Polar ARC 5550/AL Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului
I
GB
CZ
PL SK H RUS BG
RO
CONTROLUL TEMPERATURII ªI ALTE INDICAÞII UTILE
ZONA CEA MAI RECE DIN INTERIORUL FRIGIDERULUI
Simbolul din lateral indicã zona cea mai rece
din frigider.
Aceastã zonã este în general delimitatã în
partea inferioarã de raftul de sticlã al
sertarului pentru legume ºi fructe, iar în
partea superioarã de simbolul sau de grãtarul
aflat la aceeaºi înãlþime.
Pentru a menþine temperatura în aceastã
zonã, aveþi grijã sã nu modificaþi poziþia
grãtarului.
Simbolul de zonã cea mai rece nu este indicat în frigiderele cu sistem de aer forþat, deoarece
temperatura este uniformã în întregul frigider.
INDICATORUL DE TEMPERATURÃ
Pentru reglarea optimã a temperaturii,
frigiderul este livrat cu un indicator de
temperaturã pentru a vã ajuta sã controlaþi
temperatura medie în zona cele mai rece.
IMPORTANT: Indicatorul este destinat sã
lucreze numai cu acest frigider. Nu-l
folosiþi cu alt tip de frigider (zona cea mai
rece nu este aceeaºi), ºi nici în alte
scopuri.
Dacã frigiderul este dotat cu un compartiment de stocare, indicatorul de temperaturã se aflã
în interiorul compartimentului.
VERIFICAREA TEMPERATURII ÎN ZONELE CELE MAI RECI
Dupã ce aparatul a fost pornit pentru cel puþin 24 de ore, puteþi efectua cu regularitate
verificãri pentru a vã asigura cã temperatura în zona cea mai rece este corectã ºi, dacã
este necesar, reglaþi termostatul aºa cum se indicã în instrucþiunile de utilizare (capitolul
"reglarea temperaturii").
Temperatura internã a frigiderului depinde de diverºi factori, cum ar fi temperatura
ambientã a încãperii, cantitatea de alimente stocate ºi cât de des este deschisã uºa.
Aceºti factori trebuie luaþi în calcul atunci când se regleazã aparatul.
Pentru a menþine o temperaturã corectã în
interiorul aparatului, verificaþi dacã
indicatorul este întotdeauna de culoare
verde.
Când culoarea indicatorului devine neagrã,
înseamnã cã temperatura este prea ridicatã;
în acest caz, trebuie sã modificaþi reglarea
termostatului ºi sã aºteptaþi 12 ore înainte de
a efectua un nou control vizual al
indicatorului.
În situaþia în care au fost introduse alimente
proaspete sau uºa a fost lãsatã deschisã
pentru o perioadã de timp, este normal ca
indicatorul sã se schimbe în negru.
OK
Reglaj corect Temperaturã prea
mare, reglaþi
termostatul
1ro00424a.fm Page 1 Wednesday, February 26, 2003 9:58 AM
I
GB
CZ
PL SK H RUS BG
RO
CONFORMITATEA CU NORMELE DE IGIENÃ PENTRU ALIMENTE
Curãþaþi interiorul frigiderului cu regularitate, folosind un detergent moale care nu
oxideazã pãrþile metalice, apoi clãtiþi cu o soluþie de apã ºi suc de lãmâie sau oþet, sau
orice produs dezinfectant potrivit pentru frigider.
Clãtiþi ºi ºtergeþi cu o cârpã moale.
Nu utilizaþi produse abrazive.
Înlãturaþi toate ambalajele alimentelor înainte de a le pune în frigider (de exemplu cutiile de
carton pentru iaurt).
Respectaþi aceºti paºi simpli pentru a evita contaminarea ºi pãstrarea incorectã a
alimentelor:
Ambalaþi produsele alimentare separat pentru a evita contaminarea.
Spãlaþi-vã pe mâini înainte de a atinge alimentele, ºi de mai multe ori pe durata preparãrii
alimentelor dacã mânuiþi produse alimentare diverse unele dupã altele, ºi desigur dupã
aceea, înainte de a mânca, conform normelor de igienã ºi de sãnãtate.
Nu utilizaþi ustensile pentru gãtit din nou (lingurã de lemn, dog pentru tãiat), dacã nu au
fost spãlate dupã utilizare.
Aºteptaþi ca mâncarea sã se rãceascã complet înainte de a o introduce în frigider (de
exemplu supa).
Pãstraþi lichidele în recipiente închise.
Pentru a împiedica creºterea temperaturii în interiorul frigiderului, limitaþi frecvenþa de
deschidere a uºii, ºi în nici un caz nu o lãsaþi deschisã mai mult decât este strict necesar.
Aranjaþi alimentele astfel încât sã lãsaþi suficient spaþiu de jur împrejur, pentru a permite
circulaþia aerului.
Nu aºezaþi alimentele în contact direct cu peretele posterior al compartimentului frigider.
PÃSTRAREA PRODUSELOR ALIMENTARE ÎN FRIGIDER
Pãstraþi fiecare produs alimentar în zona cea mai potrivitã:
Zona temperatã: Bãuturi, sosuri preparate industrial sau de casã, brânzeturi preparate, fructe
ºi legume proaspete.
Zona rece: Produse lactate, deserturi preparate cu lapte, alimente cu grãsime, brânzeturi
proaspete.
Zona cea mai rece: Carne, carne de pasãre, peºte, alimente preparate, salate mixte,
deserturi preparate cu ou sau friºcã, paste proaspete, aluat pentru tarte/plãcintã/pizza,
produse ºi brânzeturi proaspete preparate cu lapte nepasteurizat, legume gata de a fi utilizate,
comercializate în pungi de plastic, ºi în general toate produsele proaspete care au un termen
de valabilitate asociat cu o temperaturã de pãstrare mai micã sau egalã cu +4°C.
Schemele urmãtoare au un caracter pur indicativ. Pentru detalii ulterioare despre
diversele pãrþi ale aparatului, consultaþi instrucþiunile de folosire.
ZONA CEA MAI
RECE
NO FROST
Printed in Italy 02/03
5019 106 00424/A
1ro00424a.fm Page 2 Wednesday, February 26, 2003 9:58 AM
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Polar ARC 5550/AL Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului