Whirlpool JT 469 IX Recipe book

Tip
Recipe book
REŢETE PENTRU
TITUL CU
FUNCŢIA
CRISP
"FOCACCIA" (LIPIE) VEGETARIANĂ PAG. 3
PIZZA PAG. 3
Q
UICHE CU SOMON ȘI LEGUME PAG. 3
OMLETĂ SPANIOLĂ PAG. 4
PUI ÎN SOS DE VIN PAG. 4
SPIRALE DE CÂRNAŢI PAG. 5
RAŢĂ CU SOS DE PORTOCALE PAG. 5
HAMBURGER PAG. 6
LEGUME UMPLUTE PAG. 6
CARTOFI LA CUPTOR PAG. 6
ȘTRUDEL CU MERE PAG. 7
PRĂJITURĂ CU NUCI PAG. 7
Cuprins
CRISP ESTE O FUNCŢIE EXCLUSIVĂ A APARATELOR WHIRLPOOL, CARE
PERMITE PREPARAŢI ALIMENTELE RUMENITE CA ÎN CUPTORUL
TRADIŢIONAL, PERFECT COAPTE, ÎN DOAR CÂTEVA MINUTE, FOLOSIND
O TEHNOLOGIE BREVETATĂ. ACEASTĂ FUNCŢIE PERMITE COMBINAREA
METODELOR DE GĂTIT, PRIN FOLOSIREA A TREI FUNCŢII DIFERITE, ȘI
OFERĂ REZULTATE LA CARE NU V-AŢI FI AȘTEPTAT DE LA UN CUPTOR
CU MICROUNDE.
CU FUNCŢIA CRISP, MICROUNDELE SUNT REŢINUTE ȘI ABSORBITE DE
PLATOUL CRISP, ÎNCĂLZINDU-I ÎNTREAGA SUPRAFAŢĂ.
Î
N ACELAȘI TIMP, MICROUNDELE ENERGIZATE ȘI ELEMENTUL GRILL SE
COMBINĂ PENTRU A COACE ALIMENTELE RAPID ȘI PENTRU A RUMENI
SUPRAFAŢA SUPERIOARĂ A ALIMENTELOR, ÎN TIMP CE SUPRAFAŢA
INFERIOARĂ DEVINE CROCAN.
Î
NAINTE DE A ÎNCEPE GĂTITUL, SE RECOMANDĂ ÎNCĂLZIŢI PLATOUL
CRISP TIMP DESAU 3 MINUTE PENTRU ALIMENTE CARE, ÎN MOD
TRADIŢIONAL, SE RUMENESC SAU SE PRĂJESC (DE EX. OUĂLE) ȘI PENTRU
CANTITĂŢI MICI DE ALIMENTE CARE NECESITĂ O COACERE DE SCURTĂ
DURATĂ. PREÎNCĂLZIREA NU ESTE NECESARĂ PENTRU ALIMENTE CARE
NECESITĂ O COACERE MAI LUNGĂ (PIZZA, PRĂJITURI).
F
OLOSIŢI ÎNTOTDEAUNA PLACA ROTATIVĂ, CARE TREBUIE FIE ÎN
STARE DE FUNCŢIONARE.
P
LATOUL CRISP ESTE IDEAL PENTRU A COACE PIZZA ȘI PLĂCINTE.
FOLOSIŢI ACEASTĂ FUNCŢIE PENTRU A REÎNCĂLZI PIZZA DEJA PREPARATĂ
ȘI ALTE ALIMENTE PE BAZĂ DE ALUAT, PENTRU A FRIGE CÂRNAŢI ȘI
SLĂNINĂ, PENTRU A GĂTI CARNE, PUI, HAMBURGERI SAU OUĂ, PRECUM
ȘI ALIMENTE CONGELATE (CARTOFI PAI, CROCHETE DE PEȘTE ETC.).
NOTĂ: ÎN FUNCŢIE DE CUPTORUL DV. CU MICROUNDE, VEŢI GĂSI O
MĂRIME DIFERITĂ A PLATOULUI CRISP, ADAPTATĂ ÎN MOD SPECIFIC
PENTRU A PERMITE OBŢINEREA CELOR MAI BUNE REZULTATE LA
COACERE. PENTRU A RESPECTA ÎN MOD ADECVAT REŢETELE,
RUGĂM VERIFICAŢI DIAMETRUL PLATOULUI DV. CRISP:
MĂRIME MEDIE/MARE DIAMETRUL PLATOULUI CRISP APROX. 30 CM
MĂRIME MICĂ DIAMETRUL PLATOULUI CRISP APROX. 25 CM.
QUICHE CU SOMON
ŞI LEGUME
Luaţi două bucăţi de hârtie de cuptor. Pe prima, puneţi 1.
bucăţile de somon, cu roșiile tăiate felii pe deasupra, și
presăraţi cu ierburi.
Pe a doua bucată de hârtie, puneţi andivele tăiate pe lung și 2.
presăraţi-le cu sare și ierburi. Împăturiţi hârtiile cu umplutura
în două "pachete" și puneţi pachetele pe platoul Crisp.
Coaceţi-le cu funcţia Crisp timp de 8 minute. Luaţi-le de pe 3.
platoul Crisp și lăsaţi platoul să se răcească.
Bateţi împreună ouăle, laptele, pătrunjelul tocat, uleiul și 4.
sarea.
Întindeţi aluatul de foietaj cu hârtia pe platoul Crisp și înţepaţi
5.
aluatul.
Puneţi somonul gătit la aburi, roșiile și andivele pe aluatul de
6.
foietaj, împreună cu brânza tăiată cubuleţe.
Turnaţi deasupra amestecul cu ouă și coaceţi cu funcţia Crisp,
7.
respectând durata de coacere recomandată.
4-6 PORŢII4-6 PORŢII
INGREDIENTE PLATOU CRISP PLATOU CRISP
MARE/MEDIU MIC
Aluat proaspăt de
foietaj (220-240 g) 1 sul 1 sul
Somon gătit 400 g 300 g
la aburi
Roşii 4 2
Andive belgiene 400 g 250 g
Brânză moale,
proaspătă 100 g 75 g
Ouă 4 3
Lapte 100 ml 75 ml
Pătrunjel 1 lingură 1 lingură
Ulei 2 linguriţe 2 linguriţe
Sare
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 15 MIN.
DURATA DE COACERE: 12-14 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MEDIU ȘI MARE
11-12 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MIC
"FOCACCIA" (LIPIE)
VEGETARIANĂ
6-8 PORŢII6-8 PORŢII
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 10 MIN. + 45 MIN. PENTRU DOSPIRE
DURATA DE COACERE: 14-15 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MEDIU ȘI MARE
12-13 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MIC
INGREDIENTE PLATOU CRISP PLATOU CRISP
MARE/MEDIU MIC
Făină, tip 00 400 g 300 g
Lapte 400 ml 300 ml
Drojdie proaspătă 20 g 15 g
Ceapă 30 g 20 g
Piper 30 g 20 g
Dovlecei 30 g 20 g
Ulei 30 ml 20 ml
(2 linguri) (1½ lingură)
Sare, ierburi
Puţin ulei pentru platoul Crisp
Încălziţi laptele la 37°C și dizolvaţi drojdia în lapte. Adăugaţi 1.
sarea, ierburile și uleiul.
Adăugaţi făina și frământaţi până când e amestecat bine.
2.
Acoperiţi și lăsaţi să dospească timp de 45 minute într-un
loc cald.
Între timp sotaţi legumele tăiate în bucăţi mai mici.
3.
Ungeţi cu puţin ulei platoul Crisp și puneţi aluatul în 4.
el. Aluatul nu mai trebuie frământat după ce a crescut.
Întindeţi-l în mod uniform pe suprafaţa platoului și
decoraţi suprafaţa cu legumele sotate.
Coaceţi cu funcţia Crisp, respectând durata recomandată
5.
de coacere.
PIZZA
4 PORŢII4 PORŢII
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 2 H 30 MIN.
DURATA DE COACERE: 14-15 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MEDIU ȘI MARE
11-13 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MIC
Amestecaţi drojdia în apă, care trebuie să  e caldă (37°C). 1.
Puneţi făina într-un castron, adăugaţi drojdia dizolvată,
uleiul și sarea. Amestecaţi bine, apoi frământaţi până când
obţineţi un aluat neted și elastic. Acoperiţi aluatul și lăsaţi-l
să dospească într-un loc cald, timp de aprox. 2 ore.
Ungeţi cu puţin ulei platoul Crisp.
2.
Întindeţi aluatul cu mâinile până când acoperă întreg 3.
platoul Crisp, apoi înţepaţi-l peste tot cu o furculiţă.
Scurgeţi și tăiaţi roșiile conservate și puneţi-le uniform
4.
peste aluat. Adăugaţi brânza mozzarella tăiată cubuleţe,
oregano, sare și stropiţi cu puţin ulei.
Coaceţi pizza timp de 14-15 minute cu funcţia Crisp;
5.
pentru un platou Crisp mic. coaceţi pizza timp de 11-13
minute cu funcţia Crisp.
Pentru un efect special:
Ca garnituri alternative pentru pizza, încercaţi şuncă, măsline,
anghinare, legume, fructe de mare etc...
INGREDIENTE PLATOU CRISP PLATOU CRISP
MARE/MEDIU MIC
Făină 230-250 g 150-160 g
Drojdie proaspătă 15 g 10 g
Apă 150 ml 100 ml
Ulei 30 ml 15 ml
(2 linguri) (1 lingură)
Sare
INGREDIENTE PENTRU GARNITURĂ:
Roşii conservate 350 g 250 g
Brânză mozzarella 175 g 125 g
Sare, oregano, puţin ulei
Puţin ulei pentru platoul Crisp
3
OMLETĂ
SPANIOLĂ
4 PORŢII4 PORŢII
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 10 MIN.
DURATA DE COACERE: 15-18 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MEDIU ȘI MARE ȘI
12-14 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MIC
Preîncălziţi platoul Crisp cu unt sau ulei, timp de 2½-3 1.
minute, cu funcţia Crisp.
Puneţi carto i tăiaţi cubuleţe pe platoul Crisp și coaceţi cu
2.
funcţia Crisp timp de 6-8 minute.
Adăugaţi ceapa și coaceţi încă 4-5 minute la Crisp.
3.
Amestecaţi o dată în timpul coacerii.
Între timp, bateţi ouăle cu laptele într-un castron, adăugaţi 4.
sarea și piperul.
Turnaţi amestecul de ouă peste carto în platoul Crisp și 5.
coaceţi timp de 2-3 minute cu funcţia Crisp.
Serviţi  erbinte sau rece, cu garnitură de salată.6.
PUI ÎN SOS
DE VIN
4 PORŢII4 PORŢII
FUNCŢIE: MICROUNDE
PREPARARE: 30 MIN.
D
URATA DE COACERE: 15-16 MIN.
1 kg carne de pui (aprox.)
30 g (2 linguri) de unt sau margarină
1 lingură de boia dulce sau soia
3-4 frunze de busuioc
1 ½ dl (150 ml) de vin alb sec
PENTRU SOS
100 ml de smântână
1 lingură de mălai
un praf de sare cu mirodenii
½ migdală amară
P
ENTRU GARNITURĂ
200 g de struguri albi sau negri
20 g de fulgi de migdale prăjiţi
Spălaţi și uscaţi carnea de pui, porţionaţi-o și înlăturaţi 1.
grăsimea.
Puneţi untul sau margarina într-un castron mic pentru
2.
microunde. După aceea, acoperiţi și topiţi la 350 W timp de
1 minut, adăugaţi boiaua dulce sau soia și ungeţi carnea de
pui cu acest amestec. Puneţi carnea de pui într-un castron
pentru microunde și adăugaţi busuiocul și vinul.
Acoperiţi și coaceţi timp de 12 minute la 750 W.3.
Amestecaţi smântâna cu mălaiul și turnaţi-le deasupra 4.
cărnii de pui. Continuaţi coacerea, acoperit, timp de 2-3
minute la 750 W. Adăugaţi sare, dacă este necesar, și
migdala amară rasă.
Tăiaţi strugurii pe lungime și scoateţi seminţele.5.
Puneţi carnea de pui pe un platou și garnisiţi-o cu strugurii 6.
și cu fulgii de migdală prăjită.
Dacă doriţi să prăjiţi fulgii de migdală, presăraţi-i pe
7.
platoul Crisp și prăjiţi-i cu funcţia Crisp timp de 2-3 minute,
amestecând o dată pe minut.
Pentru un efect special:
Dacă preferaţi o omletă foarte aurie,
mai coaceţi încă 3-4 minutes la Grill după aceea.
INGREDIENTE PLATOU CRISP PLATOU CRISP
MARE/MEDIU MIC
Carto congelaţi,
tăiaţi cubuleţe 250 g 150 g
Unt sau ulei 15 ml 15 ml
(1 lingură) (1 lingură)
Ceapă tăiată 1 mijlocie 1 mică
Ouă 4 3
Lapte 30 ml 30 ml
(2 linguri) (2 linguri)
Sare, piper
4
RAŢĂ CU SOS
DE PORTOCALE
Puneţi puţină sare și unt cât o nucă în interiorul raţei. 1.
Ungeţi platoul Crisp cu puţin unt sau ulei. Preîncălziţi
platoul Crisp cu funcţia Crisp timp de 3 minute.
Puneţi raţa pe platoul Crisp, cu pieptul în sus, și coaceţi 2.
timp de 12-14 minute cu funcţia Crisp, întorcând la
jumătatea coacerii.
Turnaţi vinul alb în platoul Crisp spre sfârșitul coacerii și
3.
lăsaţi să se mai coacă timp de câteva minute.
Veri caţi dacă este gata carnea, introducând o frigare în 4.
partea unde carnea este mai groasă. Decojiţi o portocală și
tăiaţi coaja în fâșii subţiri, care trebuie opărite în apă foarte
erbinte timp de 1-2 minute, la 750 W.
Stoarceţi două portocale. Îndepărtaţi grăsimea din sucul 5.
lăsat de raţă și adăugaţi sucul de portocală și fâșiile subţiri
de coajă.
Încălziţi sosul la microunde, la puterea 750 W, timp de
6.
1-2 minute, și serviţi raţa cu sosul turnat deasupra.
Garnisiţi cu felii subţiri de portocală.
7.
4-6 PORŢII4-6 PORŢII
INGREDIENTE
1 kg raţă (aprox.)
unt sau ulei
5 portocale
1 pahar de vin alb
sare
FUNCŢIE: CRISP + MICROUNDE
P
REPARARE: 10 MIN.
D
URATA DE COACERE: 14-15 MIN.
SPIRALE
DE CÂRNAŢI
4 PORŢII4 PORŢII
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 5 MIN.
D
URATA DE COACERE: 16-18 MIN.
INGREDIENTE
600 g cârnaţi (carne crudă)
30 g ardei felii (roşii şi galbeni)
Frunze de da n
Beţişoare de lemn
Rulaţi cârnaţii pentru a forma spirale plate, cu ardeiul tăiat
1.
felii și cu frunzele de da n în mijloc.
Când întreg cârnatul este rulat,  xaţi-l introducând două
2.
beţișoare de lemn în cruciș, prin spirala de cârnat, pentru
a-și păstra forma în timpul coacerii.
Puneţi spiralele pe platoul Crisp, acoperit cu hârtie de
3.
cuptor, și coaceţi cu funcţia Crisp timp de 16-18 minute,
întorcându-le după 10 minute.
5
LEGUME
UMPLUTE
4 PORŢII4 PORŢII
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 20 MIN.
DURATA DE COACERE: 16-18 MIN.
INGREDIENTE
2 dovlecei
1 ceapă
250 g brânză moale, precum urda ("ricotta")
200 g şuncă  ar
100 g brânză tăiată cubuleţe
100 g parmezan
3 ouă
Pătrunjel
Ulei
Sare
Ierburi aromatice
Tăiaţi dovleceii pe lungime și scoateţi seminţele. Tăiaţi
1.
ceapa în jumătate și scoateţi miezul. Puneţi legumele pe
hârtie de cuptor, în platoul Crisp.
Amestecaţi urda (ricotta), șunca  artă tăiată în bucăţi
2.
mai mici, brânza tăiată cubuleţe, parmezanul și ouăle.
Amestecaţi bine și apoi adăugaţi pătrunjelul și ierburile
aromatice. Condimentaţi cu sare.
Umpleţi un poș cu umplutura și introduceţi-o în legume.
3.
Stropiţi pe deasupra cu puţin ulei.
Coaceţi cu funcţia Crisp timp de 16-18 minute, până când 4.
umplutura este gata, iar legumele sunt moi.
CARTOFI
LA CUPTOR
Curăţaţi și tăiaţi carto i în bucăţi - nu prea mici.1.
Acoperiţi platoul Crisp cu hârtie de cuptor și puneţi carto i 2.
pe platou.
Presăraţi carto i cu sare, rosmarin, un căţel de usturoi
3.
zdrobit sau tocat și stropiţi carto i cu ulei.
Coaceţi cu funcţia Crisp timp de 15-16 minute. În cazul 4.
în care carto i se rumenesc prea mult în partea de jos,
amestecaţi-i după aprox. 10 minute, apoi continuaţi
coacerea până când sunt gata.
2-4 PORŢII 2-4 PORŢII
INGREDIENTE
400 g carto
Rosmarin
Ulei
Usturoi
Sare
FUNCŢIE: CRISP
P
REPARARE: 10 MIN.
DURATA DE COACERE: 15-16 MIN.
HAMBURGERI
4 PORŢII4 PORŢII
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 10 MIN.
D
URATA DE COACERE: 8-9 MIN.
INGREDIENTE
400 g de carne tocată
½ linguriţă de sare
1 vârf de cuţit de piper
15 ml (1 lingură) de ulei, unt sau margarină
Serviţi cu
4 chi e pentru hamburgeri
salată de castraveţi
ketchup sau muştar
ineluşe de ceapă crudă sau prăjite
Amestecaţi carnea tocată cu sarea și piperul.
1.
Formaţi patru hamburgeri de aprox. 1 cm grosime  ecare.2.
Ungeţi cu unt sau cu ulei platoul Crisp și preîncălziţi-l timp 3.
de 2-3 minute cu funcţia Crisp.
După aceea puneţi hamburgerii în el, coaceţi cu funcţia
4.
Crisp timp de 3 minute.
Întoarceţi hamburgerii pe partea cealaltă și coaceţi încă 3 5.
minute.
Serviţi pe chi e, cu ketchup sau muștar și legume.6.
6
ŞTRUDEL
CU MERE
6-8 PORŢII6-8 PORŢII
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 15 MIN.
D
URATA DE COACERE: 15-16 MIN.
INGREDIENTE
2 discuri de aluat
pentru foietaj, de
220-240 g  ecare
6 mere
1 portocală
50 g nuci
50 g seminţe de pin
(coconari)
1 linguriţă (5 ml) de praf
de scorţişoară
50 g sta de
50 ml rom
50 g zahăr
100 g pesmet
P
ENTRU UNGERE:
1 ou
50 ml lapte
Înmuiaţi sta dele în rom câtva timp.1.
Curăţaţi și tăiaţi merele și amestecaţi-le cu nucile tocate, 2.
seminţele de pin, zahărul, coaja de portocală și scorţișoara.
Puneţi un disc de aluat parţial deasupra celuilalt și întindeţi-3.
le ca să formeze corp comun, cu un făcăleţ.
Adăugaţi sta dele și pesmetul în amestecul de mere. 4.
Pesmetul va absorbi sucul care iese din mere.
Puneţi amestecul de mere peste aluat și rulaţi-l pe
5.
lungime.
Daţi sulului formă de cerc și puneţi-l pe platoul Crisp,
6.
lăsând hârtia de la aluat pe fundul platoului. Turtiţi puţin
ștrudelul.
Faceţi câteva tăieturi pe el și ungeţi-l cu un amestec de ouă
7.
și lapte.
Coaceţi cu funcţia Crisp timp de 15-16 minute.
8.
PRĂJITURĂ
CU NUCI
12-16 FELII12-16 FELII
FUNCŢIE: CRISP + MICROUNDE
P
REPARARE: 10 MIN.
D
URATA DE COACERE: 10-12 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MEDIU ȘI MARE
7-8 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MIC
Tocaţi nucile.1.
Rupeţi ciocolata bucăţi și puneţi-o împreună cu untul într-un 2.
castron pentru microunde. Topiţi la 350 W timp de 3-4 min.
Amestecaţi de două ori în acest timp și lăsaţi să se răcească.
Separaţi gălbenușurile de ou de albușuri și adăugaţi
3.
gălbenușurile, câte unul pe rând, în amestecul de unt și
ciocolată, amestecând permanent. Adăugaţi, amestecând, și
zahărul, zahărul vanilat, nucile tocate și făina.
Bateţi albușurile cu sarea până când se întăresc și turnaţi-le
4.
cu grijă în aluat.
Turnaţi amestecul în platoul Crisp, căptușit pe fund cu hârtie 5.
de cuptor. Coaceţi, pentru platoul mare și mediu, timp de 10-
12 min. cu funcţia Crisp, iar pentru platoul mic timp de 7-8
min. cu funcţia Crisp.
Lăsaţi prăjitura să se răcească în platoul Crisp și, când e rece, 6.
luaţi-o de pe platou împreună cu hârtia. Serviţi în felii subţiri,
cu frișcă.
I
NGREDIENTE PLATOU CRISP PLATOU CRISP
MARE/MEDIU MIC
Ciocolată 250 g 125 g
Unt 240 g 120 g
Nuci 45 g 25 g
Alune turceşti 45 g 20 g
Migdale 45 g 25 g
Zahăr 170 g 85 g
Făină 15 ml 7,5 ml
(1 lingură) (½ lingură)
Ouă 4 2
Zahăr
vanilat 15 ml 10 ml
(1 lingură) (2 linguriţe)
Sare un praf de sare un praf de sare
7
5019 120 00292 Whirlpool este o marcă înregistrată a Whirlpool U.S.A
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Whirlpool JT 469 IX Recipe book

Tip
Recipe book