Whirlpool S20E RSB33-A/H Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului

Acest manual este potrivit și pentru

I
GB
CZ
PL SK H RUS BG
RO
CONTROLUL TEMPERATURII ȘI ALTE INDICAŢII UTILE
ZONA CEA MAI RECE DIN INTERIORUL FRIGIDERULUI
Simbolul din lateral indică zona cea mai rece
din frigider.
Această zonă este în general delimitată în
partea inferioară de raftul de sticlă al
sertarului pentru legume și fructe, iar în
partea superioară de simbolul sau de grătarul
aflat la aceeași înălţime.
Pentru a menţine temperatura în această
zonă, aveţi grijă să nu modificaţi poziţia
grătarului.
Simbolul de zonă cea mai rece nu este indicat în frigiderele cu sistem de aer forţat, deoarece
temperatura este uniformă în întregul frigider.
INDICATORUL DE TEMPERATURĂ
Pentru reglarea optimă a temperaturii,
frigiderul este livrat cu un indicator de
temperatură pentru a vă ajuta să controlaţi
temperatura medie în zona cele mai rece.
IMPORTANT: Indicatorul este destinat să
lucreze numai cu acest frigider. Nu-l
folosiţi cu alt tip de frigider (zona cea mai
rece nu este aceeași), și nici în alte
scopuri.
Dacă frigiderul este dotat cu un compartiment de stocare, indicatorul de temperatură se află
în interiorul compartimentului.
VERIFICAREA TEMPERATURII ÎN ZONELE CELE MAI RECI
După ce aparatul a fost pornit pentru cel puţin 24 de ore, puteţi efectua cu regularitate
verificări pentru a vă asigura că temperatura în zona cea mai rece este corectă și, dacă
este necesar, reglaţi termostatul așa cum se indică în instrucţiunile de utilizare (capitolul
"reglarea temperaturii").
Temperatura internă a frigiderului depinde de diverși factori, cum ar fi temperatura
ambientă a încăperii, cantitatea de alimente stocate și cât de des este deschisă ușa.
Acești factori trebuie luaţi în calcul atunci când se reglează aparatul.
Pentru a menţine temperatura necesară în
interiorul aparatului și pentru a păstra
alimentele în condiţii optime, verificaţi ca pe
indicator să fie afișat mesajul "OK".
Dacă mesajul "OK" nu apare, înseamnă că
nu s-a ajuns la temperatura dorită; în acest
caz, modificaţi reglajul termostatului și
așteptaţi timp de 12 ore înainte de a verifica
din nou indicatorul.
În situaţia în care au fost introduse alimente
proaspete sau ușa a fost lăsată deschisă
pentru o perioadă de timp, este normal ca
mesajul "OK" de pe indicator să dispară.
OK
Reglaj corect Temperatura nu e
adecvată, reglaţi
termostatul
1ro00565.fm Page 1 Thursday, January 8, 2004 2:31 PM
I
GB
CZ
PL SK H RUS BG
RO
CONFORMITATEA CU NORMELE DE IGIENĂ PENTRU ALIMENTE
Curăţaţi interiorul frigiderului cu regularitate, folosind un detergent moale care nu
oxidează părţile metalice, apoi clătiţi cu o soluţie de apă și suc de lămâie sau oţet, sau
orice produs dezinfectant potrivit pentru frigider.
Clătiţi și ștergeţi cu o cârpă moale.
Nu utilizaţi produse abrazive.
Înlăturaţi toate ambalajele alimentelor înainte de a le pune în frigider (de exemplu cutiile de
carton pentru iaurt).
Respectaţi acești pași simpli pentru a evita contaminarea și păstrarea incorectă a
alimentelor:
Ambalaţi produsele alimentare separat pentru a evita contaminarea.
Spălaţi-vă pe mâini înainte de a atinge alimentele, și de mai multe ori pe durata preparării
alimentelor dacă mânuiţi produse alimentare diverse unele după altele, și desigur după
aceea, înainte de a mânca, conform normelor de igienă și de sănătate.
Nu utilizaţi ustensile pentru gătit din nou (lingură de lemn, dog pentru tăiat), dacă nu au
fost spălate după utilizare.
Așteptaţi ca mâncarea să se răcească complet înainte de a o introduce în frigider (de
exemplu supa).
Păstraţi lichidele în recipiente închise.
Pentru a împiedica creșterea temperaturii în interiorul frigiderului, limitaţi frecvenţa de
deschidere a ușii, și în nici un caz nu o lăsaţi deschisă mai mult decât este strict necesar.
Aranjaţi alimentele astfel încât să lăsaţi suficient spaţiu de jur împrejur, pentru a permite
circulaţia aerului.
Nu așezaţi alimentele în contact direct cu peretele posterior al compartimentului frigider.
PĂSTRAREA PRODUSELOR ALIMENTARE ÎN FRIGIDER
Păstraţi fiecare produs alimentar în zona cea mai potrivită:
Zona temperată: Băuturi, sosuri preparate industrial sau de casă, brânzeturi preparate, fructe
și legume proaspete.
Zona rece: Produse lactate, deserturi preparate cu lapte, alimente cu grăsime, brânzeturi
proaspete.
Zona cea mai rece: Carne, carne de pasăre, pește, alimente preparate, salate mixte,
deserturi preparate cu ou sau frișcă, paste proaspete, aluat pentru tarte/plăcintă/pizza,
produse și brânzeturi proaspete preparate cu lapte nepasteurizat, legume gata de a fi utilizate,
comercializate în pungi de plastic, și în general toate produsele proaspete care au un termen
de valabilitate asociat cu o temperatură de păstrare mai mică sau egală cu +4°C.
Schemele următoare au un caracter pur indicativ. Pentru detalii ulterioare despre
diversele părţi ale aparatului, consultaţi instrucţiunile de folosire.
LEGUME
LEGUME
LEGUME
LEGUME
LEGUME
LEGUME
LEGUME
ZONA CEA
MAI RECE
ZONA
CEA MAI RECE
ZONA
CEA MAI RECE
ZONA
TEMPERATĂ
ZONA
RECE
ZONA CEA MAI
RECE
NO FROST
Printed in Italy 01/04
5019 106 00565
1ro00565.fm Page 2 Thursday, January 8, 2004 2:31 PM
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool S20E RSB33-A/H Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului
Acest manual este potrivit și pentru