AKP 311/03 FIȘA PRODUSULUI
5019 310 01051
HUSKCZ GBHRSLROBG
PL
Notă: temperaturile și duratele de coacere au caracter indicativ pentru 4 porţii.
Tabel cu funcţiile cuptorului
Funcţie Descrierea Funcţiei
0CUPTOR STINS
-
BECUL CUPTORULUI
• Aprinderea becului intern al cuptorului.
STATICĂ
• Pentru a coace carne, pește și pui, pe un nivel.
• Pre-încălziţi cuptorul la temperatura de coacere dorită și introduceţi alimentele
înăuntru, imediat ce luminiţa roșie a termostatului se stinge.
• Se recomandă să utilizaţi al doilea sau al treilea nivel.
VENTILATOR
• Pentru a coace pe max. 2 niveluri.
• La nevoie, vă recomandăm să inversaţi poziţia mâncărurilor, pentru a obţine o
coacere mai omogenă.
• Nu este necesară preîncălzirea cuptorului (cu excepţia cazului în care coaceţi
pizze și plăcinte).
GRILL
• Pentru a frige antricoate, frigărui, cârnaţi, pentru a gratina legume și pentru a prăji
pâinea.
• Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
• În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
• Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii (așezată pe
primul grătar) pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
• Se recomandă să întoarceţi alimentele în timpul coacerii.
TURBOGRILL
• Pentru a frige bucăţi mari de carne (rosbif, fripturi).
• În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
• Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii, așezată pe
primul grătar, pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
• Întoarceţi carnea în timpul coacerii.
DECONGELARE
• Pentru a dezgheţa alimentele congelate și a le aduce la temperatura camerei.
• Lăsaţi alimentele în ambalajul lor, pentru a preveni uscarea.
ALIMENTE Funcţie
Grătarul
(numărat de
jos în sus)
Temperatur
a
(°C)
Durata de coacere
min.
Miel/viţel/văcuţă/porc
2 190-210 90-110
Pui/iepure/raţă
2 190-200 65-85
Curcan/gâscă
2 190-200 140-180
Pește
2 180-200 50-60
Roșii și ardei umpluţi/cartofi la cuptor
2 180-200 50-60
Torturi dospite
2 170-180 45-55
Torturi umplute
2 180-200 60-90
Biscuiţi
2 170-180 35-45
Lasagne
2 190-200 45-55
Pizza/pâine
2 200-225 40-50/15-18
Pâine prăjită
3/4 250 1,5-2,5
Șniţele/cârnaţi/frigărui
3/4 250 35-45
Legume gratinate
3 250 5-8
1/2 pui
3 250 40-50
Pui întreg 2/3 200-225 55-65
Rosbif 2 200-250 35-45
Fripturi 2/3 200-225 60-70
Pește întreg 3 190-200 40-50
ACCESORII
Grătar - Tavă pentru dulciuri
1. Panoul de comandă
1.1. Butonul de selectare a funcţiilor
1.2. Butonul termostatului
1.3. Butoane de comandă ale plitei
1.4. Luminiţa indicatoare roșie a termostatului
2. Ventilatorul pentru răcire (nu este vizibil)
3. Rezistenţa superioară
4. Rezistenţa grill-ului
5. Bec posterior
6. Ventilator
7. Rezistenţa inferioară (nu este vizibilă)
8. Ușa rece a cuptorului
PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE A CUPTORULUI
Rotiţi butonul de selectare a funcţiilor până la funcţia dorită. Becul cuptorului se aprinde.
Rotiţi butonul termostatului în sens orar până la temperatura dorită. Luminiţa indicatoare roșie a
termostatului se aprinde și se va stinge când se ajunge la temperatura selectată. La terminarea
coacerii rotiţi butoanele pe poziţia “0”.
PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE A PLITEI
Panoul de comandă al cuptorului e prevăzut cu 4 butoane reglabile (de la 0 la 6) care
controlează funcţionarea plitei.
Pentru a pune în funcţiune arzătoarele electrice:
• Rotiţi butonul de comandă al arzătorului ales, în sens orar, pe poziţia dorită (urmaţi
instrucţiunile furnizate împreună cu plita).
Se aprinde luminiţa galbenă care indică funcţionarea plitei.
Important:
• Când se folosesc arzătoarele pentru prima dată, rotiţi butoanele pe poziţia 6 și lăsaţi-le să
funcţioneze circa 3 minute pentru a elimina mirosurile, punând pe fiecare o oală cu un diametru
adecvat, umplută pe jumătate cu apă.
• Nu puneţi arzătoarele în funcţiune fără oale.
• Se recomandă să utilizaţi vase de gătit cu fundul plat și gros, specifice pentru arzătoarele electrice.
• Diametrul bazei oalei trebuie să fie egal cu diametrul arzătorului electric sau puţin mai mare.
Primul
Ultimul
ghidaj
ghidaj