ţi mănuşi la introducerea sau scoaterea
accesoriilor sau a vaselor.
•Aparatul şi părţile accesibile ale acestuia
devin fierbinţi pe durata utilizării. Aveţi
grijă să nu atingeţi elementele de încălzi-
re. Ţineţi copiii la distanţă, dacă aceştia
nu sunt supravegheaţi permanent.
• Deschideţi uşa cu atenţie. Utilizarea unor
ingrediente cu conţinut de alcool poate
determina prezenţa aburilor de alcool în
aer. Pericol de incendiu.
•Evitaţi prezenţa scânteilor sau flăcărilor
deschise în apropierea aparatului, atunci
când deschideţi uşa.
• Produsele inflamabile sau obiectele ume-
zite cu produse inflamabile şi/sau obiec-
tele fuzibile (din plastic sau aluminiu) nu
trebuie introduse în aparat, nici puse
adiacent sau deasupra acestuia. Există
pericol de explozie sau incendiu.
•După fiecare utilizare, opriţi zonele de
gătit.
• Zonele de gătit nu trebuie utilizate fără
veselă sau cu veselă
goală
•Aveţi grijă să nu se evapore tot lichidul
din vase. Acest lucru poate cauza dete-
riorarea vaselor şi a suprafeţei plitei.
•Dacă obiectele sau vasele cad pe supra-
faţa plitei, aceasta se poate deteriora.
• Nu puneţi vasele aproape de panoul de
comandă, deoarece căldura poate dete-
riora aparatul.
•Aveţi grijă când extrageţi sau instalaţi ac-
cesoriile cuptorului pentru a preveni dete-
riorarea smalţului aparatului.
• Vasele de gătit din fontă, aluminiu sau cu
baze deteriorate pot zgâria suprafaţa pli-
tei, dacă sunt deplasate pe aceasta.
• Decolorarea emailului nu are niciun efect
asupra funcţionării aparatului.
• Pentru a preveni deteriorarea sau decolo-
rarea emailului:
– nu puneţi obiecte direct pe partea infe-
rioară a aparatului şi nu-l acoperiţi cu
folie din aluminiu;
– nu puneţi apă fierbinte direct în aparat;
–nu ţineţi vase umede şi alimente în inte-
rior după încheierea gătirii.
• Nu aplicaţi presiune asupra uşii deschise.
• Nu puneţi materiale inflamabile în com-
partimentul de sub cuptor. Pă
straţi în
acesta doar accesorii rezistente la
căldură (dacă sunt disponibile).
• Nu acoperiţi ieşirile de abur ale cuptoru-
lui. Acestea se află în spatele suprafeţei
superioare (dacă sunt disponibile).
•Nu puneţi pe plită niciun obiect care se
poate topi.
•Nu puneţi grătarul cuptorului plin cu ali-
mente pe cel mai înalt nivel. Pericol de in-
cendiu. Dacă alimentele se aprind, opriţi
arzătorul. Nu stingeţi cu apă. Aceasta va
cauza, cel mai probabil, înteţirea flăcărilor
şi spargerea panourilor de sticlă ale uşii
cuptorului.
• Utilizaţi doar vase stabile cu forma şi dia-
metrul corecte pentru a preveni răsturna-
rea sau vărsarea accidentală. Pericol de
arsuri.
CAPAC
• Capacul protejează aparatul împotriva
prafului când este închis şi colectează
stropii de grăsime când este deschis.
Nu-l utilizaţi în alte scopuri.
•Păstraţi capacul curat în permanenţă.
•Îndepărtaţ
i întotdeauna scurgerile de pe
suprafaţa capacului înainte să-l deschide-
ţi.
• Nu închideţi capacul până când plita şi
cuptorul nu se răcesc complet.
• Când sunt fierbinţi, capacele din sticlă se
pot sparge. Anterior închiderii capacului
opriţi toate arzătoarele.
ÎNGRIJIREA ŞI CURĂŢAREA
• Înainte de a efectua operaţiile de întreţi-
nere, verificaţi dacă aparatul s-a răcit.
Există pericol de arsuri. Există riscul de
spargere a panourilor de sticlă.
•Păstraţi aparatul curat în permanenţă.
Depunerile de grăsimi şi de resturi ali-
mentare pot cauza incendii.
•Curăţarea cu regularitate previne deterio-
rarea materialului suprafeţei.
•Pentru siguranţa personală şi a bunurilor
dumneavoastră, curăţaţi aparatul doar cu
apă şi săpun. Nu utilizaţi produse infla-
mabile sau corozive.
•Nu curăţa
ţi aparatul cu dispozitive de
curăţat cu jet de abur sau cu presiune
mare, agenţi de curăţare abrazivi, sub-
stanţe pentru înlăturarea petelor şi obiec-
te ascuţite.
• Respectaţi instrucţiunile producătorului
atunci când utilizaţi un spray pentru cup-
tor. Nu pulverizaţi nici o substanţă pe ele-
4 electrolux