KitchenAid KCBWX 70600R Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului

Acest manual este potrivit și pentru

Instrucţiuni de utilizare
Instrucţiuni de siguranţă 4
Introducere despre vin 7
Depozitarea sticlelor 8
Tabelul cu cele mai bune temperaturi de servire a vinurilor 10
Descrierea aparatului 10
Cum se utilizează aparatul 11
Curăţarea şi întreţinerea 13
Ghidul de depanare 14
Serviciul de Asistenţă Tehnică 15
Instalare 16
4
Înainte de a utiliza aparatul, citiţi aceste
instrucţiuni privind siguranţa. Păstraţi-le la
îndemână pentru a le putea consulta şi pe
viitor.
Aceste instrucţiuni şi aparatul în sine
furnizează avertismente importante privind
siguranţa, care trebuie respectate întotdeauna.
Producătorul nu îşi asumă nicio răspundere
pentru nerespectarea acestor instrucţiuni de
siguranţă, pentru utilizarea necorespunzătoare
a aparatului sau pentru setarea incorectă a
butoanelor de comandă.
Nu lăsaţi aparatul la îndemâna copiilor
foarte mici (0-3 ani). Nu lăsaţi aparatul la
îndemâna copiilor mici (3-8 ani) decât dacă
sunt supravegheaţi în permanenţă.
Copiii cu vârsta de peste 8 ani şi persoanele cu
capacităţi fizice, senzoriale sau mintale reduse
sau fără experienţă şi cunoştinţe pot folosi
acest aparat doar dacă sunt supravegheate sau
au fost instruite cu privire la utilizarea în
siguranţă şi înţeleg riscurile implicate. Copiii
nu trebuie se joace cu aparatul. Curăţarea şi
întreţinerea nu trebuie să fie efectuate de către
copii fără a fi supravegheaţi.
Utilizarea permisă
ATENŢIE: Aparatul nu trebuie să fie pus în
funcţiune prin intermediul unui dispozitiv
extern de întrerupere, cum ar fi un
temporizator, sau al unui sistem de comandă
la distanţă separat.
Acest aparat este proiectat pentru a fi
utilizat în locuinţe, precum şi în alte spaţii, cum
ar fi: bucătării destinate personalului din
magazine, birouri şi alte spaţii de lucru; ferme;
de către clienţii din hoteluri, moteluri, unităţi
de cazare de tip „bed and breakfast” şi alte
spaţii rezidenţiale.
Acest aparat nu este destinat utilizării în
scop profesional. Nu utilizaţi aparatul în aer
liber.
Becul din interiorul aparatului este
proiectat special pentru aparate de uz casnic şi
nu este destinat iluminatului unei încăperi
dintr-o locuinţă (Regulamentul CE nr.
244/2009).
Aparatul este proiectat pentru a funcţiona
în încăperi în care temperatura ambientală
este cuprinsă în următoarele limite, în funcţie
de clasa climatică indicată pe plăcuţa cu date
tehnice. Este posibil ca aparatul să nu
funcţioneze corespunzător dacă este lăsat un
timp îndelungat la o temperatură situată în
afara intervalului specificat.
Clasă climatică. T. amb. (°C)
SN: Între 10 şi 32 °C
ST: Între 16 şi 38 °C;
N: Între 16 şi 32 °C
T: Între 16 şi 43 °C
Acest aparat nu conţine clorofluorocarburi
(CFC).
Circuitul de răcire conţine agent frigorific
R600a (HC).
Aparatele cu izobutan (R600a): izobutanul este
un gaz natural fără efecte nocive asupra
mediului înconjurător, dar este inflamabil. De
aceea, trebuie să vă asiguraţi tuburile
circuitului de răcire nu sunt deteriorate, în
special la golirea circuitului de răcire.
AVERTISMENT: Nu deterioraţi tuburile
circuitului de răcire al aparatului.
AVERTISMENT: Nu astupaţi orificiile de
ventilare ale mobilei în care este încastrat
aparatul.
AVERTISMENT: Nu utilizaţi alte mijloace
mecanice, electrice sau chimice pentru a
accelera procesul de decongelare, în afară de
cele recomandate de producător.
AVERTISMENT: Nu utilizaţi şi nu introduceţi
dispozitive electrice în interiorul
compartimentelor aparatului, dacă acestea nu
sunt de tipul autorizat în mod expres de
producător.
AVERTISMENT: dispozitivele de produs
gheaţă şi/sau dozatoarele de apă care nu sunt
racordate direct la reţeaua de alimentare cu
apă trebuie fie umplute doar cu apă
potabilă.
AVERTISMENT: Dispozitivele de produs
gheaţă şi/sau dozatoarele de apă automate
trebuie să fie conectate la o sursă de
alimentare exclusiv cu apă potabilă, având o
presiune cuprinsă între 0,17 şi 0,81 MPa (între
1,7 şi 8,1 bari).
Nu depozitați substanțe explozive, precum
Instruiuni de siguranţă IMPORTANT: trebuie citite şi respectate
5
doze de aerosoli cu propulsor inflamabil, în
aparat.
Nu înghiţiţi conţinutul (netoxic) al
acumulatorilor frigorifici (din dotarea anumitor
modele). Nu mâncaţi cuburi de gheaţă sau
îngheţată imediat după scoaterea acestora din
congelator, deoarece pot cauza degerături.
La produsele proiectate să utilizeze un
filtru de aer instalat în capacul ventilatorului,
filtrul trebuie fie întotdeauna montat când
frigiderul este în funcţiune.
Nu depozitaţi în congelator recipiente din
sticlă umplute cu lichide, deoarece se pot
sparge.
Nu blocaţi ventilatorul (dacă intră în dotare) cu
produse alimentare. După introducerea
alimentelor, verificaţi dacă uşile
compartimentelor se închid corespunzător, în
special uşa congelatorului.
Garniturile deteriorate trebuie fie
înlocuite cât mai curând posibil.
Folosiţi compartimentul frigider doar
pentru păstrarea alimentelor proaspete, iar
compartimentul congelator doar pentru
păstrarea alimentelor congelate, congelarea
alimentelor proaspete şi producerea cuburilor
de gheaţă.
Evitaţi depozitarea alimentelor neambalate
în contact direct cu suprafeţele interioare ale
compartimentelor frigider sau congelator.
Aparatele pot fi prevăzute cu compartimente
speciale (compartimentul pentru alimente
proaspete, compartimentul „Zero grade etc.).
Dacă nu există menţiuni speciale în broşura cu
instrucţiuni a produsului, aceste
compartimente pot fi scoase, menţinându-se
rezultate echivalente.
C-pentanul este utilizat ca agent de
expandare la fabricarea spumei izolatoare şi
este un gaz inflamabil.
Instalarea
Manevrarea şi instalarea aparatului trebuie
fie efectuate de două sau mai multe
persoane - risc de rănire. Folosiţi mănuşi de
protecţie la despachetare şi instalare - risc de
tăiere.
Instalarea, inclusiv racordarea la reţeaua de
alimentare cu apă (dacă este necesară) şi la
reţeaua de alimentare cu energie electrică,
precum şi reparaţiile trebuie efectuate de un
tehnician calificat. Nu reparaţi şi nu înlocuiţi
nicio componentă a aparatului, cu excepţia
cazului în care acest lucru este indicat în mod
expres în manualul de utilizare. Nu lăsaţi copiii
în apropierea zonei de instalare. După
despachetarea aparatului, asiguraţi-vă că
acesta nu a fost deteriorat în timpul
transportului. Dacă apar probleme, contactaţi
distribuitorul sau cel mai apropiat serviciu de
asistenţă tehnică post-vânzare. Odată instalat
aparatul, deşeurile de ambalaje (bucăţi de
plastic, polistiren etc.) nu trebuie lăsate la
îndemâna copiilor - risc de asfixiere. Înainte de
orice operaţie de instalare, aparatul trebuie
fie deconectat de la reţeaua de alimentare cu
energie electrică - risc de electrocutare. În
timpul instalării, aveţi grijă ca aparatul nu
deterioreze cablul de alimentare - risc de
incendiu sau de electrocutare. Activaţi aparatul
numai atunci când instalarea a fost finalizată.
În timpul mutării aparatului, aveţi grijă să
nu deterioraţi podeaua (de exemplu,
parchetul). Instalaţi aparatul pe o podea sau
un suport care îi poate susţine greutatea şi
într-un spaţiu adecvat pentru dimensiunile şi
utilizarea sa. Asiguraţi-vă că aparatul nu este
amplasat lângă o sursă de căldură şi cele
patru picioruşe sunt stabile şi se sprijină pe
podea, reglându-le după cum este necesar, şi
asiguraţi-vă că aparatul este perfect orizontal,
folosind o nivelă cu bulă de aer. Aşteptaţi cel
puţin două ore înainte de a pune în funcţiune
aparatul, pentru vă asigura circuitul de
răcire atinge nivelul maxim de eficienţă.
AVERTISMENT: Pentru a evita riscurile
datorate instabilităţii, aparatul trebuie
poziţionat sau fixat în conformitate cu
instrucţiunile producătorului. Este interzis
așezați frigiderul astfel încât furtunul metalic al
aragazului, conductele metalice de alimentare
cu gaz sau apă sau cablurile electrice intre
în contact cu peretele din spate al frigiderului
(bobina condensatorului).
Toate dimensiunile și distanțele necesare
pentru instalarea aparatului pot fi găsite în
manualul cu instrucțiuni de instalare.
Avertismente privind alimentarea cu
energie electrică
Aparatul trebuie să poată fi deconectat de
la reţeaua electrică fie prin scoaterea
6
ştecherului din priză (dacă ştecherul este
accesibil), fie prin intermediul unui
întrerupător multipolar situat în amonte de
priză, în conformitate cu normele privind
cablurile electrice, și trebuie să fie împământat
în conformitate cu standardele naţionale
privind siguranţa electrică.
Nu utilizaţi prelungitoare, prize multiple
sau adaptoare. După finalizarea instalării,
componentele electrice nu trebuie să mai fie
accesibile pentru utilizator. Nu utilizaţi aparatul
dacă aveţi părţi ale corpului umede sau când
sunteţi desculţi. Nu puneţi în funcţiune acest
aparat dacă are cablul de alimentare sau
ştecherul deteriorat, dacă nu funcţionează
corespunzător sau dacă a fost deteriorat sau a
căzut pe jos.
În cazul în care cablul de alimentare este
deteriorat, acesta trebuie să fie înlocuit cu unul
identic de către producător, agentul său de
service sau alte persoane calificate, pentru a
evita orice pericol - risc de electrocutare.
Curăţarea şi întreţinerea
AVERTISMENT: Asigurați-vă că aparatul
este oprit și deconectat de la sursa de
alimentare înainte de a efectua orice operație
de întreținere; nu folosiţi niciodată aparate de
curăţare cu aburi - risc de electrocutare.
Nu utilizaţi agenţi de curăţare abrazivi sau
duri, cum ar fi sprayuri pentru geamuri,
substanţe abrazive de curăţare, lichide
inflamabile, ceară pentru curăţare, detergenţi
concentraţi, înălbitori sau agenţi de curăţare
care conţin petrol pe piesele din plastic, în
interiorul aparatului sau pe garniturile uşii. Nu
folosiţi prosoape de hârtie, bureţi abrazivi sau
alte dispozitive de curăţare dure.
Eliminarea ambalajului
Ambalajul este reciclabil în proporţie de 100% şi este marcat
cu simbolul reciclării .
Prin urmare, diferitele părţi ale ambalajului trebuie eliminate în
mod corespunzător şi în conformitate cu normele stabilite de
autorităţile locale privind eliminarea deşeurilor.
Eliminarea aparatelor electrocasnice
Acest aparat este fabricat cu materiale reciclabile sau
r
eutilizabile.
Eliminaţi-l în conformitate cu normele locale referitoare la
eliminarea deşeurilor. Pentru informaţii suplimentare
referitoare la tratarea, valorificarea şi reciclarea aparatelor
electrocasnice, contactaţi autorităţile locale competente,
serviciul de colectare a deşeurilor menajere sau magazinul de
unde aţi achiziţionat aparatul. Acest aparat este marcat în
conformitate cu Directiva europeană 2012/19/UE privind
deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE).
Asigurându-vă că acest produs este eliminat în mod corect,
contribuiţi la prevenirea consecinţelor negative asupra
mediului înconjurător şi sănătăţii persoanelor.
Simbolul de pe produs sau de pe documentele care îl
însoţesc indică faptul că acest aparat nu trebuie eliminat ca
deşeu menajer, ci trebuie predat la un centru de colectare
corespunzător, pentru reciclarea echipamentelor electrice şi
electronice.
Recomandări pentru economisirea energiei
Pentru a asigura o ventilare adecvată, urmaţi instrucţiunile de
instalare. O ventilare insuficientă în spatele aparatului creşte
consumul de energie şi scade eficienţa de răcire.
Deschiderea frecventă a uşii poate cauza o creştere a
consumului de energie.
Temperatura interioară a aparatului şi consumul de energie
pot fi afectate şi de temperatura ambientală, precum şi de
amplasarea aparatului. La setarea temperaturii, trebuie să se
ţină cont de aceşti factori.
Reduceţi cât mai mult posibil deschiderea uşii. Pentru a
dezgheţa alimentele congelate, introduceţi-le în frigider.
Temperatura scăzută a produselor congelate va contribui la
răcirea celorlalte alimente din frigider. Permiteţi răcirea
alimentelor şi a băuturilor înainte de a le introduce în frigider.
Poziţia rafturilor din frigider nu afectează consumul de
energie.
Alimentele trebuie amplasate pe rafturi astfel încât să se
asigure circularea corespunzătoare a aerului (alimentele nu ar
trebui să intre în contact unele cu celelalte şi nici cu peretele
din spate al frigiderului).
Puteţi mări capacitatea de depozitare a alimentelor congelate
prin scoaterea sertarelor şi a raftului Stop Frost, dacă există în
dotare.
Nu vă faceţi griji cu privire la zgomotele provenind de la
compresor, care sunt descrise ca fiind zgomote normale în
Ghidul de referinţă rapidă al produsului.
7
Depozitarea vinului
După cum se știe, vinul poate fi păstrat o perioadă lungă de timp; dacă
sunt depozitate într-un loc adecvat, vinurile albe vor avea o perioadă de
garanție de doi ani de la data recoltării, însă trebuie consumate într-un
interval de un an. Vinurile ușoare pot fi păstrate până la doi ani, în timp
ce vinurile roșii corpolente au o perioadă de garanție de până la zece ani,
iar vinul de stafide chiar și douăzeci de ani. Când cumpăraţi o sticlă de vin
puneţi-o imediat în pivniţă sau într-un alt loc corespunzător. Trei factori
sunt esențiali în procesul care începe cu cultivarea strugurilor, până la
coacere, recoltare și producerea vinului: lumina, umiditatea aerului și
temperatura camerei. Dacă gustul vinului atinge maturitatea completă în
timp ce se păstrează aroma acestuia, depozitarea trebuie să fie perfectă
prin interacțiunea acestor trei factori.
Spațiul de depozitare
Nu fiecare are un spațiu de depozitare subteran care poate fi
folosit ca pivniță. Recent, tehnologia a furnizat un substitut
valabil pentru frigiderul pentru vinuri clasic. Frigiderul pentru
vinuri pe care l-ați cumpărat este un aparat special conceput
pentru depozitarea corectă a vinurilor. De fapt, nu trebuie
utilizat pentru depozitarea fructelor, legumelor și conservelor,
ci pentru sticlele preferate de vin. Așadar, fără a avea o pivniță,
fiecare tip de vin poate fi depozitat corect, maturat și savurat.
Reguli de depozitare
O regulă esențială pentru păstrarea sticlelor preferate este că trebuie așezate pe o parte sau înclinat
astfel ca vinul să ude dopul. Multe persoane consideră că acest lucru determină mirosul de dop. În
realitate contactul dintre vin și dop contribuie la elasticitatea dopului garantându-i eficiența.
Posibilitatea de a lua sticlele ușor pentru a fi folosite previne agitarea care, la fel ca și vibrațiile, poate
cauza suspendarea din nou a sedimentelor, modificând aspectul vinului în timp. Mutați sticlele cât mai
puțin posibil și lăsați vinul să se odihnească. Nu lăsați sticlele să intre în contact cu peretele de jos
deoarece acest lucru nu doar afectează dezghețarea eficientă, ci poate deteriora etichetele sticlelor
din cauza picăturilor de apă adunate în timpul dezghețării. Rafturile pe care sunt așezate sticlele trebuie
să fie din lemn care absoarbe eficient orice vibrații și ține sticla la distanță de peretele care transmite
răcoarea. Sticlele de vin trebuie păstrate la distanță de substanțele sau locurile cu miros puternic
deoarece acesta poate fi transmis cu ușurință vinului.
Temperatura
Temperatura este un factor esențial important pe parcursul ciclului de viață al vinului. Determină buna
dezvoltare a vinului când acesta rămâne în sticlă pentru a se maturiza. Pentru cea mai bună depozitare,
temperatura trebuie păstrată constantă într-un interval între 8 și 12°C. Schimbările rapide și mari de
temperatură trebuie evitate: o temperatură prea ridicată dilatează lichidele și accelerează maturizarea
vinurilor, în timp ce o temperatură prea scăzută (sub 4 – 5°C) poate determina precipitarea tartraților,
care afectează aspectul vinului. În cazul extrem în care temperatura coboară sub 0°C, vinul poate
îngheța și provoca eliminarea dopului.
Dopul
Dopul este o componentă fundamentală a sticlei de vin: calitatea acestuia, aleasă de producătorul
vinului, este foarte importantă pentru maturarea vinului în sine. Starea perfectă a dopului, în sticlele pe
care le cumpărăm,depinde exclusiv de standardele de utilizare și depozitare utilizate de producător sau
îmbuteliator.
Introducere despre vin
8
Depozitarea clasică cu 36 de sticle
Dacă doriți aranjați sticlele pentru depozitarea vinului astfel încât să fie vizibile și ușor de scos,
recomandăm configurația cu 36 de sticle (sticla Bordeaux sau amestecul dintre sticla Bordeaux și sticla
în stil german). Așezați maxim 6 sticle în nișele fiecăreia dintre cele 5 rafturi de lemn; alte 6 sticle pot fi
așezate în fantele de la baza frigiderului pentru vinuri pentru un total de 36 de sticle.
Rafturile de lemn au un sistem de blocare pentru a evita îndepărtarea accidentală care poate cauza
căderea sticlelor. Sticlele mai mari (sticla de tip german) trebuie așezate pe o parte.
Depozitarea sticlelor de șampanie.
Deoarece sticlele de șampanie sunt mai mari decât cele normale, maxim 5 pot fi așezate în partea de jos
a frigiderului pentru vinuri. Dacă doriți să depozitați mai multe sticle de șampanie îndepărtați al cincilea
raft și așezați sticlele deasupra sticlelor plasate la baza frigiderului pentru vinuri, însă în direcție inversă.
Pot fi depozitate până la 9 sticle de șampanie în acest mod.
Îndepărtarea rafturilor de lemn
Pentru îndepărtarea rafturilor de lemn procedați după cum urmează:
1. Țineți partea frontală a raftului cu o mână.
2. Îndepărtați raftul încet trăgându-l ușor spre dvs. 1/3 din distanță.
Dacă sunt doar câteva sticle
Dacă nu sunt suficiente sticle pentru a umple frigiderul pentru vinuri, acestea trebuie să fie distribuite
pe rafturile disponibile, evitând așezarea lor sus sau la bază. Pentru a putea fi văzute mai ușor din afară,
trebuie așezate central pe toate rafturile.
Depozitarea sticlelor
9
Alte configurații pentru depozitarea sticlelor
STANDARD
36 sticle
(100% așezate pe o parte )
5 grătare utilizate
DEPOZITARE
44 sticle (100% așezate pe o parte )
1 grătar utilizat
SERVIRE
42 sticle
(50% așezate pe o parte și 50% drepte)
3 grătare utilizate
}
4 rânduri (6x4)
DEPOZITARE MAXIMĂ
46 sticle (48% așezate pe o parte
și 52% drepte)
1 grătar utilizat
4 rânduri (6x4)
{
DEPOZITAREA STICLELOR DE ȘAMPANIE
Nu îndepărtați mai mult de un raft glisant odată.
Depozitarea sticlelor
10
Tabelul oferă temperaturile indicative de servire a vinului.
Dacă vinul trebuie servit la o temperatură mai mare decât cea setată în frigiderul pentru vinuri, trebuie
lăsat afară cât timp este necesar.
Tabelul cu cele mai bune temperaturi de servire a vinurilor
Barolo 17°C
Barbaresco 17°C
Beaujolais 13°C
Vin alb sec Bordeaux 8°C
Roșu Bordeaux 17°C
Alb Burgund 11°C
Roșu Burgund 18°C
Brunello 17°C
Șampanie 6°C
Chianti Classico 16°C
Passito di Pantelleria 6°C
Rosé Cote de Provence 12°C
Spumante seci și dulci 6°C
Verdicchio 8°C
Vinurile albe Trentino 11°C
Vinurile albe Franciacorta 11°C
Vinuri albe seci 8°C
Vinuri Feiuli 11°C
Vinuri de Ron 15°C
Vinuri albe seci din regiunea Valea
Loarei
10°C
Vinuri licoroase din regiunea Valea
Loarei
7°C
Vinuri roșii din regiunea Valea Loarei 14°C
Vinuri licoroase din stafide 8-18° C
Vins Nouveaux 12°C
Vinuri roșii ușoare, fără mult tanin
14°C
Vinuri roșii destul de corpolente cu
puțin tanin
16°C
Descrierea aparatului
1. Panoul electronic de comandă
2. Compartimentul superior cu grătare
3. Separator detașabil (negru)
4. Compartiment inferior
5. Plăcuţa cu datele tehnice
11
Pregătirea aparatului de utilizare
Pornirea aparatului
Introduceți ștecărul pentru a porni aparatul și apoi setați temperatura pe panoul frontal. Se aprinde o
lumină pilot verde pentru a indica faptul că aparatul este pornit.
Produsul are o lumină internă care nu se aprinde automat când ușa este deschisă, dar poate fi pornită
după caz de pe panoul de comandă apăsând butonul relevant.
Setarea temperaturii
Pentru ca aparatul să funcționeze corect recomandăm setarea temperaturii conform indicațiilor din
secțiunea Introducere despre vin.
Notă:
Temperatura camerei, frecvența de deschidere a ușii și poziția aparatului pot influența temperaturile
interne.
Descrierea panoului de control
a) butonul PORNIT/OPRIT: aparat pornit/oprit
b) lumina pilot de funcționare a aparatului
c) butonul (+) pentru creșterea temperaturii (max +18°C)
c) butonul (-) pentru scăderea temperaturii (min +6°C)
e) lumină pilot activată de răcire
e) lumină pilot activată de încălzire
g) afișare temperatură în compartimentul intern
h) buton lumină internă
i) lumină pilot lumină internă
Frigider pentru vinuri care funcționează cu zonă de temperatură dublă sau unică
Frigiderul pentru vinuri este conceput să funcționeze cu două zone de temperatură sau dacă clientul
solicită astfel, cu o zonă de temperatură unică. Pentru funcționarea cu două temperaturi, așezați grătarul
negru de susținere a sticlelor pe șinele celui de-al patrulea raft (începând cu primul de sus), apoi setați
temperatura necesară în zona superioară reținând că odată ce temperatura necesară este atinsă,
temperatura compartimentului inferior va fi cu 6 grade Celsius mai mare decât cea setată (temperatura
zonei inferioare nu poate fi setată separat).
Cum se utilizează aparatul
a
b
e
i
h
g
f
d
c
12
Notă:
Pentru depozitarea corectă a vinului, recomandăm setarea temperaturii termostatului la 10°C
(compartimentul superior) pentru a obține o temperatură de 15 16°C. Pentru lucrul cu o zonă de
temperatură, grătarul negru de susținere a sticlelor este îndepărtat și înlocuit cu grătarul accesoriu
(același tip ca și celelalte grătare de culoare lemnului instalate deja). Păstrați grătarul neutilizat într-un
loc uscat și răcoros pentru a evita deteriorarea acestuia de către umiditate sau alți agenți atmosferici și a
fi astfel inutilizabil pe viitor.
Setarea temperaturii
Temperatura aparatului a fost setată în fabrică și corespunde la 15°C (compartimentul superior).
Dacă este necesar, temperatura compartimentului superior poate fi modificată după cum urmează:
1. Când vă conectați la sursa de alimentare electrică, ecranul indică temperatura setată în interiorul
compartimentului.
2. Apăsați butonul (+) timp de o secundă; indicatorul de temperatură va începe să lumineze
intermitent.
3. Apăsați butoanele (+) sau (-) până când s-a atins temperatura dorită.
4. Așteptați 5 secunde pentru ca indicatorul să lumineze stabil; temperatura a fost acum setată.
5. Așteptați ca modificarea temperaturii să aibă efect și puneți sticlele de vin în frigiderul pentru vinuri.
Lumina din interior nu se aprinde (sau se stinge temporar) când temperatura interioară este peste
24°C, pentru ca temperatura setată poată fi atinsă mai rapid.
Controlul temperaturii
Zona superioară: temperatura zonei superioare este cea afișată în mod normal pe ecranul de control.
Zona inferioară: temperatura zonei inferioare nu poate fi setată separat, însă este cu 5°- 6°C mai mare
decât cea a compartimentului superior. Pentru a afișa temperatura zonei inferioare, apăsați butonul (-)
timp de o secundă și temperatura zonei inferioare va fi afișată trei secunde.
Operațiunea poate fi repetată de câteva ori pentru a verifica temperatura zonei inferioare.
Când este selectată funcționarea la temperatură unică prin îndepărtarea separatorului, observați
temperatura indicată pe ecranul de control fără a apăsa niciun buton.
Cum se utilizează aparatul
13
Înainte de a efectua orice operaţie de întreţinere sau de curăţare, scoateţi ştecherul aparatului
din priză sau deconectaţi-l de la reţeaua electrică.
Frigiderul pentru vinuri se dezgheață complet automat.
Picăturile ocazionale de apă pe peretele interior din spate al aparatului indică etapa de dezghețare
automată. Apa rezultată din dezgheţare este îndreptată automat spre un orificiu de scurgere şi apoi
se strânge într-un recipient, din care se evaporă.
În caz de nevoie...
1. Goliţi complet frigiderul pentru vinuri.
2. Deconectați aparatul de la priză.
3. Pentru a preveni formarea de mucegai, mirosuri neplăcute și oxidare, ușa aparatului trebuie să
rămână ușor deschisă (aproximativ 3 4 cm).
4. Curăţaţi aparatul.
Curăţaţi interiorul regulat cu un burete înmuiat într-o soluţie de apă călduţă şi/sau detergent neutru.
Clătiţi şi ştergeţi cu o cârpă moale. Nu folosiți substanțe abrazive.
Curățați partea exterioară cu o cârpă moale umezită cu apă. Nu folosiţi paste sau bureți abrazivi,
substanţe de scos petele (de ex. acetonă, tricloretilenă) sau oţet.
Curățați partea exterioară a sticlei cu un produs specific de curățare a sticlei și interiorul cu o câr
umedă evitând utilizarea de detergenți acolo unde vinurile sunt depozitate adecvat.
Curăţarea grătarului
Pentru o curăţare corectă a grătarelor din lemn de gorun folosiţi o cârpă umedă. Fiți atenți să nu
deteriorați garnitura când îndepărtați grătarul din aparat. Deschideţi uşa cât mai larg posibil.
Înlocuirea LED-ului
Pentru a înlocui LED-ul, contactați Serviciul de Asistenţă Tehnică.
Nu vă uitați la lumină când este aprinsă: vă poate afecta vederea.
Curăţarea şi întreţinerea
14
Înainte de a contacta Serviciul clienți...
Problemele de funcţionare se datorează adesea unor cauze banale, care pot fi identificate şi rezolvate
fără a fi nevoie să folosiţi vreun instrument.
Zgomotele aparatului sunt normale deoarece ventilatoarele și compresoarele sale se opresc și pornesc
automat.
Unele zgomote de funcționare pot fi reduse prin:
poziţionarea perfect orizontală a aparatului şi instalarea sa pe o suprafaţă plană
separarea şi evitarea contactului dintre aparat şi unități
asigurarea că componentele interne sunt plasate corect
asigurarea că nu există niciun contact între sticle și recipiente.
Unele zgomote de funcționare posibile:
o şuierătură la pornirea aparatului pentru prima dată, sau după o perioadă mai lungă de timp.
un plescăit când fluidul de răcire pătrunde în țevi.
un bâzâit când ventilatorul începe să funcționeze.
un pârâit când pornește compresorul.
un pocnet neașteptat când compresorul pornește și se oprește.
Când auziţi aceste zgomote...
...aparatul funcționează adecvat!!!
Ghidul de depanare
15
Înainte de a contacta Serviciul clienți...
Puneţi din nou în funcţiune aparatul, pentru a
vedea dacă problema a fost rezolvată. În caz
contrar, opriţi-l din nou şi repetaţi operaţia
după o oră.
Dacă după efectuarea verificărilor descrise în
Ghidul de depanare şi repornirea aparatului,
acesta tot nu funcţionează în mod
corespunzător, contactaţi Serviciul de
Asistenţă Tehnică descriind problema și oferind
următoarele informații:
tipul aparatului și numărul de serie (de pe
plăcuța cu datele tehnice).
natura defecţiunii.
modelul.
numărul Service (numărul ce se găseşte după
cuvântul SERVICE, pe plăcuţa cu datele tehnice
situată în interiorul aparatului).
adresa dvs. completă
numărul dvs. de telefon şi prefixul
Serviciul de asistență tehnică
1. Aparatul nu funcţionează.
S-a întrerupt curentul?
Ștecărul este introdus adecvat în priză?
Priza bipolară este pornită?
Elementele de protecţie ale circuitului electric din locuinţă funcționează corect?
Cablul de alimentare este deteriorat?
2. Temperatura din interiorul frigiderului pentru vinuri nu este suficient de scăzută.
Uşa este bine închisă?
Uşa nu se închide din cauza sticlelor?
Aparatul este instalat aproape de o sursă de căldură?
Temperatura selectată este corectă?
Circulația aerului prin orificiile de ventilație este blocată?
3. Temperatura din interiorul frigiderului pentru vinuri este prea rece.
Temperatura selectată este corectă?
4. Aparatul face prea mult zgomot.
Instalarea aparatului a fost efectuată în mod corect?
Conductele din spate se ating sau vibrează?
5. Există apă pe fundul aparatului.
Orificiul de scurgere a apei rezultate din dezgheţare este astupat?
Ghidul de depanare
16
Executaţi montarea produsului cu ventilaţia
corectă, aşa cum se arată în figuri.
Ușile nu pot fi inversate la frigiderul pentru
vinuri.
Instalaţi aparatul departe de sursele de căldură.
Instalarea într-o încăpere caldă, expunerea
directă la razele solare sau poziţionarea
aparatului în apropierea unei surse de căldură
(calorifere, cuptoare) măresc consumul de
curent electric şi ar trebui să fie evitate.
În cazul în care acest lucru nu este posibil, este
necesar să respectaţi următoarele distanţe
minime:
- 30 cm faţă de aragazele pe bază de cărbune
sau petrol;
- 3 cm faţă de aragazele electrice şi/sau cu gaze.
Așezați-l într-un loc curat și bine ventilat.
Curăţaţi interiorul aparatului (a se vedea
capitolul “Curăţarea şi Întreţinerea”).
Introduceţi accesoriile din dotare.
Instalarea
17
555
Instalarea
18
Instalarea
A) Instalarea lângă mobile
Pentru a garanta deschiderea completă a uşii la 90°, produsul trebuie să fie instalat ţinând cont că de la
flanşele laterale şi până la uşile mobilelor sau ale aparatelor electrocasnice alăturate trebuie să se lase o
distanţă de cel puţin 3,5 mm (aşa cum se arată în figura 1).
B) Instalarea lângă pereţi
Pentru a garanta deschiderea completă a uşii la 90°, produsul trebuie să fie instalat ţinând cont că de la
flanşa laterală şi până la peretele de lângă deschidere trebuie să se lase o distanţă minimă de 60 mm
(aşa cum se arată în figura 2).
60 mm
Fig. 1
Fig. 2
F
LANŞĂ
U
ŞA MOBILEI
UŞA MOBILEI
PERETE
FLANŞĂ
19
Conexiunea electrică
Conexiunile electrice trebuie să fie conforme cu dispoziţiile locale.
Informaţiile referitoare la tensiune şi la puterea absorbită sunt indicate pe plăcuţa cu datele tehnice,
situată în interiorul aparatului.
Împământarea aparatului este obligatorie prin lege.
Producătorul își declină orice răspundere pentru daunele suferite de persoane, animale sau lucruri
cauzate de nerespectarea normelor de mai sus.
Dacă ştecărul şi priza nu sunt de acelaşi fel, cereţi unui tehnician specializat să vă schimbe priza.
Nu folosiţi prelungitoare sau adaptoare multiple.
Deconectarea electrică
Deconectarea de la alimentarea cu energie electrică trebuie să fie posibilă sau prin scoaterea ştecherului
din priză, sau prin intermediul unui întrerupător bipolar de reţea situat înaintea prizei.
Printed in Italy
r 09/16
400011026343
RO
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

KitchenAid KCBWX 70600R Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului
Acest manual este potrivit și pentru