- 11 -
• Nu expuneţi aparatul ploii şi nu-l utilizaţi niciodată
în medii umede.
• Asiguraţi-vă că în timpul utilizării cablul de alimen-
tare nu se udă sau umezeşte.
• Deconectaţi aparatul de la sursa de alimentare
imediat după utilizare. Aparatul este complet
scos de sub tensiune numai după scoaterea şte-
cărului din priză.
• Sunt interzise deschiderea şi repararea carcasei
aparatului. În acest caz nu mai este asigurată
siguranţa şi se pierde garanţia.
Pericol de incendiu!
• Nu utilizaţi aparatul în apropierea suprafeţelor
fierbinţi.
• Anumite componente ale aparatului se încălzesc
în timpul utilizării. Nu atingeţi aceste componente,
pentru a evita arsurile.
• Nu amplasaţi aparatul în locurile expuse radiaţiei
solare directe. În caz contrar, aparatul se poate
supraîncălzi şi defecta ireparabil.
• Supravegheaţi totdeauna aparatul în timpul
utilizării.
• Nu utilizaţi niciodată aparatul mai mult de
6 minute.
• După prepararea a două porţii consecutive,
lăsaţi aparatul oprit 10 minute, înainte de a-l
utiliza din nou.
• Nu introduceţi niciodată în aparat ingrediente ca
zahăr, ulei, unt, sare, margarină etc., deoarece
aceasta conduce la defectarea aparatului.
• Nu utilizaţi niciodată aparatul fără boabe de
porumb.
Pericol de rănire!
• Ţineţi copiii departe de cablul de alimentare şi
de aparat. Adesea, copiii nu sunt pe deplin con-
ştienţi de pericolele prezentate de aparatele
electrice.
• Asiguraţi o poziţie stabilă a aparatului.
• Dacă aparatul a fost trântit pe jos sau deteriorat,
acesta nu mai poate fi pus în funcţiune. În aceste
cazuri aparatul trebuie verificat, respectiv reparat
de către un specialist calificat.
Operarea
Prepararea popcornului
1. Opriţi aparatul şi daţi capacul
1
la o parte,
înainte de a umple aparatul
7
cu boabe de
porumb.
Asiguraţi-vă că boabele de porumb utilizate sunt
uscate.
2. Umpleţi spaţiul pentru boabe
7
cu cca 120 g
(4 pahare gradate
2
) de boabe de porumb.
Atenţie!
Nu puneţi niciodată o cantitate mai mică de cca 30 g
(1 pahar gradat
2
) în aparat
7
. Nu introduceţi ni-
ciodată în spaţiul pentru boabe
7
ingrediente ca
zahăr, ulei, unt, sare, margarină etc., deoarece aceasta
conduce la defectarea aparatului.
3. Aşezaţi capacul
1
cu paharul gradat
2
montat
pe carcasă
3
.
4. Aşezaţi un castron rezistent la căldură sub sau
în dreptul tubului de ieşire
6
, pentru a capta
popcornul gata.
5. Introduceţi ştecărul în priză şi porniţi aparatul
de la întrerupătorul PORNIT / OPRIT
4
. Becul
indicator
5
se aprinde.
6. După prepararea popcornului opriţi aparatul
de la întrerupătorul PORNIT / OPRIT
4
. Becul
indicator
5
se stinge.
7. Îndepărtaţi toate resturile din spaţiul pentru boa-
be
7
, înainte de prepararea unei noi porţii de
popcorn.
Atenţie!
Capacul
1
se încălzeşte în timpul funcţionării. După
prepararea a două porţii consecutive lăsaţi aparatul
să se răcească cel puţin 10 minute.
Serviţi popcornul dulce sau sărat
1. Introduceţi 2–3 linguriţe de unt sau margarină
în paharul gradat
2
, înainte de a porni aparatul.
Untul se topeşte în timpul preparării.