Whirlpool AKP 235 NB Program Chart

Tip
Program Chart
AKP 235
FIªA PRODUSULUI
RO
5019 310 56019
1. Panoul de comandã
2. Ventilatorul pentru rãcire (nu este vizibil)
3. Rezistenþa superioarã
4. Rezistenþa grill-ului
5. Bec posterior
6. Ventilator
7. Rezistenþa inferioarã (nu este vizibilã)
8. Uºa cuptorului*
*Important:
Puteþi cere de la Serviciul de
Asistenþã un kit opþional ce conþine un panou de
sticlã pentru uºa cuptorului ºi componentele
necesare pentru montare. Utilizarea acestuia
reduce temperatura suprafeþei exterioare a
cuptorului ºi este recomandatã în cazul în care în
casã existã copii.
Cod nr.
4819 310 39186
.
ACCESORII
PANOUL DE COMANDÃ
1. Butonul de selectare a funcþiilor
2. Timer
3. Butonul termostatului
4. Luminiþa indicatoare roºie a termostatului
Primul
Ultimul
ghidaj
ghidaj
Grãtar:
Tavã pentru
scurgerea
grãsimii:
PUNEREA ÎN FUNCÞIUNE A CUPTORULUI
Rotiþi butonul de selectare a funcþiilor pânã la funcþia doritã.
Becul cuptorului se aprinde.
Rotiþi butonul termostatului în sens orar pânã la temperatura doritã. Luminiþa indicatoare roºie a
termostatului se aprinde ºi se va stinge când se ajunge la temperatura doritã.
La sfârºitul coacerii:
Aduceþi butoanele pe poziºia
0
.
TIMER
Timer-ul permite stabilirea unei durate de la 1 la 60 de minute. Pentru a regla timer-ul, se
recomandã sã rotiþi butonul cu un tur complet în sens orar, apoi sã îl readuceþi la durata de coacere
doritã. La terminarea duratei reglate se va auzi un semnal acustic.
Tabel cu funcþiile cuptorului
Funcþie Descrierea Funcþiei
0STINS
-
BEC
Aprinderea luminii în interiorul cuptorului.
STATICÃ
Pentru a coace carne, peºte ºi pui, pe un nivel.
Pre-încãlziþi cuptorul la temperatura de coacere doritã ºi introduceþi alimentele
înãuntru imediat ce luminiþa indicatoare roºie a termostatului se stinge.
Se recomandã sã utilizaþi al doilea sau al treilea nivel.
VENTILATOR
Pentru a coace pe max. 2 niveluri.
La nevoie, vã recomandãm sã inversaþi poziþia mâncãrurilor pentru a obþine o
coacere mai omogenã.
Nu este necesarã preîncãlzirea cuptorului (cu excepþia cazului în care coaceþi pizze
ºi plãcinte).
GRILL
Pentru a frige antricoate, frigãrui, cârnaþi, pentru a gratina legume ºi pentru a prãji
pâinea.
Preîncãlziþi cuptorul timp de 3 - 5 min.
În timpul ciclului de coacere, uºa cuptorului trebuie sã rãmânã închisã.
Când frigeþi carne, vãrsaþi puþinã apã în tava pentru scurgerea grãsimii (aºezatã pe
primul grãtar) pentru a reduce fumul ºi împroºcãturile cu grãsime.
Se recomandã sã întoarceþi alimentele în timpul coacerii.
TURBOGRILL
Pentru a frige bucãþi mari de carne (rosbif, fripturi).
În timpul ciclului de coacere, uºa cuptorului trebuie sã rãmânã închisã.
Când frigeþi carne, vãrsaþi puþinã apã în tava pentru scurgerea grãsimii, aºezatã pe
primul grãtar, pentru a reduce fumul ºi împroºcãturile cu grãsime.
Întoarceþi carnea în timpul coacerii.
DECONGELARE
Pentru a dezgheþa alimentele congelate ºi a le aduce la temperatura camerei.
Lãsaþi alimentele în ambalajul lor pentru a preveni uscarea.
TABEL DE COACERE GRILL
Notã:
Timpii ºi temperaturile de coacere au caracter pur indicativ.
Alimente Funcþie Preîncãlzire
Grãtarul numãrat
de jos în sus
Temperaturã
(°C)
Timp de coacere
min
Sandviºuri X 3-4 200-225 10 - 15
Antricoate X 3-4 200-225 30 - 40
ªniþele X 3-4 200-225 30 - 40
Cârnaþi X 3 200-225 30 - 40
Fripturã la grãtar X 3 200-225 30 - 40
Peºte (bucãþi) X 3 200-225 30 - 40
Copane de pui X 3 200-225 40 - 50
Frigãrui X 3 200-225 40 - 50
Cotlete X 3 200-225 40 - 50
1/2 pui X 3 200-225 40 - 50
1/2 pui - 3 200-225 40 - 50
Pui întreg - 2-3 200-225 60 - 70
Fripturã,
porc, viþel
- 2-3 200-225 60 - 80
Raþã - 1-2 200-225 60 - 80
Pulpã de miel - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbif - 2 200-225 60 - 70
Cartofi la cuptor - 2-3 200-225 40 - 50
Peºte, de ex. crap, pãstrãv - 3 190-200 40 - 50
TABELE DE COACERE
ALIMENTE Funcþie Preîncãlzire
Grãtarul numãrat
de jos în sus
Temperaturã
(°C)
Timp de coacere
min
CARNE
Miel, ied, berbec
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Viþel, porc
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Pui,
iepure,
raþã
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Curcan
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Gâs
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
PEªTE
(1 kg)
Crap, ºtiucã, ton, somon, merlucius
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
PEªTE
(<1 kg - bucãþi)
Peºte spadã, somn, ton
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
LEGUME
Ardei, roºii, cartofi copþi
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
DULCIURI, PRÃJITURI ETC.
Torturi dospite
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Torturi umplute
cu brânzã
X 2
190 60 - 90
X 2
180 60 - 90
Ta r tã
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
ªtrudel, clãtite
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Biscuiþi, covrigi
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Prãjituri cu cremã, rulade
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Plãcinte sãrate, prãjituri cu fructe,
de ex. ananas, piersici
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne, cartofi gratinaþi,
macaroane umplute, budinci de
paste fãinoase
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
ine
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Volovan
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Sufleu
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 235 NB Program Chart

Tip
Program Chart