106
1.3 DEMONTAREA ACCESORIILOR
•
Aşteptaţi până când aparatul se opreşte complet şi deconectaţi-l de la priză.
• Scoateţi capacul (b2).
• Cu ajutorul butonului (a3), deblocaţi capul cu funcţii multiple (a4) şi ridicaţi-l în poziţia superioară.
• Trageţi de accesoriul (c1), (c2) sau (c3) pentru a-l scoate din capul cu funcţii multiple.
• Scoateţi bolul.
2 - OMOGENIZARE/AMESTECARE/BLENDER (ÎN FUNCŢIE DE MODEL)
În funcţie de natura alimentelor, bolul blender (d) vă permite să preparaţi până la 1 l de amestecuri groase
şi 0,75 l de amestecuri lichide.
ACCESORII UTILIZATE:
- Bol blender (d)
2.1 MONTAREA ACCESORIILOR (SCHEMELE 2)
• Aduceţi capul cu funcţii multiple (a4) în poziţie orizontală: apăsaţi pe butonul (a3) şi coborâţi manual
capul cu funcţii multiple (a4) până când se blochează (revenirea butonului (a3) în poziţia sa iniţială).
• Scoateţi capacul (a6) de la ieşirea rapidă (a5), trăgându-l în sus.
• Asiguraţi-vă că aparatul este oprit înainte de a monta bolul blender (d).
• Poziţionaţi bolul blender (d) pe ieşirea rapidă (a5), sunt posibile patru poziţii.
• Puneţi alimentele în bolul blender şi blocaţi capacul (d2), prevăzut cu dopul dozator (d3), rotindu-l în
sens orar.
2.2 PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE
• Porniţi, rotind butonul variator (a1) pe viteza dorită, în funcţie de reţetă.
Pentru un mai bun control asupra amestecării şi o mai bună omogenizare a preparatului, utilizaţi poziţia
„Pulse”.
Puteţi adăuga alimentele, scoţând dopul dozator (d3) al capacului (d2), în timpul preparării.
• Pentru a opri aparatul, readuceţi butonul (a1) pe „0”.
Sfaturi:
- Utilizaţi bolul blender (d)
pe o viteză de la „3” până la „4”
.
Timp maxim de funcţionare: 3 min.
Puteţi prepara:
- Ciorbe mixate fin, supe creme, compoturi, milkshake-uri, cocktailuri.
- Aluaturi uşoare (de clătite, opărit pentru gogoşi, clafoutis, flan, etc.).
- În timpul mixării, dacă ingredientele rămân lipite de pereţii bolului, opriţi aparatul, scoateţi bolul
blender, daţi jos ingredientele de pe pereţi pe lame, apoi puneţi la loc bolul blender pentru a continua
prepararea.
- Nu umpleţi niciodată bolul blender cu un lichid fierbinte.
- Nu utilizaţi bolul blender în gol.
- Utilizaţi întotdeauna bolul blender împreună cu capacul său.
- Nu scoateţi niciodată capacul înainte de oprirea completă a aparatului.
-
În bolul blender, puneţi întotdeauna ingredientele lichide înaintea ingredientelor solide.
2.3 DEMONTAREA ACCESORIULUI
•
Aşteptaţi până când aparatul se opreşte complet şi deconectaţi-l de la priză.
Scoateţi bolul blender. Puneţi
la loc capacul (a6) pe ieşirea (a5).
105
1 - AMESTECARE/ FRĂMÂNTARE/ BATERE / EMULSIONARE/ BATERE RAPIDĂ
CU TELUL
ACCESORII UTILIZATE:
- Bol (b1)
- Capac (b2)
- Dispozitiv pentru frământat (c1) sau malaxor (c2) sau tel de sârmă (c3)
1.1 MONTAREA ACCESORIILOR (SCHEMELE 1)
• Apăsaţi pe butonul (a3) pentru deblocarea capului cu funcţii multiple (a4) şi ridicaţi-l până la capăt.
• Blocaţi bolul (b1) (în sens antiorar) pe aparat şi puneţi ingredientele.
• Introduceţi accesoriul dorit (c) în ieşirea (a2.1), până când se fixează.
• Readuceţi capul cu funcţii multiple (a4) în poziţie orizontală: apăsaţi pe butonul (a3) şi coborâţi manual
capul cu funcţii multiple (a4) până când se blochează (revenirea butonului (a3) în poziţia sa iniţială).
• Puneţi capacul (b2) pe bolul (b1).
Observaţie:
Utilizarea capacului nu este obligatorie. Acesta permite limitarea riscului de stropire sau de
împroşcare.
• Asiguraţi-vă de poziţionarea corespunzătoare a capacului (a6) pe ieşirea rapidă (a5).
1.2 PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE
• Porniţi, rotind butonul variator (a1) pe viteza dorită, în funcţie de reţetă.
• Puteţi adăuga alimentele prin orificiul capacului (b2), în timpul preparării.
• Pentru a opri aparatul, readuceţi butonul (a1) pe „0”.
Sfaturi:
- Frământare
- Utilizaţi dispozitivul pentru frământat (c1)
doar pe viteza „1”
.
Puteţi frământa până la:
- 500 g de făină, pentru aluaturile de pâine (de ex.: pâine albă, pâine cu cereale, etc.)
-
400 g făină pentru pâini speciale (făină de tip superior făinii 55 (T55): pâine de secară, pâine integrală, …)
- 250 g de făină pentru aluaturile dospite (brioşă, cozonac, aluat de pizza, aluat sfărâmicios, etc.)
- 750 g de făină pentru pâine cu lapte (vezi reţeta de bază)
- Timp maxim de funcţionare: 13 min.
Pentru cele mai bune rezultate, urmai instruciunile din figura 4.
Lichidul pentru aluat dospit sau pentru aluat de pâine trebuie să fie la o temperatură de 25-30 °C.
-
Amestecare
- Utilizaţi malaxorul (c2)
pe o viteză de la „1” până la „4”
.
Puteţi amesteca până la:
- 1 kg de aluat tip chec, aluat pentru eclere, etc.
- 2,7 kg de aluat de chec dulce (vezi reţeta de bază)
-
Nu utilizaţi niciodată malaxorul (c2) pentru a frământa aluaturi tari.
- Timp maxim de funcţionare: 13 min.
-
Batere / emulsionare / batere rapidă cu telul
- Utilizaţi telul din sârmă (c3)
pe o viteză de la „1” până la „4”
.
Puteţi prepara: maioneză, cremă de usturoi, sosuri, albuşuri spumă (până la 8 albuşuri de ou), frişcă bătută
(până la 500 ml)…
-
Nu utilizaţi niciodată telul din sârmă (c3) pentru a frământa aluaturi tari sau pentru a amesteca aluaturi
uşoare.
- Timp maxim de funcţionare: 10 min.
RO RO