QUICHE CU SOMON
ŞI LEGUME
Luaţi două bucăţi de hârtie de cuptor. Pe prima, puneţi 1.
bucăţile de somon, cu roșiile tăiate felii pe deasupra, și
presăraţi cu ierburi.
Pe a doua bucată de hârtie, puneţi andivele tăiate pe lung și 2.
presăraţi-le cu sare și ierburi. Împăturiţi hârtiile cu umplutura
în două "pachete" și puneţi pachetele pe platoul Crisp.
Coaceţi-le cu funcţia Crisp timp de 8 minute. Luaţi-le de pe 3.
platoul Crisp și lăsaţi platoul să se răcească.
Bateţi împreună ouăle, laptele, pătrunjelul tocat, uleiul și 4.
sarea.
Întindeţi aluatul de foietaj cu hârtia pe platoul Crisp și înţepaţi
5.
aluatul.
Puneţi somonul gătit la aburi, roșiile și andivele pe aluatul de
6.
foietaj, împreună cu brânza tăiată cubuleţe.
Turnaţi deasupra amestecul cu ouă și coaceţi cu funcţia Crisp,
7.
respectând durata de coacere recomandată.
4-6 PORŢII4-6 PORŢII
INGREDIENTE PLATOU CRISP PLATOU CRISP
MARE/MEDIU MIC
Aluat proaspăt de
foietaj (220-240 g) 1 sul 1 sul
Somon gătit 400 g 300 g
la aburi
Roşii 4 2
Andive belgiene 400 g 250 g
Brânză moale,
proaspătă 100 g 75 g
Ouă 4 3
Lapte 100 ml 75 ml
Pătrunjel 1 lingură 1 lingură
Ulei 2 linguriţe 2 linguriţe
Sare
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 15 MIN.
DURATA DE COACERE: 12-14 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MEDIU ȘI MARE
11-12 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MIC
"FOCACCIA" (LIPIE)
VEGETARIANĂ
6-8 PORŢII6-8 PORŢII
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 10 MIN. + 45 MIN. PENTRU DOSPIRE
DURATA DE COACERE: 14-15 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MEDIU ȘI MARE
12-13 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MIC
INGREDIENTE PLATOU CRISP PLATOU CRISP
MARE/MEDIU MIC
Făină, tip 00 400 g 300 g
Lapte 400 ml 300 ml
Drojdie proaspătă 20 g 15 g
Ceapă 30 g 20 g
Piper 30 g 20 g
Dovlecei 30 g 20 g
Ulei 30 ml 20 ml
(2 linguri) (1½ lingură)
Sare, ierburi
Puţin ulei pentru platoul Crisp
Încălziţi laptele la 37°C și dizolvaţi drojdia în lapte. Adăugaţi 1.
sarea, ierburile și uleiul.
Adăugaţi făina și frământaţi până când e amestecat bine.
2.
Acoperiţi și lăsaţi să dospească timp de 45 minute într-un
loc cald.
Între timp sotaţi legumele tăiate în bucăţi mai mici.
3.
Ungeţi cu puţin ulei platoul Crisp și puneţi aluatul în 4.
el. Aluatul nu mai trebuie frământat după ce a crescut.
Întindeţi-l în mod uniform pe suprafaţa platoului și
decoraţi suprafaţa cu legumele sotate.
Coaceţi cu funcţia Crisp, respectând durata recomandată
5.
de coacere.
PIZZA
4 PORŢII4 PORŢII
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 2 H 30 MIN.
DURATA DE COACERE: 14-15 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MEDIU ȘI MARE
11-13 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MIC
Amestecaţi drojdia în apă, care trebuie să e caldă (37°C). 1.
Puneţi făina într-un castron, adăugaţi drojdia dizolvată,
uleiul și sarea. Amestecaţi bine, apoi frământaţi până când
obţineţi un aluat neted și elastic. Acoperiţi aluatul și lăsaţi-l
să dospească într-un loc cald, timp de aprox. 2 ore.
Ungeţi cu puţin ulei platoul Crisp.
2.
Întindeţi aluatul cu mâinile până când acoperă întreg 3.
platoul Crisp, apoi înţepaţi-l peste tot cu o furculiţă.
Scurgeţi și tăiaţi roșiile conservate și puneţi-le uniform
4.
peste aluat. Adăugaţi brânza mozzarella tăiată cubuleţe,
oregano, sare și stropiţi cu puţin ulei.
Coaceţi pizza timp de 14-15 minute cu funcţia Crisp;
5.
pentru un platou Crisp mic. coaceţi pizza timp de 11-13
minute cu funcţia Crisp.
Pentru un efect special:
Ca garnituri alternative pentru pizza, încercaţi şuncă, măsline,
anghinare, legume, fructe de mare etc...
INGREDIENTE PLATOU CRISP PLATOU CRISP
MARE/MEDIU MIC
Făină 230-250 g 150-160 g
Drojdie proaspătă 15 g 10 g
Apă 150 ml 100 ml
Ulei 30 ml 15 ml
(2 linguri) (1 lingură)
Sare
INGREDIENTE PENTRU GARNITURĂ:
Roşii conservate 350 g 250 g
Brânză mozzarella 175 g 125 g
Sare, oregano, puţin ulei
Puţin ulei pentru platoul Crisp
3