Instructiuni privind siguranta
Instructiuni privind siguranta
Pentru instalator
• Atunci cand se utilizeaza o unitate de
evacuare, hota trebuie sa fie prevazuta cu
un burlan/tub de evacuare cu un diametru
de 125 mm.
• Atunci cand se instaleaza hota,
asigurati-va ca se respecta urmatoarea
distanta minima fata de partea
superioara a suprafetelor pentru gatit:
Plite electrice 650 mm
Plite pe gaz 700 mm
Aparate de gatit cu carbune si ulei 800
mm min.
In cazul in care instructiunile de instalare
pentru plitele pe gaz specifica o distanta
mai mare, aceasta trebuie respectata.
• Standardele nationale referitoare la
sistemele care functioneaza pe baza
arderii combustibilului specifica o
depresurizare de 0.04 mbar in astfel de
incaperi.
• Sistemele pentru evacuarea aerului nu
trebuie conectate la cosuri sau la sisteme
pentru evacuarea gazelor. Sistemele
pentru evacuarea aerului nu trebuie
conectate sub nici o forma la sistemele de
ventilatie ale incaperilor in care sunt
instalate aparate ce functioneaza pe baza
arderii combustibilului.
• Instalarea sistemelor pentru evacuarea
aerului trebuie sa corespunda
reglementarilor emise de catre autoritatile
competente.
• Atunci cand aparatul este utilizat in modul
evacuare, trebuie prevazut un orificiu
pentru ventilatie suficient de mare, ale
carui dimensiuni sunt aproximativ aceleasi
cu cele ale orificiului pentru evacuare.
• Reglementarile nationale precum si cele
locale referitoare la constructii presupun o
serie de restrictii referitoare la utilizarea
hotelor sau aparatelor ce functioneaza pe
baza arderii de combustibil conectate la un
cos de evacuare, cum ar fi de exemplu
aparatele ce functioneaza pe baza de
carbune sau produse petroliere, in aceeasi
incapere.
• Hotele pot fi utilizate sigur impreuna cu
aparatele cu evacuare pe cos numai atunci
cand incaperea/locuinta este ventilata in
exterior utilizand un orificiu de ventilare
corespunzator de aproximativ 500-600 cm
2
pentru a evita posibilitatea de a se crea
depresurizare in timpul utlizarii hotei.
• In cazul in care aveti indoieli, va rugam sa
contactati autoritatile competente sau
inspectorii de spatii locative.
• Din moment ce regula pentru incaperile in
care functioneaza aparate pe baza arderii
combustibilului este “orificiul de evacuare
are aceleasi dimensiuni ca si orificiul de
ventilatie”, un orificiu de 500-600 cm
2
este
sa spunem un orificiu mai mare, poate
reduce performanta de extragere a hotei.
• In cazul in care hota este utilizata cu
functia de evacuare, trebuie respectate
urmatoarele reguli pentru a obtine o
operare optima:
- burlan pentru evacuare scurt si drept
- pastrati un numar minim de coturi
- nu instalati niciodata burlane cu
unghuiri ascutite, acestea trebuie
sa urmeze o curba lenta.
- Pastrati burlanul cu diametru cat mai
mare (preferabil sa aiba acelasi
diametru ca si orificiul de
evacuare).
- Lungimea nu trebuie sa fie mai mare
de:
3 metri cu un cot la 90°
2 metri cu doua coturi de 90°
Coturile care au un unghi mai mic
de 90° vor reduce eficienta hotei si
vor reduce influxul de aer.
• Nerespectarea acestor instructiuni de
baza va reduce drastic performanta
aparatului si va creste nivelul de zgomot al
hotei de evacuare.
Pentru utilizator
• Hota a fost conceputa pentru a evacua
mirosurile neplacute din bucatarie, nu
pentru a evacua abur.
3