RO
Precauţi
1. Nu încercaţi să forţaţi sau să faceţi ajustări ori
reparaţii la uşă, panoul de
control, comutatoarele
dispozitivelor de siguranţă sau la orice piesă a
cup torului. Este riscant ca cineva să efectueze
operaţiuni de întreţinere sau reparaţii care implică
scoaterea oricărui capac care oferă protecţie
împotriva expunerii la energia microundelo
r.
Reparaţiile trebuie efectuate numai de către
un tehnician cali
ficat de la service.
2. N
este să lăsaţi un pahar cu apă în cupto
r, atunci
când nu îl folosiţi.
Apa va absorbi în siguranţă
toată energia
pornit din greşeală.
u folosiţi cuptorul dacă este gol. Cel mai bine
microundelo
r, dacă cuptorul este
3. Nu
deoarece se pot carboniza sau arde dacă sunt
încălzite un timp prea îndelungat.
uscaţi textile în cuptorul cu microunde,
4.
Nu preparaţi alimente ambalate în prosoape de
hârtie decât dacă există instrucţiuni în acest sens
în cartea de bucate pentru alimentul pe care îl
preparaţi.
5. Nu folosiţi ziare în locul prosoapelor de hârtie
pentru preparare.
6.
Nu folosiţi recipiente din lemn.
Acestea se pot
7.
Nu folosiţi la cuptor prosoape de bucătărie,
8.
Nu folosiţi produse din hârtie reciclată, deoarece
acestea pot conţine impurităţi care ar putea da
naştere la scântei şi / sau foc dacă sunt utilizate
la gătit.
încinge şi arde. Nu folosiţi recipiente ceramice
care au încrustaţii metalice (de exemplu aur sau
argint).Scoateţi întotdeauna legăturile metalice.
Obiectele metalice pot forma un arc electric în
cuptor , ceea ce poate conduce la deteriorări
grave.
şerveţele sau alte materiale de obstrucţionare
aşezate între uşă şi marginile frontale ale
cuptorului, deoarece pot avea loc astfel scurgeri
de energie cu microunde.
12.
Înainte de preparare, înţepaţi coaja cartofilor,
merelorsau fructelor şi
legumelor similare.
13.
Nu preparaţi ouă în coajă. Se va forma
presiune în interiorul o
14. Nu încercaţi să frigeţi cu multă grăsime în
cuptor.
15.
Scoateţi ambalajul din plastic al alimentelor
înainte de preparare sau decongelare.
Reţineţi că totuşi, în unele cazuri, alimentele
trebuie să fie acoperite cu un film din plastic,
pentru încălzire sau preparare.
16.
Dacă uşa cuptorului sau dispozitivele de
etanşare sunt deteriorate, cuptorul nu trebuie
folosit până nu este reparat de către un
tehnician calificat de la service.
17. Dacă observaţi fum, opriţi sau deconectaţi
cuptorul de la priză şi ţineţi uşa cuptorului
închisă pentru a stinge o eventualăflacără.
18.
Când se încălzesc sau se prepară alimente
în recipiente de unică folosinţă din plastic,
hârtie sau alte materiale inflamabile, verificaţi
cuptorul frecvent,din cauza posibilităţii de
iscare a unui foc.
19.
Permiteţi-le copiilor să folosească cuptorul
fără corespunzătoare, astfel încât copilul să
poată utiliza cuptorul în siguranţă şi să
înţeleagă riscurile unei operări inadecvate.
20.
Lichidele şi alte alimente nu trebuie încălzite
în recipiente etanşe, deoarece este posibil să
explodeze.
9. Nu clătiţi platanul punându-l în apă imediat după
preparare. Se poate sparge sau deteriora.
10.
Cantităţile mici de alimente necesită un timp mai
scurt de preparare sau de încălzire. Dacă se
foloseşte timpul normal, alimentul se poate
supraîncălzi şi arde.
11. Asiguraţi-vă că aşezaţi cuptorul astfel încât
partea din faţă a uşii să fie la o distanţă de 8 cm
sau mai mult în spatele marginii suprafeţei pe
care este plasat,pentru a evita răsturnarea
accidentală a aparatului.
21. Folosiţi numai ustensile potrivite pentru
utilizare în cuptoarele cu microunde.
22. Când încălziţi alimente aflate în recipiente
din plastic sau hârtie, supravegheaţi
cuptorul, din cauza posibilităţii de
aprindere.
23. Dacă observaţi fum, opriţi aparatul sau
scoateţi-l din priză şi ţineţi uşa deschisă
pentru ca eventualele flăcări să se stingă.
24. Încălzirea băuturilor la microunde poate
provoca o fierbere puternică întârziată şi
prin urmare trebuie să fiţi precauţi când
manipulaţi recipientul.
25. Conţinutul biberoanelor şi al recipientelor
cu mâncare pentru bebeluşi trebuie
scuturate sau agitate, iar temperatura
verificată înainte de consum, pentru a evita
arsurile.