3Instrucþiuni de utilizare
Instrucþiuni de utilizare
1 Instrucþiuni de siguranþã
Siguranþa electricã
• Aparatul are voie sã fie racordat la reþeaua electricã numai de cãtre un
specialist autorizat.
• În cazul defecþiunilor sau deteriorãrii aparatului: siguranþele trebuie
deºurubate, respectiv scoase din funcþiune.
• Reparaþiile asupra aparatului au voie sã fie fãcute numai de cãtre
specialiºti autorizaþi. Reparaþiile necorespunzãtoare pot crea pericole.
Pentru reparaþii, contactaþi service-ul nostru autorizat sau distribuitorul dvs.
Siguranþã pentru copii
• Copiii mici nu trebuie lãsaþi nesupravegheaþi cât timp aparatul este în
funcþiune.
Siguranþa pe durata utilizãrii
• Persoanele (inclusiv copii), care datoritã capacitãþilor lor fizice, senzoriale sau
intelectuale, sau datoritã lipsei lor de experienþã sau necunoaºterii nu sunt în
stare sã utilizeze aparatul în siguranþã, nu trebuie sã utilizeze acest aparat fãrã
supravegherea sau îndrumarea unei persoane responsabile.
• Acest aparat trebuie folosit numai pentru fierberea, prãjirea ºi coacerea
mâncãrurilor, acasã.
• Atenþie la racordarea la reþeaua de curent a aparatelor electronice în prize
aflate în apropierea acestui aparat. Cablurile de racord nu au voie sã fie
prinse sub uºa fierbinte a cuptorului.
• Avertizare: Pericol de ardere! La exploatare, interiorul cuptorului
devinefierbinte.
• Dacã utilizaþi produse cu conþinut de alcool în cuptor, se poate forma un abur
de amestec cu aer ce este uºor inflamabil. În acest caz, deschideþi cu grijã
uºa. Nu umblaþi cu jar, scântei sau foc.
3 Instrucþiuni cu privire la acrilamid
Conform celor mai recente descoperiri în domeniu, prãjirea intensivã a
alimentelor, mai ales în cazul produselor care conþin amidon, apare o periclitare
a sãnãtãþii datoritã acrilamidului. De aceea vã recomandãm sã gãtiþi la
temperaturi scãzute, ºi sã nu prãjiþi prea tare felurile de mâncare.
Evitarea deteriorãrii aparatului
• Nu îmbrãcaþi cuptorul cu folie de aluminiu ºi nu aºezaþi nici o tavã de coacere,
cratiþã, etc. pe partea inferioarã, pentru cã smalþul cuptoruluipoate fi afectat de
acumularea de cãldurã.
• Sucurile de fructe care picurã de pe tava de coacere creeazã pete care nu se
mai pot ºterge. Pentru prãjituri suculente utilizaþi o tavã adâncã.
• Nu puneþi nimic pe uºa deschisã a cuptorului.