62
CUM SE PUNE ÎN FUNCŢIUNE
COMPARTIMENTUL LA TEMPERATURĂ JOASĂ
Compartimentul la temperatură joasă este de , sau
de .
În compartimentele de pot fi conservate alimentele
surgelate pentru perioada de timp indicată pe ambalaj.
Dacă compartimentul la joasă temperatură este
de , pot fi congelate și alimentele proaspete.
Cantitatea de alimente proaspete care pot fi congelate în
arcul de 24 de ore este menţionată pe plăcuţa
indicatoare a caracteristicilor tehnice.
Notă:
Compartimentul la temperatură joasă este în grad de a
menţine temperatura corespunzătoare pentru conservarea
alimentelor, chiar și în cazul unei întreruperi a energiei
electrice. Oricum, se recomandă, ca pe această perioadă,
să se evite deschiderea ușii compartimentului.
Cum se procedează pentru congelarea alimentelor
proaspete (doar în compartimentul )
Important
•
Înveliţi și sigilaţi alimentele proaspete pentru congelat în:
foi de aluminiu, peliculă transparentă, ambalaje
impermeabile din plastic, recipiente din polietilenă cu
capace, recipiente pentru congelator dar care să fie
adapte pentru congelarea alimentelor.
•
Așezaţi alimentele ce trebuie să fie congelate în locașul
superior, lăsând spaţiu suficient în jurul pachetelor
pentru a permite libera circulaţie a aerului
•
Pentru o optimă procedură de congelare, mișcaţi butonul
termostatului cu jumătate de măsură, înspre numerele
mai mici, când sunt introduse alimentele în
compartimentul congelator.
•
După 24 de ore congelarea este realizată.
Pentru aparatele cu compartimentul
Pentru lunile de conservare a alimentelor proaspete
congelate, respectaţi datele din tabelul alăturat.
Când cumpăraţi alimente îngheţate, asiguraţi-vă că:
•
Ambalajul sau învelișul trebuie să fie intact, deoarece
alimentele se pot deteriora. Dacă un pachet s-a umflat sau
prezintă pete de umezeală, nu a fost conservat în condiţii
optime și poate să fi suferit un început de decongelare.
•
Alimentele îngheţate trebuie întotdeuna să fie cumpărate
în ultimul rând folosind pungi termice pentru transportul
acestora.
•
Imediat cum ajungeţi acasă, puneţi imediat alimentele
surgelate în compartimentul de temperatură joasă.
•
Nu re-îngheţaţi alimente ce au fost parţial dezgheţate, ci
consumaţi-le în 24 de ore.
•
Evitaţi sau reduceţi la minim variaţiile de temperatură.
Respectaţi data de expirare indicată pe ambalaj.
•
Urmaţi întotdeauna instrucţiunile de pe ambalaj
referitoare la conservarea alimentelor congelate.
Producerea cuburilor de gheaţă
•
Umpleţi cu apă tăviţa specială pentru gheaţă până la 2/3
și așezaţi-o în compartimentul de temperatură joasă.
•
În cazul în care tăviţa s-a lipit pe fundul compartimentului
la temperatură joasă, nu folosiţi obiecte ascuţite sau care
taie pentru a o dezlipi.
•
Pentru a înlesni scoaterea cuburilor de gheaţă din tăviţă,
îndoiţi-o ușor.
LUNILE ALIMENTELE
3ro33004.fm5 Page 62 Friday, January 26, 2001 12:42 PM