Whirlpool AKZ 360/IX Program Chart

Tip
Program Chart
AKZ 360 FIȘA PRODUSULUI
RO
5019 310 56555
1. Panoul de comandă
2. Ventilatorul de răcire
1)
(nu este vizibil)
3. Protecţie Grill
2)
4. Blocare ușă
3)
5. Catalizator
6. Protecţie rezistenţă superioară
7. Rezistenţa superioară
8. Bec posterior
4)
9. Rezistenţa circulară
10. Ventilatorul cuptorului
11. Rezistenţa inferioară (nu este vizibilă)
12. Ușa cuptorului
1)
Activarea ventilatorului depinde de temperatura atinsă de
cuptor și poate continua chiar și după stingerea cuptorului,
timp de câteva minute. În timpul pirolizei, viteza ventilatorului
se mărește faţă de viteza pentru funcţiile de coacere.
2)
Împiedică contactul direct cu grill-ul. Vă recomandăm,
oricum, să nu atingeţi elementul de protecţie în timpul
funcţionării cuptorului.
3)
În timpul funcţiei de piroliză se activează un dispozitiv
automat de “blocare a ușii”, iar pe afișaj se aprinde beculeţul
din dreptul semnului “ ”.
În timpul pirolizei temperatura ușii se mărește, de aceea se
recomandă să nu lăsaţi copiii să se apropie.
4)
Când cuptorul e stins, becul se aprinde automat când ușa e
deschisă.
ACCESORII
PANOUL DE COMANDĂ
1. Buton de pornire/oprire - selectare a funcţiilor
2. Buton de confirmare și de selectare a programului
3. Buton pentru modificarea valorilor setate
(temperatură, durată, niveluri)
Butoane la nivelul panoului
Pentru a folosi butonul apăsaţi-l pe mijloc.
Butonul iese în afară.
Rotiţi-l pe poziţia dorită.
La sfârșitul coacerii aduceţi butonul la “0” și apăsaţi-l
pe mijloc pentru a-l readuce în poziţia sa iniţială.
Primul
Ultimul
ghidaj
ghidaj
2 grătare:Tavă pentru scurgerea
grăsimii:
3
1
2
Atenţie:
În timpul ciclului de autocurăţare, vă recomandăm să scoateţi toate accesoriile din dotare, pentru a nu mări ulterior
temperatura externă a ușii și pentru a garanta o eficacitate mai mare a curăţării părţii inferioare a cuptorului.
Tabel cu funcţiile cuptorului
Funcţie
Temperatură
setată
Temperatură
reglabilă
Descrierea funcţiei
- Cuptor stins - - -
BEC
- - Aprinderea becului intern al cuptorului.
DUBLU 35°/60° 35°C -
Pentru a menţine temperatura constantă în interiorul
cuptorului.
35°C: pentru a face să dospească aluatul, pâinea și pizza.
60°C: pentru a ţine la cald alimentele după terminarea
coacerii.
Se recomandă să utilizaţi primul nivel.
CONVENŢIONAL 225°C 50°C - 250°C
Pentru a coace carne, pește și pui, pe un nivel.
Preîncălziţi cuptorul la temperatura de coacere dorită
și introduceţi alimentele înăuntru când indicatorul “C”
nu e stins.
Se recomandă să utilizaţi al doilea sau al treilea nivel.
AER FORŢAT
200°C 50°C - 250°C
Pentru a coace, fără preîncălzire, pe unu sau mai multe
niveluri, alimente care necesită aceeași temperatură
de coacere (de ex.: pește, legume, dulciuri), fără ca
mirosurile să treacă de la un aliment la altul.
GRILL 3 -
Pentru a frige antricoate, frigărui, cârnaţi, pentru a
gratina legume și pentru a prăji pâinea.
Funcţia e reglată de diferite intensităţi ale puterii
(min. 1 - max. 5).
Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să
rămână închisă.
Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru
scurgerea grăsimii (așezată pe primul grătar) pentru a
reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
Se recomandă să întoarceţi alimentele în timpul
coacerii.
TURBOGRILL 3 -
Pentru a frige bucăţi mari de carne (rosbif, fripturi).
Funcţia e reglată de diferite intensităţi ale puterii
(min. 1 - max. 5).
Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să
rămână închisă.
Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru
scurgerea grăsimii (așezată pe primul grătar) pentru a
reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
Se recomandă să întoarceţi carnea în timpul coacerii.
PIZZA/PÂINE
-
P1- 260°C
P2- 220°C
Pentru a coace pizza, pâine, plăcinte.
ECO
160°C 50°C - 250°C
Funcţie cu economie de energie, adecvată pentru a
coace fără preîncălzire, pe un nivel.
PIROLIZĂ
Amănunte ulterioare sunt
disponibile în manualul de
instrucţiuni.
Durata autocurăţării poate fi reglată de la un minim de
2 ore la un maxim de 3 ore.
PIROLIZĂ EXPRES
Amănunte ulterioare sunt
disponibile în manualul de
instrucţiuni.
Pentru autocurăţarea cuptorului, cu o durată fixă de 1
oră și 15'.
TABELE DE COACERE
ALIMENTE
Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat
de jos în sus)
Nivel
rumenire
Temperatură
(°C)
Durata de coacere
(minute)
Miel, berbec
X 2
2
200 90 - 110
X 2 2 200 90 - 110
Friptu
(viţel, porc, văcuţă)
(kg. 1)
X 2
2
200
100 - 110
X 2 2 200 100 - 110
Pui, iepure,
raţă
X 2
2
200 80 - 90
X 2 2 200
80 - 90
Curcan
(kg. 3-4)
X 1
3
200 160 - 180
X 1 3 200 160 - 180
Gâscă (kg. 2)
X 2
3
200 100 - 130
X 2 3
200
100 - 130
(ÎNTREG)
(1-2 kg.)
Crap, știucă, ton,
somon, merlucius
X 2
1
200 50 - 60
X 2 1 190 50 - 60
(BUCĂŢI)
(1 kg.)
Pește spadă, somn, ton
X 2
-
200 50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
Ardei și roșii umplute
X 2
-
200 60 - 70
X 2 - 190 60 - 70
Cartofi copţi
X 2 3
200
50 - 60
X 2 3 200 50 - 60
Pizza - Pâine
P1
X 2 -
260 - 240
15 - 20
P2
X 2 - 220 - 240 15 - 20
P1
X 1-3 -
260 - 240
20 - 30
P2
X 1-3 -
220 - 240
20 - 30
Torturi dospite
X 2
-
170 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Torturi umplute
(cu brânză)
X 2
-
190 70 - 90
X 2 - 180 70 - 90
Tartă cu fructe
X 2
-
180
50 - 60
X 2 -
180
50 - 60
Ștrudel
X 2
-
200
50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
Biscuiţi
X 2
-
160 30 - 40
X 1-3 - 150 30 - 40
C
A
R
N
E
P
E
Ș
T
E
L
E
G
U
M
E
P
I
Z
Z
A
P
Â
I
N
E
D
U
L
C
I
U
R
I
P
R
Ă
J
I
T
U
R
I
E
T
C
.
TABEL DE COACERE GRILL
Notă: GRILL, întoarceţi carnea la jumătatea coacerii.
ALIMENTE
Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat
de jos în sus)
Nivel
rumenire
Temperatură
(°C)
Durata de coacere
(minute)
Choux ŕ la crčme
X 2
-
190
40 - 50
X 1-3 - 180 40 - 50
Plăcinte sărate
X 2
-
200 50 - 60
X 2 - 180 50 - 60
Prăjituri cu fructe,
de ex. ananas, piersici
X 2
-
180 50 - 60
X 2 - 180 50 - 60
Bezele
X 2
-
120 150 - 180
X 1-3 - 120 150 - 180
Vol-au-vent
X 2
-
200 30 - 40
X 2 -
190
30 - 40
Sufleu
X 2
-
200 50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
Lasagne
X 2
1
200 50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat
de jos în sus)
Nivelul de
Putere
Durata de coacere
(minute)
Antricoate X 3-4 4-5 40 - 50
Șniţele X 3-4 4-5 30 - 40
Cârnaţi X 3-4 4-5 30 - 40
Friptură la grătar X 3-4 4-5 30 - 40
Copane de pui X 3-4 4-5 40 - 50
Frigărui X 3-4 4-5 40 - 50
Cotlete X 3-4 4-5 40 - 50
1/2 pui X 3 4-5 50 - 60
1/2 pui X 2 3-4 50 - 60
Pui întreg X 2 2-3 60 - 70
Friptură
(porc, viţel)
X 2 3 70 - 80
Raţă X 2 3 80 - 90
Pulpă de miel X 2 3 70 - 80
Rosbif X 2 3 50 - 60
Cartofi copţi X 3 3-4 50 - 60
Pește (crap, păstrăv) X 2 2-3 50 - 60
Pește (bucăţi) X 3-4 4-5 30 - 40
D
U
L
C
I
U
R
I
P
R
Ă
J
I
T
U
R
I
E
T
C
.
C
A
R
N
E
P
E
Ș
T
E
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 360/IX Program Chart

Tip
Program Chart