Folosiţi mănuşi la introducerea sau scoa-
terea accesoriilor sau a vaselor.
•Aparatul părţile accesibile devin fierbinţi
pe durata utilizării. Aveţi grijă să nu atin-
geţi elementele de încălzire. Ţineţi copii la
distanţă, dacă aceştia nu sunt suprave-
gheaţi permanent.
• Deschideţi uşa cu atenţie. Utilizarea unor
ingrediente cu conţinut de alcool poate
determina prezenţa aburilor de alcool în
aer. Există pericol de incendiu.
•Evitaţi prezenţa scânteilor sau flăcărilor
deschise în apropierea aparatului, atunci
când deschideţi uşa.
• Produsele inflamabile sau obiectele ume-
zite cu produse inflamabile şi/sau obiec-
tele fuzibile (din plastic sau aluminiu) nu
trebuie introduse în aparat, nici puse
adiacent sau deasupra acestuia. Există
pericol de explozie sau incendiu.
•După fiecare utilizare, opriţi zonele de
gătit.
• Zonele de gătit nu trebuie utilizate fără
veselă sau cu vesel
ă goală
•Aveţi grijă să nu se evapore tot lichidul
din vase. Aceasta poate cauza deteriora-
rea vaselor şi a suprafeţei plitei.
•Dacă obiectele sau vasele cad pe supra-
faţa plitei, aceasta se poate deteriora.
• Nu puneţi vasele aproape de panoul de
comandă, deoarece căldura poate dete-
riora aparatul.
•Aveţi grijă când extrageţi sau instalaţi ac-
cesoriile cuptorului pentru a preveni dete-
riorarea smalţului aparatului.
• Vasele de gătit din fontă, aluminiu sau cu
baze deteriorate pot zgâria suprafaţa pli-
tei, dacă sunt deplasate pe aceasta.
• Decolorarea emailului nu are niciun efect
asupra funcţionării aparatului.
• Pentru a preveni deteriorarea sau decolo-
rarea emailului:
– nu puneţi obiecte direct pe partea infe-
rioară a aparatului şi nu-l acoperiţi cu
folie din aluminiu;
– nu puneţi apă fierbinte direct în aparat;
–nu ţineţi vase umede şi alimente în inte-
rior după încheierea gătirii.
• Nu aplicaţi presiune asupra uşii deschise.
• Nu puneţi materiale inflamabile în com-
partimentul de sub cuptor. P
ăstraţi în
acesta doar accesorii rezistente la
căldură (dacă sunt disponibile).
• Nu acoperiţi ieşirile de abur ale cuptoru-
lui. Acestea se află în spatele suprafeţei
superioare (dacă sunt disponibile).
•Nu puneţi pe plită niciun obiect care se
poate topi.
• Utilizaţi doar vase stabile cu forma şi dia-
metrul corecte pentru a preveni răsturna-
rea sau vărsarea accidentală. Există peri-
col de arsuri.
•Nu puneţi raftul cuptorului cu alimente pe
cel mai înalt nivel. Pericol de incendiu.
Dacă alimentele se aprind, opriţi arzăto-
rul. Nu stingeţi cu apă. Aceasta va cauza,
cel mai probabil, înteţirea flăcărilor şi
spargerea panourilor de sticlă ale uşii
cuptorului.
CAPAC
• Capacul protejează aparatul împotriva
prafului când este închis şi colectează
stropii de grăsime când este deschis.
Nu-l utilizaţi în alte scopuri.
•Păstraţi permanent curăţenia capacului.
•Îndepă
rtaţi întotdeauna scurgerile de pe
suprafaţa capacului înainte să-l deschide-
ţi.
• Nu închideţi capacul până când plita şi
cuptorul nu se răcesc complet.
• Când sunt fierbinţi, capacele din sticlă se
pot sparge. Anterior închiderii capacului
opriţi toate arzătoarele.
ÎNGRIJIREA ŞI CURĂŢAREA
• Înainte de a efectua operaţiile de întreţi-
nere, verificaţi dacă aparatul s-a răcit.
Există pericol de arsuri. Există riscul de
spargere a panourilor de sticlă.
•Păstraţi aparatul curat în permanenţă.
Depunerile de grăsimi şi de resturi ali-
mentare pot cauza incendii.
•Curăţarea cu regularitate previne deterio-
rarea materialului suprafeţei.
•Pentru siguranţa personală şi a bunurilor
dumneavoastră, curăţaţi aparatul doar cu
apă şi săpun. Nu utilizaţi produse infla-
mabile sau corozive.
•Nu cur
ăţaţi aparatul cu dispozitive de
curăţat cu jet de abur sau cu presiune
mare, agenţi de curăţare abrazivi, sub-
stanţe pentru înlăturarea petelor şi obiec-
te ascuţite.
• În cazul în care utilizaţi un spray pentru
curăţat cuptoare, respectaţi instrucţiunile
producătorului. Nu pulverizaţi nici o sub-
4 electrolux