturilor cu fructe și cu brânză.
• Pentru a face sosurile să se îngroașe.
• Utilizaţi această funcţie în ultimele 10-15 minute de coacere.