SUGESTII CU PRIVIRE LA DEPOZITAREA ALIMENTELOR
DEPOZITAREA ALIMENTELOR
Depozita^i alimentele proaspete ¶n compartimentul pentru refrigerare. Men^inerea prospe^imii ≥i aromei
alimentelor depinde mult de modul de ¶nghe^are ≥i dezghe^are al acestora.
Nu depozita^i la temperaturi joase alimente u≥or perisabile, cum ar fi bananele, ananasul ≥i pepenii.
L™sa^i m<ncarea fierbinte s™ se r™ceasc™ ¶nainte de a o depozita. Introducerea de alimente fierbin^i ¶n
combina frigorific™ poate duce la alterarea altor alimente ≥i la cheltuieli mari cu energia electric™!
Acoperi^i alimentele depozitate cu folie de plastic sau introduce^i-le ¶ntr-un recipient cu capac. Astfel,
umezeala nu se va evapora, iar alimentele ¶≥i vor p™stra gustul ≥i propriet™^ile nutritive.
Nu bloca^i duzele de aer. Circula^ia aerului rece asigur™ men^inerea temperaturii egale ¶n combina
frigorific™.
Nu deschide^i u≥a frecvent. Deschiderea u≥ii permite intrarea aerului cald ¶n™untru ≥i provoac™ cre≥terea
temperaturii.
COMPARTIMENTUL DE CONGELARE
●
Nu depozita^i sticle ¶n compartimentul de congelare – acestea pot cr™pa atunci c<nd ¶nghea^™.
●
●
Nu recongela^i alimentele decongelate pentru a evita pierderea gustului ≥i a propriet™^ilor nutritive ale
acestora.
Atunci c<nd depozita^i pentru perioade mai lungi alimente ¶nghe^ate, cum ar fi ¶nghe^ata, plasa^i-le pe
rafturile compartimentului de congelare, nu pe u≥a acestuia.
COMPARTIMENTUL FRIGIDERULUI
●
Evita^i amplasarea alimentelor umede ad<nc pe rafturile interioare
ale frigiderului; ar putea ¶nghe^a c<nd intr™
¶n contact direct cu aerul
rece.
●
Sp™la^i ¶ntotdeauna alimentele ¶nainte de refrigerare. Legumele ≥i fructele trebuie sp™late ≥i ≥terse, iar alimentele
preambalate trebuie ≥terse pentru a fi cur™^ate, astfel ¶nc<t s™ se previn™ alterarea celorlalte alimente din frigider.
●
C<nd depozita^i ou™ ¶n compartimentul special, asigura^i-v™ c™ sunt proaspete; a≥eza^i-le ¶ntotdeauna ¶n pozi^ie
vertical™, care le asigur™ prospe^imea un timp mai ¶ndelungat.
●
●
Cosul de usi frigorifice, marcate cu (
) este -12 ° C compartiment care este potrivit pentru stocarea
pe termen scurt de alimente congelate (optional)
●
●
●
●
●
●
Se recomandă încărcarea hranei la o distanță față de spatele peretelui congelatorului de cel puțin 25 mm
pentru tipul A sau 15 mm pentru tipul B, va menține o circulație bună a aerului în compartimentul congelator
(vezi pagina ).
162
159
●
●
●
Deschiderea ușii pentru perioade lungi de timp poate cauza o creștere semnificativă a temperaturii în
compartimentele aparatului.
Dacă aparatul frigorific este lăsat gol timp îndelungat, opriți-l, dezghețați-l, curățați-l, uscați-l și lăsați u
șa
deschisă pentru a împiedica formarea mucegaiului în interiorul aparatului.
Păstrați carnea macră și peștele în recipiente adecvate în frigider, astfel încât să nu intre în contact cu alte
produse alimentare sau să picure pe acestea.
Compartimentele cu două stele nu sunt adecvate pentru înghe
țarea alimentelor proaspete
●
●
Compartimentele cu două stele pentru alimentele congelate sunt adecvate pentru depozitarea alimentelor
pre-
congelate, depozitarea sau prepararea înghețatei și pentru prepararea cuburilor de gheață
(optional)
(optional)
●
●
●
Alimentele pot îngheța sau se pot strica dacă sunt depozitate la o temperatură necorespunzătoare.
Setați
temperatura corectă a frigiderului pentru a putea depozita alimente.
Nu depozitați alimente pentru o perioadă lungă în cazul în care acestea se strică repede la
temperatură
scăzută.
Puneţi alimentele refrigerate sau alimentele congelate în frigider sau în congelator imediat după
cumpărare.
●
●
Pentru a congela rapid produsele alimentare, depozitaţi-le în centrul compartimentului inferior. Alimentele
se vor congela cel mai rapid în zona respectivă.
Coşurile uşii nu sunt un compartiment cu două stele în conformitate cu noul regulament privind
etichetarea
energetică (UE) 2019/2016.