Bauknecht FI6 S8C1 SH IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide

Acest manual este potrivit și pentru

RO
Ghid de referinţă rapidă
1
DESCRIEREA PRODUSULUI
DESCRIEREA PANOULUI DE COMANDĂ
1. Panou de comandă
2. Ventilator
3. Rezistenţă circulară
(nu este vizibilă)
4. Ghidaje pentru grătar
(nivelul este indicat pe
partea frontală a cuptorului)
5. Uşă
6. Sertar apă
7. Rezistenţă superioară/grill
8. Bec
9. Plăcuţa cu datele de
identificare
(a nu se demonta)
10. Rezistenţă inferioară
(nu este vizibilă)
1. ON / OFF
Pentru pornirea şi oprirea
cuptorului, precum şi pentru
oprirea unei funcţii active.
2. ACCES DIRECT LA FUNCŢII
Pentru accesarea rapidă a funcţiilor
şi meniului.
3. BUTON DE NAVIGARE MINUS
Pentru derularea printr-un meniu
şi reducerea setărilor sau valorilor
unei funcţii.
4. ÎNAPOI
Pentru revenirea la ecranul
anterior.
Permite modificarea setărilor în
timpul preparării.
5. AFIŞAJ
6. CONFIRMARE
Pentru confirmarea unei funcţii
selectate sau a unei valori setate.
7. BUTON DE NAVIGARE PLUS
Pentru derularea printr-un meniu
şi creşterea setărilor sau valorilor
unei funcţii.
8. ACCES DIRECT LA OIUNI /
FUNCŢII
Pentru accesarea rapidă a
funcţiilor, duratei, setărilor şi
favoritelor.
9. PORNIRE
Pentru a porni o funcţie folosind
setările specificate sau de bază.
1
2
3
4
8
9
10
5
7
6
1
2
3 4 5 76 8 9
VĂ MULŢUMIM CĂ AŢI ACHIZIŢIONAT
UN PRODUS HOTPOINT-ARISTON
Pentru a benecia de servicii complete de
asistenţă, vă rugăm să vă înregistraţi produsul pe
www . hotpoint . eu/ register
Înainte de a utiliza aparatul, citiţi cu atenţie instrucţiunile
de siguranţă.
2
ACCESORII
GRĂTAR METALIC
TAVĂ DE COLECTARE A
PICĂTURILOR
TAVĂ DE COPT GHIDAJE CULISANTE *
Utilizare pentru prepararea
alimentelor sau ca suport
pentru cratiţe, forme pentru
prăjituri şi alte accesorii pentru
tit adecvate pentru
utilizarea în cuptor
Pentru utilizare ca tavă de
cuptor pentru a prepara
carne, peşte, legume, focaccia
etc. sau poziţionarea sub
grătarul metalic pentru a
colecta zeama rezultată în
urma preparării.
Utilizare pentru coacerea
tuturor tipurilor de pâine şi
produselor de patiserie, dar şi
pentru fripturi, peşte în
papiotă etc.
Pentru a facilita introducerea
sau scoaterea accesoriilor.
* Disponibil numai la anumite modele
Numărul şi tipul de accesorii poate varia în funcţie de modelul achiziţionat.
Alte accesorii pot fi achiziţionate separat de la serviciul de asistenţă tehnică post-vânzare.
INTRODUCEREA GRĂTARULUI METALIC ŞI A
ALTOR ACCESORII
Introduceţi grătarul metalic orizontal, culisându-l
pe ghidaje şi asigurându-vă că partea cu marginea
ridicată este orientată în sus.
Alte accesorii, cum ar fi tava de colectare a picăturilor
şi tava de copt, sunt introduse orizontal, în acelaşi
mod ca grătarul metalic.
DEMONTAREA ŞI REMONTAREA GHIDAJELOR
PENTRU GRĂTAR
. Pentru a scoate ghidajele pentru grătar, scoateţi
şuruburile de fixare (dacă există în dotare) de pe
ambele părţi cu o monedă sau cu un instrument.
Ridicaţi ghidajele în sus şi trageţi părţile inferioare
din locaşul lor: Ghidajele pentru grătar pot fi acum
demontate.
. Pentru a scoate ghidajele pentru grătar, scoateţi
şuruburile de fixare (dacă există în dotare) de pe
ambele părţi cu o monedă sau cu un instrument.
Ridicaţi ghidajele în sus şi trageţi părţile inferioare
din locaşul lor: Ghidajele pentru grătar pot fi acum
demontate.
2
1
MONTAREA GHIDAJELOR CULISANTE DACĂ
INTRĂ ÎN DOTARE
Demontaţi ghidajele pentru grătar din cuptor şi
îndepărtaţi folia protectoare din plastic de pe şinele
culisante.
Cuplaţi clema superioară a ghidajului pe ghidajul
pentru grătar şi culisaţi-l până la capăt. Coborâţi
şi cealaltă clemă în poziţie. Pentru a fixa ghidajul,
apăsaţi ferm porţiunea inferioară a clemei spre
ghidajul pentru grătar. Asiguraţi-vă că şinele se pot
deplasa liber. Repetaţi aceşti paşi şi pentru celălalt
ghidaj pentru grătar de la acelaşi nivel.
Vă rugăm să reţineţi: Şinele culisante pot fi montate pe orice
nivel.
3
RO
FUNCŢII
MY MENU
Acestea permit prepararea automată integrală
pentru toate tipurile de alimente (lasagna, carne, peşte,
legume, prăjituri şi produse de patiserie, plăcinte,
pâine, pizza). Pentru a utiliza în mod optim această
funcţie, urmaţi indicaţiile din tabelul cu informaţii
privind prepararea.
FUNCŢII MANUALE
AER FORŢAT
Pentru prepararea diferitor alimente care necesită
aceeaşi temperatură de preparare, pe mai multe
niveluri (maximum trei) în acelaşi timp. Această funcţie
poate fi folosită pentru a prepara diverse alimente fără
ca mirosurile să treacă de la un aliment la altul.
CONVECŢIE
Pentru a prepara carnea, a coace prăjituri cu umplutură
numai pe un singur nivel.
MENIU MULTIFLOW
Pentru prepararea diferitelor alimente care necesită
aceeaşi temperatură de preparare, pe patru niveluri în
acelaşi timp. Această funcţie poate fi utilizată pentru a
prepara fursecuri, prăjituri, pizza rotundă (şi congelată)
şi pentru a prepara o masă completă. Respectaţi tabelul
cu informaţii privind prepararea pentru a obţine cele
mai bune rezultate.
FUNCŢII GRILL
» GRILL
Pentru prepararea la grill a medalioanelor, frigăruilor
şi cârnaţilor, pentru a gratina legume sau pentru a
prăji pâinea. Atunci când frigeţi carnea pe grill, vă
recomandăm să utilizaţi o tavă de colectare a picăturilor
pentru a colecta zeama rezultată în urma preparării:
Poziţionaţi tava pe oricare dintre nivelurile de sub
grătarul metalic şi adăugaţi 500 ml de apă potabilă.
» TURBO GRILL
Pentru a frige bucăţi mari de carne (pulpe, muşchi de
vită, carne de pui). Vă recomandăm să utilizaţi o tavă de
colectare a picăturilor pentru a colecta zeama rezultată
în urma preparării: Poziţionaţi tava pe oricare dintre
nivelurile de sub grătarul metalic şi adăugaţi 500 ml de
apă potabilă.
ALIMENTELE MELE CONGELATE
Funcţia selectează automat temperatură ideală şi cel
mai bun mod de preparare pentru 5 tipuri diferite de
alimente congelate. Nu este necesar să preîncălziţi
cuptorul.
SPECIALE
» DECONGELARE
Pentru a accelera decongelarea alimentelor. Poziţionaţi
alimentele pe nivelul din mijloc. Lăsaţi alimentele în
ambalaj pentru a se evita deshidratarea acestora la
suprafaţă.
» KEEP WARM
Pentru a menţine calde şi crocante alimentele proaspăt
gătite.
» DOSPIRE
Pentru dospirea optimă a aluaturilor dulci sau sărate.
Pentru a menţine calitatea dospirii, nu activaţi funcţia
în cazul în care cuptorul este încă fierbinte după
finalizarea unui ciclu de preparare.
» MAXI COOKING
Pentru prepararea bucăţilor mari de carne (peste
2,5 kg). Se recomandă să întoarceţi carnea în timpul
procesului de preparare, pentru a obţine o rumenire
uniformă pe ambele părţi. Se recomandă să o stropiţi
din când în când pentru a nu se usca excesiv.
» ECO AER FOAT
Pentru prepararea fripturilor umplute şi a fileurilor
de carne pe un singur nivel. Alimentele nu se usucă
excesiv datorită circulaţiei delicate şi intermitente a
aerului. Atunci când se utilizează funcţia ECO, lumina va
rămâne stinsă pe parcursul desfăşurării procesului de
preparare. Pentru a utiliza ciclul ECO şi, în consecinţă,
pentru a optimiza consumul de energie, uşa cuptorului
nu trebuie deschisă până când alimentele nu sunt
gătite complet.
» PREPARARE LENTĂ
Pentru prepararea lentă a cărnii şi a peştelui. Această
funcţie prepară alimentele lent pentru a le menţine
fragede şi suculente. Datorită temperaturii joase,
preparatul nu se rumeneşte la exterior, iar rezultatul nal
este similar celui obţinut în urma preparării cu aburi.
Vă recomandăm să prăjiţi mai întâi friptura într-o tigaie
pentru a rumeni carnea şi a-i păstra sucurile naturale.
Pentru cele mai bune rezultate, menţineţi uşa cuptorului
închisă în timpul preparării pentru a evita dispersia
căldurii. Duratele de preparare pentru peşte (300 g - 3
kg) sunt cuprinse între 2 şi 5 ore, iar pentru carne (1-3
kg) între 4 şi 7 ore.
PREÎNC RAPI
Pentru preîncălzirea rapidă a cuptorului.
AER FORŢAT + ABURI
Prin combinarea proprietăţilor aburului cu cele ale
aerului forţat, această funcţie vă permite să gătiţi
alimente crocante şi rumenite frumos la exterior,
dar fragede şi suculente la interior. Pentru a obţine
rezultate de preparare optime, vă recomandăm să
selectaţi un nivel RIDICAT de aburi pentru prepararea
peştelui, MEDIU pentru carne şi REDUS pentru pâine şi
deserturi.
CONVENŢIONAL
Pentru a prepara orice fel de alimente, pe un
singur nivel.
FAVORITELE MELE
Pentru accesarea listei de 10 funcţii favorite.
CURĂŢAREA
DIAMOND CLEAN
Acţiunea vaporilor de apă eliberaţi pe parcursul
acestui ciclu special de curăţare la temperatură scăzută
facilitează eliminarea murdăriei. Turnaţi 200 ml de apă
potabilă în partea inferioară a cavităţii şi activaţi funcţia
4
atunci când cuptorul este rece.
EVACUARE
Pentru a evacua boilerul, asigurându-vă astfel că nu
conţine apă reziduală.
DECALCIFIERE
Pentru îndepărtarea depunerilor de calcar din boiler.
Vă recomandăm să utilizaţi această funcţie la intervale
regulate. În caz contrar, pe afişaj va apărea un mesaj
prin care vi se va reaminti să curăţaţi cuptorul.
TEMPORIZATOR
Pentru citi ora fără a fi necesară activarea unei
funcţii.
SERI
Pentru reglarea setărilor cuptorului.
Când modul „ECO” este activ, luminozitatea afişajului va fi
redusă pentru a economisi energie, iar becul se va stinge după
1 minut. Acesta se va reaprinde automat atunci când este
apăsat orice buton.
Când modul „DEMO” este în starea „On” (Pornire), toate
comenzile sunt active şi meniurile sunt disponibile, însă cuptorul
nu se încălzeşte. Pentru a dezactiva acest mod, accesaţi „DEMO”
din meniul „SETĂRI” şi selectaţi „Off” (Oprire).
Selectând „SETĂRI FABRI, produsul se opreşte şi revine la
setările de la prima pornire. Toate setările vor fi şterse.
PRIMA UTILIZARE
1. SELECTAREA LIMBII
Va trebui să setaţi limba şi ora atunci când porniţi
aparatul pentru prima dată: Pe afişaj va apărea
„English.
1. English
Apăsaţi sau pentru a derula prin lista cu limbile
disponibile şi selectaţi-o pe cea dorită.
Apăsaţi pentru a confirma selecţia.
Vă rugăm să reţineţi: Limba poate fi schimbată ulterior
selectând opţiunea „LIMBĂ din meniul „SETĂRI”, disponibil prin
apăsare pe .
2. SETAŢI CONSUMUL DE ENERGIE
Cuptorul este programat pentru a consuma un nivel de
energie electrică compatibil cu reţeaua internă, care
are o capacitate de peste 3 kW (16): Dacă locuinţa este
alimentată cu putere mai mică, va trebui să reduceţi
această valoare (13).
PUTERE
Rotiţi butonul de reglarepentru a selecta 16 „High
(ridicat) sau 13 „Low (redus) şi apăsaţi
pentru a
confirma.
3. SETAREA OREI
După selectarea puterii, va trebui să setaţi ora curentă:
Cele două cifre care reprezintă ora vor clipi pe afişaj.
CEAS
Apăsaţi sau pentru a seta ora curentă şi apăsaţi
: Cele două cifre care reprezintă minutele vor clipi pe
afişaj.
Apăsaţi sau pentru a seta minutele şi apăsaţi
pentru a confirma.
Vă rugăm să reţineţi: După întreruperi îndelungate ale
alimentării cu energie electrică, ar putea fi necesar să setaţi din
nou ora. Selectaţi „CEAS” din meniul „SETĂRI”, disponibil prin
apăsare pe
4. ÎNCĂLZIŢI CUPTORUL
Un cuptor nou poate emana mirosuri rămase din
timpul procesului de fabricaţie: Acest lucru este absolut
normal.
Prin urmare, înainte de a începe să preparaţi
alimentele, vă recomandăm să încălziţi cuptorul gol
pentru a îndepărta posibilele mirosuri neplăcute.
Îndepărtaţi elementele de protecţie din carton sau
foliile transparente ale cuptorului şi scoateţi accesoriile
din interiorul acestuia. Încălziţi cuptorul la 200 °C timp
de aproximativ o oră, folosind în mod ideal o funcţie
de circulaţie a aerului (de exemplu „Aer forţat” sau
„Coacere cu convecţie”).
Vă rugăm să reţineţi: Se recomandă să aerisiţi încăperea după
utilizarea aparatului pentru prima dată.
UTILIZAREA ZILNICĂ
1. SELECTAREA UNEI FUNCŢII
Apăsaţi pentru a porni cuptorul: pe afişaj va fi
prezentată ultima funcţie principală care a rulat sau
meniul principal.
Funcţiile pot fi selectate apăsând pe pictograma uneia
dintre funcţiile principale sau derulând printr-un
meniu: Pentru a selecta un element din meniu (pe afişaj
va apărea primul element disponibil), apăsaţi
sau
pentru a selecta elementul dorit, apoi apăsaţi pentru
a confirma.
2. SETAREA FUNCŢIEI
După selectarea funcţiei dorite, puteţi modifica setările
acesteia. Pe afişaj vor fi prezentate secvenţial setările
care pot fi modificate. Prin apăsarea pe
, aveţi
posibilitatea de a modifica din nou setarea anterioară.
TEMPERATURĂ / NIVEL GRILL / NIVEL ABURI
TEMPERATURĂ
Când valoarea clipeşte pe afişaj, apăsaţi sau
pentru a o modifica, apoi apăsaţi pentru a confirma
şi continuaţi cu setările care urmează (dacă este
posibil).
5
RO
În mod similar, puteţi seta nivelul de putere pentru
grill: Există trei niveluri definite de putere pentru gril: 3
(ridicat), 2 (mediu), 1 (redus).
În cazul funcţiei „Aer forţat + Aburi”, puteţi selecta
volumul de aburi dintre următoarele valori: 1 (redus), 2
(mediu), 3 (ridicat).
Vă rugăm să reţineţi: Odată ce funcţia a fost activată, valorile pot
fi modificate folosind
sau .
DURATĂ
DURA
Când pictograma clipeşte pe afişaj, apăsaţi sau
pentru a seta durata de preparare dorită, apoi apăsaţi
pentru a confirma. Nu este necesar să setaţi durata
de preparare dacă doriţi să gestionaţi manual procesul
de preparare (necronometrat): Apăsaţi
sau pentru
a confirma şi porniţi funcţia. Prin selectarea acestui
mod, nu puteţi programa o pornire temporizată.
Vă rugăm să reţineţi: Puteţi regla durata de preparare care a fost
setată în timpul desfăşurării procesului de preparare apăsând pe
: apăsaţi pe sau pentru a modifica durata, apoi apăsaţi
pe pentru a confirma.
ORĂ TERMINARE (PORNIRE CU ÎNTÂRZIERE)
În cazul mai multor funcţii, odată ce aţi setat o durată
de preparare, puteţi amâna pornirea funcţiei prin
programarea orei de finalizare a acesteia. Pe afişaj este
prezentată ora de finalizare în timp de pictograma
clipeşte.
ORĂ TERMINARE
Apăsaţi sau pentru a seta ora la care doriţi să se
termine procesul de preparare, apoi apăsaţi
pentru
a confirma şi activaţi funcţia. Introduceţi alimentele
în cuptor şi închideţi uşa: Funcţia va porni automat
după calcularea perioadei de timp necesară pentru
finalizarea preparării la ora setată.
Vă rugăm să reţineţi: Programarea unei ore de începere
temporizată a procesului de preparare va dezactiva etapa de
preîncălzire a cuptorului: Cuptorul va atinge treptat temperatura
necesară, adică duratele de preparare vor fi puţin mai lungi
decât cele indicate în tabelul cu informii privind prepararea. În
perioada de aşteptare, puteţi apăsa pe sau pentru a
modifica ora de finalizare programată sau apăsaţi pentru a
schimba alte setări. Pentru a vizualiza informaţii, prin apăsare pe
puteţi comuta între ora de finalizare şi durată.
. MY MENU
Aceste funcţii selectează automat modul de preparare,
temperatura şi durata optime pentru prepararea,
frigerea sau coacerea tuturor preparatelor disponibile.
Dacă este necesar, pur şi simplu indicaţi caracteristica
alimentului pentru a obţine un rezultat optim.
GREUTATE / ÎNĂLŢIME / PIZZA (STRATURI TĂVI
ROTUNDE)
KILOGRAME
Pentru a seta funcţia corect, urmaţi indicaţiile de pe
afişaj: atunci când vi se solicită acest lucru, apăsaţi
sau pentru a seta valoarea necesară, apoi apăsaţi
pentru a confirma.
GRAD PREPARARE / RUMENIRE
În cazul anumitor funcţii My Menu, puteţi regla gradul
de preparare.
GRAD PREPARARE
Atunci când vi se solicită acest lucru, apăsaţi pe sau
pentru a selecta nivelul dorit, de la preparate în
sânge (-1) la preparate bine făcute (+1). Apăsaţi
sau
pentru a confirma şi porniţi funcţia.
În acelaşi mod, unde este permis, pentru unele funcţii
My Menu, este posibilă reglarea nivelului de rumenire
de la redus (-1) la ridicat (1).
. PREPARARE CU ABURI
Prin selectarea funcţiei „Aer forţat + Aburi/Abur pur
sau a uneia dintre cele câteva reţete dedicate My Menu
este posibilă prepararea oricăror alimente datorită
utilizării aburului.
Aburul se răspândeşte mai rapid şi mai uniform prin
alimente decât în cazul tipic funcţiilor convenţionale
unde se utilizează doar aer fierbinte: aceasta reduce
duratele de preparare, blocând în interiorul alimentelor
nutrienţi preţioşi şi asigurând obţinerea unor rezultate
excelente, cu adevărat delicioase, pentru toate reţetele
dumneavoastră.
Pe întreaga durată a preparării cu aburi, uşa trebuie
menţinută închisă.
Pentru a continua procesul de preparare cu aburi, este
necesar să umpleţi rezervorul din interiorul cuptorului
folosind sertarul de pe panoul de comandă.
Atunci când apare pe afişaj cu indicaţiile „ADĂUGAŢI
APĂ sau „UMPLEŢI SERTARUL, deschideţi sertarul
apăsând uşor.
Turnaţi uşor apă potabilă până când pe afişaj apare
mesajul „UMPLERE COMPLETĂ. Capacitatea maximă a
rezervorului este de aproximativ 1,5 litri.
Va fi necesar să adăugaţi apă doar atunci când
rezervorul nu va fi umplut suficient pentru a finaliza
prepararea.
Evitaţi să umpleţi rezervorul când cuptorul este oprit
sau până când afişajul nu indică astfel.
3. ACTIVAREA FUNCŢIEI
În orice moment, dacă valorile implicite sunt cele dorite
sau odată ce aţi aplicat setările necesare, apăsaţi
pentru a activa funcţia.
În timpul perioadei de amânare, prin apăsare pe
cuptorul va porni funcţia imediat.
Vă rugăm să reţineţi: Odată ce a fost selectată o funcţie, pe afişaj
vi se va recomanda cel mai adecvat nivel pentru fiecare funcţie.
Puteţi opri oricând funcţia activată apăsând pe .
6
Dacă cuptorul este erbinte şi funcţia necesită o
temperatură maximă specică, va apărea un mesaj pe
aşaj. Apăsaţi
pentru a reveni la ecranul anterior şi
selectaţi o funcţie diferită sau aşteptaţi răcirea completă.
4. PREÎNCĂLZIRE
Unele funcţii includ o fază de preîncălzire a cuptorului:
Odată funcţia pornită, pe afişaj este indicat faptul că
faza de preîncălzire a fost activată.
PREÎNCĂLZIRE
Odată ce această etapă este finalizată, se va emite un
semnal sonor, iar afişajul va indica faptul că cuptorul
a atins temperatura setată, fiind necesar să „ADAUGĂ
ALIMENTE”.
În acest moment, deschideţi uşa, introduceţi alimentele
în cuptor, închideţi uşa şi începeţi prepararea.
Vă rugăm să reţineţi: Introducerea alimentelor în cuptor înainte
de finalizarea preîncălzirii poate avea un efect negativ asupra
rezultatului de preparare final. Deschiderea uşii în timpul fazei
de preîncălzire o va întrerupe.
Durata de preparare nu include şi faza de preîncălzire.
Puteţi modifica oricând temperatura pe care doriţi să o
atingă cuptorul utilizând
sau .
5. ÎNTRERUPEREA PROCESULUI DE PREPARARE /
ÎNTOARCEREA SAU VERIFICAREA ALIMENTELOR
Dacă se deschide uşa, procesul de preparare va fi
întrerupt temporar prin dezactivarea rezistenţelor.
Pentru a relua procesul de preparare, închideţi uşa.
Anumite funcţii My Menu vor necesita întoarcerea
alimentelor în timpul procesului de preparare.
ALIMENTE
Se va emite un semnal sonor, iar pe afişaj va fi indicată
acţiunea care trebuie desfăşurată. Deschideţi uşa,
executaţi acţiunea indicată pe afişaj, închideţi uşa şi
reluaţi procesul de preparare.
În acelaşi mod, când a rămas 10% din timpul de
preparare, cuptorul va solicita să verificaţi alimentele.
VERIFICAŢI ALIME
Se va emite un semnal sonor, iar pe afişaj va fi indicată
acţiunea care trebuie desfăşurată. Verificaţi alimentele,
închideţi uşa şi reluaţi procesul de preparare.
Vă rugăm să reţineţi: Apăsaţi pentru a omite aceste acţiuni.
În caz contrar, după o anumită perioadă de timp în care nu este
efectuată nicio acţiune, cuptorul va continua procesul de
preparare.
6. FINALIZAREA PROCESULUI DE PREPARARE
Va fi emis un semnal sonor, iar pe afişaj se va indica
faptul că prepararea a fost finalizată.
TERMINARE
Apăsaţi pe pentru a continua procesul de preparare
în modul manual (necronometrat) sau apăsaţi pe
pentru a prelungi durata de preparare setând o durată
nouă. În ambele cazuri, parametrii de preparare vor fi
memoraţi.
Odată ce alimentele au fost scoase, lăsaţi cuptorul să se
răcească cu uşa închisă.
RUMENIRE
Unele funcţii ale cuptorului permit rumenirea
suprafeţei alimentelor prin activarea grillului odată ce
prepararea a fost finalizată.
APASA v RUMENIRE
Atunci când pe afişaj apare mesajul aferent, dacă este
necesar, apăsaţi pe
pentru a porni un ciclu de
rumenire de cinci minute. Puteţi opri funcţia oricând
apăsând
pentru a opri cuptorul.
. FAVORITELE MELE
Odată terminat procesul de preparare, pe afişaj va
apărea un mesaj prin care vi se va solicita să memoraţi
funcţia la un număr cuprins între 1 şi 10 în lista
dumneavoastră de funcţii favorite.
FAVORITE?
Dacă doriţi să memoraţi o funcţie ca favorită şi să
salvaţi setările curente pentru utilizare ulterioară,
apăsaţi
; în caz contrar, pentru a ignora solicitarea,
apăsaţi
.
Odată ce aţi apăsat pe
, apăsaţi sau pentru a
selecta poziţia numerotată, apoi apăsaţi
pentru a
confirma.
Vă rugăm să reţineţi: Dacă memoria este plină sau dacă numărul
ales este deja utilizat, cuptorul vă va solicita să confirmaţi
suprascrierea funcţiei anterioare.
Pentru a apela funcţiile memorate la o dată
ulterioară, apăsaţi
: Pe afişaj apare lista cu funcţiile
dumneavoastră favorite.
1. CONVENŢIONAL
Apăsaţi sau pentru a selecta funcţia, confirmaţi
apăsând
, apoi apăsaţi pentru a activa.
CURĂŢAREA
DIAMOND CLEAN
Apăsaţi pe
pentru ca mesajul „Diamond Clean
apară pe afişaj.
Diamond Clean
Apăsaţi pe pentru a activa funcţia: aşajul vă va
solicita să efectuaţi toate acţiunile necesare pentru
a obţine cele mai bune rezultate de curăţare: Urmaţi
indicaţii, apoi apăsaţi pe
atunci când aţi terminat.
Odată ce au fost nalizate toate etapele, dacă este
necesar, apăsaţi pe
pentru a activa ciclul de curăţare.
7
RO
Vă rugăm să reţineţi: Este recomandat să nu deschideţi uşa
cuptorului în timpul derulării ciclului de curăţare, pentru a evita
pierderea vaporilor de apă, aspect ce poate compromite
rezultatul final de curăţare.
Odată ciclul nalizat, pe aşaj va începe să clipească un
mesaj corespunzător. Lăsaţi cuptorul să se răcească, iar
apoi ştergeţi şi uscaţi suprafeţele interioare utilizând o
lavetă sau un burete.
EVACUARE
Funcţia de evacuare permite evacuarea apei pentru a
preveni stagnarea acesteia în rezervor. Se recomandă să
efectuaţi întotdeauna evacuarea de ecare dată când s-a
utilizat cuptorul.
Oricum, după câteva utilizări, această acţiune va 
obligatorie şi nu veţi putea porni o funcţie de preparare
cu aburi până când acţiunea nu va  nalizată.
Odată selectată funcţia „Evacuare” sau
atunci când aceasta este sugerată de
pe aşaj, apăsaţi pe
şi urmaţi
etapele indicate: Deschideţi uşa şi
aşezaţi o carafă mare sub duza de
evacuare amplasată în partea
inferioară, în dreapta panoului. Odată
începută evacuarea, menţineţi carafa
în poziţie până când se nalizează operaţiunea.
Pe aşaj va  indicat momentul în care rezervorul trebuie
golit complet.
Vă rugăm să reţineţi: nu este posibilă efectuarea acestei activităţi
înainte de a se fi scurs 4 ore de la ultimul ciclu (sau de la ultima
alimentare a produsului). În acest timp de aşteptare, pe afişaj va
apărea următorul feedback „APA FIERBINTE - AŞTEPTAŢI”. Cana
trebuie să aibă o capacitate de cel puţin 2 litri.
DECALCIFIERE
Această funcţie specială, activată la intervale regulate, vă
permite să păstraţi starea optimă a boilerului şi circuitului
de aburi.
Funcţia este împărţită în câteva etape: evacuare,
decalciere, clătire. Odată pornită funcţia, urmaţi toţi paşii
indicaţi pe aşaj şi apăsaţi pe
în momentul nalizării
acesteia pentru a începe ecare etapă. Durata medie a
funcţiei complete este de aproximativ 190 de minute.
Vă rugăm să reţineţi: Dacă funcţia este oprită în orice moment,
întregul ciclu de decalcifiere trebuie repetat.
» EVACUARE
Înainte de decalciere, va  necesară golirea rezervorului:
pentru a efectua această operaţiune în cel mai bun mod
posibil, procedaţi astfel cum se descrie în paragraful aferent.
Vă rugăm să reţineţi: nu este posibilă efectuarea acestei activităţi
înainte de a se fi scurs 4 ore de la ultimul ciclu (sau de la ultima
alimentare a produsului). În acest timp de aşteptare, pe afişaj va
apărea următorul feedback „APA FIERBINTE - AŞTEPTAŢI”. Cana
trebuie să aibă o capacitate de cel puţin 2 litri.
» DECALCIFIEREA
Pentru cele mai bune rezultate de decalciere, vă
recomandăm să umpleţi rezervorul cu o soluţie compusă
din 75 g din produsul special WPRO şi 1,7 litri de apă de
băut.
Se recomandă produsul profesional de decalciere WPRO
pentru menţinerea celei mai bune performanţe a funcţiei
de aburi în cuptor. Vă rugăm să urmaţi instrucţiunile de
utilizare de pe ambalaj. Pentru comenzi şi informaţii,
contactaţi serviciul de asistenţă tehnică post-vânzare sau
www.bauknecht.eu
Bauknecht nu îşi asumă răspunderea pentru daunele
cauzate de utilizarea altor produse de curăţare disponibile
pe piaţă.
De îndată ce etapa de decalciere s-a nalizat, trebuie
golit rezervorul.
» CLĂTIRE
Pentru a curăţa rezervorul şi circuitul de aburi, trebuie
efectuat ciclul de clătire. Umpleţi rezervorul cu apă de
băut până când se aşează „RECIPIENT PLIN”, apoi apăsaţi
pentru a porni clătirea. La nal, aşajul vă va indica să
repetaţi această etapă efectuând evacuarea şi clătirea din
nou.
Nu opriţi cuptorul până când nu s-au nalizat toţi paşii
solicitaţi de funcţie.
Funcţiile de preparare nu pot  activate în timpul ciclului
de curăţare.
Vă rugăm să reţineţi: Pe afişaj va apărea un mesaj pentru a vă
reaminti să efectuaţi această operaţie cu regularitate.
. TEMPORIZATOR
Când cuptorul este oprit, aşajul poate  utilizat ca
temporizator. Pentru a activa această funcţie, asiguraţi-
că este oprit cuptorul şi apăsaţi
sau : Pictograma
va clipi pe aşaj.
Apăsaţi pe
sau pentru a seta durata de
timp necesară, apoi apăsaţi pe
pentru a activa
temporizatorul.
TEMPORIZATOR
Odată ce temporizatorul a nalizat numărătoarea inversă
a duratei de timp selectate, se va emite un semnal sonor,
iar pe aşaj va  indicat acest lucru.
Vă rugăm să reţineţi: Temporizatorul nu activează niciunul din
ciclurile de preparare. Apăsaţi sau pentru a modifica
durata de timp setată la temporizator; apăsaţi sau pentru
a opri temporizatorul în orice moment.
Odată ce temporizatorul a fost activat, puteţi, de
asemenea, selecta şi activa o funcţie.
Apăsaţi
pentru a porni cuptorul şi apoi selectaţi
funcţia necesară.
Odată ce funcţia a pornit, temporizatorul va continua
numărătoarea inversă în mod independent, fără a
inuenţa funcţia în sine.
Vă rugăm să reţineţi: În această etapă, nu este posibilă
vizualizarea temporizatorului (va fi afişată numai pictograma
), care va continua numărătoarea inversă în plan secund. Pentru
a invoca ecranul temporizatorului, apăsaţi pentru a opri
funcţia activă în mod curent.
. BLOCARE TASTE
Pentru a bloca tastatura, apăsaţi şi menţineţi apăsat
timp de cel puţin cinci secunde. Pentru a debloca
tastatura, efectuaţi aceeaşi procedură.
BLOCARE TASTE
Vă rugăm să reţineţi: Puteţi activa această funcţie şi în timpul
procesului de preparare a alimentelor. Din motive de siguranţă,
cuptorul poate fi oprit în orice moment apăsând butonul .
8
TABEL CU INFORMAŢII PRIVIND PREPARAREA
ACCESORII
Grătar metalic
Tavă de cuptor sau formă
pentru prăjituri,
pe grătar metalic
Tavă de colectare a
picăturilor / tavă de copt
sau tavă de cuptor, pe
grătar metalic
Tavă de colectare a
picăturilor / tavă de copt
Tavă de colectare a
picăturilor
cu 500 ml de apă
Categorii de alimente Nivel şi accesorii Cantitate Câteva sfaturi pentru gătit
COPT
FELURI
PRINCIPALE
Lasagna
2
0,5 - 3 kg
Preparaţi în conformitate cu reţeta favorită. Turnaţi sosul
bechamel deasupra şi presăraţi brânză pentru a obţine o
rumenire perfectă
Prăjituri sărate
2
0,8 - 1,2 kg
Aşezaţi foietajul într-o tavă de plăcintă pentru 8-10 porţii şi
înţepaţi-l cu o furculiţă. Umpleţi foietajul în conformitate cu
reţeta favorită
Legume-umplute
3
0,1 - 0,5 kg cad
Ungeţi cu ulei şi frecaţi cu sare şi piper. Condimentaţi cu
usturoi şi ierburi aromatice după preferinţă
PIZZA ŞI PÂINE
Chifle
3
60 - 150 g fiecare
Preparaţi aluatul conform reţetei favorite şi puneţi-l într-o tavă
de copt
Chiflă sandviş în
tavă de copt
2
400 - 600 g
fiecare
Preparaţi aluatul după reţeta dumneavoastră favorită pentru
pâine dietetică. Introduceţi aluatul într-o tavă pentru franzelă
înainte de a dospi. Utilizaţi funcţia de dospire aferentă a
cuptorului
Pâine mare
2
0,7 - 2,0 kg
Preparaţi aluatul conform reţetei favorite şi puneţi-l într-o tavă
de copt
Baghete
3
200 - 300 g
fiecare
Preparaţi aluatul după reţeta dumneavoastră favorită pentru
pâine dietetică. Modelaţi sub formă de baghete înainte de a
dospi. Utilizaţi funcţia de dospire aferentă a cuptorului
Pizza subţire
2
tavă rotundă
Preparaţi un aluat pentru pizza folosind 150 ml de apă, 15 g
de drojdie, 200-225 g de făină, ulei şi sare. Puneţi la dospit
folosind funcţia aferentă a cuptorului. Rulaţi aluatul într-o tavă
de copt unsă cu puţin ulei. Adăugaţi ingrediente, cum ar fi
roşii, mozzarella şi şuncă
Pizza pufoasă
2
tavă rotundă
Pizza-congelată
2
1 - 4 straturi Scoateţi din ambalaj
4
1
5 3
1
5 4 2
1
PRĂJITURI ŞI
PATISERIE
Pandişpan în
formă prăjituri
2
0,5 - 1,2 kg
Preparaţi un aluat de 500-900 g pentru un pandişpan fără
grăsimi. Turnaţi-l într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de
copt şi unsă cu ulei
Fursecuri
3
0,2 - 0,6 kg
Preparaţi un aluat din 500 g de făină, 200 g de unt sărat, 200 g
de zahăr şi 2 ouă. Adăugaţi esenţă de fructe pentru aromă.
Lăsaţi să se răcească. Întindeţi uniform aluatul şi modelaţi-l
după preferinţă. Aşezaţi fursecurile pe o tavă de copt
Profiterol
3
1 tavă
Distribuiţi uniform în tava de copt. Lăsaţi să se răcească
înainte de a servi
Tarte
3
0,4 - 1,6 kg
Preparaţi un aluat din 500 g de făină, 200 g de unt sărat, 200 g
de zahăr şi 2 ouă. Adăugaţi esenţă de fructe pentru aromă.
Lăsaţi să se răcească. Întindeţi uniform aluatul şi pliaţi-l într-o
formă. Umpleţi cu marmeladă pentru gătit
Ştrudel
3
0,4 - 1,6 kg
Pregătiţi un amestec de mere tăiate cubuleţe, seminţe de pin,
scorţişoară şi nucşoară. Puneţi puţin unt într-o tigaie, presăraţi
zahăr şi gătiţi timp de 10-15 minute. Faceţi un rulou din foietaj
şi pliaţi părţile exterioare
Plăcintă umplută
cu fructe
2
0,5 - 2 kg
Aşezaţi foietajul într-o tavă pentru plăcinte şi presăraţi pesmet
în partea inferioară pentru a absorbi zeama fructelor. Umpleţi
cu amestecul de fructe proaspete tăiate, cu zahăr şi
scorţoa
9
RO
Categorii de alimente Nivel şi accesorii Cantitate Câteva sfaturi pentru gătit
FRIPTĂ
CARNE
Vită-friptă
3
0,6 - 2 kg
Ungeţi cu ulei şi frecaţi cu sare şi piper. Condimentaţi cu
usturoi şi ierburi aromatice în funcţie de preferinţă. La finalul
procesului de preparare, lăsaţi preparatul să stea cel puţin 15
minute înainte de a tăia
Porc-fript
3
0,6 - 2,5 kg
Pui-fript
2
0,6 - 3 kg
Ungeţi cu ulei şi condimentaţi în funcţie de preferinţă. Frecaţi
cu sare şi piper. Introduceţi în cuptor cu pieptul în sus
GARNITURĂ
Legume-fripte
3
0,5 - 1,5 kg
Ungeţi cu ulei şi frecaţi cu sare şi piper. Condimentaţi cu
usturoi şi ierburi aromatice după preferinţă
Cartofi
3
0,5 - 1,5 kg
Tăiaţi în bucăţi, condimentaţi cu ulei, sare şi ierburi aromatice
înainte de a introduce în cuptor
GRILL
CARNE
Hamburgeri
5
4
1,5 - 3 cm Ungeţi cu ulei şi adăugaţi sare înainte de a începe prepararea
Cârnaţi şi
crenvurşti
5
4
1,5 - 4 cm
Distribuiţi uniform pe grătarul metalic. Înţepaţi cârnaţii cu o
furculiţă pentru a evita plesnirea
Frigărui
5
4
1 grătar
Ungeţi cu ulei şi adăugaţi sare înainte de a începe prepararea
File şi piept
5
4
1 - 5 cm
PEŞTE
Fileuri de peşte
3
2
0,5 - 3 cm
Ungeţi cu ulei şi frecaţi cu sare şi piper. Condimentaţi cu
usturoi şi ierburi aromatice după preferinţă
Fileuri-congelate
3
2
0,5 - 3 cm
Ungeţi cu ulei şi frecaţi cu sare şi piper. Condimentaţi cu
usturoi şi ierburi aromatice după preferinţă
GARNITURĂ
Roşii
3
1 tavă
Acoperiţi cu pesmet şi condimentaţi cu ulei, usturoi, piper şi
pătrunjel
Ardei graşi
3
1 tavă
Preparaţi în conformitate cu reţeta favorită. Presăraţi brânză
pentru o rumenire perfec
Broccoli gratinat
3
1 tavă
Preparaţi în conformitate cu reţeta favorită. Turnaţi sosul
bechamel deasupra şi presăraţi brânză pentru a obţine o
rumenire perfectă
Conopidă
gratinată
3
1 tavă
Legume gratinate
3
1 tavă
ACCESORII
Grătar metalic
Tavă de cuptor sau formă
pentru prăjituri,
pe grătar metalic
Tavă de colectare a
picăturilor / tavă de copt
sau tavă de cuptor, pe
grătar metalic
Tavă de colectare a
picăturilor / tavă de copt
Tavă de colectare a
picăturilor
cu 500 ml de apă
10
REŢETĂ NIVEL ABURI
PREÎN-
CĂLZIRE
TEMPERATURĂ (°C) DURATĂ (min.)
RAFTUL ŞI
ACCESORII
Biscuiţi fragezi / Fursecuri REDUS Da 140 - 150 35 - 55
3
Prăjitură mică / Brioşă REDUS Da 160 - 170 30 - 40
3
Torturi dospite REDUS Da 170 - 180 40 - 60
2
Pandişpan REDUS Da 160 - 170 30 - 40
2
Focaccia REDUS Da 200 - 220 20 - 40
3
Franzelă REDUS Da 170 -180 70 - 100
3
Pâine mică REDUS Da 200 - 220 30 - 50
3
Baghetă REDUS Da 200 - 220 30 - 50
3
Cartofi copţi MEDIU Da 200 - 220 50 - 70
3
Carne de viţel / vită / porc, 1 kg MEDIU Da 180 - 200 60 - 100
3
Carne de viţel / vită / porc (tăiată în bucăţi) MEDIU Da 160 - 180 60-80
3
Friptură de vită, în sânge, 1 kg MEDIU Da 200 - 220 40 - 50
3
Friptură de vită, în sânge, 2 kg MEDIU Da 200 55 - 65
3
Friptură de miel MEDIU Da 180 - 200 65 - 75
3
But de porc pentru tocăniţă MEDIU Da 160 - 180 85 - 100
3
Carne de pui/bibilică/raţă 1 – 1,5 kg MEDIU Da 200 - 220 50 - 70
3
Carne de pui /bibilică / raţă (tăiată în bucăţi) MEDIU Da 200 - 220 55 - 65
3
Legume umplute
(roşii, dovlecei, vinete)
MEDIU Da 180 - 200 25 - 40
3
File de peşte RIDICAT Da 180 - 200 15 - 30
3
TABEL CU INFORMAŢII PRIVIND PREPARAREA CU AER FORŢAT + ABURI
ACCESORII
Grătar metalic
Tavă de cuptor sau formă
pentru prăjituri,
pe grătar metalic
Tavă de colectare a
picăturilor / tavă de copt
sau tavă de cuptor, pe
grătar metalic
Tavă de colectare a
picăturilor / tavă de copt
Tavă de colectare a
picăturilor
cu 500 ml de apă
11
RO
FUNCŢII
Convenţional Aer forţat Coacere cu convecţie Grill Turbo Grill Maxi Cooking Multiflow Eco aer forţat
TABEL CU INFORMAŢII PRIVIND PREPARAREA
REŢETĂ FUNCŢIE
PREÎNCĂL-
ZIRE
TEMPERATURĂ (°C) DURATĂ (min.)
RAFTUL ŞI
ACCESORII
Torturi dospite/pandişpanuri
Da 170 30 - 50
2
Da 160 30 - 50
2
Da 160 30 - 50
4
1
Prăjituri umplute
(prăjitură cu brânză, ştrudel, plăcintă cu
mere)
Da 160 – 200 30 - 85
3
Da 160 – 200 35 - 90
4
1
Fursecuri / biscuiţi fragezi
Da 150 20 - 40
3
Da 140 30 - 50
4
Da 140 30 - 50
4
1
Da 135 40 - 60
5
3
1
Prăjiturele / brioşe
Da 170 20 - 40
3
Da 150 30 - 50
4
Da 150 30 - 50
4
1
Da 150 40 - 60
5
3
1
Choux à la crème
Da 180 - 200 30 - 40
3
Da 180 - 190 35 - 45
4
1
Da 180 - 190 35 - 45 *
5
3
1
Bezele
Da 90 110 - 150
3
Da 90 130 - 150
4
1
Da 90 140 - 160 *
5
3 1
Pizza / pâine / focaccia
Da 190 - 250 15 - 50
2
Da 190 - 230 20 - 50
4
1
Pizza (blat subţire, blat pufos, focaccia) Da 220 - 240 25 - 50 *
5
3 1
Pizza congelată
Da 250 10 - 15
3
Da 250 10 - 20
4
1
Da 220 - 240 15 - 30
5
3 1
Plăcinte picante
(plăcintă cu legume, quiche)
Da 180 - 190 45 - 55
3
Da 180 - 190 45 - 60
4
1
Da 180 - 190 45 - 70 *
5
3 1
Vol-au-vent / pateuri din aluat de foietaj
Da 190 - 200 20 - 30
3
Da 180 - 190 20 - 40
4
1
Da 180 - 190 20 - 40 *
5
3
1
12
* Durata de timp estimată: Preparatele pot fi scoase din cuptor la intervale de timp diferite, în funcţie de preferinţele personale.
** Întoarceţi alimentele la jumătatea duratei de preparare.
*** Întoarceţi alimentele după ce au trecut două treimi din durata de preparare (dacă este necesar).
CITIREA TABELULUI CU INFORMAŢII PRIVIND PREPARAREA
Tabelul indică funcţiile, accesoriile şi nivelurile optime care trebuie utilizate pentru a găti diferite tipuri de alimente. Duratele de preparare încep din momentul în
care alimentele sunt introduse în cuptor, fără a se lua în calcul şi preîncălzirea (în cazurile în care este necesară). Temperaturile şi duratele de preparare au caracter
orientativ şi depind de cantitatea de alimente şi de tipul de accesorii utilizate. La început, folosiţi cele mai mici setări recomandate, apoi, dacă alimentele nu sunt
gătite suficient, treceţi la setări mai mari. Se recomandă să folosiţi accesoriile din dotare, precum şi tăvi de copt şi forme pentru prăjituri din metal, de culoare
închisă. De asemenea, puteţi folosi cratiţe şi accesorii Pyrex sau din ceramică, dar, în cazul acestora, duratele de preparare vor fi puţin mai mari.
REŢETĂ FUNCŢIE
PREÎNCĂL-
ZIRE
TEMPERATURĂ (°C) DURATĂ (min.)
RAFTUL ŞI
ACCESORII
Lasagna / budinci / paste la cuptor /
cannelloni
Da 190 - 200 45 - 65
3
Miel / viţel / vită / porc 1 kg Da 190 - 200 80 - 110
3
Friptură de porc cu şorici 2 kg - 170 110 - 150
2
Carne de pui / iepure / raţă, 1 kg Da 200 - 230 50 - 100
3
Carne de curcan/gâscă, 3 kg Da 190 - 200 80 - 130
2
Peşte la cuptor/în papiotă
(fileuri, întreg)
Da 180 - 200 40 - 60
3
Legume umplute
(roşii, dovlecei, vinete)
Da 180 - 200 50 - 60
2
Pâine prăjită - 3 (Ridicată) 3 - 6
5
Fileuri / medalioane de peşte - 2 (Mediu) 20 - 30 **
4
3
Cârnaţi / kebab / coaste / hamburgeri 2 - 3 (Medie - Ridicată) 15 - 30 **
5
4
Friptură de pui 1-1,3 kg - 2 (Mediu) 55 - 70 ***
2
1
Pulpă de miel / but - 2 (Mediu) 60 - 90 ***
3
Cartofi copţi - 2 (Mediu) 35 - 55 ***
3
Legume gratinate - 3 (Ridicată) 10 - 25
3
Fursecuri
Fursecuri
Da 135 50 - 70
5
4 3 1
Tarte
Tarte
Da 170 50 - 70
5
4 3 1
Pizza rotundă
Pizza
rotundă
Da 210 40 - 60
5
4 2 1
Masă completă: Tartă cu fructe (nivel 5) /
lasagna (nivelul 3) / carne (nivelul 1)
Da 190 40 - 120 *
5
3 1
Masă completă: Tartă cu fructe (nivel
5) / legume la cuptor (nivel 4) / lasagna
(nivel 2) / bucăţi de carne (nivel 1)
Meniu
întreg
Da 190 40 - 120 *
5
4 2 1
Lasagna şi carne Da 200 50 - 100 *
4
1
Carne şi cartofi Da 200 45 - 100 *
4
1
Peşte şi legume Da 180 30 - 50 *
4
1
Fripturi umplute - 200 80 - 120 *
3
Felii de carne
(
carne de iepure, carne de pui, carne de
miel)
200 50 - 100 *
3
ACCESORII
Grătar metalic
Tavă de cuptor sau
formă pentru prăjituri,
pe grătar metalic
Tavă de colectare a
picăturilor / tavă de copt
sau tavă de cuptor, pe
grătar metalic
Tavă de colectare a
picăturilor / tavă de copt
Tavă de colectare a
picăturilor cu 500 ml de
apă
13
RO
CURĂŢAREA ŞI ÎNTREŢINEREA
Asiguraţi-vă că s-a răcit cuptorul
înainte de efectuarea oricăror
activităţi de întreţinere sau
curăţare.
Nu utilizaţi aparate de curăţare
cu aburi.
Nu utilizaţi bureţi de sârmă,
bureţi abrazivi sau produse
de curăţare abrazive/corozive,
deoarece acestea ar putea
deteriora suprafaţa aparatului.
Purtaţi mănuşi de protecţie.
Cuptorul trebuie să fie
deconectat de la reţeaua
electrică înainte de a efectua
orice fel de operaţie de
întreţinere.
SUPRAFEŢELE EXTERIOARE
Curăţaţi suprafeţele cu ajutorul unei lavete umede
din microfibre.
Dacă acestea sunt foarte murdare, adăugaţi câteva
picături de detergent cu pH neutru. La final, ştergeţi
cu o lavetă uscată.
. Nu folosiţi detergenţi corozivi sau abrazivi. Dacă
un asemenea produs intră accidental în contact cu
suprafeţele aparatului, curăţaţi-l imediat cu o lavetă
din microfibre umedă.
SUPRAFEŢELE INTERIOARE
După fiecare utilizare, lăsaţi cuptorul să se răcească şi
apoi curăţaţi-l, de preferat cât încă este cald, pentru a
îndepărta depunerile sau petele cauzate de resturile
de alimente. Pentru a îndepărta condensul care s-a
format în urma preparării alimentelor cu un conţinut
de apă ridicat, lăsaţi cuptorul să se răcească complet
şi apoi ştergeţi-l folosind o lavetă sau un burete.
. Activaţi funcţia „Diamond Clean pentru curăţarea
optimă a suprafeţelor interne.
. Curăţaţi sticla uşii folosind un detergent lichid
adecvat.
. Uşa cuptorului poate fi demontată pentru a facilita
curăţarea.
ACCESORII
După utilizare, puneţi accesoriile la înmuiat în apă
cu detergent lichid de spălare, manipulându-le
cu mănuşi pentru cuptor dacă sunt încă fierbinţi.
Resturile de mâncare pot fi îndepărtate cu o perie de
curăţare sau cu un burete.
FIERBĂTOR
Pentru a asigura funcţionarea permanentă la
performanţe optime a cuptorului şi pentru a contribui
la prevenirea acumulării depunerilor de calcar în
timp, vă recomandăm să folosiţi funcţiile „Evacuare şi
„Decalcifiere în mod regulat.
După o perioadă lungă de neutilizare a funcţiei „Aer
forţat + Aburi”, se recomandă să activaţi ciclul de
gătire cu cuptorul gol, umplând complet rezervorul.
ÎNLOCUIREA BECULUI
1. Deconectaţi cuptorul de la reţeaua de alimentare
cu energie electrică.
2. Scoateţi ghidajele pentru grătar.
3. Înlocuiţi becul.
4. Puneţi la loc capacul becului şi împingeţi-l cu
putere până când se fixează.
5. Remontaţi ghidajele pentru grătar.
6. Conectaţi din nou cuptorul la reţeaua de
alimentare cu energie electrică.
Vă rugăm să reţineţi: Utilizaţi numai becuri cu halogen de
20-40 W/230 ~ V, de tip G9, T300 °C. Becul din interiorul
produsului este proiectat special pentru aparate de uz
casnic şi nu este destinat iluminatului unei încăperi dintr-o
locuinţă (Regulamentul CE nr. 244/2009). Becurile sunt
disponibile la serviciul nostru de asistenţă tehnică post-
vânzare.
- Dacă folosiţi becuri cu halogen, nu le manevraţi cu mâinile
neprotejate, deoarece amprentele digitale le pot deteriora. Nu
folosiţi cuptorul până ce capacul becului nu a fost montat la
loc.
14
DEMONTAREA ŞI REMONTAREA UŞII
1. Pentru a demonta uşa, deschideţi-o complet şi
coborâţi dispozitivele de oprire până când se află în
poziţia de deblocare.
b
a
2. Închideţi uşa cât de mult posibil. Apucaţi bine uşa
cu ambele mâini – nu o ţineţi de mâner.
Demontaţi pur şi simplu uşa, continuând să o
închideţi şi trăgând-o în sus în acelaşi timp, până
când se eliberează din locaş. Lăsaţi uşa deoparte,
sprijinită pe o suprafaţă moale.
a
b
~15°
3. Remontaţi uşa deplasând-o spre cuptor, aliniind
cuplajele balamalelor cu locaşurile şi fixând partea
superioară în locaş.
4. Coborâţi uşa şi apoi deschideţi-o complet. Coborâţi
dispozitivele de oprire în poziţia iniţială: Asiguraţi-vă
că le-aţi coborât complet.
b
a
Aplicaţi o presiune uşoară pentru a verifica dacă
dispozitivele de oprire se află în poziţia corectă.
“CLICK”
5. Încercaţi să închideţi uşa şi asiguraţi-vă că se
aliniază cu panoul de comandă. În caz contrar,
repetaţi paşii de mai sus: Uşa s-ar putea deteriora
dacă nu funcţionează corespunzător.
15
RO
REMEDIEREA DEFECŢIUNILOR
Problemă Cauză posibilă Soluţie
Cuptorul nu funcţionează.
Pană de curent.
Deconectare de la reţeaua
electrică.
Asiguraţi-vă că nu este întrerupt curentul electric, iar cuptorul
este conectat la reţeaua electrică.
Opriţi şi reporniţi cuptorul, pentru a verifica dacă defecţiunea
persistă.
Pe afişaj apare litera „F” urmată de
un număr sau o literă.
Defecţiune cuptor.
Opriţi şi reporniţi cuptorul, pentru a verifica dacă problema
persistă.
Încercaţi să rulaţi „SETĂRI FABRICĂ”, opţiune selectabilă din
secţiunea „SETĂRI”.
Contactaţi cel mai apropiat centru de servicii de asistenţă
tehnică post-vânzare pentru clienţi şi precizaţi numărul care
este prezentat după litera „F”.
Cuptorul nu se încălzeşte.
Când modul „DEMO este în
starea „On” (Pornire), toate
comenzile sunt active şi
meniurile sunt disponibile, însă
cuptorul nu se încălzeşte.
Mesajul DEMO apare pe afişaj la
fiecare 60 de secunde.
Accesaţi „DEMO” din “SETĂRI” şi selectaţi „Off (Oprire).
Lumina se stinge. Modul „ECO” este „On (activ). Accesaţi „ECO” din „SETĂRI” şi selectaţi „Off (Oprire).
Energia electrică din locuinţă se
întrerupe.
Nivel de putere incorect.
Verificaţi dacă reţeaua de domiciliu are o capacitate de peste 3
kW. În caz contrar, reduceţi puterea la 13 A. Accesaţi „PUTERE”
din “SETĂRI” şi selectaţi „Redus”.
Aburul părăseşte sertarul în timpul
preparării.
Nivel scăzut al apei în rezervor. Adăugaţi un pahar de apă potabilă.
Puteţi descărca instrucţiunile privind siguranţa, manualul de utilizare, şa tehnică a produsului şi
datele energetice:
Vizitând site-ul nostru web docs . hotpoint . eu
Utilizând codul QR
Ca alternativă, contactaţi serviciul nostru de asistenţă tehnică post-vânzare (consultaţi numărul
de telefon din certicatul de garanţie). Când contactaţi serviciul nostru de asistenţă tehnică post-
vânzare, vă rugăm să precizaţi codurile specicate pe plăcuţa cu date de identicare a produsului
dumneavoastră.
XXXXXXXXXXXXXX
Model: xxxXXXXxx
400011412141
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

Bauknecht FI6 S8C1 SH IX HA Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
Acest manual este potrivit și pentru