Electrolux EKC52500OX Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare
EKC52500O
.......................................................... .......................................................
RO ARAGAZ MANUAL DE UTILIZARE
CUPRINS
1. INFORMAŢII PRIVIND SIGURANŢA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
2. INSTRUCŢIUNI PRIVIND SIGURANŢA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4
3. DESCRIEREA PRODUSULUI . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
4. ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
5. PLITĂ - UTILIZAREA ZILNICĂ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
6. PLITĂ - RECOMANDĂRI AJUTĂTOARE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
7. PLITĂ - ÎNGRIJIREA ŞI CURĂŢAREA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
8. CUPTOR- UTILIZAREA ZILNICĂ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
9. CUPTOR - RECOMANDĂRI AJUTĂTOARE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
10. CUPTOR - ÎNGRIJIREA ŞI CURĂŢAREA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
11. CE TREBUIE FĂCUT DACĂ... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
12. INSTALAREA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
13. PROTEJAREA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
NE GÂNDIM LA DUMNEAVOASTRĂ
Vă mulţumim că aţi achiziţionat un aparat Electrolux. Aţi ales un produs care include decenii de experienţă
profesională şi de inovaţie. Ingenios şi stilat, a fost conceput special pentru dumneavoastră. Pentru ca oricând îl
utilizați puteţi fi sigur de aceleaşi rezultate extraordinare.
Bine aţi venit la Electrolux.
Vizitaţi website-ul la:
Aici găsiţi sfaturi privind utilizarea, broşuri, informaţii care vă ajută la rezolvarea unor probleme apărute
şi informaţii despre service:
www.electrolux.com
Înregistraţi-vă produsul pentru a beneficia de servicii mai bune:
www.electrolux.com/productregistration
Cumpăraţi accesorii, consumabile şi piese de schimb originale pentru aparatul dvs.:
www.electrolux.com/shop
SERVICIUL DE RELAŢII CU CLIENŢII ŞI SERVICE
Vă recomandăm utilizarea pieselor de schimb originale.
Atunci când contactaţi unitatea de Service, asiguraţi-vă că aveţi disponibile următoarele informaţii.
Informaţiile pot fi găsite pe plăcuţa cu datele tehnice. Model, PNC, Număr de serie.
Avertisment / Atenţie-Informaţii privind siguranţa.
Informaţii şi recomandări generale
Informaţii cu privire la mediul înconjurător
Ne rezervãm dreptul asupra efectuãrii de modificãri.
2
www.electrolux.com
1. INFORMAŢII PRIVIND SIGURANŢA
Înainte de instalarea şi de utilizarea aparatului, citiţi cu atenţie in‐
strucţiunile furnizate. Producătorul nu este responsabil dacă insta‐
larea şi utilizarea incorectă a aparatului provoacă răniri şi daune.
Păstraţi întotdeauna instrucţiunile împreună cu aparatul pentru
consultare ulterioară.
1.1 Siguranţa copiilor şi a persoanelor vulnerabile
AVERTIZARE
Risc de sufocare, de rănire sau de provocare a unei incapa‐
cităţi funcţionale permanente.
Acest aparat poate fi utilizat de copiii cu vârsta mai mare de 8
ani, de persoanele cu capacităţi fizice, senzoriale sau mentale
reduse sau de persoanele fără cunoştinţe sau experienţă dacă
sunt supravegheate de o persoană responsabilă pentru siguran‐
ţa lor.
Nu lăsaţi copiii să se joace cu aparatul.
Nu lăsaţi la îndemâna copiilor ambalajul produsului.
Nu lăsaţi copiii şi animalele să se apropie de aparat atunci când
acesta este în funcţiune sau când se răceşte. Componentele ac‐
cesibile sunt fierbinţi.
Dacă aparatul are un dispozitiv de siguranţă pentru copii, vă re
comandăm să-l activaţi.
Curăţarea şi întreţinerea curentă nu trebuie efectuate de copii
nesupravegheaţi.
1.2 Aspecte generale privind siguranţa
Aparatul şi părţile accesibile ale acestuia devin fierbinţi pe dura‐
ta utilizării. Nu atingeţi elementele de încălzire.
A nu se folosi aparatul prin intermediul unui cronometru extern
sau cu un sistem telecomandat separat.
Gătirea neasistată la plită folosind grăsimi sau ulei poate fi peri‐
culoasă şi poate provoca un incendiu.
ROMÂNA 3
Nu încercaţi niciodată să stingeţi focul cu apă. Opriţi aparatul şi
acoperiţi flacăra cu un capac sau cu o pătură anti-incendiu.
Nu depozitaţi nimic pe suprafeţele de gătit.
Nu folosiţi un aparat de curăţat cu abur pentru a curăţa aparatul.
Obiectele de metal, de ex. cuţitele, furculiţele, lingurile şi capa‐
cele nu trebuie puse pe suprafaţa plitei, deoarece se pot înfier‐
bânta.
Aveţi grijă când atingeţi sertarul de depozitare. Poate fi fierbinte.
Dacă suprafaţa vitroceramică este crăpată, opriţi aparatul pentru
a evita riscul de electrocutare.
2.
INSTRUCŢIUNI PRIVIND SIGURANŢA
2.1 Instalarea
AVERTIZARE
Doar o persoană calificată trebuie să in‐
staleze acest aparat.
Îndepărtaţi toate ambalajele.
Dacă aparatul este deteriorat, nu îl instalaţi
sau utilizaţi.
Respectaţi instrucţiunile de instalare furnizate
împreună cu aparatul.
Procedaţi cu atenţie sporită atunci când mutaţi
aparatul deoarece acesta este greu. Purtaţi
întotdeauna mănuşi de protecţie.
Nu trageţi aparatul de mâner.
Respectaţi distanţele minime faţă de alte apa‐
rate şi corpuri de mobilier.
Verificaţi dacă aparatul este instalat având în
jurul său structuri de siguranţă.
Laturile aparatului trebuie să rămână în apro‐
pierea altor aparate sau unităţi cu aceeaşi
înălţime.
Nu instalaţi aparatul pe o platformă.
Nu aşezaţi aparatul lângă o uşă sau sub o fe‐
reastră. Astfel, vasele fierbinţi de pe aparat nu
vor cădea atunci când uşa sau fereastra va fi
deschisă.
Conexiunea la reţeaua electrică
AVERTIZARE
Risc de incendiu şi de electrocutare.
Toate conexiunile electrice trebuie realizate
de către un electrician calificat.
Aparatul trebuie legat la împământare.
Verificaţi dacă informaţiile de natură electrică,
specificate pe plăcuţa cu datele tehnice, co‐
respund sursei de tensiune. Dacă nu, contac‐
taţi un electrician.
Folosiţi întotdeauna o priză cu protecţie la
electrocutare corect instalată.
Nu folosiţi adaptoare cu căi multiple şi cabluri
prelungitoare.
Procedaţi cu atenţie pentru a nu deteriora şte‐
cherul şi cablul de alimentare electrică. Con‐
tactaţi centrul de service sau un electrician
pentru a schimba un cablu de alimentare de‐
teriorat.
•Nu lăsaţi cablurile de alimentare electrică să
intre în contact cu uşa aparatului, în special
atunci când uşa este fierbinte.
Protecţia la electrocutare a pieselor aflate sub
tensiune şi izolate trebuie fixată astfel încât să
nu permită scoaterea ei fără folosirea unor
unelte.
Introduceţi ştecherul în priză numai după în
cheierea procedurii de instalare. Asiguraţi-vă
că priza poate fi accesată după instalare.
Dacă priza de curent prezintă jocuri, nu co‐
nectaţi la ea ştecherul.
Nu trageţi de cablul de alimentare pentru a
scoate din priză aparatul. Trageţi întotdeauna
de ştecher.
4
www.electrolux.com
Folosiţi doar dispozitive de izolare adecvate:
întrerupătoare pentru protecţia liniei, siguranţe
fuzibile (siguranţele cu şurub trebuie scoase
din suport), mecanisme de decuplare pentru
scurgeri de curent şi contactoare.
Instalaţia electrică trebuie să fie prevăzută cu
un dispozitiv de izolare, care vă permite să
deconectaţi aparatul de la reţea la toţi polii.
Dispozitivul izolator trebuie să aibă o deschi‐
dere între contacte de cel puţin 3 mm.
2.2 Utilizarea
AVERTIZARE
Pericol de vătămare, arsuri sau electro‐
cutare.
Utilizaţi acest aparat într-un mediu casnic.
Nu modificaţi specificaţiile acestui aparat.
Nu blocaţi fantele de ventilaţie.
Nu lăsaţi aparatul nesupravegheat în timpul
funcţionării.
Dezactivaţi aparatul după fiecare întrebuinţa‐
re.
Aparatul devine fierbinte în interior pe durata
funcţionării. Nu atingeţi elementele de încălzi‐
re care sunt în aparat. Folosiţi întotdeauna
mănuşi de protecţie pentru a scoate sau a pu
ne în interior accesorii sau vase.
Procedaţi cu atenţie la deschiderea uşii apara‐
tului atunci când aparatul este în funcţiune.
Este posibilă emisia de aer fierbinte.
Nu acţionaţi aparatul având mâinile umede
sau când acesta este în contact cu apa.
Nu aplicaţi presiune asupra uşii deschise.
A nu se folosi un cronometru extern sau un
sistem de telecomandă separat pentru co‐
manda aparatului.
Ţineţi întotdeauna închisă uşa aparatului atun‐
ci când acesta este în funcţiune.
Nu puneţi tacâmuri sau capace de oale pe zo‐
nele de gătit. Acestea devin fierbinţi.
După utilizare, opriţi zona de gătit.
Nu utilizaţi aparatul ca suprafaţă de lucru sau
ca loc de depozitare.
Dacă suprafaţa aparatului este crăpată, deco‐
nectaţi imediat aparatul de la reţeaua elec‐
trică. Procedaţi astfel pentru a preveni electro‐
cutarea.
AVERTIZARE
Pericol de explozie sau incendiu.
Grăsimile şi uleiul, atunci când sunt încălzite,
pot elibera vapori inflamabili. Ţineţi flăcările
sau obiectele încălzite departe de grăsimi şi
uleiuri atunci când gătiţi.
Vaporii pe care îi eliberează uleiul foarte fier‐
binte pot să se aprindă spontan.
Uleiul folosit, care conţine resturi de mâncare,
poate lua foc la temperaturi mai mici faţă de
uleiul care este utilizat pentru prima dată.
Produsele inflamabile sau obiectele umezite
cu produse inflamabile nu trebuie introduse în
aparat, nici puse adiacent sau deasupra aces‐
tuia.
Nu lăsaţi scânteile sau flăcările deschise să
intre în contact cu aparatul atunci când des‐
chideţi uşa.
Deschideţi uşa aparatului cu atenţie. Utilizarea
unor ingrediente cu conţinut de alcool poate
determina prezenţa aburilor de alcool în aer.
Nu încercaţi stingerea unui incendiu cu apă.
Deconectaţi aparatul şi acoperiţi flacăra cu un
capac sau o pătură ignifugă.
AVERTIZARE
Pericol de deteriorare a aparatului.
Pentru a preveni deteriorarea sau decolorarea
emailului:
Nu puneţi vase sau alte obiecte în aparat
direct pe baza acestuia.
Nu puneţi folie din aluminiu direct pe baza
aparatului.
nu puneţi apă direct în aparatul fierbinte.
nu ţineţi vase umede şi alimente în interior
după încheierea gătirii.
procedaţi cu atenţie la demontarea sau in‐
stalarea accesoriilor.
Decolorarea emailului nu are niciun efect asu‐
pra funcţionării aparatului. Nu este un defect
în ceea ce priveşte garanţia legală.
Folosiţi o cratiţă adâncă pentru prăjiturile siro‐
poase. Sucurile de fructe lasă pete care pot fi
permanente.
Nu ţineţi vase pe panoul de comandă.
Nu permiteţi evaporarea completă a lichidului
din vase.
Procedaţi cu atenţie pentru a nu lăsa obiecte
sau vase să cadă pe aparat. Suprafaţa poate
fi deteriorată.
Nu activaţi zonele de gătit cu vase goale pe
ele sau fără vase.
Nu puneţi folie din aluminiu pe aparat.
ROMÂNA 5
Vasele realizate din fontă, aluminiu sau cu ba‐
zele deteriorate pot zgâria suprafaţa vitrocera‐
mică. Ridicaţi întotdeauna aceste obiecte
atunci când trebuie să le mutaţi pe suprafaţa
de gătit.
2.3 Îngrijirea şi curăţarea
AVERTIZARE
Pericol de rănire, incendiu sau de dete‐
riorare a aparatului.
Înainte de a curăţa aparatul, deconectaţi-l şi
scoateţi ştecherul din priză.
Verificaţi dacă aparatul s-a răcit. Există riscul
de spargere a panourilor vitrate.
Înlocuiţi imediat panourile vitrate ale uşii dacă
acestea sunt deteriorate. Contactaţi Centrul
de Service.
Atenţie când scoateţi uşa aparatului. Aceasta
este grea!
Curăţaţi regulat aparatul pentru a preveni de‐
teriorarea materialului de la suprafaţă.
Resturile de grăsimi sau de alimente din apa‐
rat pot duce la apariţia unui incendiu.
Curăţaţi aparatul cu o lavetă moale umedă.
Utilizaţi numai detergenţi neutri. Nu folosiţi
produse abrazive, bureţi abrazivi, solvenţi sau
obiecte metalice.
Dacă folosiţi un spray pentru cuptor, respecta
ţi instrucţiunile de siguranţă de pe ambalaj.
Nu curăţaţi emailul catalitic (dacă este cazul)
cu nici un tip de detergent.
2.4 Bec interior
Tipul de bec sau de lampă cu halogen utilizat
pentru acest aparat este destinat exclusiv
aparatelor electrocasnice. Nu îl utilizaţi în alte
scopuri.
AVERTIZARE
Risc de electrocutare.
Deconectaţi aparatul de la sursa de alimenta‐
re electrică înainte de a înlocui becul.
Folosiţi doar becuri cu aceleaşi specificaţii.
2.5 Aruncarea la gunoi
AVERTIZARE
Risc de rănire sau de sufocare.
Deconectaţi aparatul de la sursa de alimenta‐
re.
Tăiaţi cablul electric şi îndepărtaţi-l.
Scoateţi dispozitivul de blocare a uşii pentru a
preveni închiderea copiilor sau a animalelor
de companie în aparat.
3. DESCRIEREA PRODUSULUI
3.1 Prezentare generală
11
7
9
8
1
2
3
4
10
2 3 4 651
1
Butoane pentru plită
2
Indicator temperatură
3
Buton pentru temperatură
4
Buton pentru cronometru
5
Buton pentru funcţiile cuptorului
6
Indicator comandă plită
7
Element încălzire
8
Bec cuptor
9
Ventilator şi element încălzire
10
Plăcuţă cu date tehnice
11
Poziţii rafturi
6
www.electrolux.com
3.2 Configuraţia plitei de gătit
180 mm
180 mm
140 mm
140 mm
6 5
1 32
4
1
Zonă de gătit 1200 W
2
Orificiu pentru abur
3
Zonă de gătit 1800 W
4
Zonă de gătit 1200 W
5
Afişajul căldurii reziduale
6
Zonă de gătit 1800 W
3.3 Accesoriile
Grătarul cuptorului
Pentru veselă, forme pentru prăjituri, fripturi.
Tavă de gătit plată
Pentru prăjituri şi fursecuri.
Sertar de depozitare
Sub cavitatea cuptorului se află sertarul de
depozitare.
4. ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
AVERTIZARE
Consultaţi capitolul „Informaţii privind si
guranţa”.
ATENŢIE
Pentru a deschide uşa cuptorului, apu‐
caţi întotdeauna de mijlocul mânerului.
4.1 Prima curăţare
Scoateţi toate componentele aparatului.
Curăţaţi aparatul înainte de prima utilizare.
ATENŢIE
Nu utilizaţi agenţi de curăţare abrazivi!
Aceştia pot deteriora suprafaţa. Consul‐
taţi capitolul "Îngrijirea şi curăţarea".
4.2 Preîncălzire
1.
Setaţi funcţia şi temperatura maximă.
2.
Lăsaţi aparatul să funcţioneze fără alimente
timp de aproximativ 1 oră.
3.
Setaţi funcţia şi temperatura maximă.
4.
Lăsaţi aparatul să funcţioneze fără alimente
timp de aproximativ 10 minute.
5.
Setaţi funcţia şi temperatura maximă.
6.
Lăsaţi aparatul să funcţioneze fără alimente
timp de aproximativ 10 minute.
Aceasta are scopul de a arde reziduurile din apa‐
rat. Este posibil ca accesoriile să se încălzească
mai mult ca de obicei. Când pre-încălziţi aparatul
pentru prima dată, s-ar putea ca acesta să emită
un miros neplăcut şi fum. Acesta este un efect
obişnuit. Asiguraţi-vă că încăperea este aerisită
suficient.
ROMÂNA 7
5. PLITĂ - UTILIZAREA ZILNICĂ
AVERTIZARE
Consultaţi capitolul „Informaţii privind si
guranţa”.
5.1 Nivel de căldură
Buton Funcţie
0 Poziţia Oprit
1-9 Nivelurile de căldură
(1 - cel mai scăzut nivel de
căldură, 9 - cel mai ridicat nivel
de căldură)
1.
Rotiţi butonul la nivelul de căldură necesar.
2.
Pentru a opri gătitul, rotiţi butonul în poziţia
0.
Pentru reducerea consumului de ener‐
gie folosiţi căldura reziduală. Dezactivaţi
zona de gătit cu aproximativ 5 - 10 mi‐
nute înaintea încheierii gătirii.
5.2 Indicatorul de căldură reziduală
Indicatorul de căldură reziduală se aprinde când
zona de gătit este fierbinte.
AVERTIZARE
Pericol de arsuri din cauza căldurii rezi‐
duale!
6. PLITĂ - RECOMANDĂRI AJUTĂTOARE
6.1 Vase de gătit
Baza vasului trebuie să fie cât mai
groasă şi cât mai plată posibil.
Vesela din oţel emailat sau cu fund
de aluminiu sau cupru poate duce la
decolorarea suprafeţei din vitrocera‐
mică.
6.2 Economisirea energiei
Pe cât posibil, puneţi întotdeauna ca‐
pace pe vase.
Aşezaţi vesela înainte de a porni zo‐
na de gătit.
Opriţi zonele de gătit înainte de ter‐
minarea duratei de gătit, pentru a uti‐
liza căldura reziduală.
Fundul oalei şi zona de gătit trebuie
să fie de aceeaşi dimensiune.
6.3 Exemple de gătit
Nivel
de
căldur
ă
Utilizare pentru: Timp
(min)
Recomandări
1 Menţinerea la cald a alimentelor găti‐
te.
conform
nece‐
sităţilor
Puneţi un capac pe vas.
1-2 Sos olandez, topit: unt, ciocolată, ge‐
latină.
5 - 25 Amestecaţi din când în când.
1-2 Solidificare: omlete pufoase, ouă
ochiuri.
10 - 40 Puneţi un capac pe vas.
8
www.electrolux.com
Nivel
de
căldur
ă
Utilizare pentru: Timp
(min)
Recomandări
2-3 Fierberea înăbuşită a orezului şi a
mâncărurilor care conţin lapte, încălzi‐
rea alimentelor preparate.
25 - 50 Adăugaţi minim de două ori mai
mult lichid decât orez, amestecaţi
din când în când mâncărurile care
conţin lapte.
3-4 Pentru a găti la aburi legume, peşte,
carne.
20 - 45 Adăugaţi câteva linguri de lichid.
4-5 Cartofi gătiţi la abur. 20 - 60 Utilizaţi maxim ¼ l apă pentru 750
g de cartofi.
4-5 Gătirea unor cantităţi mai mari de ali‐
mente, tocane şi supe.
60 - 150 Până la 3 l lichid plus ingrediente.
6-7 Prăjire delicată: escalop, cordon bleu
de viţel, şniţele, chiftele, cârnaţi, ficat,
roux (sos de făină şi unt), ouă, clătite,
gogoşi.
conform
nece‐
sităţilor
Întoarceţi la jumătatea duratei de
gătit.
7-8 Crochete de cartofi, muşchiuleţ, cotle‐
te, bine făcute.
5 - 15 Întoarceţi la jumătatea duratei de
gătit.
9 Pentru a fierbe o cantitate mare de apă, paste, pentru a prăji carnea la suprafaţă (gu‐
laş, friptură înăbuşită), pentru a prăji intens cartofi-pai.
Datele din tabel sunt doar orientative.
7. PLITĂ - ÎNGRIJIREA ŞI CURĂŢAREA
AVERTIZARE
Consultaţi capitolul „Informaţii privind si
guranţa”.
Pericol de ardere datorită căldurii rezi‐
duale!
Lăsaţi aparatul să se răcească.
Curăţaţi aparatul după fiecare întrebuinţare.
Utilizaţi întotdeauna veselă cu fundul curat.
Zgârieturile sau petele închise la culoa
re de pe suprafaţa de vitroceramică nu
au niciun efect asupra modului de func‐
ţionare al aparatului.
Pentru a curăţa murdăria:
1.
Curăţaţi imediat:plasticul topit, folia de
plastic şi alimentele care conţin zahăr.
Dacă nu procedaţi astfel, murdăria poate
deteriora aparatul. Folosiţi o racletă spe
cială pentru sticlă. Deplasaţi oblic racleta
pe suprafaţa de sticlă, la un unghi mare
şi îndepărtaţi resturile de pe suprafaţă.
Curăţaţi după ce aparatul este suficient
de rece:inelele cu depuneri de calcar,
inelele cu urme de apă, pete de grăsime,
decolorări metalice strălucitoare.. Utilizaţi
un agent de special curăţare pentru vitro‐
ceramică sau oţel inoxidabil.
2.
Curăţaţi aparatul cu o lavetă umedă şi puţin
detergent.
3.
În final, uscaţi aparatul ştergându-l cu o
cârpă curată.
ROMÂNA 9
8. CUPTOR- UTILIZAREA ZILNICĂ
AVERTIZARE
Consultaţi capitolul „Informaţii privind si
guranţa”.
8.1 Activarea şi dezactivarea
aparatului
1.
Rotiţi butonul pentru funcţiile cuptorului pe o
funcţie de gătit.
2.
Rotiţi butonul pentru temperatură la o valoa‐
re a temperaturii.
Când temperatura aparatului creşte, se
aprinde indicatorul de temperatură.
3.
Pentru dezactivarea aparatului, rotiţi butonul
pentru funcţiile cuptorului şi butonul pentru
temperatură în poziţia Oprit.
8.2 Termostatul de siguranţă
Pentru a preveni supraîncălzirea periculoa
(prin utilizarea incorectă a aparatului sau a com‐
ponentelor defecte), cuptorul este dotat cu un
termostat de siguranţă, care întrerupe alimenta‐
rea cu energie. În momentul în care temperatura
scade, cuptorul porneşte din nou automat.
8.3 Funcţiile cuptorului
Funcţia cuptorului Aplicaţie
Poziţia Oprit Aparatul este oprit.
Gatire conventio‐
nala
Încălzeşte din partea de sus şi de jos a cuptorului în acelaşi timp.
Pentru a coace şi a prăji pe un singur nivel al cuptorului.
Element de
încălzire inferior
Căldura provine numai din partea inferioară a cuptorului. Pentru a
coace prăjituri cu bază crocantă sau tare.
Ventilator pentru
căldura din partea
superioara -de
sus
Pentru pâine integrală, prăjituri şi produse de patiserie şi pentru
copt.
Grătar
Pentru frigerea la grătar a alimentelor plate în cantităţi mici în mij‐
locul raftului. Pentru a face pâine prăjită. Temperatura maximă
pentru această funcţie este de 210° C.
Aer fierbinte
Pentru a frige sau coace alimente cu aceeaşi temperatură de găti‐
re pe mai mult de un raft, fără transfer de aromă. Când folosiţi
această funcţie, micşoraţi temperatura cuptorului cu 20 - 40 °C
faţă de temperaturile standard pe care le folosiţi pentru Căldură de
sus + jos.
Dezgheţare
Pentru a dezgheţa alimentele congelate. Butonul de control al
temperaturii trebuie să fie în poziţia oprit.
8.4 Cronometrul - Ceas avertizor
Se utilizează pentru a seta timpul pentru
numărătoarea inversă.
Întâi rotiţi butonul de comandă al cronometrului
la maxim în sens orar (consultaţi secţiunea "Des‐
crierea produsului"). Apoi rotiţi-l în sens antiorar
până la perioada de timp necesară. Când perioa‐
da de timp s-a scurs, este emis un semnal sonor
şi aparatul este dezactivat automat. Rotiţi butoa‐
nele de control pentru funcţiile cuptorului şi tem‐
peratura cuptorului pe poziţia oprit.
În caz de reutilizare a butonului crono‐
metrului, aşteptaţi să termine toate
funcţiile sale şi să fie complet la poziţia
zero.
10
www.electrolux.com
Pentru a găti fără a stabili un interval de
timp rotiţi butonul de comandă al Crono‐
metrului în poziţia
.
8.5 Montarea tăvii de coacere
Puneţi tava în centrul cuptorului, între peretele
frontal şi cel posterior. Astfel căldura va putea
circula în faţa şi în spatele tăvii. Tava trebuie po‐
ziţionată ca în imagine, cu partea înclinată în
spate.
AVERTIZARE
Nu împingeţi tava până în peretele pos‐
terior al cuptorului. În caz contrar, circu‐
laţia aerului cald în jurul tăvii va fi împie‐
dicată. Este posibil ca alimentele să se
ardă, în special în partea din spate a
cuptorului.
9. CUPTOR - RECOMANDĂRI AJUTĂTOARE
ATENŢIE
Pentru prăjituri foarte umede utilizaţi o
tavă de copt adâncă. Sucul fructelor
poate păta ireversibil smalţul.
Aparatul are patru niveluri pentru rafturi.
Număraţi nivelurile rafturilor din partea de jos
a podelei aparatului.
Puteţi găti diferite feluri de mâncare pe două
niveluri în acelaşi timp. Puneţi rafturile pe ni‐
velurile 1 şi 3.
Umezeala poate produce condens în aparat
sau pe sticla uşii. Acest lucru este normal. Uti‐
lizatorul trebuie să se îndepărteze întotdeauna
de aparat atunci când deschide uşa aparatului
pe durata gătirii. Pentru a reduce condensul,
lăsaţi aparatul să funcţioneze timp de 10 mi‐
nute înainte de gătire.
Ştergeţi umezeala după fiecare utilizare a
aparatului.
Nu puneţi obiecte direct pe podeaua aparatu‐
lui şi nu acoperiţi componentele cu folie din
aluminiu atunci când gătiţi. În caz contrar este
posibilă modificarea rezultatelor obţinute şi
deteriorarea stratului de email.
9.1 Coacerea prăjiturilor
Preîncălziţi cuptorul timp de circa 10 minute
înainte de coacere.
Nu deschideţi uşa cuptorului înainte ca 3/4 din
durata de coacere să fi trecut.
Dacă utilizaţi două tăvi de coacere în acelaşi
timp, lăsaţi un nivel liber pentru raft între ele.
9.2 Gătirea cărnii şi a peştelui
Nu gătiţi carne cu greutatea sub 1 kg. Gătirea
unor bucăţi prea mici face carnea prea uscată.
Utilizaţi o tavă de scurgere pentru alimentele
foarte grase pentru a evita petele pe cuptor
care pot fi permanente.
Lăsaţi carnea aproximativ 15 minute înainte
de a o tăia, astfel încât sucul să nu se prelingă
afară.
Pentru a împiedica formarea de prea mult fum
în cuptor pe durata frigerii, se recomandă
adăugarea de puţină apă în tava de scurgere.
Pentru a preveni condensarea fumului,
adăugaţi apă de fiecare dată după ce se eva‐
poră.
9.3 Durate de gătit
Duratele de gătit depind de tipul de alimente, de
consistenţa şi volumul lor.
La început, monitorizaţi performanţa când gătiţi.
Găsiti cele mai bune setări (setarea căldurii, du‐
rata de gătit, etc.) pentru vasele, reţetele şi can‐
tităţile dvs. când utilizaţi acest aparat.
ROMÂNA 11
9.4 Căldură de sus + jos
Aliment Tip tavă şi nivel raft
Durata de pre‐
încălzire (min)
Temperatura
(°C)
Durata de găti‐
re/coacere
(min)
Patiserie (250 g) tava emailată pe nive
lul 3
- 150 25 - 30
Prăjitură joasă
(1000 g)
tava emailată pe nive
lul 2
10 160 - 170 30 - 35
Plăcintă dospi
cu mere (2000 g)
tava emailată pe nive
lul 3
- 170 - 190 40 - 50
Plăcintă cu mere
(1200+1200 g)
2 forme rotunde din
aluminiu (diametru: 20
cm) la nivelul 1
15 180 - 200 50 - 60
Prăjituri mici
(500 g)
tava emailată pe nive
lul 2
10 160 - 180 25 - 30
Pandişpan fără
grăsimi (350 g)
1 formă rotundă din
aluminiu (diametru: 26
cm) la nivelul 1
10 160 - 170 25 - 30
Tort de clătite
(1500 g)
tava emailată pe nive
lul 2
- 160 - 170
45 - 55
1)
Pui, intreg (1.350
g)
raftul cuptorului la ni‐
velul 2, tava de copt
pe nivelul 1
- 200 - 220 60 - 70
Pui, jumătate
(1300 g)
raftul cuptorului la ni‐
velul 3, tava de copt
pe nivelul 1
- 190 - 210 30 - 35
Cotlet de porc
(600 g)
raftul cuptorului la ni‐
velul 3, tava de copt
pe nivelul 1
- 190 - 210 30 - 35
Aluat de prăjitură
(800 g)
tava emailată pe nive
lul 2
20 230 - 250 10 - 15
Prăjitură cu droj‐
die umplută
(1200 g)
tava emailată pe nive
lul 2
10 - 15 170 - 180 25 - 35
Pizza (1000 g) tava emailată pe nive‐
lul 2
10 - 15 200 - 220 30 - 40
Prăjitură cu
brânză (2600 g)
tava emailată pe nive
lul 2
- 170 - 190 60 - 70
Aluat tartă cu
mere (1900 g)
tava emailată pe nive
lul 1
10 - 15 200 - 220 30 - 40
Prăjitură de
Crăciun (2400 g)
tava emailată pe nive
lul 2
10 - 15 170 - 180
55 - 65
2)
12
www.electrolux.com
Aliment Tip tavă şi nivel raft
Durata de pre‐
încălzire (min)
Temperatura
(°C)
Durata de găti‐
re/coacere
(min)
Quiche Lorraine
(1000 g)
1 formă rotundă (dia‐
metru: 26 cm) la nive‐
lul 1
10 - 15 220 - 230 40 - 50
Pâine ţărăne‐
ască (750 + 750
g)
2 forme rotunde din
aluminiu (diametru: 20
cm) la nivelul 1
18
3)
180 - 200 60 - 70
Pandişpan româ‐
nesc (600 + 600
g)
2 tăvi rotunde, alumini‐
zate (lungime: 25 cm)
la nivelul 2
10 160 - 170 40 - 50
Pandişpan româ‐
nesc - tradiţional
(600 + 600 g)
2 tăvi rotunde, alumini‐
zate (lungime: 20 cm)
la nivelul 2
- 160 - 170 30 - 40
Gogoşi cu droj‐
die (800 g)
tava emailată pe nive
lul 2
10 - 15 200 - 210 10 - 15
Ruladă (500 g) tava emailată pe nive
lul 1
10 150 - 170 15 - 20
Bezele (400 g) tava emailată pe nive
lul 2
- 100 - 120 40 - 50
Prăjitură sfărâmi‐
cioasă (1500 g)
tava emailată pe nive
lul 3
10 - 15 180 - 190 25 - 35
Pandispan (600
g)
tava emailată pe nive
lul 3
10 160 - 170 25 - 35
Prăjitură cu unt
(600 g)
tava emailată pe nive
lul 2
10 180 - 200 20 - 25
1)
După oprirea aparatului, lăsaţi prăjitura în cuptor încă 7 minute.
2)
După oprirea aparatului, lăsaţi prăjitura în cuptor încă 10 minute.
3)
Pentru preîncălzire, setaţi temperatura pe 250 °C.
9.5 Aer cald
Aliment Tip tavă şi nivel raft
Durată de
preîncălzire
(minute)
Temperatură
(°C)
Durată de gătire/
coacere (minu‐
te)
Patiserie (250
g)
tava emailată pe nivelul 3 10 150 - 160 20 - 30
Patiserie (250 +
250 g)
tava emailată pe nivelul 1
şi 3
10 140 - 150 25 - 30
Patiserie (250 +
250 + 250 g)
tava emailată pe nivelul 1,
2 şi 4
10 150 - 160 30 - 35
Prăjitură
scăzută (1000
g)
tava emailată pe nivelul 2 10 150 - 160 30 - 40
ROMÂNA 13
Aliment Tip tavă şi nivel raft
Durată de
preîncălzire
(minute)
Temperatură
(°C)
Durată de gătire/
coacere (minu‐
te)
Prăjitură
scăzută (1000 +
1000 g)
tava emailată pe nivelul 1
şi 3
10 140 - 150 45 - 55
Prăjitură
scăzută (1000 +
1000 + 1000 g)
tava emailată pe nivelul 1,
2 şi 4
10 140 - 150 55 - 65
Plăcintă cu me‐
re (2000 g)
tava emailată pe nivelul 3 10 170 - 180 40 - 50
Plăcintă cu me‐
re (1200 + 1200
g)
2 forme rotunde din alu‐
miniu (diametru: 20 cm)
pe nivelele 2 şi 3
10 170 - 180 50 - 60
Prăjiturele (500
g)
tava emailată pe nivelul 3 10 140 - 150 30 - 35
Prăjiturele (500
+ 500 g)
tava emailată pe nivelul 1
şi 3
10 140 - 150 25 - 30
Prăjiturele (500
+ 500 + 500 g)
tava emailată pe nivelul 1,
2 şi 4
10 150 - 160 25 - 30
Pandişpan fără
grăsimi (350 g)
1 formă rotundă din alu‐
miniu (diametru: 26 cm)
pe nivelul 3
10 150 - 160 30 - 40
Tort de clătite
(1200 g)
tava emailată pe nivelul 3 - 150 - 160
40 - 50
1)
Pui, întreg
(1400 g)
raftul cuptorului la nivelul
2, tava de copt pe nivelul
1
- 170 - 190 50 - 60
Cotlet de porc
(600 g)
raftul cuptorului la nivelul
3, tava de copt pe nivelul
1
- 180 - 200 30 - 40
Aluat de prăji‐
tură (800 g)
tava emailată pe nivelul 2 15 230 - 250 10 - 15
Prăjitură dospită
umplută (1200
g)
tava emailată pe nivelul 3 20 - 30 160 - 170 20 - 30
Pizza (1000 +
1000 g)
tava emailată pe nivelul 1
şi 3
- 180 - 200 50 - 60
Prăjitură cu
brânză (2600 g)
tava emailată pe nivelul 2 - 150 - 170 60 - 70
Aluat tartă cu
mere (1900 g)
tava emailată pe nivelul 3 15 180 - 200 30 - 40
Prăjitură de
Crăciun (2400
g)
tava emailată pe nivelul 3 10 150 - 170
50 - 60
2)
14
www.electrolux.com
Aliment Tip tavă şi nivel raft
Durată de
preîncălzire
(minute)
Temperatură
(°C)
Durată de gătire/
coacere (minu‐
te)
Quiche Lorraine
(1000 g)
1 formă rotundă (diame‐
tru: 26 cm) pe nivelul 2
15 210 - 230 35 - 45
Pâine ţărăne‐
ască (750 + 750
g)
2 forme rotunde din alu‐
miniu (diametru: 20 cm)
pe nivelul 3
15
3)
180 - 190 50 - 60
Pandişpan ro‐
mânesc (600 +
600 g)
2 forme rotunde din alu‐
miniu (diametru: 25 cm)
pe nivelul 2
10 150 - 170 40 - 50
Pandişpan ro‐
mânesc tradiţio‐
nal (600 + 600
g)
2 forme rotunde din alu‐
miniu (diametru: 20 cm)
pe nivelul 2
- 160 - 170 30 - 40
Gogoşi cu droj‐
die (800 g)
tava emailată pe nivelul 3 10 180 - 200 10 - 15
Gogoşi cu droj‐
die (800 + 800
g)
tava emailată pe nivelul 1
şi 3
10 180 - 200 15 - 20
Ruladă (500 g) tava emailată pe nivelul 3 10 150 - 170 10 - 15
Bezele (400 g) tava emailată pe nivelul 2 - 100 - 120 50 - 60
Bezele (400 +
400 g)
tava emailată pe nivelul 1
şi 3
- 100 - 120 55 - 65
Bezele (400 +
400 + 400 g)
tava emailată pe nivelul 1,
2 şi 4
- 115 - 125 65 - 75
Prăjitură sfărâ‐
micioasă (1500
g)
tava emailată pe nivelul 2 10 170 - 180 20 - 30
Pandişpan (600
g)
tava emailată pe nivelul 2 10 150 - 170 20 - 30
Prăjitură cu unt
(600 + 600 g)
tava emailată pe nivelul 1
şi 3
10 150 - 170 20 - 30
1)
După oprirea aparatului, lăsaţi prăjitura în cuptor încă 7 minute.
2)
După oprirea aparatului, lăsaţi prăjitura în cuptor încă 10 minute.
3)
Pentru preîncălzire, setaţi temperatura pe 230 °C.
9.6 Încălzire de sus cu ventilator
Aliment
Tip tavă şi nivel
raft
Durată de pre‐
încălzire (minute)
Temperatu
(°C)
Durată de gătire/
coacere (minute)
Patiserie (250 g) tava emailată pe
nivelul 2
20
1)
150 - 160 20 - 25
Prăjitură scăzută
(500 g)
tava emailată pe
nivelul 2
20
1)
160 - 170 30 - 35
ROMÂNA 15
Aliment
Tip tavă şi nivel
raft
Durată de pre‐
încălzire (minute)
Temperatu
(°C)
Durată de gătire/
coacere (minute)
Pizza (1000 g) tava emailată pe
nivelul 2
20
1)
200 - 210 30 - 40
Ruladă (500 g) tava emailată pe
nivelul 2
20
1)
160 - 170 20 - 30
Bezele (400 g) tava emailată pe
nivelul 2
10
1)
110 - 120 50 - 60
Pandişpan (600
g)
tava emailată pe
nivelul 2
20
1)
160 - 170 25 - 30
Prăjitură cu unt
(600 g)
tava emailată pe
nivelul 2
20
1)
160 - 170 25 - 30
Pui, întreg (1200
g)
tava emailată pe
nivelul 2
- 220 - 230 45 - 55
1)
Aduceţi butonul de temperatură la 250 °C.
Informaţii despre acrilamide
Important Conform celor mai noi informaţii
ştiinţifice, dacă vă gătiţi mâncarea cu crustă arsă
(mai ales cea care conţine amidon), acrilamidele
pot fi un factor de risc al sănătăţii. De aceea, vă
recomandăm să gătiţi la cele mai mici
temperaturi şi să nu vă rumeniţi prea mult
mâncarea.
10. CUPTOR - ÎNGRIJIREA ŞI CURĂŢAREA
AVERTIZARE
Consultaţi capitolul „Informaţii privind si
guranţa”.
Curăţaţi partea din faţă a aparatului cu o
cârpă moale, înmuiată în apă caldă şi un
agent de curăţare.
Pentru a curăţa suprafeţele metalice, folosiţi
un agent de curăţare obişnuit
Curăţaţi interiorul cuptorului după fiecare utili‐
zare. În acest mod puteţi îndepărta mai uşor
murdăria, care nu se va arde.
Îndepărtaţi murdăria rezistentă cu produse
speciale de curăţat cuptorul.
Curăţaţi toate accesoriile cuptorului (cu o
cârpă moale, cu apă caldă şi un agent de
curăţare) după fiecare utilizare, apoi lăsaţi-le
să se usuce.
Dacă aveţi accesorii neaderente, nu le curăţaţi
cu agenţi agresivi, obiecte ascuţite sau prin
spălare în maşina de spălat vase. În acest
mod se poate distruge stratul antiaderent!
10.1 Curăţarea uşii cuptorului
Uşa cuptorului are două panouri de sticlă monta‐
te suprapus. Pentru a uşura curăţarea cuptorului,
uşa poate fi demontată.
AVERTIZARE
Uşa cuptorului se poate închide dacă
încercaţi să scoateţi panoul de sticlă in‐
terior când uşa este încă asamblată.
AVERTIZARE
Verificaţi dacă panourile de sticlă sunt
reci, înainte de a curăţa sticla uşii.
Există riscul de spargere a sticlei.
AVERTIZARE
Când panourile de sticlă ale uşii sunt
deteriorate sau au zgârieturi, sticla devi‐
ne slabă şi se poate sparge. Pentru a
preveni acest lucru, trebuie să le înlo‐
cuiţi. Pentru instrucţiuni suplimentare,
contactaţi centrul de service local.
16
www.electrolux.com
Scoaterea uşii cuptorului şi a panoului de sticlă
1.
Deschideţi complet uşa şi ţineţi cele două
balamale.
2.
Ridicaţi şi rotiţi pârghiile de pe cele două
balamale.
3.
Închideţi uşa cuptorului până la prima pozi‐
ţie de deschidere (jumătate). După aceea,
împingeţi-o şi scoateţi-o din locaş.
ROMÂNA 17
1
1
4.
Puneţi uşa pe o suprafaţă stabilă protejată
de o lavetă moale. Folosiţi o şurubelniţă
pentru a scoate cele 2 şuruburi din partea
de jos a uşii.
Nu pierdeţi şuruburile.
2
2
3
5.
Pentru deschiderea uşii interioare utilizaţi o
spatulă din lemn, plastic sau material simi‐
lar. Ţineţi uşa exterioară şi împingeţi uşa in‐
terioară în sus.
6.
Ridicaţi uşa interioară.
7.
Curăţaţi interiorul uşii.
Curăţaţi panoul de sticlă cu apă caldă şi săpun.
Uscaţi cu grijă.
AVERTIZARE
Curăţaţi panoul de sticlă doar cu apă
caldă şi săpun. Agenţii de curăţare
abrazivi, substanţele pentru înlăturarea
petelor şi obiectele ascuţite (de exem‐
plu cuţite sau raclete) pot deteriora sti‐
cla.
Introducerea uşii cuptorului şi a panoului de sticlă
4
4
5
5
6
După finalizarea procesului de curăţare, montaţi
uşa cuptorului. Pentru a face acest lucru, parcur‐
geţi etapele în sens invers.
10.2 Scoaterea sertarului
Sertarul de sub cuptor poate fi scos pentru
curăţare.
18
www.electrolux.com
Scoaterea sertarului
1.
Trageţi sertarul în afară până când se
opreşte.
2.
Ridicaţi uşor sertarul.
3.
Trageţi sertarul complet în afară.
Instalarea sertarului
Pentru a instala sertarul, efectuaţi paşii de mai
sus în ordinea inversă.
AVERTIZARE
Nu păstraţi în sertar obiecte inflamabile
(precum materiale de curăţat, pungi de
plastic, mănuşi pentru cuptor, hârtie,
agenţi de curăţare). Când utilizaţi cupto‐
rul, sertarul poate deveni fierbinte. Peri‐
col de incendiu.
10.3 Bec cuptor
AVERTIZARE
Aveţi grijă când schimbaţi becul cupto‐
rului. Există pericol de electrocutare.
Înainte de a schimba becul cuptorului:
Dezactivaţi cuptorul.
Decuplaţi siguranţele din tablou sau dezacti‐
vaţi întrerupătorul.
Puneţi o cârpă pe fundul cuptorului pen‐
tru a preveni deteriorarea becului cupto
rului şi a capacului de sticlă.
Înlocuirea becului cuptorului
1.
Capacul din sticlă al becului se află în spa‐
tele cavităţii.
Rotiţi capacul din sticlă al becului la stânga
şi scoateţi-l.
2.
Curăţaţi capacul de sticlă.
3.
Înlocuiţi becul cuptorului cu un altul cores‐
punzător, rezistent la o temperatură de 300
°C.
Utilizaţi acelaşi tip de bec de cuptor.
4.
Instalaţi capacul de sticlă.
11. CE TREBUIE FĂCUT DACĂ...
Problemă Cauză posibilă Soluţie
Indicatorii pentru căldura rezi‐
duală nu se aprind
Zona de gătit nu este fierbinte
pentru că este utilizată numai
o perioadă scurtă de timp
Dacă zona de gătit trebuie să
fie fierbinte, contactaţi centrul
de service local
Aparatul nu funcţionează de‐
loc
Siguranţa din tabloul de sigu‐
ranţe este decuplată
Verificaţi siguranţa. Dacă si‐
guranţa declanşează mai mult
decât o dată, adresaţi-vă unui
electrician calificat.
Cuptorul nu se încălzeşte Cuptorul nu este pornit Porniţi cuptorul
Cuptorul nu se încălzeşte Nu au fost efectuate setările
necesare
Verificaţi setările
Becul cuptorului nu funcţio‐
nează
Becul este defect Înlocuiţi becul cuptorului
Aburul şi condensul se depun
pe alimente şi în interiorul
cuptorului
Aţi lăsat vasul cu mâncare
prea mult timp în cuptor
Nu lăsaţi vasele cu mâncare
în cuptor mai mult de 15 - 20
de minute după terminarea
procesului de gătit
ROMÂNA 19
Dacă nu puteţi găsi singur o soluţie problemei,
contactaţi dealerul sau centrul de service.
Datele necesare centrului de service se găsesc
pe plăcuţa cu date tehnice. Aceasta este ampla‐
sată pe cadrul frontal din interiorul cuptorului.
Vă recomandăm să notaţi datele aici:
Model (MOD.) .........................................
PNC (codul numeric al produsului) .........................................
Numărul de serie (S-N.) .........................................
12. INSTALAREA
AVERTIZARE
Consultaţi capitolul „Informaţii privind si
guranţa”.
12.1 Amplasarea aparatului
B
A
Puteţi instala aparatul independent, cu dulapuri
pe una sau ambele laturi şi pe colţ.
Distanţe minime
Dimensiuni mm
A 690
B 150
12.2 Date tehnice
Dimensiuni
Înălţime 858 mm
țime 500 mm
Adâncime 600 mm
Dimensiuni
Putere electrică tota‐
la
8035 W
Tensiune 230 V
Frecvenţă 50 Hz
12.3 Aducerea la nivel
Pentru a aduce suprafaţa superioară a aparatului
la acelaşi nivel cu celelalte suprafeţe, utilizaţi pi‐
cioarele din partea inferioară a aparatului.
12.4 Conectarea la alimentarea
electrică
Producătorul nu este responsabil dacă
nu respectaţi măsurile de siguranţă des‐
crise în capitolul „Informaţii privind sigu‐
ranţa”.
Acest aparat nu este livrat cu ştecher şi cablu de
alimentare electrică.
Tipul de cablu utilizabil: H05 RR-F de grosime
adecvată.
Cablul de alimentare cu curent nu tre‐
buie să atingă partea aparatului indicată
în imaginea ilustrată.
20
www.electrolux.com
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Electrolux EKC52500OX Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare