63
• După utilizare, apăsaţi butoanele pentru
dezasamblare (4) pentru a desprinde
partea motoare.
Dacă amestecaţi direct într-o cratiţă în
timp ce gătiţi, scoateţi-o din cuptor mai
întâi, pentru a evita stropirea cu lichid
încins (risc de opărire).
Exemplu de reţetă: Maioneză
250g ulei (ex. Ulei de floarea soarelui)
1 ou si un gălbenuş de ou
1–2 linguriţe oţet (aprox. 15g)
Sare şi piper după gust
Puneţi toate ingredientele (la
temperatura camerei) în vas in ordinea
menţionată. Aşezaţi mixerul deasupra
vasului. Porniţi aparatul la viteza maxima,
mixerul se va păstra în poziţia aceasta
până când se omogenizează uleiul. Apoi
fără a-l scoate din funcţiune ridicati uşor
piciorul mixerului desupra amestecului şi
introduceţi-l înapoi pentru a încorpora şi
restul uleiului. Timp de preparare: de la
1minut (pentru salată) până la 2 minute
pentru o textura mai compactă(ex. pentru
sosuri).
Tel (consultaţi A)
Utilizaţi telul numai pentru frişcă, pentru
bătut albuşuri de ouă şi pentru ameste-
carea deserturilor sub formă de cremă.
• Introduceţi telul (6b) în angrenajul său
(6a), apoi introduceţi partea motoare
(3) pe angrenaj.
• Introduceţi telul în profunzime în
recipient. Numai după aceea, apăsaţi
comutatorul (1) pentru a funcţiona.
• După utilizare, apăsaţi butoanele pentru
dezasamblare (4) pentru a desprinde
partea motoare. Apoi extrageţi telul din
angrenajul său.
Pentru rezultate optime
• Utilizaţi un recipient de dimensiune
medie.
• Utilizati telul numai folosind viteza «I».
• Mişcaţi telul în sensul acelor de cea-
sornic şi ţineţi-l uşor înclinat.
• Nu amestecaţi mai mult de 400 ml
frişcă îngheţată (conţinut de grăsime
min. 30%, 4-8 °C).
• Nu bateţi mai mult de 4 albuşuri de ou.
Recipiente pentru tocat (consultaţi C)
Recipientele pentru tocat (8) şi (9) sunt
instrumentele ideale pentru tăierea cărnii,
a brânzei dure, cepei, zarzavaturilor,
morcovilor, alunelor, migdalelor etc.
Întotdeauna tocaţi mâncarea dură (de ex.,
parmezan, ciocolată) utilizand viteza «II».
Pentru rezultate optime, consultaţi tabelul
de procesare D.
Timpul maxim de operare pentru recipientul
de tocat «hc»: 2 minute
Nu tocaţi mâncarea extrem de dură, cum
ar fi cuburi de gheaţă, nucşoară, boabe
de cafea sau cereale.
Înainte de a toca ...
• Carnea, brânza, ceapa, usturoiul,
morcovii trebuie tăiate mai întâi.
• Înlăturaţi cozile de zarzavaturi şi cojile
de nucă.
• Înlăturaţi oasele, tendoanele şi zgâr-
ciurile cărnii.
• Asiguraţi-vă întotdeauna că inelul
antialunecare (8d, 9d) este conectat
la recipientul pentru tocat.
Atenţie: Lama este foarte ascuţită!
Întotdeauna apucaţi-o de partea de
plastic de sus şi mânuiţi-o cu atenţie.
1. Îndepărtaţi cu atenţie învelişul de
protecţie de pe lamă (b).
2. Amplasaţi lama pe acul din centrul
recipientului de tocat, apăsaţi-o şi
învârtiţi-o pentru a se bloca.
3. Umpleţi recipientul de tocat cu mân-
care şi puneţi capacul.
4. Îmbinaţi partea motoare cu capacul.
5. Apăsaţi comutatorul (1) sau (2) pentru
a acţiona tocătorul. În timpul proce-
92003793-01_MQ520_535_S6-84.indd 6392003793-01_MQ520_535_S6-84.indd 63 29.01.13 14:1629.01.13 14:16