OUTDOORCHEF 14.491.21 Manual de utilizare

Categorie
Termometre digitale pentru corp
Tip
Manual de utilizare
RO
1. Instalarea baterIeI
Deschideti capacul bateriei de pe spatele unitatii. Introduceti o baterie AAA respectind desenele de
polaritate din interiorul compartimentului bateriei. Inchideti bine capacul bateriei.
2. Introducerea senzoruluI
Pentru a evita strivirea cablului de capac, introduceti cablul cu senzorul printr-o gaura din capac.
Apoi introduceti mufa senzorului in soclu specicat pe lateralul unitatii. Va rugam, de asemenea, sa
verificati si sectiunea 9.
3. pornIrea unItatII
Tineti apasat butonul “ALERT” timp de 2 secunde pentru a deschide sau inchide unitatea. Cand unitatea
este deschisa pe ecranul LCD va aparea:
ACTUAL OVEN:
Aseaza «---». Indica dupa 3 secunde temperatura masurata
Setarea cuptorului: 122º F (50º C) sau ultima setare din memorie.
ACTUAL FOOD:
Aseaza «---». Indica dupa 3 secunde temperatura masurata
Setarea cuptorului: 122º F (50º C) sau ultima setare din memorie.
Pentru activarea alarmei audio
Apasa butonul «ALERT» scurt va activa alarma audio. Pe display este afisat «FOOD» (( )).
4. schImbarea setarII Intre grade FahrenheIt sI celsIus
Apasati butonul «° C /° F» pentru a putea citi temperatura in grade Celsius sau Fahrenheit.
Gama de temperature (afisate):
Actual oven: 32º F - 523º F / 0º C - 250º C
Set oven: 32º F - 523º F / 0º C - 250º C
Actual food: 32º F - 523º F / 0º C - 250º C
Set food: 32º F - 523º F / 0º C - 250º C
Nota: daca temperatura depaseste 250º C pe display va aparea „HH“.
Temperatura barbecue-ului este prea mare si trebuie redusa.
5. setarea temperaturII alImentelor
1. Apasati butonul «SET FOOD» pentru a avansa la temperatura setata de 1º C / 1º F.
2. Gama de temperatura este 86º F – 523º F (30º C - 250º C).
3. Cand temperatura actuala a alimentelor depaseste temperatura setata, unitatea va emite un beep si
temperatura actuala de pe display (pictograma de cifre + alerta) va clipi continuu.
4. Apasati orice buton o singura data pentru a opri beep-urile si clipitul temporar. Clipitul va continua
atata timp cat temperatura preparatelor va fi mai mare decat temperatura setata.
5. Daca temperatura actuala a preparatelor este mai mare decat temperatura setata pentru mai mult
de 2 minute, alarma se va activa din nou.
Prioritizarea alarmelor:
TIMER •FOOD •OVEN •OVERTIME
OVEN: 1x Beep (pe secunda) / FOOD: 2x Beep (pe secunda)
TIMER: 3x Beep (pe secunda) / OVERTIME: 4x Beep (pe secunda)
6. pentru a seta temperatura cuptoruluI
1. Apasati butonul «SET OVEN» pentru a avansa la temperatura setata de 1º C / 1º F.
2. Gama de temperatura este intre 86º F – 523º F (30º C - 250º C).
3. Cand temperatura actuala a cuptorului depaseste temperatura setata, unitatea va emite beep-uri
pentru 20 de secunde (1 beep: pe secunda) si temperatura actuala a cuptorului de pe display
(pictograma de cifre + alerta) va clipi continuu.
4. Apasati orice buton o singura data pentru a opri beep-urile si clipitul temporar. Clipitul va continua
atata timp cat temperatura cuptorului va fi mai mare decat temperatura setata.
5. Daca temperatura actuala a preparatelor este mai mare decat temperatura setata pentru mai mult
de 2 minute, alarma se va activa din nou.
7. pentru a seta temporIzatorul
1. Apasati butonul “OVEN / TIMER” pentru a selecta timpul pe display (standard 0:00:00).
2. Setati timpul prin prin apasarea butoanelor «HOUR» si «MIN» (de exemplu 1 ora 30 minute) iconita «
»
apare si sta aprinsa continuu.
3. Apasati butonul «START / STOP» pentru a porni temporizatorul. Iconita «
» va clipi la fiecare
secunda.
4. Apasati butonul «START / STOP» pentru a opri temporizatorul.
5. Cand temporizatorul este pe pauza, apasati butoanele «HOUR» si «MIN» pentru a reajusta timpul
inainte de a apasa butonul «START / STOP» pentru a relua temporizatorul de la cea mai noua setare
a timpului.
6. Cand temporizatorul este pe 0:00:00, va emite beep-uri (3 beep-uri pe secunda) pentru 20 de secunde si
numerele vor clipi continuu. Iconita «
» clipeste si numaratoarea crescatoare a overtime-ului porneste.
7. Cand numaratoarea crescatoare a overtime-ului este pe pauza, apasati butoanele «HOUR» si «MI
pentru a ajusta timpul din nou. Apasati butonul «START / STOP» pentru a relua temporizatorul de la
cea mai noua setare a timpului.
8. Cand numaratoarea crescatoare a overtime-ului atinge limita = 9:59:59, numerele se vor reseta si
vor asa 0:00:00, un beep de avertizare va aparea (4 beep-uri pe secunda) pentru 20 de secunde si
display-ul va clipi.
9. Dupa 20 de secunde, timpul se va intoarce la (0:00:00) afisaj fara iconita «
».
10. Apasati butoanele «SET OVEN / HOUR» si «MIN» in acelasi timp pentru a reseta/sterge timpul la
zero (0:00:00).
termometru cu senzor dual / tImer 293a25
InstructIunI de utIlIzare: gourmet-checK
8. pentru a contorIza crescator
1. Apasati butonul «OVEN / TIMER» pentru a intra in modul timp.
2. Apasati butoanele «SET OVEN / HOUR» si «MIN» in acelasi timp pentru a reseta/sterge timpul la
zero 0:00:00.
3. Apasati butonul «START / STOP» pentru a porni sau a opri contorizarea crescatoare. Iconita «
»
clipeste la fiecare secunda.
9. plasarea termometruluI In tImpul FolosIrII sI masurI de sIguranta
Utilizarea la barbecue/ Pentru grill-uri pe gaz:
Prima data, aprindeti grill-ul cu gaz.
Unitatea electronica nu trebuie sa fie plasata in interiorul barbecue-ului.
Introduceti cablul si senzorul prin una din cele 3 gauri din capac si inserati mufa senzorului in soclu
de pe lateralul termometrului GOURMET-CHECK.
Programati GOURMET-CHECK dupa cerinte.
Introduceti senzorul in preparat.
Inchideti capacul.
Nu fixati GOURMET-CHECK pe capacul barbecue-ului si nici pe panoul de control.
Nu plasati GOURMET-CHECK pe panoul de control in timpul utilizarii barbecue-ului.
Atingeti sonda sau cablu doar cu manusi rezistente la temperatura.
Dispozitivul poate  sensibil la incarcari electrostatice, care pot duce la defectiuni.
Pentru grill-uri cu carbune:
Prima data, aprindeti grill-ul pe carbune ca de obicei.
Unitatea electronica nu trebuie sa fie plasata in interiorul barbecue-ului.
Pentru grill-uri fara mese laterale, va recomandam sa folositi masutele laterale OUTDOORCHEF
sau asezati o masa langa grill-ul pe carbune.
Inserati mufa senzorului in soclu de pe lateralul termometrului GOURMET-CHECK.
Programati GOURMET-CHECK dupa cerinte.
Introduceti senzorul in preparat.
Inchideti capacul. Pozitionati cablul in asa fel incat sa nu e deteriorat.
Nu fixati unitatea electronica pe capacul barbecue-ului si nici pe panoul de control.
Utilizarea la cuptor:
Unitatea electronica trebuie plasata in afara cuptorului. Cablul de la senzor este securizat de usa
cuptorului.
Asigurati-va ca mufa senzorului de la celalalt capat este conectata bine in termometru.
Daca vor cadea picaturi de apa sau vapori in conexiunea termometrului va rezulta un contact
incorect si de asemenea o citire incorecta a temperaturii. Stergeti mufa senzorului cu o laveta de
fiecare data cand o introduceti in termometru.
Cand preparatele sunt gata, scoateti sonda metalica din preparat cu o manusa rezistenta la tempe-
ratura.
Nu atingeti sonda/firul cu mainile libere.
10. curatarea
Spalati cablul si sonda dupa ecare utilizare prin stergerea cu un servet ud si o solutie de curatare.
Clatiti cu un servet ud si apoi uscati.
Daca sonda a devenit maro, va recomandam sa folositi un servet standard de bumbac.
Nu spalati unitatea electronica, nu scufundati senzorul sau plug-ul in apa sau sub jet de apa.
Aceasta poate cauza ca dispozitivul sa nu mai functioneze.
11. precautII
Aveti grija sa nu rupeti sau deteriorati capacul sau sonda.
Nu expuneti sonda sau capacul la flacari deschise.
Purtati intotdeauna manusi rezistente la temperatura cand atingeti sonda metalica sau rul in timpul
sau dupa terminarea preparatelor.
Nu atingeti cu mainile libere.
Tineti sonda metalica si firul departe de copii.
Nu lasati niciodata dispozitivul in soare.
Nu folositi dispozitivul in cuptorul cu microunde.
Continutul de mai sus se poate schimba fara o notificare prealabila.
Afisarea din acest manual poate fi diferita de afisarea actuala din motive de printare limitata.
Producatorul si distribuitorii nu isi asuma raspunderea catre tine sau alta persoana pentru cheltuieli
din daune, profituri pierdute, sau orice alte cereri provenite din folosirea produsului.
Cititi instructiunile de folosire inainte de a pune dispozitivul GOURMET-CHECK in folosinta.
12. specIFIcatII
Gama de temperaturi: 32° F – 523° F / 0° C – 250° C
Bateria pentru termometru: DC 1.5 V marimea AAA x 1 buc.
Dispozitivul poate  sensibil la descarcari electrice, daca apar defectiuni sau descarcari electrice.
temperaturI de baza
Vita Medium-rare In sange
Friptura de vita / Antricot / Friptura t-bone 54 - 57° C 40 - 44° C
Costita / Muschi de vita 58 - 62° C
Vitel
Medalioane file / Crupa 57 - 62° C 37 - 40° C
Cotlete vitel 58 - 64° C
Coaste 86 - 90° C
Porc
File / Muschi 58 - 62° C / 64° C
Spata 70 - 75° C
Coaste 80 - 85° C
Miel
Muschi 48 - 55° C
Picior 58 - 64° C
Pui, toate tipurile cel putin 70° C
Pentru alte detalii cu privire la temperaturile interioare puteti contacta macelarul din apropiere.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

OUTDOORCHEF 14.491.21 Manual de utilizare

Categorie
Termometre digitale pentru corp
Tip
Manual de utilizare