61
• Nu scoatei aparatul din priză trăgând de
cablu.
• Nu punei vasul în cuptorul cu microunde,
pe flacără sau pe plite electrice.
• Nu umplei aparatul cu apă dacă este încă
fierbinte.
• Toate aparatele sunt supuse unor controale
de calitate stricte. Testele practice de
performană sunt realizate pe aparate alese
în mod aleatoriu, ceea ce explică eventuale
semne de utilizare.
• Închidei întotdeauna capacul atunci când
cafetiera este în funciune.
• Nu utilizai vasul pentru cafea fără capac.
• Nu turnai apă fierbinte în rezervor.
Înainte de prima utilizare
• La prima utilizare, punei în funciune
cafetiera cu filtru, fără cafea şi cu
echivalentul unei căni de apă, pentru a o
clăti.
Prepararea cafelei
(Urmaţi ilustraţiile de la 1 la 9)
• Utilizai numai apă rece şi un filtru de hârtie
nr. 2 sau 4 (fig.5) ori un filtru permanent*
(fig.4).
• Nu depăşii cantitatea de apă maximă
indicată pe nivelul de apă al rezervorului.
• Această cafetieră este echipată cu un
dispozitiv anti-picurare, care permite
servirea unei cafele înainte de sfârşitul
ciclului. După ce servii cafeaua, punei cana
sau vasul izotermic* la loc pentru a evita
orice scurgere de cafea.
• Dozare: Punei o linguriă de dozare rasă de
cafea măcinată pentru fiecare ceaşcă mare.
• Aşteptai câteva minute înainte de a efectua
a doua preparare a cafelei.
• Nu efectuai altă preparare a cafelei în cazul
în care cana conine deja cafea.
Vasul izotermic*
• Nu utilizai vasul izotermic fără capacul
acestuia.
•
Capacul vasului izotermic trebuie să fie
închis în mod corespunzător pe durata
pregătirii cafelei, precum şi pentru a
menine cafeaua caldă.
•
Pentru a servi cafeaua, apăsai în jos maneta
capacului vasului izotermic sau deşurubai
capacul până la jumătate*.
• Nu punei vasul izotermic în cuptorul cu
microunde sau în maşina de spălat vase.
• Pentru o mai bună păstrare a căldurii, clătii
vasul izotermic cu apă caldă înainte de
utilizare şi păstrai-l scos din cafetieră după
prepararea cafelei.
• Vasul izotermic menine cafeaua caldă timp
de maxim 4 ore.
Selector de aromă* (a se vedea ilustraţia nr.
7)
• Selectorul de aromă (fig.7) vă permite să
reglai intensitatea cafelei preparate.
•
Pentru o ceaşcă de cafea mai tare, rotii
butonul pentru aromă spre ceaşca neagră
sau spre boaba mare de cafea*.
Oprire automată
•
Pentru a economisi energie, cafetiera
dumneavoastră se va opri automat.
- Modelele cu vas de sticlă:
După aproximativ 30 de minute de la ter-
minarea ciclului de preparare a cafelei
(adică după aproape 30 de minute de la
terminarea apei din rezervor), cafetiera
dumneavoastră se va opri în mod au-
tomat. Lumina de pe butonul de
pornire/oprire se va stinge.
Pe parcursul acestor 30 de minute,
cafeaua va fi menţinută la o temperatură
potrivită.
- Modelele cu vas termic:
După câteva minute de la terminarea ci-
clului de preparare (adică după aproape
30 de minute de la terminarea apei din
rezervor), cafetiera dumneavoastră se va
opri în mod automat. Lumina de pe bu-
tonul de pornire/oprire se va stinge.
Reîncălzirea cafelei
• Nu punei cana de sticlă în cuptorul cu
microunde dacă aceasta este prevăzută cu o
parte metalică (de ex.: inel oelit).
Curăţare
• Pentru a elimina zaul utilizat, scoatei filtrul
de hârtie (fig.5) sau permanent* (fig.4).
• Scoatei cafetiera din priză şi lăsai-o să se
răcească.
• Curăai-o cu o lavetă umedă sau cu un
burete umed.
• Nu curăai aparatul atunci când acesta este
în continuare cald.
• Nu scufundai niciodată aparatul.
*În funcie de model
RO