Nivele de putere recomandate pentru diferite tipuri de coacere:
Tip aliment de pregătit TEMPERATURĂ (°C) Sfaturi/OBS.
PEȘTE
Plătică (file) între 150° și 200°
între 2 min. și 4 min. pe fiecare parte , în funcție de
dimensiuni
Sebastă (file) între 150° și 200°
între 2 min. și 4 min. pe fiecare parte , în funcție
de dimensiuni
Somon (file) între150° și 200°
între 2 min. și 4 min. pe fiecare parte , în funcție
de dimensiuni
Sardine și lumânărică (pește
mic)
între 150°și 200° între 2 min. și 4 min. pe fiecare parte
Dorada (pește dim. medii)
150°
între 4 min. și 5 min. pe fiecare parte
Plătică (pește dim. medii)
150°
între 4 min. și 5 min. pe fiecare parte
Tip de pește de mari dimensiuni
între130° și 150°
între 8 min. și 10 min. pe fiecare parte , ulterior 180°
pentru rumenirea suprafeței
Friptură de somon între 150° și 200°
între 2 min. și 7 min. pe fiecare parte , în funcție de
dimensiuni și de nivelul dorit de coacere
Friptură de merluciu
între 150° și 200°
între 2 min. și 7 min. pe fiecare parte , în funcție de
dimensiuni și de nivelul dorit de coacere
Friptură de ton
între 150° și 200°
între 2 min. și 7 min. pe fiecare parte , în funcție de
dimensiuni și de nivelul dorit de coacere
Creveți
200° max.
între 4 min. și 7 min.
între 2 min. și 4 min. pe fiecare parte
150°
Pește pane
CARNE
Cotlet: porc, miel și vițel
200°
între 2 min. și 10 min. pe fiecare parte , în funcție de
dimensiuni și de nivelul dorit de coacere
Coaste de vițel sau mânzat
(subțiri)
între 150° și 200°
între 10 min. and 15 min. pe fiecare parte ,
temperatura MAX. pentru rumenirea la exterior
Fripturi și cotlete de: vițel,
mânzat și păsări de curte
200° max.
între 1 min. și 3 min.pe fiecare parte
Cârnați între 150° și 200°
10 min.
18 min. Max.
Cremvuști
Vițel, pui (carne tocată)
200° max.
FRUCTE ȘI LEGUME
Cartofi: felii sau bucățele
200° max.
Cepe, praz, morcovi,ardei
(tocate fin)
200° max.
Vinete și dovlecei (subțiri)
între 150° și 200°
Ananas, mango, mere și pere
(în bucăți)
200°
Dovlecei la grătar
200° 12 min.
Ardei la grătar
Max. 30 min.
ALTELE
Pâine toast între 150° și 200° 30 sec. pe fiecare parte
3 min. 200°
Clătite
Ouă, omletă între 150° și 200°
! Duratele de coacere de mai sus sunt indicative și pot fi modificate în funcție de gusturile personale.
9