HOTPOINT/ARISTON FI4 485 P IX Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide

Acest manual este potrivit și pentru

RO
Ghid de referinţă rapidă
1
VĂ MULŢUMIM CĂ AŢI ACHIZIŢIONAT
UN PRODUS HOTPOINT-ARISTON
Pentru a benecia de servicii complete de
asistenţă, vă rugăm să vă înregistraţi produsul pe
www . hotpoint . eu/ register
Înainte de a utiliza aparatul, citiţi cu atenţie instrucţiunile
de siguranţă.
DESCRIEREA PRODUSULUI
PANOUL DE COMANDĂ
1. Panou de comandă
2. Ventilator
3. Rezistenţa circula
(nu este vizibilă)
4. Ghidaje pentru grătar
(nivelul este indicat pe partea
frontală a cuptorului)
5. Uşă
6. Rezistenţa superioară/grillul
7. Becul
8. Punct de inserţie a rotisorului
9.
Plăcuţa cu datele de identificare
(a nu se demonta)
10. Rezistenţa inferioară
(nu este vizibilă)
1. AFIŞAJUL DIN STÂNGA
2. PORNIT/OPRIT
Pentru pornirea şi oprirea cuptorului,
precum şi pentru oprirea unei funcţii
active în orice moment.
3. ÎNAPOI
Pentru revenirea la meniul anterior
atunci când se configurează setările.
4. TEMPERATURĂ
Pentru setarea temperaturii.
5. BUTON
Pentru selectarea elementelor de
meniu şi pentru schimbarea sau
reglarea setărilor unei funcţii.
6. PORNIRE
Pentru activarea funcţiilor şi pentru
confirmarea setărilor.
7. DURATĂ
Pentru setarea sau modificarea
timpului şi reglarea duratei de
preparare.
8. CONFIRMARE
Pentru confirmarea unui element pe
care l-aţi selectat sau a unor setări
pentru o funcţie.
9. AFIŞAJUL DIN DREAPTA
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
9
10
7
6
1 2 5 6 93 4 7 8
8
2
ACCESORII
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs.hotpoint.eu pentru mai multe informaţii
WWW
GRĂTAR METALIC
TAVĂ DE COLECTARE A
PICĂTURILOR
TAVĂ DE COPT TIJĂ PENTRU ROTISARE
Numărul de accesorii poate varia în funcţie
de modelul achiziţionat.
Alte accesorii pot  achiziţionate separat de
la serviciul de asistenţă tehnică post-vânzare.
INTRODUCEREA GRĂTARULUI METALIC ŞI A ALTOR
ACCESORII
Introduceţi grătarul metalic orizontal, culisându-l pe
ghidaje şi asigurându-vă că partea cu marginea ridicată
este orientată în sus.
Alte accesorii, cum ar fi tava de colectare a picăturilor şi
tava de copt, sunt introduse orizontal, în acelaşi mod ca
şi grătarul metalic.
UTILIZAREA ROTISORULUI
Împingeţi tija prin centrul
bucăţii de carne (legată cu
sfoară în cazul cărnii de
pasăre) şi culisaţi carnea pe
tijă până când este
poziţionată ferm în furcă şi nu
se mişcă. Împingeţi cea de-a
doua furcă în bucata de carne
şi culisaţi-o până când o
menţine ferm în poziţie.
Strângeţi şurubul de fixare
pentru a se menţine în
poziţie.
Introduceţi capătul în
locaşul corespunzător din
compartimentul pentru
preparare al cuptorului şi
sprijiniţi partea rotunjită pe
suportul aferent.
Vă rugăm să reţineţi: Pentru
a colecta zeama rezultată în
urma preparării, poziţionaţi
tava de colectare a picăturilor
dedesubt şi adăugaţi 500 ml de apă potabilă. Pentru a evita
arsurile provocate de tija erbinte, manevraţi-o apucând
numai de mânerul din plastic (care trebuie îndepărtat înainte
de a începe procesul de preparare).
DEMONTAREA ŞI REMONTAREA GHIDAJELOR PENTRU
GRĂTAR
. Pentru a demonta ghidajele pentru grătar, ridicaţi-le
şi apoi trageţi uşor partea inferioară din locaş: Ghidajele
pentru grătar pot fi acum demontate.
. Pentru a remonta ghidajele pentru grătar,
reintroduceţi-le mai întâi în locaşul superior.
Menţinându-le ridicate, culisaţi-le în compartimentul
pentru preparare, apoi coborâţi-le în poziţia aferentă în
locaşul inferior.
RO
3
CONVENIONAL
Pentru a prepara orice fel de alimente, pe un
singur nivel.
GRILL
Pentru a frige medalioane, frigărui şi cârnaţi, pentru
a gratina legume sau pentru a prăji pâinea. Atunci când
frigeţi carne, vă recomandăm să utilizaţi o tavă de colec-
tare a picăturilor pentru a colecta zeama rezultată în urma
preparării: Poziţionaţi tava pe oricare dintre nivelurile de
sub grătarul metalic şi adăugaţi 500 ml de apă potabilă.
AER FORAT
Pentru prepararea diferitor alimente care necesită
aceeaşi temperatură de preparare, pe mai multe niveluri
(maximum trei) în acelaşi timp. Această funcţie poate
 folosită pentru a prepara diverse alimente fără ca
mirosurile să treacă de la un aliment la altul.
COACERE CONVECIE
Pentru prepararea cărnii, coacerea prăjiturilor
cu umplutură sau prăjirea legumelor umplute pe
un singur nivel. Această funcţie permite circularea
delicată, intermitentă a aerului pentru prevenirea
uscării excesive a alimentelor.
FUNCII AUTOMATE
TOCANĂ
Această funcţie selectează automat temperatura
şi metoda de preparare optime pentru diferite tipuri de
paste.
CARNE
Această funcţie selectează automat temperatura
şi metoda de preparare optime pentru carne. Această
funcţie activează intermitent ventilatorul la viteză mică
pentru a preveni uscarea excesivă a alimentelor.
GĂTIT MAXI
Această funcţie selectează automat modul optim de
preparare şi temperatura aferentă pentru frigerea bucăţilor
mari de carne (peste 2,5 kg). Se recomandă să întoarceţi
carnea în timpul procesului de preparare, pentru a obţine
o rumenire uniformă pe ambele părţi. Se recomandă să o
stropiţi din când în când pentru a nu se usca excesiv.
INE
Această funcţie selectează automat temperatura
şi metoda de preparare optime pentru toate tipurile de
pâine.
PIZZA
Această funcţie selectează automat temperatura
şi metoda de preparare optime pentru toate tipurile de
pizza.
PRODUSE DE PATISERIE
Această funcţie selectează automat temperatura
şi metoda de preparare optime pentru toate tipurile de
prăjitură.
FUNCII SPECIALE
PREÎNCĂLZIRE RAPIDĂ
Pentru preîncălzirea rapidă a cuptorului. Odată
preîncălzirea finalizată, cuptorul va selecta în mod
automat funcţia „Convenţional”. Aşteptaţi finalizarea
preîncălzirii înainte de a introduce alimente în cuptor.
TURBO GRILL
Pentru a frige bucăţi mari de carne (pulpe, rosbif,
carne de pui). Vă recomandăm să utilizaţi o tavă de
colectare a picăturilor pentru a colecta zeama rezultată
în urma preparării: Poziţionaţi tava pe oricare dintre
nivelurile de sub grătarul metalic şi adăugaţi 500 ml de
apă potabilă. Tija pentru rotisare (dacă intră în dotare)
poate fi utilizată cu această funcţie.
ECO AER FORAT *
Pentru prepararea fripturilor umplute şi a
fileurilor de carne pe un singur nivel. Alimentele
nu se usucă excesiv datorită circulaţiei delicate şi
intermitente a aerului. Atunci când se utilizează funcţia
ECO, lumina va rămâne stinsă pe parcursul desfăşurării
procesului de preparare. Pentru a utiliza ciclul ECO
şi, în consecinţă, pentru a optimiza consumul de
energie, uşa cuptorului nu trebuie deschisă până când
alimentele nu sunt gătite complet.
MENINERE LA CALD
Pentru a menţine calde şi crocante alimentele
proaspăt gătite.
DOSPIRE
Pentru dospirea optimă a aluaturilor dulci sau
sărate. Pentru a menţine calitatea dospirii, nu activaţi
funcţia în cazul în care cuptorul este încă fierbinte
după finalizarea unui ciclu de preparare.
CURĂARE AUTOMATĂ  PYRO
Pentru eliminarea depunerilor care apar în timpul
preparării folosind un ciclu la o temperatură foarte
ridicată. Sunt disponibile două cicluri de autocurăţare:
Un ciclu complet (PYRO) şi un ciclu mai scurt (ECO). Vă
recomandăm să utilizaţi ciclul mai rapid la intervale
regulate şi ciclul complet numai atunci când cuptorul
este foarte murdar.
FUNCŢII
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs.hotpoint.eu pentru mai multe informaţii
WWW
* Funcţie utilizată ca referinţă pentru declararea ecienţei
energetice în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 65/2014
4
PRIMA UTILIZARE A APARATULUI
1. SETAREA OREI
Va trebui să setaţi ora atunci când porniţi cuptorul
pentru prima dată.
Cele două cifre aferente orei vor începe să clipească:
Rotiţi butonul pentru a seta ora şi apăsaţi pentru a
confirma.
Cele două cifre aferente minutelor vor începe să
clipească. Rotiţi butonul pentru a seta minutele şi
apăsaţi pentru a confirma.
Vă rugăm să reţineţi: Pentru a modica durata la un moment
ulterior, apăsaţi şi menţineţi apăsat
pentru cel puţin o
secundă în timp ce cuptorul este oprit şi repetaţi etapele de
mai sus.
După întreruperi îndelungate ale alimentării cu energie
electrică, ar putea  necesar să setaţi din nou ora.
2. SERI
Dacă este necesar, puteţi modifica unitatea de măsurare
implicită, temperatura (°C) şi curentul nominal (16A).
Având cuptorul oprit, apăsaţi butonul
timp de cel
puţin 5 secunde.
Rotiţi butonul de selectare pentru selectarea unităţii de
măsură, apoi apăsaţi pentru confirmare.
Rotiţi butonul de selectare pentru selectarea curentului
nominal, apoi apăsaţi pentru confirmare.
Vă rugăm să reţineţi: Cuptorul este programat pentru a
consuma un nivel de energie electrică compatibil cu reţeaua
internă, care are o capacitate de peste 3 kW (16 A): Dacă
locuinţa este alimentată cu putere mai mică, va trebui să
reduceţi această valoare (13A).
3. ÎNCĂLZIŢI CUPTORUL
Un cuptor nou poate emana mirosuri rămase din timpul
procesului de fabricaţie: Acest lucru este absolut normal.
Prin urmare, înainte de a începe să preparaţi alimentele,
vă recomandăm să încălziţi cuptorul gol pentru a
îndepărta posibilele mirosuri neplăcute.
Îndepărtaţi elementele de protecţie din carton sau
foliile transparente ale cuptorului şi scoateţi accesoriile
din interiorul acestuia.
Încălziţi cuptorul la 200 °C timp de aproximativ o oră,
folosind în mod ideal o funcţie de circulaţie a aerului (de
exemplu „Aer forţat” sau „Coacere convecţie”).
Respectaţi instrucţiunile pentru setarea corectă a
funcţiei.
Vă rugăm să reţineţi: Se recomandă să aerisiţi încăperea după
utilizarea aparatului pentru prima dată.
RO
5
1. SELECTAREA UNEI FUNCŢII
Când cuptorul este oprit, numai ora este indicată pe
afişaj. Apăsaţi şi menţineţi apăsat pentru a porni
cuptorul.
Rotiţi butonul pentru a vizualiza funcţiile principale
disponibile pe afişajul din partea stângă. Selectaţi una
dintre acestea şi apăsaţi .
Pentru selectarea unei subfuncţii (dacă este disponibilă),
selectaţi funcţia principală pentru confirmare şi
accesaţi meniul funcţiei.
Rotiţi butonul pentru a vizualiza subfuncţiile disponibile
pe afajul din partea dreaptă. Selectaţi una dintre
acestea şi apăsaţi
pentru confirmare.
2. SETAREA FUNCŢIEI
După selectarea funcţiei dorite, puteţi modifica setările
acesteia.
Pe afişaj vor fi prezentate secvenţial setările care pot fi
modificate.
NIVEL DE TEMPERATURĂ/DE PUTERE PENTRU GRILL
Când pictograma °C/°F clipeşte pe afişaj, rotiţi butonul
pentru modificarea valorii, apoi apăsaţi pentru
confirmare şi continuaţi să modificaţi următoarele setări
(dacă este posibil).
De asemenea, puteţi seta nivelul de grill (3 = ridicat, 2 =
mediu, 1 = redus) în acelaşi timp.
Vă rugăm să reţineţi: Odată ce funcţia a pornit, puteţi
modica temperatura sau nivelul de grill apăsând sau
direct rotind butonul.
DURATA
Când pictograma clipeşte pe afaj, utilizaţi butonul
de reglare pentru a seta durata de preparare dorită şi
apoi apăsaţi pe pentru a confirma.
Nu este necesar să setaţi durata de preparare dacă doriţi
să gestionaţi procesul de preparare în mod manual:
Apăsaţi tasta
pentru a confirma şi a activa funcţia.
În acest caz, nu puteţi seta ora de finalizare a preparării
prin programarea unei porniri temporizate.
Vă rugăm să reţineţi: Puteţi regla durata de preparare care
a fost setată în timpul desfăşurării procesului de preparare
apăsând pe
: Rotiţi butonul pentru a modica ora şi
apăsaţi pentru a conrma.
SETAREA OREI DE FINALIZARE A PREPARĂRII/
PORNIRE TEMPORIZATĂ
În cazul mai multor funcţii, odată ce aţi setat o dura
de preparare, puteţi amâna pornirea funcţiei prin
programarea orei de finalizare a acesteia.
Pe afişaj, acolo unde puteţi modifica ora de finalizare,
va apărea durata de timp preconizată pentru terminarea
funcţiei în timp se pictograma
clipeşte.
Dacă este necesar, rotiţi butonul pentru a seta ora la
care doriţi să se finalizeze procesul de preparare, apoi
apăsaţi pentru a confirma şi a porni funcţia.
Introduceţi alimentele în cuptor şi închideţi uşa: Funcţia
va porni automat după calcularea perioadei de timp
necesară pentru finalizarea preparării la ora setată.
Vă rugăm să reţineţi: Programarea unei ore de începere
temporizată a procesului de preparare va dezactiva etapa
de preîncălzire a cuptorului. Cuptorul va atinge treptat
temperatura necesară, adică duratele de preparare vor 
puţin mai lungi decât cele indicate în tabelul cu informaţii
privind prepararea.
În perioada de aşteptare, puteţi utiliza butonul pentru a
modica ora de nalizare programată.
Apăsaţi
sau pentru a modica setările privind
temperatura şi durata de preparare. Apăsaţi pentru a
conrma momentul nalizării.
UTILIZAREA ZILNICĂ
6
3. ACTIVAREA FUNCŢIEI
Odată aplicate setările necesare, apăsaţi pe pentru
a activa funcţia.
Puteţi apăsa şi menţine apăsat
în orice moment pen-
tru a întrerupe funcţia care este activă în mod curent.
4. PREÎNCĂLZIREA
Unele funcţii includ o fază de preîncălzire a cuptorului:
Odată funcţia pornită, pe afişaj este indicat faptul că
faza de preîncălzire a fost activată.
Odată ce această fază este finalizată, se va emite un
semnal sonor, iar afişajul va indica faptul că cuptorul a
atins temperatura setată.
În acest moment, deschideţi uşa, introduceţi alimentele în
cuptor, închideţi uşa şi începeţi prepararea prin apăsarea .
Vă rugăm să reţineţi: Introducerea alimentelor în cuptor
înainte de nalizarea preîncălzirii poate avea un efect negativ
asupra rezultatului de preparare nal.
Deschiderea uşii în timpul fazei de preîncălzire o va întrerupe
pentru un timp.
Durata de preparare nu include şi faza de preîncălzire.
Puteţi modica oricând temperatura pe care doriţi să o
atingeţi utilizând butonul.
5. FINALIZAREA PREPARĂRII
Va fi emis un semnal sonor, iar pe afişaj se va indica
faptul că prepararea a fost finalizată.
Pentru a prelungi durata de preparare fără modificarea
setărilor, rotiţi butonul pentru a seta o nouă durată de
preparare şi apăsaţi .
. FUNCŢII AUTOMATE
RECUPERAREA TEMPERATURII
Dacă temperatura din interiorul cuptorului scade în
timpul ciclului de preparare din cauză că uşa este
deschisă, o funcţie specială va fi activată automat
pentru recuperarea temperaturii iniţiale.
În timpul recuperării temperaturii, aşajul indică o anima-
ţie „şerpuită” până când temperatura setată este atinsă.
În timp ce un ciclul de preparare programat este în curs
de desfăşurare, pentru a obţine rezultate optime, durata
de preparare se va mări în funcţie de cât timp uşa a fost
deschisă.
. FUNCŢII SPECIALE
CURĂŢARE AUTOMATĂ - PYRO
Nu atingeţi cuptorul în timpul derulării ciclului Pyro.
Nu lăsaţi copiii şi animalele de casă în apropierea
cuptorului în timpul şi la nalizarea derulării
ciclului Pyro (până când s-a terminat aerisirea
încăperii).
Toate accesoriile trebuie înlăturate din cuptor înainte
de activarea funcţiei Pyro.
În cazul în care cuptorul este montat sub o plită,
asiguraţi-vă că toate arzătoarele cu gaz sau zonele de
gătit electrice sunt oprite în timpul derulării ciclului de
autocurăţare.
Pentru a obţine rezultate optime de curăţare,
îndepărtaţi reziduurile excesive din interiorul cavităţii şi
curăţaţi geamul uşii interioare înainte de a utiliza funcţia
de piroliză. Activaţi funcţia Pyro numai în cazul în care
aparatul este foarte murdar sau dacă emană mirosuri
neplăcute în timpul procesului de preparare.
Accesaţi funcţiile speciale
şi rotiţi selectorul pentru
a selecta din meniu. Apoi, apăsaţi pentru a
confirma.
Apăsaţi
pentru a activa imediat ciclul de curăţare
sau rotiţi selectorul pentru a selecta ciclul mai scurt
(ECO).
Apăsaţi pe pentru a porni imediat ciclul de curăţare
sau apăsaţi pe pentru a seta ora de finalizare/de
pornire cu întârziere.
Cuptorul va începe ciclul de curăţare şi uşa se va bloca
automat.
Uşa cuptorului nu poate fi deschisă în timp ce se
desfăşoară curăţarea pirolitică: Aceasta va rămâne
blocată până când temperatura revine la un nivel
acceptabil.
Aerisiţi încăperea în timpul şi la finalizarea derulării
ciclului Pyro.
Vă rugăm să reţineţi: Durata şi temperatura ciclului de
curăţare nu pot  setate.
. BLOCAREA TASTELOR
Pentru a bloca tastatura, apăsaţi şi menţineţi apăsat
timp de cel puţin 5 secunde.
Pentru a debloca tastatura, efectuaţi aceeaşi procedură.
Vă rugăm să reţineţi: Blocarea tastelor poate  activată în
timp ce procesul de preparare este în deplină desfăşurare.
Din motive de siguranţă, cuptorul poate  oprit în orice
moment apăsând butonul
.
RO
7
CITIREA TABELULUI CU INFORMAŢII PRIVIND
PREPARAREA
Tabelul indică funcţiile, accesoriile şi nivelurile optime
care trebuie utilizate pentru a găti diferite tipuri de
alimente. Duratele de coacere încep din momentul în
care alimentele sunt introduse în cuptor, fără a se lua în
calcul şi preîncălzirea (în cazurile în care este necesară).
Temperaturile şi duratele de preparare au caracter
orientativ şi depind de cantitatea de alimente şi de tipul
de accesorii utilizate. La început, folosiţi cele mai mici
setări recomandate, apoi, dacă alimentele nu sunt gătite
suficient, treceţi la setări mai mari. Se recomandă să
folosiţi accesoriile din dotare, precum şi tăvi de copt şi
forme pentru prăjituri din metal, de culoare închisă. De
asemenea, puteţi folosi cratiţe şi accesorii Pyrex sau din
ceramică, dar, în cazul acestora, duratele de preparare
vor fi puţin mai mari.
TITUL SIMULTAN A UNOR ALIMENTE DIFERITE
Cu ajutorul funcţiei „Aer forţat", puteţi găti simultan,
alimente diferite care necesită aceeaşi temperatură de
preparare (de exemplu: peşte şi legume), pe niveluri
diferite. Scoateţi alimentele care necesită o durată de
preparare mai scurtă şi lăsaţi în cuptor alimentele care
necesită un timp de preparare mai îndelungat.
CARNE
Folosiţi orice fel de tavă de cuptor sau vas Pyrex,
adecvate pentru mărimea bucăţii de carne pe care o
veţi găti. Când preparaţi fripturi, adăugaţi în tavă supă
de carne, stropind carnea în timpul procesului de gătire,
pentru a obţine un gust mai bun. Vă rugăm să ţineţi
cont de faptul că se vor genera aburi în timpul acestei
funcţionări. Când friptura este gata, lăsaţi-o în cuptor
încă 10-15 minute sau înveliţi-o în folie de aluminiu.
Când doriţi să frigeţi carne pe grill, alegeţi bucăţi de
carne cu grosime egală pentru a obţine o preparare
uniformă. Bucăţile de carne foarte groase necesită
durate de preparare mai îndelungate. Pentru a evita
arderea cărnii la exterior, coborâţi grătarul metalic,
menţinând carnea la o distanţă mai mare faţă de grătar.
Întoarceţi carnea după ce s-au scurs două treimi din
durata de coacere. Deschideţi uşa cu grijă, deoarece pot
ieşi aburi.
Pentru a colecta zeama rezultată în urma preparării,
vă recomandăm amplasarea unei tăvi de colectare a
picăturilor, umplută cu jumătate de litru de apă potabilă,
direct sub grătarul metalic pe care se află alimentele.
Completaţi cu apă când este necesar.
DESERTURI
Gătiţi deserturi delicate cu funcţia Convenţional, numai
pe un singur nivel.
Folosiţi tăvi de copt din metal, de culoare închisă, şi
aşezaţi-le întotdeauna pe grătarul metalic din dotare.
Pentru a găti pe mai multe niveluri, selectaţi funcţia „Aer
forţat” şi amplasaţi în zigzag pe grătare formele pentru
prăjituri, pentru a favoriza circulaţia aerului cald.
Pentru a verifica dacă un tort dospit s-a copt, introduceţi
o scobitoare din lemn în centrul tortului. Da
scobitoarea iese curată, prăjitura este gata.
Dacă folosiţi tăvi de copt antiaderente, nu ungeţi cu
unt marginile, deoarece prăjitura ar putea să nu crească
uniform pe margini.
Dacă preparatul „se umflă” în timpul coacerii, folosiţi
o temperatură mai scăzută data viitoare şi încercaţi să
reduceţi cantitatea de lichid adăugat sau să amestecaţi
mai uşor.
Pentru prăjituri cu umpluturi sau ingrediente umede
(cum ar fi plăcinta cu brânză sau tartele cu fructe),
folosiţi funcţia „Coacere convecţie”. Dacă baza prăjiturii
este prea umedă, folosiţi un nivel inferior şi presăraţi la
baza prăjiturii pesmet sau biscuiţi sfărâmaţi înainte de a
adăuga umplutura.
PIZZA
Ungeţi puţin tăvile pentru ca blatul pizzei să fie crocant.
Presăraţi mozzarella peste pizza după ce au trecut două
treimi din durata de preparare.
DOSPIRE
Se recomandă să acoperiţi întotdeauna cu o lavetă
umedă aluatul înainte de a-l introduce în cuptor. Cu
această funcţie, durata de dospire a aluatului se reduce
cu aproximativ o treime, în comparaţie cu dospirea
la temperatura camerei (20-25 °C). Durata de dospire
pentru pizza este de aproximativ o oră pentru 1 kg de
aluat.
RECOMANDĂRI UTILE
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs.hotpoint.eu pentru mai multe informaţii
WWW
8
TABEL CU INFORMAŢII PRIVIND PREPARAREA
REŢETĂ FUNCŢIE
PREÎNCĂL-
ZIRE
TEMPERATURĂ
(°C)
DURATĂ DE
PREPARARE (min.)
NIVEL
ŞI ACCESORII
Torturi dospite
- 160 - 180 30 - 90
2/3
Da 160 - 180 30 - 90
4
1
Prăjitură umplută (prăjitură cu brânză,
ştrudel, plăcintă cu fructe)
- 160 – 200 30 - 85
3
Da 160 – 200 35 - 90
4
1
Biscuiţi/Tarte mici
- 170 – 180 15 - 45
3
Da 160 - 170 20 - 45
4
1
Da 160 - 170 20 - 45 ***
5
3 1
Choux à la crème
- 180 - 200 30 - 40
3
Da 180 - 190 35 - 45
4
1
Da 180 - 190 35 - 45 ***
5
3 1
Bezele
Da 90 110 - 150
3
Da 90 130 - 150
4
1
Da 90 140 - 160 ***
5 3 1
Pizza (blat subţire, blat pufos, focaccia)
- 220 - 250 20 - 40
2
Da 220 - 240 20 - 40
4 1
Da 220 - 240 25 - 50 ***
5
3 1
Franzelă 0,5 kg - 180 - 220 50 - 70
2
Chie - 180 - 220 30 - 50
2
Pâine Da 180 - 200 30 - 60
4 1
Pizza congelată
- 250 10 - 20
2
Da 250 10 - 20
4 1
Plăcinte
(plăcintă cu legume, quiche)
Da 180 - 190 45 - 60
2
Da 180 - 190 45 - 60
4 1
Da 180 - 190 45 - 70 ***
5 3 1
Vols-au-vent/pateuri din aluat de
foietaj
Da 190 - 200 20 - 30
3
Da 180 - 190 20 - 40
4 1
Da 180 - 190 20 - 40 ***
5 3 1
Lasagna/sueu - 190 - 200 40 - 65
3
Paste la cuptor/cannelloni - 190 - 200 25 - 45
3
RO
9
REŢETĂ FUNCŢIE
PREÎNCĂL-
ZIRE
TEMPERATURĂ
(°C)
DURATĂ DE
PREPARARE (min.)
NIVEL
ŞI ACCESORII
Carne de miel/viţel/
vită/porc 1 kg
- 190 - 200 60 - 90
3
Friptură de porc cu şorici 2 kg - 170 110 - 150
2
Pui/iepure/raţă 1 kg - 200 – 230 50 - 80
3
Carne de curcan/gâscă 3 kg - 190 - 200 90 - 150
2
Peşte întreg, la cuptor (le, întreg) Da 180 - 200 40 - 60
3
Legume umplute
(roşii, dovlecei, vinete)
Da 180 - 200 50 - 60
2
Pâine prăjită - 3 (Ridica) 3 – 6
5
Fileuri/medalioane de peşte - 2 (Medie) 20 - 30 *
4 3
Cârnaţi/frigărui/
coaste/hamburgeri
-
2 - 3 (medie -
mare)
15 - 30 *
5 4
Friptură de pui 1-1,3 kg - 2 (Medie) 55 - 70 **
2 1
Rosbif - puţin făcut 1 kg - 2 (Medie) 35 - 50 **
3
Pulpă de miel/But - 2 (Medie) 60 - 90 **
3
Carto copţi - 2 (Medie) 35 - 55 **
3
Legume gratinate - 3 (Ridica) 10 - 25
3
Lasagna şi carne Da 200 50 - 100 ***
4 1
Carne şi carto Da 200 45 - 100 ***
4 1
Peşte şi legume Da 180 30 - 50 ***
4 1
Masă completă: Tartă cu fructe (nivel
5)/lasagna (nivel 3)/carne (nivel 1)
Da 190 40 - 120 ***
5 3 1
Fripturi umplute - 200 80 - 120 ***
3
Bucăţi de carne
(iepure, pui, miel)
- 200 50 - 100 ***
3
* Întoarceţi alimentele la jumătatea duratei de preparare.
** Întoarceţi alimentele după ce au trecut două treimi din
durata de preparare (dacă este necesar).
*** Durata de timp estimată: Preparatele pot  scoase din
cuptor la intervale de timp diferite, în funcţie de preferinţele
personale.
WWW
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs . hotpoint . eu pentru a consulta tabelul cu reţete
testate, prevăzut pentru autorităţile de certicare în
conformitate cu standardul IEC 60350-1.
FUNCŢII MANUALE
Convenţional Grill Turbo Grill Aer forţat Coacere convecţie Eco aer forţat
FUNCŢII AUTOMATE
Tocană Carne Gătit Maxi Pâine Pizza Produse de patiserie
ACCESORII
Grătar metalic
Tavă de cuptor sau
formă pentru prăjituri pe
grătarul metalic
Tavă de colectare a
picăturilor/tavă de copt/
tavă de cuptor, pe grătar
metalic
Tavă de colectare a
picăturilor
Tavă de colectare a
picăturilor umplută cu
o cantitate de 500ml
de apă
Tavă de copt
10
SUPRAFEŢELE EXTERIOARE
Curăţaţi suprafeţele cu ajutorul unei lavete umede din
microfibre. Dacă acestea sunt foarte murdare, adăugaţi
câteva picături de detergent cu pH neutru. La final,
ştergeţi cu o lavetă uscată.
Nu folosiţi detergenţi corozivi sau abrazivi. Dacă
un asemenea produs intră accidental în contact cu
suprafeţele aparatului, curăţaţi-l imediat cu o lavetă din
microfibre umedă.
SUPRAFEŢELE INTERIOARE
După fiecare utilizare, lăsaţi cuptorul să se răcească şi
apoi curăţaţi-l, de preferat cât încă este cald, pentru a
îndepărta depunerile sau petele cauzate de resturile de
alimente. Pentru a îndepărta condensul care s-a format
în urma preparării alimentelor cu un conţinut de apă
ridicat, lăsaţi cuptorul să se răcească complet şi apoi
ştergeţi-l folosind o lavetă sau un burete.
Utilizaţi un detergent lichid adecvat pentru a curăţa
geamul uşii.
Uşa cuptorului poate fi demontată pentru a facilita
curăţarea.
ACCESORII
După utilizare, puneţi accesoriile la înmuiat în apă cu
detergent lichid de spălare, manipulându-le cu mănuşi
pentru cuptor dacă sunt încă fierbinţi. Resturile de
mâncare pot fi îndepărtate cu o perie de curăţare sau cu
un burete.
Asiguraţi-vă că s-a răcit cuptorul
înainte de efectuarea oricăror acti-
vităţi de întreţinere sau curăţare.
Nu utilizaţi aparate de curăţare cu
aburi.
Nu utilizaţi bureţi de sârmă, bureţi
abrazivi sau produse de curăţare
abrazive/corozive, deoarece
acestea ar putea deteriora
suprafaţa aparatului.
Purtaţi mănuşi de proteie.
Cuptorul trebuie să e deconectat
de la reţeaua electrică înainte de
a efectua orice fel de operaţie de
întreţinere.
ÎNTREŢINEREA ŞI
CURĂŢAREA
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs.hotpoint.eu pentru mai multe informaţii
WWW
ÎNLOCUIREA BECULUI
1. Deconectaţi cuptorul de la reţeaua de alimentare cu
energie electrică.
2. Desfiletaţi capacul becului, înlocuiţi becul şi înfiletaţi
la loc capacul becului.
3. Conectaţi din nou cuptorul la reţeaua de alimentare
cu energie electrică.
Vă rugăm să reţineţi: Folosiţi numai becuri cu incandescenţă
de 25 - 40 W/230~V, tipuri E-14, T300 °C sau becuri cu halo-
gen de 20 - 40 W/230~V, tip G9, T300 °C. Becul din interiorul
produsului este proiectat special pentru aparate de uz casnic
şi nu este destinat iluminatului unei încăperi dintr-o locuinţă
(Regulamentul CE nr. 244/2009). Becurile sunt disponibile la
serviciul nostru de asistenţă tehnică post-vânzare.
- Dacă folosiţi becuri cu halogen, nu le manevraţi cu mâinile
neprotejate, deoarece amprentele digitale le pot deteriora.
Nu folosiţi cuptorul până ce capacul becului nu a fost montat
la loc.
Această funcţie vă permite să eliminaţi depunerilor
care apar în timpul preparării folosind o temperatură
de aprox. 500 °C. La această temperatură, resturile de
alimente se transformă în depuneri care pot fi şterse cu
uşurinţă folosind un burete umed, odată ce cuptor s-a
răcit.
În cazul în care cuptorul este montat sub o plită,
asiguraţi-vă că toate arzătoarele cu gaz sau zonele de
gătit electrice sunt oprite în timpul derulării ciclului de
autocurăţare.
Pentru a obţine rezultate optime de curăţare, eliminaţi
depunerile de dimensiuni mai mari cu un burete umed,
înainte de a utiliza funcţia Pyro.
Nu atingei cuptorul în timpul derulării ciclului Pyro.
Toate accesoriile trebuie înlăturate din cuptor înainte
de activarea ciclului Pyro.
Nu lăsai copiii i animalele de casă în apropierea
cuptorului în timpul i la nalizarea derulării ciclului
Pyro (până când s-a terminat aerisirea încăperii).
CURĂAREA COMPARTIMENTULUI PENTRU PREPARARE PRINTRUN CICLU PYRO
Cuptorul este prevăzut cu două funcţii diferite de
curăţare pirolitică: Ciclul standard (PYRO) asigură o
curăţare temeinică în cazul în care cuptorul este foarte
murdar, iar ciclul economic (ECO) este mai scurt şi
consumă mai puţină energie decât ciclul standard, fiind
astfel adecvat pentru utilizarea la intervale de timp
regulate.
Activaţi funcţia Pyro numai în cazul în care aparatul este
foarte murdar sau dacă emană mirosuri neplăcute în
timpul procesului de preparare.
Vă rugăm să reţineţi: Uşa cuptorului nu poate  deschisă în
timp ce se desfăşoară curăţarea pirolitică. Aceasta va rămâne
blocată până când temperatura revine la un nivel acceptabil.
Aerisiţi încăperea în timpul şi la nalizarea derulării ciclului
Pyro.
RO
11
DEMONTAREA ŞI REMONTAREA UŞII
1. Pentru a demonta uşa, deschideţi-o complet şi
coborâţi dispozitivele de oprire până când se află în
poziţia de deblocare.
b
a
2. Închideţi uşa cât de mult posibil.
Apucaţi bine uşa cu ambele mâini – nu o ţineţi de
mâner.
Demontaţi pur şi simplu uşa, continuând să o închideţi şi
trăgând-o în sus în acelaşi timp, până când se eliberează
din locaş. Lăsaţi uşa deoparte, sprijinită pe o suprafaţă
moale.
a
b
~15°
3. Remontaţi uşa deplasând-o spre cuptor, aliniind
cuplajele balamalelor cu locaşurile şi fixând partea
superioară în locaş.
4. Coborâţi uşa şi apoi deschideţi-o complet.
Coborâţi dispozitivele de oprire în poziţia iniţială:
Asiguraţi-vă că le-aţi coborât complet.
b
a
Aplicaţi o presiune uşoară pentru a verifica dacă
dispozitivele de oprire se află în poziţia corectă.
“CLICK”
5. Încercaţi să închideţi uşa şi asiguraţi-vă că se aliniază
cu panoul de comandă. În caz contrar, repetaţi paşii de
mai sus: Uşa s-ar putea deteriora dacă nu funcţionează
corespunzător.
12
REMEDIEREA DEFECŢIUNILOR
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs.hotpoint.eu pentru mai multe informaţii
WWW
Problemă Cauză posibi Soluţie
Cuptorul nu funcţionează. Întreruperea curentului
electric.
Deconectare de la reţeaua
electrică.
Asiguraţi-vă că nu este întrerupt curentul electric,
iar cuptorul este conectat la reaua electrică.
Opriţi şi reporniţi cuptorul, pentru a verifica dacă
defecţiunea persistă.
Uşa nu se deschide. Defecţiune a încuietorii uşii.
Ciclul de curăţare în curs de
desfăşurare.
Opriţi şi puneţi din nou în funcţiune cuptorul
pentru a verifica dacă defecţiunea persistă.
teptaţi finalizarea funcţiei şi răcirea cuptorului.
Pe afişaj apare litera „F” urmată
de un număr.
Proble de software. Contactaţi cel mai apropiat serviciu de asistenţă
tehnică post-vânzare şi indicaţi numărul care
urmează litera „F.
Politicile, documentaţia standard şi informaţii suplimentare despre produs pot  găsite:
Vizitând site-ul nostru web docs . hotpoint . eu
Utilizând codul QR
Ca alternativă, contactaţi serviciul nostru de asistenţă tehnică post-vânzare (consultaţi
numărul de telefon din certicatul de garanţie). Când contactaţi serviciul nostru de asistenţă
tehnică post-vânzare, vă rugăm să precizaţi codurile specicate pe plăcuţa cu date de
identicare a produsului dumneavoastră.
Model: xxxXXXXxx
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XX
X
XX
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
400011533250
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

HOTPOINT/ARISTON FI4 485 P IX Daily Reference Guide

Tip
Daily Reference Guide
Acest manual este potrivit și pentru