Gorenje EC6INI Manualul proprietarului

Tip
Manualul proprietarului

Acest manual este potrivit și pentru

Instrucţiuni de utilizare
RO
504626
Plita din sticlă de ceramică este destinată uzului
casnic.
Produsele noastre sunt împachetate în materiale care
nu dăunează mediului înconjurător, care pot fi reciclate,
depozitate sau distruse fără niciun pericol pentru mediul
înconjurător.
Instrucţiunile de utilizare sunt destinate utilizatorului.
Acestea descriu aparatul şi modul de funcţionare. Aceste
instrucţiuni sunt concepute pentru diferitele tipuri de
aparate şi pot include descrieri ale funcţiilor pe care
aparatul dumneavoastră s-ar putea să nu le aibă.
Aparatul trebuie conectat în conformitate cu instrucţiunile
ataşate, precum şi în conformitate cu regulamentele şi
standardele relevante. Conectarea trebuie realizată de o
persoană califi cată.
Plăcuţa cu informaţii tehnice care indică informaţiile de
bază de pe aparat este ataşată pe partea inferioară a plitei.
Când plita este incorporată, lângă aceasta se poate
amplasa pe o parte un dulap mai înalt decât plita, cu
condiţia ca dulapul de pe cealaltă parte să nu fi e mai înalt
decât nivelul plitei.
Instrucţiuni de utilizare
Instrucţiuni pentru
conectarea aparatului
Plăcuţa cu informaţii
tehnice
Protecţia împotriva
riscului de incendiu
Stimate cumpărător!
3
PLITĂ INCORPORABILĂ CU STICLĂ CERAMICĂ
504626
IMPORTANT - CITIŢI ÎNAINTE DE A FOLOSI APARATUL .......................................5
Precauţii pentru siguranţă ........................................................................................................5
Avertismente ...................................................................................................................................6
DESCRIEREA APARATULUI ............................................................................................7
OCHIURILE .........................................................................................................................8
Înainte de prima utilizare a aparatului ..............................................................................8
Măsuri importante de precauţie ...........................................................................................8
Vasele ..................................................................................................................................................9
Economisirea energiei .................................................................................................................9
UTILIZAREA PLITEI DE GĂTIT ....................................................................................10
Utilizarea zonei duble de gătit ................................................................................................11
Lumini de control ..........................................................................................................................11
Lumini de avertizare (numai la anumite modele) ..........................................................11
CURĂŢAREA ŞI ÎNTREŢINEREA .................................................................................. 12
Curăţare ............................................................................................................................................12
MONTAREA ...................................................................................................................... 13
Măsuri importante de precauţie ........................................................................................... 13
Instalarea garniturii de etanşare din spumă ................................................................... 14
Dimensiunile blatului de bucătărie .................................................................................... 14
CONECTAREA APARATULUI LA SURSA DE ...........................................................16
ALIMENTARE CU ENERGIE ELECTRICĂ ...................................................................16
Măsuri importante de precauţie ........................................................................................... 16
Diagrama de conectare .............................................................................................................17
CARACTERISTICI TEHNICE .......................................................................................... 18
Plăcuţa de clasifi care ................................................................................................................. 18
4
CUPRINS
504626
Acest aparat poate fi utilizat de către copiii cu vârstă
de peste 8 ani şi de către persoane cu capacităţi fi zice,
senzoriale sau mentale reduse sau lipsite de experienţă
şi de cunoştinţe, dacă acestea au fost supravegheate
sau pregătite în vederea utilizării aparatului în condiţii de
siguranţă şi dacă înţeleg riscurile asociate. Copiii nu se
vor juca cu aparatul. Curăţarea şi întreţinerea nu vor fi
realizate de către copii nesupravegheaţi.
AVERTISMENT: Aparatul şi componentele sale accesibile
pot deveni fi erbinţi în timpul utilizării. Trebuie evitată
atingerea elementelor de încălzire. Copiii cu vârste
mai mici de 8 ani vor fi ţinuţi la distanţă dacă nu pot fi
supravegheaţi în permanenţă.
AVERTISMENT: Pericol de incendiu: nu depozitaţi obiecte
pe suprafeţele de gătit.
AVERTISMENT: Procesul nesupravegheat de gătit pe plită
cu grăsime sau cu ulei poate fi periculos şi poate provoca
apariţia unui incendiu. Nu încercaţi să stingeţi incendiul cu
apă, ci opriţi aparatul şi acoperiţi fl acăra cu un capac sau
cu o cârpă umedă.
După utilizare stingeţi plita folosind elementul de control
al acesteia şi nu vă bazaţi pe detectorul de vase de gătit.
AVERTISMENT: Dacă suprafaţa este crăpată, opriţi
aparatul pentru a evita riscul de şoc electric
Nu folosiţi dispozitive de curăţat cu aburi sau cu presiune
pentru a curăţa plita de gătit, pentru că pot genera
elctroşocuri.
Aparatul nu este conceput pentru a fi controlat prin
temporizatoare externe sau sisteme speciale de control.
5
IMPORTANT - CITIŢI ÎNAINTE DE A FOLOSI
APARATUL
Precauţii pentru
siguranţă
504626
Aparatul poate fi conectat la sursa de alimentare doar de către un tehnician autorizat sau
de către un expert.
Intervenţiile asupra aparatului sau repararea acestuia de către o persoană neautorizată pot
cauza răni grave sau avarierea produsului. Reparaţiile trebuie să fi e executate doar de către
un tehnician autorizat sau de către un expert.
Aparatul trebuie folosit doar pentru gătit. Nu îl folosiţi pentru nici un alt scop, cum ar fi
încălzirea camerei. Nu aşezaţi vase de gătit goale pe zonele de gătit.
Dacă un alt dispozitiv electric este conectat la o priză afl ată în apropierea aparatului,
asiguraţi-vă că respectivul cablu de alimentare nu intră în contact cu zonele de gătit încinse.
Nu depozitaţi sub aparat articole sensibile la temperatură, cum ar fi agenţi de curăţare sau
detergenţi, spray-uri, etc.
Folosirea plitei cu sticlă ceramică drept spaţiu de depozitare poate determina zgârierea
sau avarierea acesteia. Nu încălziţi pe plită alimente în folie de aluminiu sau în recipiente din
plastic. Aceste folii sau recipiente din plastic se pot topi, provocând incendii sau avarierea
plitei de gătit.
Simbolul de pe produs sau de pe ambalaj indică faptul că produsul nu trebuie
aruncat împreună cu gunoiul menajer. Trebuie predat la punctul de colectare
corespunzător pentru reciclarea echipamentelor electrice şi electronice.
Asigurându-vă că aţi eliminat în mod corect produsul, ajutaţi la evitarea
potenţialelor consecinţe negative pentru mediul înconjurător şi pentru sănătatea
persoanelor, consecinţe care ar putea deriva din aruncarea necorespunzătoare a
acestui produs. Pentru mai multe informaţii detaliate despre reciclarea acestui produs,
vă rugăm să contactaţi biroul local, serviciul pentru eliminarea deşeurilor sau
magazinul de la care l-aţi achiziţionat.
6
Avertismente
6
1. Ochi spate stânga
2. Ochi faţă stânga
3. Lumini de avertizare
4. Ochi faţă dreapta
5. Ochi spate dreapta
6. Panoul de control al plitei
504626
7
DESCRIEREA APARATULUI
504626
Curăţaţi suprafaţa din sticlă ceramică cu o cârpă umedă şi
detergent de vase manual. Nu folosiţi detergenţi abrazivi
precum soluţii de curăţare abrazive care pot zgâria
suprafaţa, bureţi abrazivi pentru spălarea vaselor sau
soluţii pentru îndepărtarea petelor.
• Nu aprindeţi ochiurile fără vase aşezate pe ele, şi nu
utilizaţi niciodată plita pentru a încălzi camera!
• Asiguraţi-vă că ochiurile şi fundul oalelor sunt curate
şi uscate, şi că transmiterea căldurii este posibilă între
acestea, pentru a preveni deteriorarea suprafeţei de
încălzire.
• Grăsimea sau uleiul de la prepararea mâncării se poate
aprinde. Astfel, fi ţi atenţi atunci când folosiţi grăsime şi
ulei la prepararea mâncării (ex. cartofi prăjiţi).
• Nu aşezaţi o tigaie umedă sau un capac pe ochiuri,
deoarece umezeala este dăunătoare acestora.
• Nu lăsaţi tigăile încinse să se răcească pe ochiuri,
deoarece sub acestea se formează umezeala, care poate
duce la coroziune.
Măsuri importante de precauţie referitoare la plita din
sticlă ceramică
Ochiul atinge puterea de încălzire sau temperatura
selectată foarte repede; cu toate acestea, zona care
înconjoară ochiurile rămâne relativ rece.
• Plita este rezistentă la schimbările de temperatură.
• Plita este rezistentă şi la impact. Oalele se pot amplasa
pe plită cu brutalitate fără a deteriora plita.
• Plitele din sticlă ceramică nu trebuie utilizate drept
suprafaţă de lucru. Obiectele ascuţite pot produce
zgârieturi.
• Prepararea mâncării în vase subţiri de aluminiu sau
plastic pe ochiurile încinse este interzisă. Nu aşezaţi
obiecte de plastic sau aluminiu pe plita din sticlă
ceramică.
• Nu utilizaţi niciodată plita din sticlă ceramică dacă
aceasta este crăpată sau spartă. Dacă un obiect
cade pe plită cu vârful ascuţit în jos, acesta poate
produce spargerea panoului din sticlă ceramică/
plitei. Consecinţele sunt vizibile imediat sau după un
timp. Dacă apar crăpături vizibile, deconectaţi imediat
aparatul de la sursa de alimentare cu energie electrică.
• Dacă zahărul se lipeşte pe plita încinsă din sticlă
ceramică, sau un preparat care conţine zahăr, ştergeţi
plita imediat.
Înainte de prima
utilizare a aparatului
Măsuri importante de
precauţie
8
OCHIURILE
504626
Sfaturi pentru utilizarea vaselor
Folosiţi vase de cea mai bună calitate cu fund plat şi stabil.
• Căldura se transmite mai bine când fundul vasului şi
ochiul au acelaşi diametru, iar vasul este amplasat în
mijlocul ochiului.
• Când folosiţi un vas din sticlă rezistentă (Pyrex)
sau porţelan, vă rugăm să urmaţi instrucţiunile
producătorului de vase.
• Când folosiţi o oală sub presiune, nu o lăsaţi
nesupravegheată până când atinge presiunea dorită.
Ochiul trebuie regalat iniţial la nivelul maxim; odată cu
creşterea presiunii, folosiţi senzorii pentru a descreşte
puterea ochiului conform instrucţiunilor producătorului
de oale sub presiune.
• Asiguraţi-vă că este întotdeauna sufi cientă apă, fi e
într-o oală sub presiune fi e în orice tip de vas, deoarece
folosirea unei oale goale pe plită poate duce la
supraîncălzire care va deteriora atât oala cât şi ochiul.
• Vasele din sticlă rezistentă (Pyrex) cu fund fi nisat sunt
potrivite pentru utilizarea lor pe ochiuri dacă diametrul
lor se încadrează pe ochi. Vasele cu diametru mai mare
se pot sparge datorită stresului termic.
• Când folosiţi vase speciale sau neconvenţionale, urmaţi
instrucţiunile producătorului de vase.
• Când se utilizează o oală foarte refl ectorizantă
(suprafaţă din metal strălucitor) sau o oală cu fund gros
pentru prepararea mâncării pe plita din sticlă ceramică,
timpul de preparare se poate prelungi cu câteva minute
(până la 10 minute). Dacă doriţi să fi erbeţi o cantitate
mai mare de alimente, se recomandă un vas cu fund plat
închis la culoare.
• Nu utilizaţi vase din lut deoarece acestea pot zgâria plita
din sticlă ceramică.
• Diametrul oalei trebuie să corespundă cu diametrul
ochiului. Dacă oala este prea mică, o parte din căldură se
iroseşte; în plus, dacă folosiţi o oală prea mică aceasta
poate deteriora ochiul.
• Dacă este posibil conform procesului de preparare a
mâncării, folosiţi un capac.
• Oala trebuie să aibă dimensiunea corespunzătoare
pentru cantitatea de alimente preparate. Prepararea
unei cantităţi mici de mâncare într-o oală mare duce la o
risipă de energie.
• Mâncarea care necesită de o perioadă lungă de timp
trebuie preparată într-o oală sub presiune.
Vasele
Economisirea energiei
9
504626
• Aprindeţi zona de gătit, utilizând butoanele instalate pe
panoul de control.
• Simbolul din dreptul fi ecărui buton indică ce zonă de
gătit este operată de acesta
• Nivelul de energie al zonei de gătit poate fi setat
continuu (1-9).
• Zona de gătit poate fi închisă timp de 3-5 minute înainte
de fi nalizarea procesului de gătit pentru a profi ta de
căldura reziduală şi pentru a economisi energie (tabelul
de mai jos prezintă o serie de exemple pentru utilizarea
nivelurilor individuale de energie).
E
0 Zonă de gătit închisă
1-2
Menţinerea temperaturii şi reîncălzirea unor
cantităţi reduse de alimente
3-4 Reîncălzire
5-6
Reîncălzire sau preparare îndelungată a unor
cantităţi mai mari
7 Gătit consecutiv/prăjire (e.g. omlete etc.)
8 Prăjire în baie de ulei
9 Încălzire rapidă
• Se pot prepara diferite legume, cartofi , etc. într-o
cantitate mică de apă; cu toate acestea capacul trebuie
închis bine. Când apa începe să fi arbă, reduceţi puterea
ochiului la o setare care menţine temperatura peste
punctul de fi erbere.
10
UTILIZAREA PLITEI DE GĂTIT
504626
În cazul zonei duble de gătit şi al zonei de gătit tavă de
copt, suprafaţa de încălzire poate fi ajustată pentru a
corespunde dimensiunii şi formei vaselor de gătit. Porniţi
şi închideţi zona de gătit, utilizând butonul relevant. Porniţi
zona de gătit mai mare, rotind butonul cât este posibil (a
se vedea simbolul; butonul va produce un clic), apoi, setaţi
nivelul de energie. Toate zonele de gătit sunt închise prin
rotirea butonului până în poziţia „0” (o ).
Plitele din sticlă de ceramică sunt echipate cu lumini de
avertizare în partea frontală a panoului. Dacă o anumită
lumină de avertizare se aprinde, înseamnă că zona de gătit
corespunzătoare este fi erbinte (risc de ardere). Când zona
de gătit este oprită, lumina de avertizare rămâne aprinsă
până când zona de gătit se răcește sub 50°C.
Utilizarea zonei duble
de gătit
Lumini de avertizare
11
504626
După fi ecare folosire a ochiurilor de gătit din sticlă-
ceramică, aşteptaţi să se răcească şi curăţaţi; în caz
contrar, chiar şi cel mai mic rest de mâncare se va arde pe
suprafaţa fi erbinte data viitoare când veţi folosi aparatul.
Pentru curăţarea şi întreţinerea periodică a suprafeţei din
sticlă-ceramică, folosiţi agenţi speciali de condiţionare care
formează un strat de protecţie pe suprafaţă, protejând-o
de mizerie. Înainte de fi ecare folosire, ştergeţi praful sau
alte particule de pe suprafaţa maşinii de gătit şi fundul tigăii
deoarece acestea ar putea zgâria suprafaţa (Figura 1).
Atenţie: tijele din fi er, bureţii abrazivi şi detergenţii abrazivi
pot zgâria suprafaţa ochiurilor. Suprafaţa din sticlă şi
ceramică poate fi de asemenea deteriorată prin sprayuri
agresive şi necorespunzătoare sau agenţi de curăţare lichizi
neagitaţi (neamestecaţi) sufi cient (Figura 1 şi Figura 2).
Marcajul se poate şterge dacă sunt folosite produse de
curăţare abrazive (sau nepotrivite acestui tip de material)
sau dacă sunt folosite vase de gătit cu fundul deteriorat.
Petele uşoare se pot îndepărat cu un material moale
umezit; apoi, ştergeţi suprafaţa până se usucă (Figura 3).
Petele de apă se pot îndepărta folosind o soluţie uşoară
de oţet; cu toate acestea, nu folosiţi această soluţie pentru
a curăţa cadrul (doar cu anumite modele, deoarece îşi
poate pierde luciul. Nu folosiţi sprayuri agresive sau agenţi
de decalcifi ere (Figura 3).
Petele mai grele se pot îndepărta folosind agenţi şi
ustensile speciale pentru ochiurile din sticlă-ceramică.
Când folosiţi aceste produse, urmaţi instrucţiunile furnizate
de producătorii respectivi.
Asiguraţi-vă că sunt complet îndepărtate toate resturile
agenţilor de curăţare, deoarece pot deteriora ochiurile din
sticlă-ceramică atunci când se încălzesc zonele de gătit
(Figura 3).
Îndepărtaţi rezidurile folosind o racletă.(fi gura 4)
Folositi cu atenţie racleta pentru a preveni accidentările.
Utilizaţi racleta numai atunci când murdăria
nu poate fi îndepărtată cu o cârpă umedă sau
cu ajutorul substanţelor speciale de curăţare a
suprafeţelor de sticlă ceramică.
Ţineţi racleta la unghiul corect (45 ° la 60 °). Apăsaţi uşor
racleta peste sticlă şi glisaţi spre semnalizare pentru a elimina
murdăria. Asiguraţi-vă că mânerul de plastic al racletei (la
unele modele) nu intră în contact cu zona de gătit.
Curăţare
Figura 2
Figura 3
Figura 4
Figura
1
12
CURĂŢAREA ŞI ÎNTREŢINEREA
504626
Montarea aparatului într-un blat de bucătărie şi conectarea acestuia la sursa de alimentare
cu energie electrică pot fi efectuate doar de un tehnician califi cat.
Furnirul sau alte materiale de fi nisare a mobilei de bucătărie în care se va incorpora plita
trebuie tratate cu lipici rezistent la căldură (100°C); în caz contrar, fi nisajul blatului se poate
decolora sau deforma.
Plita este dimensionată astfel încât să poată fi incorporată în blat deasupra unei piese de
mobilier cu o lăţime de 600 mm sau mai mare.
• După montare, cele două elemente de fi xare din faţă trebuie să fi e accesibile de dedesubt.
Piesele de mobilier suspendate sau montate pe perete trebuie montate sus astfel încât să
nu intervină în procesul de lucru.
Distanţa dintre plită şi hotă nu trebuie să fi e mai mică decât distanţa indicată în
instrucţiunile de montare a hotei. Distanţa minimă este 650 mm.
Distanţa dintre marginea aparatului şi piesa înaltă de mobilier de bucătărie adiacentă nu
trebuie să fi e mai mică de 40 mm.
Este permisă folosirea plăcilor sau bordurilor decorative din lemn masiv pe blaturile din
spatele plitei, dacă distanţa minimă este aceeaşi cu cea indicată în schiţele de montare.
Distanţa minimă dintre plita incorporabilă şi peretele din spate este indicată în schiţele de
montare.
Măsuri importante de
precauţie
Nu apăsaţi racleta pe sticlă perpendicular cu vârful
sau cu lama pentru a nu zgâria suprafaţa plitei.
Zahărul şi alimentele încărcate cu zahăr pot deteriora
permanent suprafaţa de sticlă- ceramică (Figura 5); astfel,
trebuie să fi e îndepărtate de pe suprafaţa din sticlă-
ceramică cît de repede se poate, deşi zona de gătit poate
să fi e încă fi erbinte (Figura 4).
Curăţaţi plita din sticlă ceramică folosind un agent de
curăţare blând, neabraziv şi un burete moale care nu va
zgâria suprafaţa.
Orice schimbare a culorii suprafeţei din sticlă-ceramică
nu afectează operarea sa sau stabilitatea suprafeţei.
Aceste decolorări sunt în principal rezultatul resturilor
de mâncare arse sau folosirii unor instrumente de gătit
fabricate din materiale ca aluminium sau cupru; aceste
pete sunt difi cil de îndepărtat.
Atenţie: Toate deteriorările descrise mai sus se referă în
mare parte la estetică, i.e. felul în care arată aparatul şi nu
afectează funcţionalitatea acestuia direct. Aceste erori nu
sunt acoperite de garanţie.
Figura 5
13
MONTAREA
min 20
558-560
min 600488-490
min 40
51
min 50
R10
595
510
81-86
504626
• Plitele pot fi montate în blaturi de bucătărie care au o
grosime de la 30 la 50 mm.
Înainte de încadrarea aparatului în blatul de bucătărie,
garnitura de etanşare din spumă furnizată trebuie ataşată
părţii inferioare a plitei cu sticlă ceramică (sticlă) (vezi
gura de mai sus). Nu instalaţi aparatul fără garnitura de
etanşare din spumă!
Garnitura de etanşare trebuie să fi e ataşată aparatului în
felul următor:
- Scoateţi stratul protector al garniturii de etanşare.
- Apoi, ataşaţi garnitura de etanşare pe partea inferioară a
sticlei, la aproximativ 2-3 milimetri de margine (aşa cum este
indicat în fi gură). Garnitura de etanşare trebuie să fi e ataşată
de-a lungul întregii lungimi a marginii sticlei şi nu trebuie să se
suprapună la colţuri.
- Atunci când instalaţi garnitura de etanşare, asiguraţi-vă că
sticla nu intră în contact cu niciun obiect ascuţit.
OBSERVAŢIE!
La anumite aparate, garnitura de etanşare este deja
instalată!
Instalarea garniturii de
etanşare din spumă
14
Dimensiunile blatului de
bucătărie
504626
• Piesa de mobilier de bucătărie de sub plită nu trebuie
prevăzută cu sertar. Dacă piesa de mobilier de bucătărie
are un perete despărţitor orizontal, aceasta trebuie
montată la nu mai puţin de 60 milimetrii de suprafaţa
joasă a blatului. Spaţiul dintre peretele despărţitor şi
plită trebuie să fi e gol; nu trebuie amplasate obiecte în
acest spaţiu.
• Pe peretele din spate al mobilei trebuie tăiată o bucată
cu o lăţime de cel puţin 175 mm de-a lungul întregii
lăţimi a piesei de mobilier de bucătărie.
• Doar cuptoarele de tip EVP4..,EVP2.., care sunt
prevăzute cu ventilator de răcire pot fi montate sub
această plită.
Înainte de a instala un cuptor, peretele din spate al
mobilierului de bucătărie trebuie îndepărtat în zona
decupată pentru plita de gătit.
Procedura de montare
Blatul trebuie montat complet orizontal.
• Suprafeţele decupate trebuie protejate corespunzător.
• Ataşaţi elementele de fi xare (4x - SVK6…600 mm; 6x
- SVK7…750 mm; 6x - SVK8…850 mm) cu şuruburile
prevăzute (4x - SVK6…600 mm; 6x - SVK7…750 mm; 6x
- SVK8…850 mm) pe peretele din stânga şi din dreapta
plitei şi pe blat.
• Conectaţi plita la sursa de alimentare cu energie
electrică (vezi instrucţiunile de conectare a plitei la
reţeaua de alimentare cu energie electrică).
• Introduceţi plita în spaţiul decupat şi apăsaţi bine de sus
înspre blat.
• Pentru înşurubarea în jos a clemei de fi xare nu este
permisă utilizarea şuruburilor mai mari de 6,5 mm.
15
504626
• Aparatul poate fi conectat doar de către un tehnician califi cat autorizat.
• Protecţia sistemului electric trebuie să corespundă cu toate regulamentele relevante.
• Clemele de conectare pot fi accesibile când capacul clemelor de conectare este
deschis/înlăturat.
• Înainte de conectarea aparatului, asiguraţi-vă că voltajul indicat pe plăcuţa cu informaţii
tehnice este compatibil cu voltajul circuitului dumneavoastră.
• Plăcuţa cu informaţii tehnice de bază este ataşată pe partea inferioară a plitei.
• Circuitul electric trebuie să includă de asemenea un întrerupător omnipolar care
separă aparatul de sursa de alimentare cu energie electrică, dacă este necesar, la
o distanţă de cel puţin 3 mm între contacte. Dispozitivele corespunzătoare includ
siguranţele, întrerupătoarele de protecţie, etc.
• Conectarea trebuie aleasă conform posibilităţilor de instalare cu privire la curent şi
siguranţe.
• Dată ind protecţia împotriva riscului de incendii, aparatele de acest tip pot fi montate
într-un blat lângă o piesă de mobilier de bucătărie mai înaltă decât aparatul (când este
instalat); cu toate acestea, în acest caz, pe cealaltă parte, lângă aparat, trebuie montată
o piesă de mobilier de bucătărie care să nu fi e mai înaltă decât plita.
• Părţile izolate sau conductoare de curent trebuie protejate împotriva contactului direct.
ATENŢIE!
• Înainte de orice intervenţie asupra aparatului (alta decât utilizarea obişnuită),
deconectaţi aparatul de la sursa de alimentare cu energie electrică. Conectaţi aparatul
în conformitate cu diagrama (schema) relevantă conform voltajului reţelei! Cablul de
împământare (PE) trebuie conectat la clema indicată prin simbolul împământare.
• Cablul sursei de alimentare cu energie electrică trebuie alimentat prin clema de fi xare
care îl protejează împotriva tragerii accidentale a acestuia.
• După conectarea aparatului, aprindeţi toate ochiurile pentru aproximativ trei minute
pentru a vă asigura că acestea funcţionează corespunzător.
Măsuri importante de
precauţie
16
CONECTAREA APARATULUI LA SURSA DE
ALIMENTARE CU ENERGIE ELECTRICĂ
504626
• Conectarea incorectă poate distruge părţile aparatului,
anulând astfel garanţia.
• Înainte de conectarea aparatului, asiguraţi-vă că voltajul
indicat pe plăcuţa cu informaţii tehnice este compatibil
cu voltajul reţelei dumneavoastră. Voltajul de conectare
(230 V prin N) trebuie verifi cat de un tehnician califi cat
care utilizează dispozitive corespunzătoare de măsurare!
• Cablu de conectare de pe spatele aparatului trebuie tras
astfel încât să nu atingă peretele din spate al aparatului,
deoarece această parte devine foarte încinsă în timpul
funcţionării.
OBSERVAŢIE:
Punţile de conectare sunt instalate deja în locurile
respective pe clemă. Şuruburile terminalelor de conectare
sunt deschide, ceea ce înseamnă că nu trebuie desfăcute
sau deşurubate. Când veţi strângeţi şuruburile, veţi auzi
un »click«, ceea ce înseamnă că şuruburile trebuie strânse/
înşurubate complet.
Următoarele pot fi utilizate pentru conectare:
• Cablurile de cauciuc de tip H05 RR-F 4×1.5 cu fi r de
protecţie verde-galben,
• Cablurile de izolare de tip H05 VV-F 4x1,5 din PCV cu fi r
de protecţie galben-verde, sau alte cabluri echivalente
sau mai bune.
Diagrama de conectare
17
NE REZERVĂM DREPTUL DE A FACE ORICE
SCHIMBĂRI CARE NU AFECTEAZĂ FUNCŢIONALITATEA
APARATULUI
504626
Plăcuţa de clasifi care
A Număr serial
B Code
C Model
D Tip
E Marcă înregistrată
F Informaţii tehnice
G Indicaţii de conformitate / simboluri
Instrucţiunile pentru folosirea aparatului pot fi găsite şi pe
pagina noastră de internet www.gorenje.com / < http://www.
gorenje.com />
18
CARACTERISTICI TEHNICE

www.gorenje.com
SVK65ES ro (12-15)
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

Gorenje EC6INI Manualul proprietarului

Tip
Manualul proprietarului
Acest manual este potrivit și pentru