Citiţi instrucţiunile şi păstraţi-le bine. Dacă daţi aparatul altcuiva, nu uitaţi să daţi şi instrucţiunile.
Îndepărtaţi complet ambalajul.
A PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectaţi măsurile de siguranţă de bază, inclusiv:
1 Acest aparat trebuie folosit doar de către, ori sub supravegherea unui adult responsabil. Nu
folosiţi lângă şi nu depozitaţi aparatul la îndemâna copiilor.
2 Nu puneţi aparatul în lichid, nu îl folosiţi în baie, lângă apă sau afară.
3 Aşezaţi aparatul pe o suprafaţă stabilă, nivelată, termorezistentă.
4 Feriţi vasul şi cablul de marginile blaturilor lucru şi nu le lăsaţi la îndemâna copiilor.
5 Când nu utilizaţi aparatul, înainte de a-l muta şi înainte de a-l curăţa, scoateţi-l din priză.
6 Pentru a opri aparatul manual, apăsaţi butonul.
7 Nu folosiţi alte accesorii sau ataşamente decât cele furnizate de noi.
8 Nu folosiţi aparatul în niciun alt scop decât cel descris în aceste instrucţiuni.
9 Este interzisă operarea acestui aparat prin utilizarea unui temporizator extern ori a unui
sistem telecomandat.
10 Nu operaţi aparatul dacă este stricat sau nu funcţionează corect.
11 În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către fabricant, agentul de service
sau orice altă persoană calificată, pentru a evita accidentele.
exclusiv pentru uz casnic
U ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
Umpleţi rezervorul până la semnul max şi porniţi aparatul fără cafea.
CARAFĂ TERMOS
1 Acest tip de carafă vă permite să vă bucuraţi de cafea proaspătă, fierbinte, oriunde în casă sau
grădină.
2 Rotiţi capacul carafei puţin mai mult decât o rotaţie completă, în sensul opus acelor de
ceasornic, şi ridicaţi-l de pe carafă.
3 Clătiţi carafa cu apă fierbinte, pentru a o preîncălzi, astfel încât să nu ia din căldura cafelei.
4 Aliniaţi săgeţile de pe capac cu picurătorul, reaşezaţi capacul pe carafă şi rotiţi-l cam un sfert
dintr-o rotaţie, în sensul acelor de ceasornic, pentru a-l bloca – nu strângeţi exagerat.
5 Pentru a turna în cană, rotiţi capacul în aşa fel încât să aliniaţi săgeata de pe capac la
picurătorul carafei.
6 După folosire, rotiţi capacul în sensul acelor de ceasornic pentru a-l închide şi a păstra căldura.
C UMPLERE
7 Închideţi capacul principal.
8 Umpleţi rezervorul cu cel puţin 2 căni de apă, însă nu depăşiţi semnul max.
9 Alternativ, puteţi scoate rezervorul, îl puteţi umple, iar apoi remonta la aparat.
10 Reașezaţi rezervorul în aparat.
11 Închideţi capacul rezervorului.
12 Folosiţi capul de prindere pentru a deschide capacul principal.
13 Deschideţi un filtru de hârtie #4 şi introduceţi-l în suportul filtrului.
14 Puneţi cafeaua măcinată în filtru. Cantitatea va varia în funcţie de tipul de cafea şi de gustul
fiecăruia, însă sugerăm două linguriţe pline per ceaşcă de apă.
15 Închideţi capacul.
16 Aşezaţi carafa în centrul suportului.