26
SFATURI PRACTICE
CURĂAREA ȘI ÎNTREINEREA
• Spălai fructele cu atenie înainte de scoaterea sâmburilor.
• Nu este nevoie să îndepărtai coaja. Este nevoie să curăai de coajă
numai fructele cu coajă groasă (și amară): citrice, ananas (îndepărtai și
miezul acestuia).
• Este dicil să extragei suc din pepene galben, banane, avocado, mure,
smochine, vinete și căpșuni, etc.
• Storcătorul nu trebuie utilizat pentru trestie de zahăr, cuburi de gheaă
și fructe excesiv de dure sau de broase.
• Alegei fructe și legume proaspete și coapte, ele vor produce mai mult
suc. Acest aparat este adecvat pentru fructe precum merele, perele,
portocalele, rodiile, etc. și legume precum morcovii, castraveii, roșiile,
sfecla roșie și elina, etc.
• Dacă utilizai fructe excesiv de coapte, sita (D) va avea tendina să se
înfunde mai repede.
IMPORTANT:
Tot sucul trebuie să e consumat imediat. La contactul cu aerul, acesta
se oxidează foarte repede, ceea ce-i poate schimba gustul, culoarea și
valoarea nutritivă. Sucurile din mere și pere devin repede maro. Adăugai
câteva picături de suc de lămâie pentru a încetini această decolorare.
• Toate componentele detașabile pot spălate în mașina de spălat vase(A,
B, C, D, F, G). Spălai toate accesoriile cu apă caldă și detergent lichid. În
acest scop, nu utilizai burete abraziv.
Aparatul va mai ușor de curăat dacă este clătit cu apă imediat
după utilizare, și curăat complet mai târziu.
Nu folosii burei abrazivi, acetonă, alcool, etc. pentru a curăa aparatul.
• Sita (D) trebuie să e manipulată cu grijă. Evitai orice manevrare greșită
care ar putea-o avaria. Înlocuii sita la primul semn de uzură sau de
deteriorare.
• Ștergei corpul motorului cu o lavetă umedă.