167
Dezghețarea compartimentului frigider este complet
automată.
Prezența picăturilor de apă pe peretele posterior intern
al compartimentului frigider indică desfăşurarea fazei de
dezghețare automată. Apa rezultată din dezghețare este
îndreptată automat spre un orificiu de scurgere, apoi
este colectată într-un recipient, din care se evaporă.
• Scoateți platoul rotativ, umpleți tăvițele cu apă până
la aprox. 3/4 şi puneți-le înapoi în aparat.
• Cuburile de gheață vor fi evacuate automat în
recipient după rotirea butoanelor tăviței pentru
cuburi de gheață.
Sistemul de iluminare din interiorul compartimentului
frigider utilizează becul cu LED-uri, care permite o
iluminare mai bună, precum şi un consum de energie
foarte scăzut.
Dacă sistemul de iluminare cu LED-uri nu
funcționează, vă rugăm să contactați departamentul de
service pentru a-l înlocui.
Becul compartimentului frigider se aprinde când se
deschide uşa frigiderului. Dacă uşa este lăsată deschisă
mai mult de 8 minute, becul se va stinge automat.
• scoțând coşurile/capacele rabatabile* pentru a
permite depozitarea alimentelor voluminoase.
• aşezând alimentele direct pe rafturile congelatorului.
• scoțând grătarul pentru sticle*.
• scoțând tăvița cu platou rotativ* - consultați figurile
alăturate care vă arată cum să procedați:
• Nu blocați zona de evacuare a aerului (de pe
peretele posterior interior al produsului) cu alimente.
• În cazul în care congelatorul este prevăzut cu un
capac rabatabil, este posibil să maximizați volumul
de depozitare prin îndepărtarea capacului.
• Toate rafturile, capacele rabatabile şi coşurile-sertar
sunt detaşabile.
• Temperaturile din interiorul aparatului pot fi afectate
de temperatura ambiantă, de frecvența cu care
se deschide uşa şi de locul unde este amplasat
aparatul. Setarea de temperatură trebuie să țină
cont de aceşti factori.
• Dacă nu se specifică altfel, accesoriile aparatului nu
pot fi spălate în maşina de spălat vase.
Frigiderul este locul ideal de depozitare a preparatelor
culinare, a alimentelor proaspete şi conservate, a
produselor lactate, precum şi a fructelor, legumelor şi
băuturilor.
• Circulația naturală a aerului împarte compartimentul
frigider în mai multe zone cu temperaturi diferite.
Zona cu temperatura cea mai scăzută se află
chiar deasupra sertarului cu fructe și legume
și la peretele din spate. Zona cu temperatura
cea mai ridicată se află în partea de sus față a
compartimentului.
• O ventilare insuficientă duce la creşterea
consumului de energie şi la reducerea
performanțelor de răcire.
• Folosiți recipiente din plastic reciclabil, metal,
aluminiu sau sticlă şi folie transparentă pentru a
ambala alimentele.
• Pentru lichide şi alimentele care degajează
miros sau pot prinde miros sau gust, folosiți doar
recipiente cu capac sau acoperiți-le.
• Alimentele care degajează o cantitate mare de
etilenă, precum şi cele care sunt sensibile la acest
gaz, cum ar fi fructele, legumele şi salata, trebuie
întotdeauna separate sau ambalate astfel încât să
nu le fie afectată durata de depozitare; de exemplu,
nu păstrați roşiile în acelaşi loc cu fructele kiwi sau
cu varza.
• Nu apropiați alimentele prea mult unele de celelalte
pentru a permite circulația corespunzătoare a aerului.