Whirlpool AKZ 498 IX Program Chart

Tip
Program Chart
AKZ 498
FIªA PRODUSULUI
RO
5019 310 56199
1.
Panoul de comandã
2.
Ventilator de rãcire (nu este vizibil)
Funcþionarea ventilatorului depinde de nivelul
de temperaturã atins de cuptor ºi poate
continua chiar ºi dupã stingerea cuptorului,
timp de câteva minute.
3.
Rezistenþa superioarã (poate fi coborâtã)
4.
Bec posterior
5.
Rezistenþa circularã (nu este vizibilã)
6.
Ventilator
7.
Perete despãrþitor posterior catalitic
8.
Rezistenþa inferioarã (nu este vizibilã)
9.
Uºa rece a cuptorului
ACCESORII
PANOUL DE COMANDÃ
1. Buton de aprindere/stingere - Selectare a funcþiilor
2. Buton de anulare a selecþiei sau de întoarcere la selecþia precedentã.
3. Buton de confirmare
4. Buton pentru modificarea valorilor setate (temperaturã/duratã/niveluri). Pentru a selecta diferitele
funcþii.
Primul
Ultimul
ghidaj
ghidaj
Grãtar:
Tavã pentru scurgerea
grãsimii:
Panouri catalitice laterale:
Tavã pentru dulciuri:
Ghidaje glisante:
Tabel cu Funcþiile Cuptorului în modul manual
Funcþie
Temperaturã
setatã
Temperaturã
reglabilã
Descrierea Funcþiei
STATICÃ
200°C 50°C - 250°C
Pentru a coace carne, peºte ºi pui, pe un nivel.
Pre-încãlziþi cuptorul la temperatura de coacere doritã
ºi introduceþi alimentele înãuntru imediat ce afiºajul vã
cere acest lucru.
Se recomandã sã utilizaþi al doilea sau al treilea nivel.
PRÃJITURI
175°C 50°C - 250°C
Pentru a coace pe max. 2 niveluri.
La nevoie, vã recomandãm sã inversaþi poziþia
mâncãrurilor, pentru a obþine o coacere mai omogenã.
TERMOVENTILATOR
160°C 50°C - 250°C
Pentru a coace, fãrã preîncãlzire, pe unu sau mai
multe niveluri, alimente care necesitã aceeaºi
temperaturã de coacere (de ex.: peºte, legume,
dulciuri), fãrã ca mirosurile sã treacã de la un aliment
la altul.
TURBOVENTILATOR
160°C
50°C - 250°C
Pentru a coace pe un nivel (de ex.: fructe, torturi,
budinci, legume, pizza, pui).
GRILL
3 -
Pentru a frige antricoate, frigãrui, cârnaþi, pentru a
gratina legume ºi pentru a prãji pâinea.
Funcþia e reglatã de diferite intensitãþi ale puterii
(1 min. - 5 max.).
Preîncãlziþi cuptorul timp de 3 - 5 min.
În timpul ciclului de coacere, uºa cuptorului trebuie sã
rãmânã închisã.
Când frigeþi carne, vãrsaþi puþinã apã în tava pentru
scurgerea grãsimii (aºezatã pe primul grãtar) pentru a
reduce fumul ºi împroºcãturile cu grãsime.
Se recomandã sã întoarceþi alimentele în timpul
coacerii.
TURBOGRILL
3 -
Pentru a frige bucãþi mari de carne (rosbif, fripturi).
Funcþia e reglatã de diferite intensitãþi ale puterii
(1 min. - 5 max.).
Preîncãlziþi cuptorul timp de 3 - 5 min.
În timpul ciclului de coacere, uºa cuptorului trebuie sã
rãmânã închisã.
Când frigeþi carne, vãrsaþi puþinã apã în tava pentru
scurgerea grãsimii (aºezatã pe primul grãtar) pentru a
reduce fumul ºi împroºcãturile cu grãsime.
Se recomandã sã întoarceþi carnea în timpul coacerii.
PREÎNCÃLZIRE
RAPIDÃ
200°C 50°C - 250°C
Pentru a preîncãlzi rapid cuptorul.
În timpul încãlzirii indicatoarele grafice
se aprind pe rând.
Când se atinge temperatura stabilitã, funcþia se
dezactiveazã automat ºi un semnal acustic indicã
trecerea automatã a cuptorului la funcþia
STATICÃ
.
TABELE DE COACERE
ALIMENTE Funcþie Preîncãlzire
Grãtarul
(numãrat de jos în sus)
Temperaturã
(°C)
Durata de coacere
(minute)
CARNE
Miel, ied, berbec
X 2 200 95 - 110
X 3 200 100 - 110
X 2 200 100 - 110
Fripturã
(viþel, porc, vãcuþã)
(kg. 1)
X 2 200 95 - 110
X 3 200 100 - 110
X 2 200 90 - 100
Pui, iepure,
raþã
X 2 200 80 - 90
X 2 190 80 - 90
X 2 200 85 - 95
Curcan
(kg. 4-6) + nivel 3
rumenire
X 1 200 160 - 180
X 1 200 160 - 180
X 1 210 180 - 190
Gâscã (kg. 2)
X 2 210 100 - 130
X 1 200 100 - 130
X 2 200 100 - 130
PEªTE
(ÎNTREG)
(1-2 kg)
Crap, ºtiucã, ton,
somon, merlucius
X 2 200 45 - 55
X 3 190 45 - 55
X 2 200 50 - 60
PEªTE
(BUCÃÞI)
(1 kg.)
Peºte spadã, somn, ton
X 2 200 40 - 50
X 3 190 40 - 50
X 3 200 40 - 50
LEGUME
Ardei ºi roºii umplute
X 2 220 50 - 60
X 2 200 50 - 60
X 2 200 50 - 60
Cartofi la cuptor
X 2 220 50 - 60
X 2 200 50 - 60
DULCIURI, PRÃJITURI ETC.
Torturi dospite
X 2 190 40 - 50
X 1 180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
Torturi umplute
(cu brânzã)
X 2 190 80 - 90
X 2 180 70 - 80
X 2 180 80 - 90
Tar tã
X 2 190 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
ªtrudel
X 2 200 50 - 55
X 1 - 3 200 50 - 55
X 2 200 50 - 55
Biscuiþi
X 2 170 20 - 30
X 1 - 3 200 20 - 30
X 2 200 20 - 30
Prãjituri cu cremã
X 2 180 35 - 45
X 1 - 3 180 35 - 45
X 2 180 40 - 50
TABEL DE COACERE GRILL
N.B.:
Temperaturile ºi duratele de coacere au caracter indicativ.
ALIMENTE Funcþie Preîncãlzire
Grãtarul
(numãrat de jos în sus)
Temperaturã
(°C)
Durata de coacere
(minute)
Plãcinte sãrate
X 2 200 40 - 50
X 2 190 40 - 50
X 2 190 40 - 50
Lasagne
X 2 200 45 - 60
X 2 200 45 - 60
X 2 200 45 - 60
Prãjituri cu fructe,
de ex. ananas, piersici
X 2 190 50 - 60
X 2 190 40 - 50
X 2 190 40 - 50
Bezele
X 2 120 120 - 150
- 1 - 3 120 120 - 150
- 2 120 120 - 150
Volovan
X 2 200 35 - 45
X 1 - 3 190 35 - 45
X 2 190 35 - 45
Sufleu
X 2 200 40 - 50
X 2 190 45 - 55
X 2 190 45 - 55
ALIMENTE Funcþie Preîncãlzire
Grãtarul
(numãrat de jos în sus)
Nivelul de
Putere
Durata de coacere
(minute)
Antricoate X 4 5 35 - 45
ªniþele X 4 5 30 - 40
Cârnaþi X 3 - 4 5 30 - 40
Fripturã la grãtar X 4 5 35 - 45
Peºte (bucãþi) X 3 - 4 5 35 - 45
Copane de pui X 3 - 4 5 40 - 50
Frigãrui X 3 - 4 5 40 - 50
Cotlete X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 pui X 3 5 45 - 55
1/2 pui X 3 5 45 - 55
Pui întreg X 3 5 60 - 70
Fripturã
(porc, viþel)
X 2 5 60 - 70
Raþã X 2 5 70 - 80
Pulpã de miel X 3 5 70 - 80
Rosbif X 3 5 50 - 60
Cartofi la cuptor X 3 5 50 - 60
Peºte (crap, pãstrãv) X 3 5 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 498 IX Program Chart

Tip
Program Chart