IKEA OBU 205 S Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului

Acest manual este potrivit și pentru

75
CUPRINS RO
INSTALARE
PAGINA
76
CONEXIUNEA ELECTRICĂ
PAGINA
78
ÎNAINTE DE A UTILIZA APARATUL
PAGINA
79
PROTECŢIA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR
PAGINA
79
PRECAUŢII ȘI RECOMANDĂRI GENERALE
PAGINA
79
INDICAŢII PENTRU ECONOMISIREA ENERGIEI
PAGINA
80
ACCESORIILE CUPTORULUI
PAGINA
81
ACCESORIILE SUPRAFEŢEI DE GĂTIT
PAGINA
81
TABELE DE COACERE
PAGINA
82
CURĂŢAREA CUPTORULUI ȘI A
ACCESORIILOR SALE
PAGINA
83
ÎNGRIJIREA ȘI ÎNTREŢINEREA PLITELOR
ELECTRICE STANDARD
PAGINA
85
ÎNGRIJIREA ȘI ÎNTREŢINEREA SUPRAFEŢEI
DE GĂTIT DIN STICLĂ-CERAMICĂ
PAGINA
85
GHID DE DETECTARE A DEFECŢIUNILOR
PAGINA
85
SERVICIUL DE ASISTENŢĂ TEHNICĂ
PAGINA
86
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CE
PAGINA
86
54662-ro.fm5 Page 75 Thursday, March 22, 2001 5:35 PM
76
Informaţii tehnice pentru instalator
CUPTORUL
După scoaterea cuptorului din ambalajul său,
înainte de a-l conecta puneţi-l pe suportul de
polistiren expandat pentru a-l proteja de leziuni.
Nu încercaţi să ridicaţi cuptorul apucându-l de
mâner.
Ridicaţi-l lateral așa cum este indicat în figură
(vezi săgeata).
Controlaţi dacă aparatul a suferit leziuni în timpul
transportului.
Dimensiunile cuptorului și ale corpului de mobilier
sunt indicate în figura alăturată.
Corpul de mobilier în contact cu cuptorul trebuie
fie rezistent la căldură (80° C).
Dacă materialele plastice stratificate sau cimentul
nu sunt suficient de rezistente la căldură, se pot
verifica deformări, formarea de bule sau
desprinderea finisajului.
Pentru o corectă ventilare, urmăriţi direcţiile de
deschidere pentru aerisire indicate în figură (cel
puţin 500 x 80 mm). Pentru o corectă ventilare,
urmăriţi direcţiile de deschidere pentru aerisire
indicate în figură (cel puţin 500 x 80 mm). Acest
spaţiu nu trebuie să fie blocat de către traverse
sau alte elemente structurale.
În timpul instalării cuptorului, aveţi grijă ca pereţii
laterali ai cuptorului să nu atingă marginile
frontale ale nișei sau sertarele și ușile adiacente
(vezi desenul).
Realizaţi conexiunile electrice dintre plită și
cuptor (vezi capitolul “Conexiunea electrică”).
Fixaţi cuptorul de corpul de mobilier cu șuruburile
(A)
așa cum este indicat.
INSTALARE
Fără contacte
54662-ro.fm5 Page 76 Thursday, March 22, 2001 5:35 PM
77
Suprafaţă de gătit
Suprafaţa pentru gătit trebuie fixată pe un suport
cu o grosime cuprinsă între 20 mm și 50 mm.
Nu trebuie să existe nimic între suprafaţa de gătit
și cuptor (șipci, console sau traverse etc.).
Dacă plita trebuie să fie instalată lângă o
coloană de mobilier, lăsaţi o distanţă de cel
puţin 100 mm de la marginea plitei la latura
coloanei de mobilier.
Tăiaţi o deschizătură pe suport cu dimensiunile
indicate pe Prospectul cu Descrierea Produsului
livrat separat.
Dacă nu există, fixaţi garnitura din dotare la flanșa
suprafeţei de gătit după ce aţi curăţat zona de
contact așa cum este indicat în figură.
Mașină de gătit cu plite electrice
Dacă suportul este din lemn, fixaţi clamele
furnizate.
1.
Poziţionaţi cele 4 cleme cu arc
(B)
fixaţi-le în
locurile lor sub suprafaţa de gătit.
2.
Fixaţi suprafaţa de gătit pe suport.
Dacă suportul este din marmură, plastic,
ceramică, piatră naturală etc.,
suprafaţa de gătit
trebuie fixată cu consolele
(C)
cu codul
4819 310 18528 (care pot fi cerute la Serviciul de
Asistenţă Tehnică).
1.
Poziţionaţi consolele deasupra găurilor și fixaţi-le
cu șuruburile furnizate.
2.
Fixaţi suprafaţa de gătit pe suport.
Suprafaţă de gătit cu plite din sticlă-ceramică
N.B.:
Îndepărtaţi pelicula de film protectiv înainte de a
instala suprafaţa de gătit.
Dacă suprafaţa de gătit este fabricată din lemn,
utilizaţi clemele elastice din dotare și șuruburile
respective.
1.
Așezaţi cele 4 cleme
(D)
așa cum este indicat și la
distanţele indicate în figură.
2.
Fixaţi clemele cu ajutorul șuruburilor
(E).
3.
Fixaţi suprafaţa de gătit pe suport.
Dacă suportul este din marmură, plastic,
ceramică, piatră naturală etc.
, suprafaţa de gătit
trebuie fixată cu consolele
(F)
cod 4819 404 78697
(care pot fi cerute la Serviciul de Asistentă Tehnică).
1.
Fixaţi suprafaţa de gătit pe suport.
2.
Așezaţi cele 4 console
(F)
așa cum este indicat în
figură, luând în consideraţie grosimea suportului.
3.
Fixaţi cele 4 șuruburi
(G)
în găurile predispuse
(H).
INSTALARE
54662-ro.fm5 Page 77 Thursday, March 22, 2001 5:35 PM
78
Conexiunea cuptorului la sursa electrică
Asiguraţi-vă că tensiunea electrică pe plăcuţa
indicatoare a caracteristicilor tehnice este identică
cu tensiunea electrică din locuinţa dumneavoastră.
Plăcuţa indicatoare a datelor tehnice este situată pe
marginea frontală a cavităţii cuptorului (este vizibilă
când ușa cuptorului este deschisă).
Utilizaţi un cablu de alimentare de tipul H05RR-F
(cu o lungime deminim 800 mm).
Avertisment: Toate componentele cuptorului
funcţionează la 230-240 V. Atunci când utilizaţi
conectări la 400V, asiguraţi-vă ca tensiunea
care ajunge la cuptor să fie de 230-240 V, așa
cum este indicat în următorul tabel.
Interconexiunea suprafeţei de gătit cu cuptorul
Înainte de a conecta cuptorul la reţeaua electrică,
verificaţi dacă suprafaţa de gătit este printre cele
indicate în combinaţiile plită/cuptor de pe fișa
produsului.
Conectaţi conectorii de 3 poli și 4 poli la conectorii
corespunzători ai cuptorului.
Conectorii de 3 poli
(H)
se află pe partea
posterioară dreaptă a panoului de comandă,
conectorul 4 poli
(J)
se află pe partea superioară a
cuptorului în colţul stâng (vezi figura).
Conectaţi cablul de împământare cu dungi
galbene/verzi ( )
(K)
de la suprafaţa de gătit
până la șurubul aflat lângă conectorul 3 poli.
ATENŢIE: NU CONECTAŢI LA SURSA
ELECTRICĂ PÂNĂ NU AŢI TERMINAT DE
FĂCUT CONEXIUNEA ÎNTRE CUPTOR ȘI
SUPRAFAŢA DE GĂTIT.
Montaţi cuptorul în corpul de mobilier.
Asiguraţi-vă ca firul electric să nu fie blocat.
CONEXIUNEA ELECTRICĂ
Conductori X număr Racordarea
1N+
~
H05 RR-F 3X4 mm
2
2N+
~
H05 RR-F 4X2,5 mm
2
3+
~
H05 RR-F 4X2,5 mm
2
3N+
~
H05 RR-F 5X1,5 mm
2
Asiguraţi-vă că aparatele sunt instalate și
conectate la reţeaua electrică de curent
de către un tehnician specializat în
conformitate cu instrucţiunile fabricantului
și cu dispoziţiile locale.
Instalatorul este responsabil în ceea ce
privește corecta racordare din punct de
vedere electric a aparatelor și de
respectarea normelor de siguranţă
relative.
Aparatul trebuie să fie racordat la reţeaua
electrică folosind un separator de poli
universal cu o distanţă minimă de contact
de 3 mm.
Împământarea aparatului este prevăzută
de lege.
Nu utilizaţi adaptori, ștecăre multiple sau
prelungitoare.
După ce aparatele au fost instalate,
componentele electrice trebuie rezulte
inaccesibile.
54662-ro.fm5 Page 78 Thursday, March 22, 2001 5:35 PM
79
Pentru a obţine cele mai bune rezultate de la
noul vostru aparat, citiţi cu atenţie
instrucţiunile de utilizare și păstraţi-le la
îndemână pentru consultaţii în viitor.
Îndepărtaţi protecţiile de carton și pelicula
transparentă de plastic.
Îndepărtaţi accesoriile din cuptor și încălziţi-l
la 200° C timp de circa o oră pentru a elimina
mirosurile rezultate de la grăsimile protective
și materialele de izolare. Menţineţi fereastra
deschisă în timpul acestei proceduri.
1. Ambalajul
Materialul de ambalaj este reciclabil 100% și
este marcat cu simbolul reciclajului ( ).
2. Produsele
Aparatele au fost fabricate cu materiale
reciclabile. Dacă vă hotărâţi să aruncaţi
aparatul, vă rugăm să respectaţi dispoziţiile
legale locale referitoare la eliminarea
gunoaielor. Când îl veţi arunca, tăiaţi cablul
electric de alimentare astfel încât aparatul să
nu mai poată fi conectat la reţeaua electrică.
.
Înainte de a realiza orice operaţie de
întreţinere asupra aparatelor deconectaţi-le de
la reţeaua de curent electric
Ţineţi copiii departe de cuptor atunci când este
în funcţiune, sau tocmai a fost oprit.
Aparatele trebuie să fie reparate și reglate
doar de către un tehnician specializat.
Asiguraţi-vă ca firele electrice ale altor aparate
electrice din aproprierea suprafeţei de gătit
sau a cuptorului nu intre în contact cu părţile
fierbinţi sau să nu rămână prinse de ușa
cuptorului.
Cuptorul este dotat cu un sistem de răcire a
aerului pentru a preveni încălzirea excesivă a
părţii frontale a cuptorului și a elementelor de
mobilier. După ce aţi utilizat cuptorul cu durate
de coacere mai mari de o oră la temperaturi de
200° C sau mai mari, se recomandă o
perioadă de răcire pentru îndepărtarea căldurii
reziduale din cuptor și din carcasa acestuia. La
terminarea coacerii, lăsaţi cuptorul să
funcţioneze, la oricare dintre funcţiile de
coacere în afară de cea pentru grătar cu
“butonul pentru temperatură” reglat pe poziţia
“0”, timp de circa 15 minute. Ușa cuptorului
trebuie rămână închisă pe timpul perioadei
de răcire.
Cuptorul
Nu staţi și nu vă așezaţi pe ușa deschisă a
cuptorului. Nu agăţaţi nici un fel de greutate de
mânerul ușii cuptorului deschise.
Folosiţi mănuși pentru cuptor pentru a scoate
tăvile de gătit sau accesoriile când cuptorul
este fierbinte.
Nu acoperiţi partea inferioară a cuptorului
cufolie de aluminiu.
Nu depuneţi materiale inflamabile în cuptor -
risc de incendiu dacă cuptorul este aprins din
greșeală.
În timpul procesului de coacere, apa
preparatelor se evaporă. Toate cuptoarele au
nevoie de aceste fumuri sau aburi să fie
scoase din cavitatea cuptorului. Pentru motive
estetice și de siguranţă, ieșirea lor prin partea
de jos a ușii cuptorului este considerată o
soluţie optimală. În consecinţă, aburii pot fi
văzuţi ieșind din această parte a cuptorului din
când în când (vezi desenul). Acesta este un
lucru normal și marginea inferioară poate fi
curăţată după scoaterea ușii așa cum se
descrie în acest capitol “Curăţarea cuptorului
și a accesoriilor sale”.
Reţineţi că este
posibil existe aburi reziduali în interiorul
cuptorului. În consecinţă, trebuie să aveţi
mare grijă atunci când deschideţi ușa
cuptorului.
Greutăţi excesive nu trebuie puse pe ușa
deschisă a cuptorului pentru a nu provoca
daune ușii și balamalelor.
Greutate maximă: 7 kg
.
N.B: Ventilatorul funcţionează în continuu la
două viteze diferite în funcţie de valorile de
temperatură ale componentelor atunci când
aparatele sunt în funcţiune.
Viteză maximă: pentru temperatura mare a
componentelor.
Funcţionare în impulsuri la jumătate de viteză:
pentru temperaturi scăzute ale componentelor.
Când aparatul funcţionează la jumătate de
viteză, aceasta va fi intermitentă, lucru care
trebuie considerat normal în acest caz.
Ventilatorul va continua să funcţioneze pe
durata necesară pentru a asigura o suficientă
răcire a componentelor și a elementelor de
mobilier adiacente după ce aparatul a fost stins.
ÎNAINTE DE A UTILIZA APARATUL
PROTECŢIA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR
PRECAUŢII ȘI RECOMANDĂRI GENERALE
E
v
a
c
u
a
r
e
a
f
u
m
u
l
u
i
54662-ro.fm5 Page 79 Thursday, March 22, 2001 5:35 PM
80
Suprafaţă de gătit cu plite electrice /
sticlă-ceramică standard
Nu aprindeţi plitele electrice /zonele de gătit
când nu este nici un vas de gătit pe ele.
Suprafaţa de coacere prezintă plite/ zone de
coacere diferite. Utilizaţi vase de gătit cu
diametrul bazei de dimensiuni egale sau
puţin mai mari decât diametrul plitelor
electrice/ zonelor de gătit.
Pentru a evita deteriorarea iremediabilă a
suprafeţei din sticlă ceramică, se
recomandă să nu folosiţi:
- Vase cu fund care nu este perfect plat.
- Vase metalice cu fund emailat.
Nu utilizaţi suprafaţa de gătit ca suprafaţă de
lucru sau de suport.
Nu lăsaţi aparatul nesupravegheat când
prăjiţi alimente - risc de incendiu.
Recomandări specifice pentru suprafaţa
de gătit cu plite din sticlă-ceramică
Când folosiţi funcţia de fierbere rapidă,
utilizaţi doar oale din oţel inoxidabil cu funduri
cu strat dublu.
Dacă suprafaţa de gătit din sticlă -ceramică
se sparge sau se crapă în urma unei lovituri
violente (căderea obiectelor, etc.) n-o mai
utilizaţi și chemaţi imediat Centrul de
Deservire după Vânzare.
Nu puneţi alimente ambalate în folie de
aluminiu, recipiente din plastic sau cârpe de
bucătărie pe plitele electrice calde.
Nu târâiţi vasele de gătit pe suprafaţa de gătit
din sticlă-ceramică - pericol de a se zgâria.
Dacă plita dumneravoastră este prevăzută
cu lămpi cu halogen, vă recomandăm să nu
le priviţi fix în timpul funcţionării.
Evitaţi împrăștiaţi zahăr sau alte substanţe
asemănătoare pe suprafaţa de gătit. Da
este necesar, curăţaţi cu grijă suprafaţa de
gătit urmărind instrucţiunile de îngrijire și
întreţinere din această broșură.
Utilizaţi oale și cratiţe cu diametrul inferior de
dimensiuni egale sau puţin mai mari decât
cele ale zonei de gătit.
Folosiţi doar vase de gătit cu baze de formă
plată.
Dacă este posibil, acoperiţi oalele în timp ce
gătiţi.
Gătiţi legume, cartofi etc. cu puţină apă astfel
încât să micșoraţi durata de coacere.
Pentru a economisi și mai mult energia
electrică și timpul de fierbere utilizaţi o oală
minune (presiune).
PRECAUŢII ȘI RECOMANDĂRI GENERALE
INDICAŢII PENTRU ECONOMISIREA ENERGIEI
OK!
NU!
54662-ro.fm5 Page 80 Thursday, March 22, 2001 5:35 PM
81
Accesoriile funizate depind de model
(vezi Prospectul cu Descrierea Produsului
livrat separat).
Tavă de scurgere
Tava de scurgere are scopul de a aduna grăsimea și
mici părţi de alimente când este poziţionată sub grătar;
poate de asemeni să fie folosită ca tavă pentru a găti
carne, pui și pește, cu sau fără legume. Când folosiţi
tava de scurgere sub grătar, vărsaţi puţină apă pentru
a evita imroșcăturile de grăsime și fum.
Tavă pentru dulciuri
Pentru a găti biscuiţi, bezele și pizza.
Grătar
Grătarul poate fi utilizat pentru a frige alimente sau ca
suport pentru tăvile de coacere, tăvi pentru prăjituri sau
alte recipiente de gătit. Există două poziţii posibile
( sau ) și pot fi situate pe orice ghidaj în cuptor.
Panouri catalitice (depinde de model)
Panourile catalitice sunt îmbrăcate cu un strat
microporos care absoarbe împroșcăturile de grăsime.
Recomandăm un ciclu de curăţare automatică după
gătirea unor alimente foarte grase.
1.
Pentru a curăţa cuptorul încălziţi-l la 200° C când
este gol și lăsaţi-l aprins aproximativ o oră.
2.
La terminarea ciclului și când cuptorul s-a răcit,
dacă este necesar, utilizaţi un burete umed pentru
a îndepărta resturile de mâncare.
Nu folosiţi detergenţi sau substanţe pentru scos
petele - risc de a dăuna stratul de smalţ cataltic.
Frigare (depinde de model)
Folosiţi frigarea așa cum este indicat în capitolul
relativ din Prospectul cu Descrierea Produsului livrat
separat.
Dispozitiv de protecţie pentru copii accesoriu
AMH 122
Acest accesoriu poate fi obţinut de la Serviciul de Asistenţă
Tehnică cu numărul de articol N° 4819 310 18436 sau de
la vânzătorul vostru cu numărul de articol 017124.
ACCESORIILE CUPTORULUI
ACCESORIILE SUPRAFEŢEI DE GĂTIT
1
2
3
4
5
1
2
3
4
5
54662-ro.fm5 Page 81 Thursday, March 22, 2001 5:35 PM
82
.
N.B.: Duratele de coacere și temperaturile sunt pur și simplu indicative. Funcţiile cuptorului
depind de model. Referiţi-vă la Fișa cu Descrierea Produsului livrată separat.
TABELE DE COACERE
Alimentele
Funcţia statică Funcţia ventilator
Funcţia statică
+ Ventilator
Temp.
°C
Ghidaj de
alunecare
de
dedesubt
Timp
de
coacere
(Min.)
Temp.
°C
Ghidaj de
alunecare
de
dedesubt
Timp
de
coacere
(Min.)
Temp.
°C
Ghidaj de
alunecare
de
dedesubt
Timp
de
coacere
(Min.)
Carne
Miel (1,5 Kg) 200 2 90-120 200 2 75-85 180 2 80-110
Ied (1,5 Kg) 200 2 90-120 200 2 75-85 180 2 80-110
Berbec (1,5 Kg) 200 2 90-120 200 2 75-85 180 2 80-110
Viţel (1,5 Kg) 180 2 90-120 200 2 75-85 170 2 80-110
Va (1 Kg) 180 2 90-120 200 2 65-75 170 2 80-110
Porc (1 Kg) 180 2 100-130 200 2 65-75 170 2 90-120
Iepure (1,5 Kg) 180 2 100-110 200 3 75-85 170 2 90-120
Pui (1 Kg) 200 2 65-75 200 2 60-70 200 2 65-75
Curcan (3 Kg) 180 2 180-200 200 2 130-150 180 2 180-200
scă (2 Kg) 180 2 140-160 200 2 90-100 180 2 140-160
Raţă (1,5 Kg) 180 2 90-120 200 2 75-85 180 2 90-110
Pește (aprox. 1 kg)
Pește teleoșten 180 2 45-55 180 2 40-50 170 2 45-55
Biban de mare 180 2 60-80 180 2 40-50 170 2 60-80
Somon 180 2 60-80 180 2 40-50 170 2 60-80
Ton 180 2 60-80 180 2 40-50 170 2 60-80
stv 180 2 45-55 180 3 40-50 170 2 45-55
Peștefelii (1 kg)
Pește sabie 170 2 35-45 180 3 35-45 170 2 35-45
Ton 170 2 35-45 180 3 35-45 170 2 35-45
Somon 170 2 35-45 180 3 35-45 170 2 35-45
Cod 170 2 35-45 180 3 35-45 170 2 35-45
Legume
Ardei umpluţi 180 2 50-70 180 2 40-50 170 2 50-70
Roșii umplute 180 2 50-70 180 3 55-65 170 2 50-70
Cartofi copţi 180 2 40-50 200 3 55-65 180 2 40-50
Gratinate 180 2 40-50 200 3 65-75 180 2 40-50
Desert etc.
Prăjituri 150 2 35-45 150 3 30-40 150 2 35-45
Prăjituri cu umplutură
(fructe - brânzeturi)
160 2 60-80 160 3 45-55 160 2 60-80
Tarte 170 2 30-40 160 3 45-55 170 2 30-40
Ștrudel cu mere 180 2 40-50 190 3 45-50 180 2 40-50
Biscuiţi 140 2 20-35 150 1-3 25-35 140 2-4 20-35
Prăjitu cu cremă 150 2 30-40 170 2-3 30-40 150 2-4 30-40
Plăcinte 160 2 50-60 160 3 45-55 160 2 50-60
ine 180 2 30-40 220 2 50-60 180 2 30-40
pizza 225 2 10-15 250 1-3 30-40 225 2 10-15
Lasagne 180 2 35-45 200 3 35-45 180 2 35-45
Volovan 180 2 15-25 200 1-3 15-20 180 2-4 15-25
Sufleuri 160 2 40-50 180 2 45-55 160 2 40-50
54662-ro.fm5 Page 82 Thursday, March 22, 2001 5:35 PM
83
N.B.: Duratele de coacere și temperaturile sunt pur și simplu indicative. Funcţiile cuptorului
depind de model. Referiţi-vă la Fișa cu Descrierea Produsului livrată separat.
Când terminaţi de gătit, așteptaţi să se
răcească cuptorul iar apoi curăţaţi-l pentru a
preveni acumularea reziduurilor arse.
Dacă resturile sunt întărite, folosiţi un
detergent specific pentru cuptor și urmăriţi
indicaţiile producătorului.
Curăţaţi exteriorul cuptorului cu un burete și
apă caldă.
Nu utilizaţi substanţe abrazive sau bureţi
de sârmă pentru vase.
Folosiţi un detergent lichid pentru a curăţa
geamul ușii cuptorului.
Spălaţi accesoriile la mașina de spălat vase
sau în chiuvetă, folosind un detergent pentru
cuptor.
Atunci când cuptorul a fost îndelung
întrebuinţat și atunci când s-a gătit la diverse
niveluri (în mod special alimente cu mare
conţinut de apă ca de exemplu pizza, legume
înăbușite etc.) se poate forma condensaţie
pe partea internă a ușii și pe garnitura de
etanșarea a ușii.
Când cuptorul este rece ștergeţi condensaţia
cu o cârpă sau cu un burete.
TABELE DE COACERE
Alimentele
Grătar funcţie Grătar + Ventilator funcţie
Temp.
°C
Ghidaj de
alunecare
de
dedesubt
Timp
de
Coacere
(Min.)
Temp.
°C
Ghidaj de
alunecare
de
dedesubt
Timp
de
Coacere
(Min.)
Mușchi de va felii 200 4 25-35 225 3 20-30
Cotlete 200 4 20-30 225 3 15-25
rnaţi 200 4 25-35 225 3 20-30
Porc buţi 200 4 20-30 225 3 15-25
Pește 200 4 20-30 220 3 15-25
Pulpe de pui 200 4 30-40 200 3 30-40
Chebab 200 4 25-35 200 3 25-35
Costă 200 4 35-45 200 3 35-45
Pui jumătăţi 200 3 45-55 200 3 45-55
Pui întreg - - - 200 3 60-70
Friptură (porc, vacă, viţel)
(~ 1kg)
- - - 175 2 90-100
Raţă - - - 180 2 90-120
Pulpă de miel - - - 200 2 80-100
Friptură de vacă - - - 200 2 40-60
CURĂŢAREA CUPTORULUI ȘI A ACCESORIILOR SALE
54662-ro.fm5 Page 83 Thursday, March 22, 2001 5:35 PM
84
Demontarea ușii cuptorului (pentru curăţare)
1.
Deschideţi ușa cuptorului.
2.
Apăsaţi cleștii pentru balamale
(A)
înspre partea
frontală.
3.
Ridicaţi cleștii pentru balamale până când se
angrenează și scoateţi ușa.
4.
În timp ce curăţaţi cuptorul, asiguraţi-vă să nu se
decupleze cleștii pentru balamale.
5.
Fixaţi din nou ușa urmărind etapele indicate mai
susîn sens contrar.
Pentru a curăţa tavanul cuptorului, scoateţi
grătarul (depinde de model)
Nu încercaţi curăţaţi cuptorul până când nu este
complet rece.
1.
Pentru a curăţa tavanul cuptorului, scoateţi
grătarul și puneţi-l cât mai jos posibil.
2.
Curăţaţi tavanul cuptorului și apoi repuneţi grătarul
la poziţia sa iniţială.
Schimbarea becului din cuptor
1.
Deconectaţi cuptorul de la reţeaua electrică de
curent.
2.
Deșurubaţi acoperitoarea becului.
3.
Schimbaţi becul (vezi N.B.).
4.
Repuneţi acoperitoarea becului.
5.
Reconectaţi la reţeaua electrică de curent.
Schimbarea becului lateral (depinde de model)
1.
Deconectaţi cuptorul de la reţeaua electrică de
curent.
2.
Îndepărtaţi grătarul de pe partea stângă.
3.
Utilizând o șurubelniţă, demontaţi acoperitoarea
becului.
4.
Scoateţi becul (vezi N.B) din montura de ceramică.
Fixaţi becul nou utilizând mănuși de plastic, sau
degresaţi-l cu alcool.
5.
Repuneţi acoperitoarea becului și apăsaţi-l înspre
partea posterioară a cuptorului în locașul său până
când se va auzi un declic.
6.
Fixaţi din nou grătarul.
7.
Reconectaţi la reţeaua electrică.
N.B:
Folosiţi numai becuri 25 W, 230 V, E-14 de tipul,
T300° C disponibile la Serviciul de Asistenţă Tehnică.
CURĂŢAREA CUPTORULUI ȘI A ACCESORIILOR SALE
54662-ro.fm5 Page 84 Thursday, March 22, 2001 5:35 PM
85
Înainte de curăţarea suprafeţei de gătit,
deconectaţi-o de la reţeaua electrică și așteptaţi
până când se răcește.
Îngrijirea și întreţinerea suprafeţei de gătit
standard
Folosiţi o cârpă și apă caldă cu săpun.
Nu utilizaţi substanţe abrazive, substanţe
pentru scos pete corosive, curăţători ce
conţin clor sau bureţi de sârmă pentru vase.
Nu lăsaţi substanţe acide pe suprafaţa de
gătit (oţet, sare, suc de lămâie etc.).
Suprafaţă de gătit din oţel inoxidabil
Utilizaţi un produs de curăţare specific pentru
oţelul inoxidabil.
N.B:
O utilizare îndelungată a suprafeţei de gătit
poate duce la o ușoară decolorare a suprafeţelor
de oţel inoxidabil în jurul plitelor. Această
decolorare este cauzată de marea temperatură a
plitelor.
Curăţarea plitelor
Curăţaţi plitele când sunt calde (nu fierbinţi! ).
Folosiţi o cârpă înmuiată într-o soluţie de apă și
sare. Ștergeţi și curăţaţ cu o cârpă înmuiată în
ulei de gătit.
Curăţaţi suprafaţa de gătit după fiecare
întrebuinţare doar când s-a răcit. Acest lucru va
preveni acumularea de murdărie și va ușura
operaţia de curăţare.
Utilizaţi o cârpă curată, prosoape absorbante de
bucătărie și un lichid de curăţare sau un
detergent specific pentru plite din sticlă ceramică.
Pentru curăţarea crustelor de mâncare,
utilizaţi răzuitorul din dotare și produsele
speciale pentru curăţare.
Curăţaţi mâncarea revărsată pe suprafaţa
din sticlă ceramică înainte de a se coace și
de a forma cruste.
Nu utilizaţi substanţe abrazive, decoloranţi,
spray-uri pentru curăţat sau bureţi de sârmă
pentru vase.
Trataţi periodic suprafaţa de gătit cu o ceară
protectivă specială pentru suprafeţele din
sticlă-ceramică.
Cuptorul nu funcţionează
Stingeţi cuptorul și apoi aprindeţi-l din nou
pentru a vedea dacă problema persistă.
Controlaţi dacă este conectat la reţeaua
electrică de curent.
Selectorul cuptorului se află pe poziţia “
0
?
Controlaţi dacă aţi reglat temperatura și funcţiile.
Dacă pe afișajul electronic programator
apare mesajul “
OFF
”, apăsaţi pe oricare
dintre butoane pentru a regla cuptorul și după
aceea reglaţi ceasul.
Controlaţi ca programatorul analogic
(depinde de model) să fie reglat la .
Suprafaţa de gătit nu funcţionează
Verificaţi ca plita să primească energie
electrică.
Butonul de comandă este reglat la “
0
”?
Reglaţi secţionorul de reţea dinaintea
aparatului la “
OFF
” pentru câteva minute iar
după aceea din nou la “
ON
” și vedeţi dacă
problema persistă.
ÎNGRIJIREA ȘI ÎNTREŢINEREA
PLITELOR ELECTRICE STANDARD
ÎNGRIJIREA ȘI ÎNTREŢINEREA
SUPRAFEŢEI DE GĂTIT DIN STICLĂ-CERAMICĂ
GHID DE DETECTARE A DEFECŢIUNILOR
54662-ro.fm5 Page 85 Thursday, March 22, 2001 5:35 PM
86
Înainte de a contacta serviciul de asistenţă
tehnică:
1.
Încercaţi rezolvaţi problema (vezi “Ghid de
detectare a defecţiunilor”).
2.
Stingeţi aparatul și apoi aprindeţi-l din nou
pentru a vedea dacă defecţiunea se repetă.
Dacă după verificările de mai sus problema
persistă, contactaţi cel mai apropiat Serviciu
de Asistenţă Clienţi.
Vă rugăm să comunicaţi:
o scurtă descriere a defecţiunii,
tipul și modelul exact al aparatului,
numărul service (cifra care se găsește după
cuvântul SERVICE pe plăcuţa matricolă),
situată sub suprafaţa de gătit sau pe
Prospectul cu Descrierea Produsului sau, în
final, pe marginea dreaptă a cavităţii
cuptorului (vizibilă când ușa cuptorului este
deschisă). numărul service (cifra care se
găsește după cuvântul SERVICE pe plăcuţa
matricolă), situată sub suprafaţa de gătit sau
pe Prospectul cu Descrierea Produsului sau,
în final, pe marginea dreaptă a cavităţii
cuptorului (vizibilăcând ușa cuptorului este
deschisă).
Adresa voastră completă și numărul de
telefon.
Pentru intervenţiile de reparaţie în garanţie,
cereţi întotdeauna intervenţia
centrelor de
asistenţă autorizate de Firma Constructoare,
așa cum este indicat în condiţiile de garanţie.
Atunci când se cere intervenţia
tehnicienilor
care nu aparţin centrelor de asistenţă ale
constructorului,
vă recomandăm să cereţi
eliberărea unui certificat pentru lucrarea
executată și asiguraţi piesele de schimb
utilizate sunt acelea
originale ale
constructorului.
Respectaţi aceste reguli elementare pentru a
vă asigura calitatea și siguranţa produsului.
Aceste aparte sunt destinate să intre în
contact cu produsele alimentare și sunt
construite în conformitate cu Directiva
Europeană 89/109/EEC.
Aceste aparate sunt destinate în
exclusivitate uzului ca aparate casnice
pentru gătit. Orice altă utilizare a aparatului
(ca de exemplu. încălzirea camerelor) este
considerată ca întrebuinţare improprie și deci
potenţial periculos.
Aparatele sunt proiectate, fabricate și
vândute în conformitate cu:
- normele de siguranţă prevăzute de
Directiva “Tensiune Joasă” 73/23/CEE,
- normele de protecţie prevăzute de
Directiva EMC 89/336/CEE
(Compatibilitate Electromagnetică),
- normele din Directiva 93/68/EEC.
Acest aparat respectă normele prevăzute de
Clasa “
Y
” a categoriei de protecţie anti-
incendiu.
SERVICIUL DE ASISTENŢĂ TEHNICĂ
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CE
54662-ro.fm5 Page 86 Thursday, March 22, 2001 5:35 PM
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

IKEA OBU 205 S Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului
Acest manual este potrivit și pentru