3
RO
FUNCŢII
6
th
SENSE
Pentru a selecta una dintre numeroasele reţete
presetate care vă permit să preparaţi mai eficient
paste, orez, preparate vegetariene, carne, peşte, carne
de pasăre, garnituri, pizza, plăcinte, pâine, prăjituri,
ouă şi deserturi. Aceste funcţii selectează automat
temperatura şi metoda de preparare optime pentru
toate tipurile de alimente. Atunci când necesar, pur şi
simplu indicaţi tipul de alimente şi selectaţi durata de
preparare din intervalul de timp recomandat.
AER FORŢAT+ABURI
Funcţie pentru prepararea felurilor de mâncare
crocante la exterior, dar fragede şi suculente la interior.
Funcţia este adecvată în special pentru prepararea
fripturilor de carne sau carne de pasăre, a peştelui,
cartofilor, alimentelor semipreparate congelate,
prăjiturilor şi deserturilor.
Pâine 180 - 190 1-2 35 - 40
2
Piept de curcan 200 - 210 2 50 - 60
2
1
Coaste 160 - 170 1 80 - 90
2
1
Peşte la cuptor 190 - 200 1 15- 25
2
1
Legume gratinate 200 - 210 2-3 20 - 30
2
1
AER FORŢAT
Pentru prepararea alimentelor astfel încât să se
obţină rezultate similare celor obţinute în cazul utilizării
unui cuptor convenţional. Vă recomandăm să utilizaţi
grătarul metalic cu această funcţie, deoarece permite
circulaţia eficientă a aerului. Ca alternativă, tava de copt
poate fi utilizată pentru a găti anumite alimente, cum ar
fi fursecuri sau chifle.
Prăjituri Da 160 35 - 40
2
Fursecuri Da 150 - 165 12 - 15
2
Choux à la crème Da 190 - 200 25 - 30
2
Rulade Da 230 7 - 8
2
Plăcinte Da 180 - 190 35 - 40
2
Aluat de foietaj Da 180 - 190 15 - 20
2
Aripioare congelate Da 190 - 200 15 - 18
2
SPECIALE
• FINALIZARE
Pentru optimizarea preparării alimentelor
semipreparate, menţinându-le fragede şi suculente
în acelaşi timp. Această funcţie permite reîncălzirea
uniformă a alimentelor semipreparate sau preparate
parţial în prealabil, cum ar fi fripturile de carne,
peştele şi produsele gratinate. Vă recomandăm să
introduceţi alimentele în recipiente adecvate pe un
grătar metalic la nivelul 3 sau să aşezaţi alimentele
direct în tava de preparare la aburi la nivelul 3,
cu tava de colectare a grăsimilor scurse aşezată
pe nivelul inferior. Setaţi temperatura cuptorului
la temperatura finală pe care aţi dori să o aibă
alimentele.
Preparate culinare 100 18 - 25
3
2/1
Supă / bulion 100 20 - 25
3
Legume 100 20 - 25
3
2/1
Orez / paste 100 15 - 20
3
2/1
Cartofi 100 20 - 25
3
2/1
Felii de carne 100 15 - 20
3
2/1
Carne cu sos 100 25 - 30
3
Peşte file 100 10 - 15
3
2/1
• DOSPIRE
Pentru dospirea optimă a aluaturilor dulci sau sărate.
Pentru a menţine calitatea dospirii, nu activaţi
funcţia în cazul în care cuptorul este încă fierbinte
după finalizarea unui ciclu de preparare.
• CONSERVARE
Pentru conservarea fructelor şi legumelor.
Vă recomandăm să utilizaţi numai fructe sau legume
proaspete, de calitate superioară. Umpleţi borcanele
cu fructe sau legume (preparate în prealabil, dacă
este posibil) şi acoperiţi-le cu lichid sau sirop de
conservare, lăsându-le neacoperite aprox. 2 cm în
partea de sus. Apoi, fixaţi uşor capacele fără a le
strânge.
Amplasaţi grătarul metalic la nivelul 2, cu tava
de colectare a grăsimii scurse la nivelul imediat
inferior, şi aşezaţi borcanele pe grătarul metalic.
Ca alternativă, puteţi aşeza borcanele direct pe
tava de colectare a grăsimii scurse. Activaţi funcţia.
Odată finalizat procesul, strângeţi complet capacele
borcanelor (folosind mănuşi pentru cuptor sau
protejându-vă mâinile cu o lavetă rezistentă
la căldură) şi apoi lăsaţi-le să se răcească la
temperatura camerei.