38 39
Acțiuni în caz de situații extreme
- Dacă dispozitivul a căzut în apă, imediat, scoateți ștecherul din priză,
fără să vă atingeți de dispozitiv sau de apa în care a cazut.
- În cazul în care din dispozitiv iese fum, scântei sau un miros puternic
de masă plastică arsă, întrerupeți imediat utilizarea dispozitivului,
scoateți ștecherul din priză, contactați cel mai apropiat service centru
autorizat.
Utilizarea aparatului
Înainte de utilizare:
- Înlăturați ambalajul și etichetele publicitare.
- Vericați Cafetieră espresso, asigurați-vă că dispozitivul, cablul de
alimentare și ştecherul nu sunt deteriorate.
- Desfășurați complet cablul de alimentare.
Înainte de prima utilizare îndepărtaţi toate materialele de ambalare, și
asigurați-vă că toate părțile aparatului nu sunt deteriorate.
Înainte de prima utilizare, se recomandă de efectuat 2-3 cicluri de lucru
cu apă, fără a pune cafea.
Procesul de preparare a cafelei constă din trecerea picăturilor de apă
erbinte și particulelor de generate de abur sub presiune în rezervor
prin cafeaua măcinată. Aceasta tehnologie asigură o preparare a unei
băuturi gustoase și aromate, excluzând erberea excesivă, care face
băutura exagerat de amară.
Pentru prepararea cafelei, se recomandă să folosiți cafea bine prăjită,
proaspăt măcinată și apă puricată rece.
ATENȚIE! Cafetiera cafea în timpul funcționării menține presiunea în
rezervor în mod automat, fapt care poate provoca acționarea supapei
în capac și eliberarea suprapresiunii. În cazul în care aceste acțiuni
au apărut după o anumită perioadă de funcționare, și au devenit
frecvente, curățați grila de erbere și componentele interioare de
depuneri calcaroase.
Prepararea cafelei espresso
1. Plasați cafetiera pe o suprafață uscată, stabilă și netedă;
2. Asigurați-vă că întrerupătorul cafetierei este setat în poziția « ».
3. Adăugați în ltru cantitatea necesară de cafea măcinată (orientați-vă
după marcajul din interiorul ltrului) cu lingura de măsură, nu îndesați
cafeaua. Scuturați reziduurile de cafea de pe marginile ltrului.
4. Puneți suportul ltrului pe cafetieră și xați-l prin rotirea acestuia
până la coinciderea cu inscripția de pe cafetieră «LOCK».
5. Deletați și scoateți capacul, umpleți aparatul cu apă rece curată,
pentru acest lucru umpleți cana cafetierei cu apă în cantitate nu mai
mult 300 ml, și nu mai puțin de 130 ml și turnați în rezervor. Nu puneți
cafetiera sub robinet pentru a o umple cu apă;
6. Închideți capacul;
7. Puneți cana cafetierei pe suport, astfel încât oriciul din capacul
canei să e plasat sub duza suportului ltrului;
8. Conectați ștecherul în priză;
9. Porniți aparatul cu ajutorul comutatorului, plasându-l în poziția .
Se v-a aprinde indicatorul, semnalizând despre pornirea aparatului.
După un timp cafeaua erbinte va începe să curgă în cana cafetierei
(sunetele șuierătoare și clocotitoare sunt un lucru normal).
10. După ce în rezervor nu v-a mai rămâne apă, opriți aparatul cu
ajutorul întrerupătorului, plasându-l în poziția « »”stins”. Indicatorul
luminos se v-a stinge, aparatul se v-a opri. Deconectați cafetiera de la
rețeaua electrică.
ATENȚIE! Setând comutatorul în poziția « », încălzirea apei poate
întreruptă în orice moment. Trebuie remarcat faptul că în rezervor
va rămâne o presiune reziduală, pentru eliberarea căreia, înainte de a
RO/
MD