147
• Demontaţi suportul tambur în sens invers ca la montare.
• Puteţi prepara cu tamburii:
- Pentru răzuire grosieră (G4) / răzuire fină (G5): morcovi, ţelină, cartofi, brânză, etc.
- Pentru feliere grosieră (G3): cartofi, morcovi, castraveţi, mere, sfeclă, etc.
- Pentru tăiat julien (G6): cartofi, parmezan, etc.
5 - STOARCEREA FRUCTELOR ŞI LEGUMELOR (ÎN FUNCŢIE DE MODEL)
ACCESORII UTILIZATE:
- Storcător asamblat (H).
5.1 - ASAMBLAREA STORCATORULUI
• Puneţi filtrul (H3) în centrul corpului suport (H4).
• Blocarea capacului: rotiţi în sens antiorar şi blocaţi capacul (H2) pe corpul suport (H4) (pe poziţia lacăt închis).
• Blocare totală: împingeţi pârghia de blocare (H6) pe poziţia lacăt închis.
5.2 - MONTAREA STORCĂTORULUI PE APARAT
• Aduceţi capul cu funcţii multiple (A3) în poziţie orizontală: apăsaţi pe butonul (A2) şi coborâţi manual capul cu
funcţii multiple (A3) până când se blochează (revenirea butonului (A2) în poziţia sa iniţială).
• Demontaţi şi îndepărtaţi capacul de securitate (A5) din ieşirea de conectare rapidă (A4), rotindu-l în sens antiorar.
• Asiguraţi-vă că aparatul este oprit înainte de a monta storcătorul (D).
• Montaţi storcătorul asamblat pe ieşirea (A4), rotindu-l în sens orar, astfel încât să aibă ieşirea pentru orificiul de
scurgere aliniată cu aparatul.
• Cuplaţi orificiul de scurgere (H5) pe corpul suport (H4).
• Asigurați-vă că orificiul de scurgere (H5) este complet deschis.
5.3 - PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE ŞI SFATURI
• Puneţi un pahar mare sub orificiul de scurgere (H5).
• Puneţi în funcţiune, rotind variatorul (A1) pe viteza „3”.
• Tăiaţi fructele şi/sau legumele în bucăţele.
• Introduceţi-le în tubul de alimentare al capacului (H2) şi împingeţi-le încet cu ajutorul accesoriu pentru împins (H1).
Nu împingeţi niciodată cu degetele sau cu alte ustensile.
• Nu prelucraţi mai mult de 5 ori 500 g de alimente în continuu, fără a lăsa aparatul să se răcească complet.
- Timp de utilizare maxim: 10 minute.
• Pentru a obţine un randament mai bun, curăţaţi filtrul după fiecare 300 g de ingrediente.
• Important: În cazul în care corpul suport este plin cu pulpă, opriţi aparatul şi goliţi corpul suport.
• Pentru a opri aparatul, rotiţi variatorul pe viteza „0” şi aşteptaţi ca aparatul să se oprească complet.
• Aşteptaţi ca filtrul rotativ să se oprească complet înainte de a scoate ansamblul din aparat.
• Pentru a scoate storcătorul, deblocaţi-l, rotind-l în sens antiorar.
• Poziţionaţi pârghia de blocare (H6) pe poziţia lacăt deschis. Deschideţi capacul (poziţia lacăt deschis). Acum puteţi
scoate filtrul (H3) pentru a-l curăţa şi a goli corpul suport (H4).
Sfaturi:
• Puteţi obţine sucuri de: morcovi, roşii, mere, struguri, zmeură, etc.
• Curăţaţi fructele cu coajă groasă, scoateţi sâmburii, îndepărtaţi mijlocul de la ananas.
• Este imposibil să extrageţi suc din anumite fructe şi legume: banane, avocado, mure, anumite soiuri de mere,
etc.
• Puteţi prepara sucuri cu diferite fructe şi legume, fără a curăţa de fiecare dată storcătorul, aromele nu se
amestecă, este suficient doar să treceţi puţină apă prin storcător, pentru a-l clăti, între utilizări.
• Consumaţi imediat sucurile după preparare şi adăugaţi zeamă de lămâie pentru a le păstra câteva ore la rece.
6 - STABILIREA LUNGIMII CABLULUI DE ALIMENTARE
Pentru o utilizare mai confortabilă sau pentru depozitare, puteţi reduce lungimea cablului de alimentare împingându-
l în interiorul blocului motor (A) prin orificiul situat în spate (A7).
RO