Russell Hobbs 22220-56 Manual de utilizare

Categorie
Procesatoare de alimente
Tip
Manual de utilizare
63
Citiţi instrucţiunile, păstraţi-le într-un loc sigur; dacă daţi aparatul altcuiva, nu uitaţi să daţi şi
instrucţiunile. Îndepărtaţi toate ambalajele înainte de folosire.
A PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectaţi măsurile de siguranţă de bază, inclusiv:
1 Acest aparat poate fi folosit de către persoane cu capacităţi fizice,
senzoriale sau mentale reduse sau lipsă de experienţă și
cunoștinţe dacă sunt supravegheate/instruite și înţeleg pericolele
la care se supun.
•Copiii nu trebuie să folosească sau să se joace cu aparatul.
•Nu lăsaţi aparatul și cablul la îndemâna copiilor.
s Pentru a evita rănirea, fiţi precauţi atunci când manevraţi lamele,
goliţi vasul și curăţaţi aparatul.
u Nu adăugaţi lichide fierbinţi (peste 40°C), acestea s-ar putea să
stropească din cauza aburilor.
c Utilizarea incorec a aparatului poate produce leziuni.
2 Scoateţi aparatul din priză înainte de asamblare, dezasamblare
sau curăţare.
3 Nu lăsaţi aparatul nesupravegheat atunci când este în funcţiune.
4 În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către
fabricant, agentul de service sau orice altă persoană calificată,
pentru a evita accidentele.
L Nu introduceţi unitatea motorului în lichid.
5 Nu încercaţi să spargeţi gheaţă, nu încercaţi să tăiaţi carne crudă şi aveţi grijă la lame.
6 Nu lăsaţi motorul să funcţioneze mai mult de câte 1 minut; lăsaţi-l să se răcească timp de un
minut înainte de a-l folosi din nou.
7 Nu folosiţi aparatul în niciun alt scop decât cel descris în aceste instrucţiuni.
8 Nu operaţi aparatul dacă este stricat sau nu funcţionează corect.
exclusiv pentru uz casnic
SCHIŢE
instrucţiuni
1 capac
2 capăt
3 unitate lame
4 vas
5 întrerupător
6 canelură
7 ax
8 orificiu
9 unitate motor
` se poate spăla în mașina de spălat vase
64
C PREPARARE
1 Așezaţi unitatea motorului pe o suprafaţă stabilă, nivelată.
2 Introduceţi vasul pe ax, împingându-l în jos.
3 Introduceţi capetele de sub vas în orificiile de la bază.
4 Rotiţi vasul 15 mm în sensul acelor de ceasornic pentru a-l bloca.
5 Fixaţi lamele pe axul de pe fundul vasului.
6 Rotiţi până când ajunge jos.
C PROCESARE
7 Puneţi alimentele în vas.
8 Nu procesaţi alimente dure – ex. orice aliment ce nu poate fi tăiat cu uşurinţă cu un cuţit de
bucătărie.
9 Nu tăiaţi în bucăţi mari – cuburi de maxim 18mm.
10 ezaţi capacul pe vas şi rotiţi-l în sensul acelor de ceasornic pentru a-l închide ermetic.
Butonul se va debloca.
11 Băgaţi întrerupătorul în priză.
12 Apăsaţi butonul pentru a porni motorul, eliberaţi-l pentru a-l opri.
C I TERMINAT?
13 Scoateţi aparatul din priză.
14 Rotiţi capacul în sensul opus acelor de ceasornic pentru a-l debloca.
15 Scoateţi capacul de pe vas.
16 Prindeţi partea din plastic a lamelor, rotiţi-o pentru a o elibera de pe flanşele axului şi
ridicaţi-o pentru a o scoate din vas.
17 Rotiţi vasul în sensul opus acelor de ceasornic pentru a-l debloca.
18 Ridicaţi vasul de pe unitatea motorului.
C ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
19 Scoateţi-l din priză înainte de demontare şi/sau curăţare
20 Curăţaţi suprafeţele exterioare ale aparatului cu o cârpă umedă.
21 Çıkarılabilen parçaları elde yıkayın.
22 Curăţaţi interiorul unităţii lamelor cu o scobitoare.
W
PROTEJAREA MEDIULUI
Pentru a evita probleme de mediu şi sănătate cauzate substanţele periculoase din
aparatele electrice şi electronice, aparatele marcate cu acest simbol nu trebuie aruncate direct la
gunoi, ci trebuie recuperate, refolosite sau reciclate.
reţete
h = un pumn
c = căţel/căţei
g = grame
m = mililitri
T = o lingură (15ml)
t = o linguriţă (5ml)
pesto de coriandru
2 h frunze de coriandru 2 c usturoi
60 g seminţe de pin 125 m ulei de măsline
60 g Parmezan, ras
Procesaţi coriandrul, usturoiul, seminţele de pin şi jumătate din cantitatea de ulei până când se
înmoaie. Transferaţi amestecul într-un castron mare. Adăugaţi parmezanul şi amestecaţi.
Adăugaţi ulei pentru a ajusta consistenţa. Pentru sos: consistent. Pentru garnitură: mediu. Pentru
sos de paste: subţire.
65
sos dulce-acrişor
2 salote 1 o bucată mică de ghimbir, decojit
1 c usturoi 1 T sos de soia
2 t oţet din vin alb 1 t muştar
1 t piure de roşii
Procesaţi toate ingredientele până devin moi. A se servi cu pui, peşte sau pe post de sos.
sos cu ulei de măsline şi anşoa
125 g măsline negre fără sâmburi 30 g fileuri de anşoa, bine scurse
T capere, uscate 75 m ulei de măsline
1 T brandy (opţional) piper negru
Puneţi deoparte jumătate din cantitatea de ulei. Procesaţi restul ingredientelor. Adăugaţi ulei
pentru a ajusta consistenţa. Pentru tepenada: consistent. Pentru sos de paste: subţire.
Condimentaţi cu piper negru.
salsa densă de roşii
¼ ardei iute roşu (fără sâmburi) ½ ceapă ½ ardei roşu
400 g roşii (conservă) ½ ardei verde 1 c usturoi
4 T piure de roşii 1 h pătrunjel ½ T ulei de măsline
½ t sare
Montaţi lama. Tocaţi ceapa, ardeiul roşu, ardeiul verde, usturoiul, ardeiul iute şi pătrunjelul.
Adăugaţi roşiile, uleiul de măsline, piureul de roşii şi sarea. Procesaţi timp de 5 minute.
reţete disponibile pe site-ul nostru web
http://www.russellhobbs.com/ifu/550931
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs 22220-56 Manual de utilizare

Categorie
Procesatoare de alimente
Tip
Manual de utilizare