Whirlpool AKP 369/IX Program Chart

Tip
Program Chart
AKP 369 FIȘA PRODUSULUI
RO
5019 310 56792
1. Panoul de comandă
2. Ventilatorul pentru răcire (nu este vizibil)
3. Rezistenţa superioară
4. Rezistenţa grill-ului (poate fi coborâtă)
5. Becul cuptorului
6. Rezistenţa circulară (nu este vizibilă)
7. Ventilator
8. Rezistenţa inferioară (nu este vizibilă)
9. Ușa cuptorului
ACCESORIILE
PANOUL DE COMANDĂ
1. Butoane pentru utilizarea plitei
2. Butonul termostatului cuptorului
3. Ledul roșu al termostatului cuptorului
4. Butonul de aprindere electrică
5. Butonul de selectare a funcţiilor
Ghidajul
Ghidajul
de sus
de jos
Tavă pentru
dulciuri:
Tavă pentru
scurgerea grăsimii:
Panouri catalitice:
Grătar:
2
4
1
5
3
PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE A CUPTORULUI
Rotiţi butonul de selectare a funcţiilor până la funcţia dorită.
Becul cuptorului se aprinde.
Rotiţi butonul termostatului, în sens orar, până la temperatura dorită. Ledul indicator roșu al
termostatului se aprinde și se va stinge când se ajunge la temperatura selectată.
La sfârșitul coacerii:
Aduceţi butoanele pe poziţia “0”.
Tabel cu funcţiile cuptorului
Funcţie Descrierea funcţiei
-Cuptor stins -
BEC
Aprinderea becului intern al cuptorului.
STATICĂ
Pentru a coace carne, pește și pui, pe un nivel.
Preîncălziţi cuptorul la temperatura de coacere dorită și introduceţi
alimentele înăuntru, imediat ce ledul roșu al termostatului se stinge.
Se recomandă să utilizaţi al doilea sau al treilea nivel.
CONVECŢIE
Pentru a coace pe max. 2 niveluri.
La nevoie, vă recomandăm să inversaţi poziţia mâncărurilor, pentru a
obţine o coacere mai omogenă.
Nu este necesară preîncălzirea cuptorului (cu excepţia cazului în care
coaceţi pizze și plăcinte).
GRILL
Pentru a frige antricoate, frigărui, cârnaţi, pentru a gratina legume și
pentru a prăji pâinea.
Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii
(așezată pe primul grătar) pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu
grăsime.
Se recomandă să întoarceţi alimentele în timpul coacerii.
TURBOGRILL
Pentru a frige bucăţi mari de carne (rosbif, fripturi).
În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii,
așezată pe primul grătar, pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu
grăsime.
Întoarceţi carnea în timpul frigerii.
DECONGELARE
Pentru a dezgheţa alimentele congelate și a le aduce la temperatura
camerei.
Lăsaţi alimentele în ambalajul lor, pentru a evita uscarea.
TURBOVENTILATOR
Pentru a coace pe un nivel (de ex.: fructe, torturi, budinci, legume,
pizza, pui).
AER FORŢAT
Pentru a coace, fără preîncălzire, pe unu sau mai multe niveluri,
alimente care necesită aceeași temperatură de coacere (de ex.: pește,
legume, dulciuri), fără ca mirosurile să treacă de la un aliment la altul
REZISTENŢA
INFERIOARĂ
Pentru a termina coacerea torturilor cu fructe și cu brânză.
Pentru a face sosurile să se îngroașe.
Folosiţi această funcţie în ultimele 10-15 minute de coacere.
TABELE DE COACERE
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de jos în sus)
Temperatură
(°C)
Durata de coacere
min.
CARNE
Miel, ied, berbec
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
X 2 200 100 - 110
Viţel, văcuţă, porc
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Pui,
iepure,
raţă
X 2 200 70 - 80
- 2 190 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Curcan
(3-5 kg.)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
X 2 200 170 - 180
Gâscă
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
X 2 200 100 - 130
PEȘTE (1 kg)
Crap, știucă, ton, somon,
merlucius
X 2 200 60 - 80
- 2 190 60 - 80
X 2 190 60 - 80
PEȘTE
(<1 kg - bucăţi)
Pește spadă, somn, ton
X 2 190 50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
LEGUME
Ardei, roșii, cartofi copţi
X 2
190
50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2
190
50 - 60
DULCIURI, PRĂJITURI ETC.
Torturi dospite
X 2
180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Plăcinte umplute
(cu brânză)
X 2
190 60 - 90
- 2 180 60 - 90
- 2
180 60 - 90
Tar tă
X 2
190 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Ștrudel, clătite
X 2
200 50 - 60
X 1-3 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Biscuiţi, covrigi, pișcoturi
X 2
180 20 - 30
X 1-3 180 30 - 40
X 2
180 30 - 40
Choux ŕ la crčme, rulade
X 2
180 35 - 45
X 1-3 180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
TABEL DE COACERE CU FUNCŢIA GRILL
Notă: Duratele și temperaturile de coacere au caracter pur indicativ.
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de jos în sus)
Temperatură
(°C)
Durata de coacere
min.
Plăcinte sărate, prăjituri cu
fructe, de ex. ananas, piersici
X 2
200 50 - 60
X 2 190 45 - 55
X 2
190 45 - 55
Lasagne, cartofi gratinaţi,
macaroane umplute, budinci
de paste făinoase
X 2
200 40 - 50
X 2 190 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Pâine
X 2
210 30 - 40
X 1-3 210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 1-3 210 20 - 30
X 2
210 20 - 30
Vol-au-vent
X 2
210 20 - 30
X 1-3 200 30 - 40
X 2
200 30 - 40
Sufleuri
X 2
200 40 - 50
X 2 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de jos în sus)
Temperatură
(°C)
Durata de coacere
min.
Pâine prăji X 3-4 200-225 10 - 15
Antricoate X 3-4 200-225 30 - 40
Șniţele X 3-4 200-225 30 - 40
Cârnaţi X 3 200-225 30 - 40
Friptură la grătar X 3 200-225 30 - 40
Pește (bucăţi) X 3 200-225 30 - 40
Copane de pui X 3 200-225 40 - 50
Frigărui X 3 200-225 40 - 50
Cotlete X 3 200-225 40 - 50
1/2 pui X 3 200-225 40 - 50
1/2 pui - 3 200-225 40 - 50
Pui întreg - 2-3 200-225 60 - 70
Friptură, porc, viţel - 2-3 200-225 60 - 80
Raţă - 1-2 200-225 60 - 80
Pulpă de miel - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbif - 2 200-225 60 - 70
Cartofi la cuptor - 2-3 200-225 40 - 50
Pește, de ex. crap, păstrăv - 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 369/IX Program Chart

Tip
Program Chart