62
Utilizarea mixerului manual (A)
Paletele 7 sunt potrivite pentru amesteca-
rea aluaturilor pentru gogoşi sau a celor
de patiserie.Telurile sunt potrivite pentru
amestecarea compoziţiilor pentru prăjituri,
a pireurilor, precum şi pentru a bate frişca
(minim 100 ml), albuşul de ou (minim un
albuş) sau alte ingrediente cremoase.
• Poziţionaţi butonul de ejectare (6a)
conform ilustraţiei şi introduceţi cârligele
pentru aluat (7) sau paletele (8).
• Adăugaţi ingredientele într-un vas.
• În funcţie de utilizare, selectaţi vitezele
(1 … turbo) rotind selectorul de viteze
(3). Pentru a evita stropirea începeţi cu
o viteză mai mică şi apoi creşteţi uşor
viteza în timpul operaţiunii.
• Apăsaţi butonul pornit/oprit pentru a
porni sau opri aparatul.
• După fiecare utilizare, scoateţi aparatul
din priză şi apăsaţi butonul pentru
deblocare (1).
Pentru cele mai bune rezultate:
– Pentru rezultate optime (ex.: atunci
cănd preparaţi prajituri), ingredientele
trebuie să fie la aceeaşi temperatură.
Untul, ouăle, etc. trebuie scoase din
frigider cu un anumit timp înainte de a
fi utilizate.
– Frişca va avea mai mult volum dacă
smântâna este foarte rece.
– Piureul va fi mult mai cremos, dacă
ingredientele sunt puse în bol imediat
după fierbere.
Utilizarea mixerului vertical (B)
Mixerul vertical taie si amestecă repede şi
uşor. Folosiţi-l pentru a prepara supe,
maioneze, mâncare dietetică şi pentru copii.
• Poziţionaţi butonul (6a) conform ilustra-
ţiilor şi introduceţi accesoriul pentru
blender manual. Introduceţi accesoriul
pentru blender manual (9) în orificiu
astfel încât marcajul de pe accesoriul
pentru blender manual se aliniază cu
marcajul de pe partea cu motorul apa-
ratului. Apoi rotiţi mixerul manual la 90°
în sensul acelor de ceasornic, până
când acesta se blochează.
• Introduceţi mixerul în vas înainte de a
porni aparatul.
• Pentru a evita stropirea, începeţi
întotdeauna cu o setare de viteză
redusă, apoi măriţi treptat viteza în
timpul operării.
• Ţineţi apăsat butonul pornit/oprit pe
toată perioada de utilizare a mixerului
vertical.
• Când mixaţi direct în cratiţă, în timp ce
gătiţi, înlăturaţi mai întâi cratiţa de pe
aragaz pentru a proteja blenderul
manual împotriva supraîncălzirii.
• Pentru a opri aparatul daţi drumul
butonului pornit/oprit, scoateţi mixerul
vertical din vas şi apoi scoateţi aparatul
din priză.
• Pentru a îndepărta accesoriul vertical,
rotiţi cu 900 în sens contrar acelor de
ceasornic şi trageţi.
Important: Paharul gradat (10) poate fi
folosit doar cu accesoriul vertical si numai
pentru a prepara cantităţi mici. Nu se
recomandă folosirea telurilor în acest
recipient.
Utilizarea dispozitivului pentru
mărunţire (C)
Dispozitivul este perfect potrivit pentru
a tăia în bucăţele carne, brânză, ceapă,
verdeţuri, usturoi, morcovi, nuci, alune,
migdale etc.
• Înainte de a tăia: tăiaţi în bucăţi mai
mari carnea, brânza, ceapa, usturoiul,
morcovii (vezi tabelul de la pag. 5),
îndepărtaţi tulpinile verdeţurilor, decojiţi
nucile, îndepărtaţi oasele, tendoanele şi
zgârciurile cărnii.
• Asiguraţi-vă întotdeauna că inelul
antialunecare (11d) este conectat la
recipientul pentru tocat.
• Atenţie: Scoateţi cu atenţie învelişul din
plastic al cuţitului (11b) . Cuţitul este
foarte ascuţit. Apucaţi-l întotdeauna de
partea superioară din plastic.
• Plasaţi cuţitul în axul din centrul vasului
pentru mărunţire. Ţineţi apăsat până se
fixează.
• Introduceţi alimentele în vas.
• Ataşaţi capacul (11a) la vas şi asigu-
raţi-vă că a fost fixat cum trebuie.
• Poziţionaţi butonul (6a) conform ilustra-
ţiei şi introduceţi pivotul capacului cu
dispozitiv de tăiere astfel încât marcajul
de pe capac să se alinieze cu marcajul
de pe partea cu motorul aparatului.
Apoi rotiţi partea cu motorul aparatului
la 90° în sensul acelor de ceasornic,
până când aceasta se blochează.
• Începeţi întotdeauna cu o setare de
viteză redusă, apoi măriţi treptat viteza
în timpul operării.
5722210044_HM3100_3105_3135_S06-84.indd 625722210044_HM3100_3105_3135_S06-84.indd 62 25.11.14 14:1725.11.14 14:17