- 11 -
• Nu expuneţi aparatul ploii şi nu-l utilizaţi niciodată
în medii umede.
• Asiguraţi-vă că în timpul utilizării cablul de alimen-
tare nu se udă sau umezeşte.
• Deconectaţi aparatul de la sursa de alimentare
imediat după utilizare. Aparatul este complet
scos de sub tensiune numai după scoaterea
ştecărului din priză.
• Sunt interzise deschiderea şi repararea carcasei
aparatului. În acest caz nu mai este asigurată
siguranţa şi se pierde garanţia.
Pericol de incendiu!
• Nu utilizaţi aparatul în apropierea suprafeţelor
fierbinţi.
• Anumite componente ale aparatului se încăl-
zesc în timpul utilizării. Nu atingeţi aceste compo-
nente, pentru a evita arsurile.
• Nu amplasaţi aparatul în locurile expuse radiaţiei
solare directe. În caz contrar, aparatul se poa-
te supraîncălzi şi defecta ireparabil.
• Supravegheaţi totdeauna aparatul în timpul
utilizării.
• Nu utilizaţi niciodată aparatul mai mult de
6 minute.
• După prepararea a două porţii consecutive,
lăsaţi aparatul oprit 10 minute, înainte de a-l
utiliza din nou.
• Nu introduceţi niciodată în aparat ingrediente
ca zahăr, ulei, unt, sare, margarină etc., deoare-
ce aceasta conduce la defectarea aparatului.
• Nu utilizaţi niciodată aparatul fără boabe de
porumb.
Pericol de rănire!
• Ţineţi copiii departe de cablul de alimentare şi
de aparat. Adesea, copiii nu sunt pe deplin con-
ştienţi de pericolele prezentate de aparatele
electrice.
• Asiguraţi o poziţie stabilă a aparatului.
• Dacă aparatul a fost trântit pe jos sau deteriorat,
acesta nu mai poate fi pus în funcţiune. În aceste
cazuri aparatul trebuie verificat, respectiv repa-
rat de către un specialist calificat.
Operarea
Prepararea popcornului
1. Opriţi aparatul şi daţi capacul
1
la o parte,
înainte de a umple aparatul
7
cu boabe de
porumb.
Asiguraţi-vă că boabele de porumb utilizate sunt
uscate.
2. Umpleţi spaţiul pentru boabe
7
cu cca 120 g
(4 pahare gradate
2
) de boabe de porumb.
Atenţie!
Nu puneţi niciodată o cantitate mai mică de cca 30 g
(1 pahar gradat
2
) în aparat
7
. Nu introduceţi ni-
ciodată în spaţiul pentru boabe
7
ingrediente ca
zahăr, ulei, unt, sare, margarină etc., deoarece acea-
sta conduce la defectarea aparatului.
3. Aşezaţi capacul
1
cu paharul gradat
2
montat
pe carcasă
3
.
4. Aşezaţi un castron rezistent la căldură sub sau
în dreptul tubului de ieşire
6
, pentru a capta
popcornul gata.
5. Introduceţi ştecărul în priză şi porniţi aparatul
de la întrerupătorul PORNIT / OPRIT
4
. Becul
indicator
5
se aprinde.
6. După prepararea popcornului opriţi aparatul
de la întrerupătorul PORNIT / OPRIT
4
. Be-
cul indicator
5
se stinge.
7. Îndepărtaţi toate resturile din spaţiul pentru boa-
be
7
, înainte de prepararea unei noi porţii de
popcorn.
Atenţie!
Capacul
1
se încălzeşte în timpul funcţionării.
După prepararea a două porţii consecutive lăsaţi
aparatul să se răcească cel puţin 10 minute.
Serviţi popcornul dulce sau sărat
1. Introduceţi 2–3 linguriţe de unt sau margarină
în paharul gradat
2
, înainte de a porni apara-
tul. Untul se topeşte în timpul preparării.