7
RO
Alte informaţii utile
Curăţare şi îngrijire
Pentru rezultate optime şi un gătit mai
plăcut, citiţi cu atenţie aceste comentarii.
Pentru rezultate optime:
1. Când stabiliţi timpul pentru un anumit
preparat, începeţi prin a folosi timpul
minim şi vericaţi starea preparatului din
când în când. Mâncarea se poate arde cu
uşurinţă, deoarece microundele pătrund
foarte rapid.
2. Cantităţile mici de alimente sau
alimentele cu conţinut scăzut de apă
se pot usca şi pot deveni tari dacă sunt
preparate un timp prea îndelungat.
Dezgheţarea alimentelor congelate:
1. Alimentele care au fost congelate pot
puse direct în cuptor pentru dezgheţare
(asiguraţi-vă că aţi scos orice legături sau
ambalaje metalice).
2. Decongelaţi conform Sfaturilor pentru
Decongelare din acest manual.
3. Pentru zonele alimentelor care se
decongelează mai rapid decât altele,
acoperiţi cu bucăţi mici de folie de
aluminiu. Acest lucru va încetini sau va
opri procesul de dezgheţare.
4. Unele alimente nu trebuie să e complet
decongelate înainte de preparare. De
exemplu, peştele se prepară atât de
rapid, încât este uneori mai bine să
începeţi prepararea când este încă uşor
îngheţat.
5. Este posibil să e necesar să măriţi
sau să micşoraţi timpul de preparare la
anumite reţete, în funcţie de temperatura
iniţială a alimentelor.
NOTĂ:
Aerul din oriciu poate deveni cald în timpul
preparării.
Rumenire:
Există câteva alimente care nu se ţin în
cuptorul cu microunde sucient de mult
pentru a se rumeni şi pot necesita o colorare
suplimentară.
La feliile de carne, pateurile cu carne sau
bucăţile de pui se pot folosi produse de
acoperire cum ar paprika şi agenţi de
rumenire ca sosul Worcestershire.
Fripturile, carnea de pasăre sau şunca,
ţinute în cuptor timp de 10-15 minute sau
mai mult, se vor rumeni fără alte adaosuri.
Păstraţi suprafeţele din interiorul
cuptorului curate şi uscate.
Ca o regulă generală, curăţaţi după ecare
utilizare.
PEREŢII INTERIORI
Îndepărtaţi orice rimituri sau resturi de
alimente dintre uşă şi cuptor, folosind o
cârpă umedă. Această zonă trebuie bine
curăţată în mod particular, pentru a asigura
închiderea corectă a uşii. Îndepărtaţi stropii
de grăsime cu o cârpă săpunită, apoi clătiţi
şi ştergeţi. Nu folosiţi abrazivi, care ar putea
zgâria şi deteriora suprafaţa vopsită a
cuptorului.
NU LĂSAŢI APĂ SĂ CADĂ ÎN CUPTOR
SUPORTUL ROLEI
Suportul rolei trebuie scos şi curăţat în
apă erbinte săpunită cel puţin o dată pe
săptămână, pentru ca grăsimea să nu
împiedice mişcarea rotiţelor.
UŞA
Uşa şi dispozitivele de etanşare a uşii
trebuie păstrate curate tot timpul. Folosiţi
numai apă caldă, săpunită, pentru a le clăti
şi apoi uscaţi bine.
NU FOLOSIŢI MATERIALE ABRAZIVE,
CUM AR FI PRAFUL DE CURĂŢAT
SAU MATERIALELE OŢELITE ORI DIN
MATERIAL PLASTIC.
Părţile metalice sunt uşor de întreţinut dacă
se şterg frecvent cu o cârpă umedă.
EXTERIOR
Curăţaţi cu apă caldă uşor săpunită, clătiţi
şi uscaţi cu o cârpă moale. Nu folosiţi
materiale abrazive. Nu vărsaţi apă în oricii.
În cazul în care cablul de alimentare se
murdăreşte, ştergeţi-l cu o cârpă umedă.