RO15
UTILIZAREA CUPTORULUI
Fig. 1 Fig. 2
IMPORTANT: aveţi grijă la pereţii cavităţii şi la alimente în
timp ce introduceţi sonda pentru carne: aceste pot erbinţi.
Atunci când sonda pentru carne este introdusă în
cavitatea cuptorului, avertizorul sonor emite o alarmă,
iar pe afişaj apare pictograma şi temperatura
setată.
Dacă sonda pentru carne este introdusă în timpul
selectării unei funcţii, afişajul trece la temperatura
setată în mod implicit a sondei pentru carne.
Apăsaţi
pentru a activa setările.
Rotiţi
pentru a regla temperatura setată a sondei
pentru carne.
Apăsaţi pentru a confirma.
Rotiţi
pentru a seta temperatura cavităţii
cuptorului.
Apăsaţi
sau pentru a confirma şi a porni
ciclul de preparare.
În timpul ciclului de preparare, afişajul indică
temperatura setată a sondei pentru carne.
Atunci când carnea atinge temperatura setată,
ciclul de preparare se opreşte, iar afişajul indică
„End” („Finalizare”).
Pentru a reporni ciclul de preparare după afişarea
mesajului „End” („Finalizare”), rotind , puteţi
regla temperatura setată a sondei pentru carne
conform indicaţiilor de mai jos.
Apăsaţi
sau pentru a confirma şi a reporni
ciclul de preparare.
NOTĂ: în timpul ciclului de preparare în care se
foloseşte sonda pentru carne , puteţi roti
pentru
a modica temperatura setată a sondei pentru carne.
Apăsaţi
pentru a regla temperatura cavităţii
cuptorului.
Consultaţi tabelul de la pagina 19 pentru a aa
care este temperatura ideală de preparare pentru
ecare tip de carne.
Sonda pentru carne poate introdusă oricând, chiar
şi în timpul unui ciclu de preparare. În acest caz,
trebuie să resetaţi parametrii funcţiei de preparare.
Dacă sonda pentru carne nu este compatibilă cu o
funcţie, cuptorul opreşte ciclul de preparare, iar
avertizorul sonor emite o alarmă. În acest caz,
scoateţi sonda pentru carne sau apăsaţi
pentru
a seta o altă funcţie.
Pornirea temporizată şi faza de preîncălzire nu sunt
compatibile cu sonda pentru carne.
SONDA PENTRU CARNE NUMAI LA ANUMITE
MODELE
Sonda furnizată pentru carne vă permite să măsuraţi
temperatura internă exactă a alimentelor în timpul
preparării.
Utilizarea sondei pentru carne este permisă numai în
cazul anumitor funcţii de preparare (Convenţional
, Aer forţat , Coacere cu convecţie , Turbo
Grill
, 6
th
Sense Carne şi 6
th
Sense
Maxicooking
).
Poziţionarea corectă a sondei este extrem de
importantă pentru obţinerea unor rezultate de
preparare perfecte. Introduceţi complet sonda în
carne, evitând zonele osoase și cele cu grăsime (Fig.1).
Pentru carnea de pasăre, sonda trebuie introdusă pe
diagonală, în partea din mijloc a pieptului, având grijă
ca vârful să nu ajungă într-o porţiune goală (Fig.2).
Dacă gătiţi o bucată de carne cu grosime neregulată,
verificaţi ca aceasta să fie bine coaptă înainte de a o
scoate din cuptor. Conectaţi capătul sondei la orificiul
de pe peretele interior din dreapta al cavităţii.