IKEA OBI E00 AL Program Chart

Tip
Program Chart
OBI E00
FIªA PRODUSULUI
RO
5019 610 56028
1. Panoul de comandã
2. Ventilator de rãcire (nu este vizibil)
Funcþionarea ventilatorului depinde de nivelul de
temperaturã atins de cuptor ºi poate continua chiar
ºi dupã stingerea cuptorului, timp de câteva
minute.
3. Rezistenþa superioarã (poate fi coborâtã)
4. Becul cuptorului
5. Rezistenþa circularã (nu este vizibilã)
6. Ventilatorul cuptorului
7. Rezistenþa inferioarã (nu este vizibilã)
8. Uºa rece a cuptorului
ACCESORII
PANOUL DE COMANDÃ
1. Buton de aprindere/stingere - selectare a funcþiilor
2. Buton de confirmare ºi de selectare a programului
3. Buton pentru modificarea valorilor setate
(temperaturã, duratã, niveluri)
Butoane la nivelul panoului
Pentru a folosi butonul apãsaþi-l pe mijloc.
Butonul iese în afarã. Rotiþi-l pe poziþia doritã
La sfârºitul coacerii aduceþi butonul la 0 ºi apãsaþi-l pe
mijloc pentru a-l readuce la poziþia sa iniþialã.
Primul
Ultimul
ghidaj
ghidaj
Tavã
pentru dulciuri:
Grãtar:
Tavã pentru
scurgerea grãsimii:
Panouri
catalitice laterale:
1
2 3
Tabel cu funcþiile cuptorului
Funcþie
Temperaturã
setatã
Temperaturã
reglabilã
Descrierea Funcþiei
- Stins
- - -
BEC
- - Aprinderea becului intern al cuptorului.
DUAL 35°/6
35C - 60C -
Pentru menþinerea temperaturii constante în interiorul
cuptorului.
35°C: pentru a face sã dospeascã aluatul, pâinea ºi pizza.
60°C: pentru a þine la cald alimentele dupã terminarea
coacerii.
Se recomandã sã utilizaþi primul nivel.
STATICÃ
200C 50°C - 250°C
Pentru a coace carne, peºte ºi pui, pe un nivel.
Pre-încãlziþi cuptorul la temperatura de coacere doritã ºi
introduceþi alimentele înãuntru, când toate indicatoarele
termometrului sunt aprinse.
Se recomandã sã utilizaþi al doilea sau al treilea nivel.
VENTILATOR
175C 50°C - 250°C
Pentru a coace pe max. 2 niveluri.
La nevoie, vã recomandãm sã inversaþi poziþia mâncãrurilor,
pentru a obþine o coacere mai omogenã.
TERMOVENTILATOR
160C 50°C - 250°C
Pentru a coace, fãrã preîncãlzire, pe unu sau mai multe
niveluri, alimente care necesitã aceeaºi temperaturã de
coacere (de ex.: peºte, legume, dulciuri), fãrã ca mirosurile
sã treacã de la un aliment la altul.
TURBOVENTILATOR
160C
50°C - 250°C
Pentru a coace pe un nivel (de ex.: fructe, torturi, budinci,
legume, pizza, pui).
GRILL
3 -
Pentru a frige antricoate, frigãrui, cârnaþi, pentru a gratina
legume ºi pentru a prãji pâinea.
Funcþia e reglatã de diferite intensitãþi ale puterii
(1 min. - 5 max.).
Preîncãlziþi cuptorul timp de 3 - 5 min.
În timpul ciclului de coacere, uºa cuptorului trebuie sã
rãmânã închisã.
Când frigeþi carne, vãrsaþi puþinã apã în tava pentru
scurgerea grãsimii (aºezatã pe primul grãtar) pentru a
reduce fumul ºi împroºcãturile cu grãsime.
Se recomandã sã întoarceþi alimentele în timpul coacerii.
TURBOGRILL
3 -
Pentru a frige bucãþi mari de carne (rosbif, fripturi).
Funcþia e reglatã de diferite intensitãþi ale puterii
(1 min. - 5 max.).
Preîncãlziþi cuptorul timp de 3 - 5 min.
În timpul ciclului de coacere, uºa cuptorului trebuie sã
rãmânã închisã.
Când frigeþi carne, vãrsaþi puþinã apã în tava pentru
scurgerea grãsimii (aºezatã pe primul grãtar) pentru a
reduce fumul ºi împroºcãturile cu grãsime.
Se recomandã sã întoarceþi carnea în timpul coacerii.
PIZZA/PÂINE
-
P1- 300°C
P2- 220°C
Pentru a coace pizza, pâine, plãcinte.
Fiecãrui program îi este asociatã o reþetã descrisã în
reþetarul din dotare.
BOOSTER
200C 50°C - 250°C
Pentru a preîncãlzi rapid cuptorul.
În timpul încãlzirii indicatoarele
termometrului se aprind pe rând.
Când se atinge temperatura stabilitã, funcþia se
dezactiveazã automat ºi un semnal acustic indicã trecerea
automatã a cuptorului la funcþia
STATICÃ
.
TABELE DE COACERE
ALIMENTE Funcþie Preîncãlzire
Grãtarul
(numãrat de jos în sus)
Nivelul de
Rumenire
Temperaturã
(°C)
Durata de coacere
(minute)
CARNE
Miel, ied, berbec
X 2 2 200 95 - 110
X 3 2 200 100 - 110
X 2 - 200 100 - 110
Fripturã
(viþel, porc, vãcuþã)
(kg. 1)
X 2 2 200 95 - 110
X 3 3 200 100 - 110
X 2 - 200 90 - 100
Pui, iepure,
raþã
X 2 3 200 80 - 90
X 2 3 190 80 - 90
X 2 - 200 85 - 95
Curcan
(kg. 4-6) + nivel 3
rumenire
X 1 3 200 160 - 180
X 1 3 200 160 - 180
X 1 - 210 180 - 190
Gâscã (kg. 2)
X 2 3 210 100 - 130
X 1 3 200 100 - 130
X 2 - 200 100 - 130
PEªTE
(ÎNTREG)
(1-2 kg)
Crap, ºtiucã, ton,
somon, merlucius
X 2 1 200 45 - 55
X 3 1 190 45 - 55
X 2 - 200 50 - 60
PEªTE
(BUCÃÞI)
(1 kg.)
Peºte spadã, somn, ton
X 2 2 200 40 - 50
X 3 2 190 40 - 50
X 3 - 200 40 - 50
LEGUME
Ardei ºi roºii umplute
X 2 - 220 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
Cartofi la cuptor
X 2 3 220 50 - 60
X 2 3 200 50 - 60
DULCIURI, PRÃJITURI ETC.
Torturi dospite
X 2 - 190 40 - 50
X 1 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Torturi umplute
(cu brânzã)
X 2 - 190 80 - 90
X 2 - 180 70 - 80
X 2 - 180 80 - 90
Tar tã
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
ªtrudel
X 2 - 200 50 - 55
X 1 - 3 - 200 50 - 55
X 2 - 200 50 - 55
Biscuiþi
X 2 - 170 20 - 30
X 1 - 3 - 200 20 - 30
X 2 - 200 20 - 30
Prãjituri cu cremã
X 2 - 180 35 - 45
X 1 - 3 - 180 35 - 45
X 2 - 180 40 - 50
TABEL DE COACERE GRILL
N.B.:
pentru a coace carne cu funcþiile Ventilator ºi Staticã, se recomandã sã adãugaþi funcþia de Rumenire cu un nivel
de la 1 la 3.
Temperaturile ºi duratele de coacere au caracter indicativ.
ALIMENTE Funcþie Preîncãlzire
Grãtarul
(numãrat de jos în sus)
Nivelul de
Rumenire
Temperaturã
(°C)
Durata de coacere
(minute)
Plãcinte sãrate
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Lasagne
X 2 1 200 45 - 60
X 2 1 200 45 - 60
X 2 - 200 45 - 60
Prãjituri cu fructe
de ex. ananas, piersici
X 2 - 190 50 - 60
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Bezele
X 2 - 120 120 - 150
- 1 - 3 - 120 120 - 150
- 2 - 120 120 - 150
Volovan
X 2 - 200 35 - 45
X 1 - 3 - 190 35 - 45
X 2 - 190 35 - 45
Sufleu
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 45 - 55
X 2 - 190 45 - 55
ALIMENTE Funcþie Preîncãlzire
Grãtarul
(numãrat de jos în sus)
Nivelul de
Putere
Durata de coacere
(minute)
Antricoate X 4 5 35 - 45
ªniþele X 4 5 30 - 40
Cârnaþi X 3 - 4 5 30 - 40
Fripturã la grãtar X 4 5 35 - 45
Peºte (bucãþi) X 3 - 4 5 35 - 45
Copane de pui X 3 - 4 5 40 - 50
Frigãrui X 3 - 4 5 40 - 50
Cotlete X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 pui X 3 5 45 - 55
1/2 pui X 3 5 45 - 55
Pui întreg X 3 5 60 - 70
Fripturã (porc, viþel) X 2 5 60 - 70
Raþã X 2 5 70 - 80
Pulpã de miel X 3 5 70 - 80
Rosbif X 3 5 50 - 60
Cartofi la cuptor X 3 5 50 - 60
Peºte (crap, pãstrãv) X 3 5 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

IKEA OBI E00 AL Program Chart

Tip
Program Chart